Pilgrimsvandring i Spanien Camino de Santiago French Way del 1

Pilgrimsvandring i Spanien Camino de Santiago French Way del 1 6600 SEK, 5 Dagar

Pilgrimsvandra över Pyrenéerna och genom baskernas land – från Saint Jean Pied de Port till Pamplona.

Första etappen på den s.k. franska vägen till Santiago de Compostela börjar i Frankrike nära gränsen mot Spanien. St-Jean-Pied-de-Port är utgångspunkten på "Route Napoleon" som den lokalabefolkningen kalar leden över Pyrenéerna. Förutom historiska upplevelser bjuder trakten på fin natur och gastronomiska specialiteter. Denna etapp är mest krävande på hela pilgrimsvägen till Santiago de Compostela. Vi bor bekvämt på hotell och vårt bagage transporteras med bil mellan övernattningsställen.

Resans höjdpunkter
♦ Pyrenéerna
- en av de bästa destinationerna för vandrare - varierat terräng och välmarkerade vandringsleder.
Roncesvalles - en liten by på 900m höjd
Pamplona – känt mest för tjurtävlingarna under Fiesta de San Fermin (6-14 juli)

Är du ny på Caminon?
Det är själva vandringen som är målet. Pilgrimsvandringarna till Santiago de Compostela, på ca80 mil, har lockat folk från hela Europa i flera hundra år. Juvelen i kronen på denna vandring är ett besök i katedrallen i Santiago de Compostela, där apostel Jokob är begravd. Sagen går att man blir lite klokare på sig själv, världen och sin tro. År 1993 hamnade denna väg på UNESCOs världsarvslista över kulturskatter. Det finns huvudskaligen 2 olika vägar att genomföra denna spännande pilgrimsvanding - den norra rutten utmed kusten som användes av medelstidspilgrimerna för att undgå de muslimskt dominerade områden, och den s.k. French Way lite längre inåt landet genom Burgos, La Rioja och Castile-León. Vår pilgrimsvandring går just på denna rutt och här presenterar vi del 1 av totalt 8 etapper.

OBS. Det angivna grundpriset är från-pris och det aktuella priset fastställs först vid bokningstillfällen (variationerna är p.g.a. olika inkvarteringsalternativ och måltiderna som är inkluderade).

 


Reseplan:
Dag 1. Saint Jean Pied de Port
Ankomst (på egen hand och räkning) till Saint Jean Pied de Port, ca8km från den fransk/spanska gränsen. Beroende på ankomsttid kan du utnyttja tiden för att utforska den lilla byn med omnejd. Inkvartering på hotell i centrum.

Dag 2. Saint Jean Pied de Port – Roncesvalles
Denna första dag är också den tuffaste i din vandring då leden korsar Pyrénerna. "Camino Napoleon" som leden är känd i trakterna börjar med en brant uppstigning och går vidare genom fruktplanteringar, jordbruksmarker och gröna bokskog och till slut tar dig till Roncesvalles. Missa inte kyrkan i Roncesvalles, Navarre. Övernattning på hotell.
Vandring ca 8 t (26km); nivåskillnad +1250/-540m

Dag 3. Roncesvalles - Zubiri
Caminon korsar två bergpass och genom ek- och bokskog leder till Espinal där ett fantastiskt panorama, med Pyrénerna i bakgrunden, öppnar sig. Argafloden rinner längs leden på väg mot Larasjöarna.
Vandring ca 7 t (22km); nivåskillnad +90/-550m

Dag 4. Zubiri - Pamplona
Vandringsleden går utmed Argafloden. När vi närmar oss Pamploma ändras landskapet som följd av människans närvaro och aktivitet och präglas av jordbruksmarker. Övernattning i Pamploma.
Vandring ca 6 t (21km); nivåskillnad +0/-250m

Dag 5. Pamplona
Efter frukost är det dags för avresa (på egen hand och räkning) eller vidare enligt eget program.

 

Bagagetransport:   inkluderad (1st ryggsäck/resväska per person)

Bra att veta: ►turens längd: 5 dagar/4 nätter ►svårighetsgrad: moderat ►förlängning av turen: i Pamplona / Santander / Bilbao / Biarritz / St Jean Pied de Port. Kontakta oss för mer information och priser ►OBS. Det angivna grundpriset är från-pris och det aktuella priset fastställs först vid bokningstillfällen.

Resan dit
Flyg (utresan) - vi rekommenderar att man flyger till Frankrike (Biarritz eller Paris). Det är många flygbolag som flyger till Paris.
Flyg (hemresan) - enklast är att flyga från Bilbao eller Madrid: Vanligen är det en mellanlandning när man flyger tillbaka till Skandinavien.
Till turens start - från Biarritz finns det bussförbindelse, med STAB, till tågstationen i Bayonne (mer information på www.bus-stab.com). Från Bayonne till Saint Jean Pied de Port åker direkttåg kl kl. 18:13 (1 t. 22 min.) - www.voyages-sncf.com. Från Paris finns ett direkt tåg dagligen med avgång kl 12:10 och ankomst till St-Jean-Pied-de-Port kl. 18:30. Vi reserverar oss för information som inte kommit oss tillhanda.
Efter turen - från Pamplona kör bussbolaget Burundesa dagliegn med 10 avgångar till Bilbao (ca2t) och därefter är det ca20min bussresa till flygplatsen. (www.renfe.com). Vi reserverar oss för information som inte kommit oss tillhanda.

Vi rekommenderar resa i perioden:   april - oktober dock turen kan genomföras året runt


Priset inkluderar:
övernattning i 2*/3* hotell (del i dubbelrum) med frukost
middag dag 2-3
bagagetransport (enligt program)
karta och vägbeskrivningar (på engelska; 1 uppsättning per bokning)
pilgrimspass OBS. Priserna avser vanligen del i dubbelrum. Dock måste resenär som beställt del i dubbelrum vara beredd att betala enkelrumstillägg om rumspartner ej kan ordnas.

Ingår ej:
flygresa
transport till och från turen
måltider utöver de beskrivna i avsnittet ’I grundpriset ingår’
drycker och dricks
entréer
försäkringar,privata utgifter och allt annat som inte är specificerat i avsnittet 'I grundpriset ingår'. Andra möjliga aktiviteter (ej inkluderade) som föreslås i Resplanen/Katalogen är bara förslag på ytterligare/alternativa aktiviteter. Kostnaderna för dem sistnämna står du själv för. Om du avviker från resplanen står du själv för kostnaderna för transport och logi.

Ytterligare tjänster:
transfer (tillval) Biarritz flygplatsen-St. Jean (1-4 pers.): +1270
Förlängning: extra natt/er i Pamplona / Santander / Bilbao / Biarritz / St Jean Pied de Port: kontakta oss
Specielltillägg: under Fiesta de San Fermin (6-14 juli) att bo i Pamplona och Puente de la Reina medför extra kostnad med fr. +750/pp.
Extra utflykter/aktiviteter: bokas och betalas på plats

Förlängning:
Pilgrimsvandring i Spanien Camino de Santiago French Way del 2
Pilgrimsvandring i Spanien Camino de Santiago French Way del 3
Pilgrimsvandring i Spanien Camino de Santiago French Way del 4
Pilgrimsvandring i Spanien Camino de Santiago French Way del 5
Pilgrimsvandring i Spanien Camino de Santiago French Way del 6
Pilgrimsvandring i Spanien Camino de Santiago French Way del 7
Pilgrimsvandring i Spanien Camino de Santiago French Way del 8


Fotogalleri


Pilgrimsvandring i Spanien Camino de Santiago French Way del 1 (Nominell 4.66 / 5 Baserat på 354 Recensioner)
Pris
6600 SEK
Reslängd
5 Dagar
Enkelrum
2200 SEK
Bokningsstatus
Öppet för bokning

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Kontakta oss om du vill att vi hjälper dig att hitta lämpligt flyg till bästa möjliga pris från andra avreseort än Köpenhamn. När vi hjälper dig att söka flyg försöker vi alltid boka det mest förmånligaste för kunden med hänsyn till avgångs- och ankomsttider. Priserna varierar beroende på flygbolag och aktuell platstillgång. Kom dock ihåg att de billiga flygbiljetterna är ofta svåra eller omöjliga att omboka eller avboka om det av någon anledning skulle behövas.
Betalning av flygbiljett sker med ditt eget betalkort direkt till flygbolaget eller flygresebyrån, som också skickar ut bekräftelse på bokningen.
En serviceavgift* tillkommer om du vill att vi hjälper dig att hitta lämplig flygbiljett:
- inom Europa: 250 SEK/pp
- utanför Europa: 500 SEK/pp
*Serviceavgiften betalas till Penguin Travel tillsammans med ditt arrangemang.

Most of you, who are used to walking/cycling during a long weekend, will be in condition to cope with a tour of this level. You should be in a good health condition. We have successive days of longer and more difficult walking and days of lighter walking/cycling. Some parts of the day routes are done at a higher altitude. The paths are in good condition. We walk/cycle for 5/7h a day.

These tours include trekking which is a little harder, normally on a challenging terrain. We take it for granted that you are in good condition and fit. You should be physically prepared at home to get the maximum of the tour. Most of the trekking is done at a greater height (max 3000m).

Deltagarantal
Min. 1
Bokningskod
SPCAMINO1
Syrien och Libanon – rundresa 16850 SEK, 8 Dagar

Syrien och Libanon – rundresa

Damaskus välkomnar dig igen! Syrien har haft några turbulenta år med kriget som rasade i landet....
Långritt Över Balkanbergen 9000 SEK, 8 Dagar

Långritt Över Balkanbergen

Drömmer du om att få rida på urgamla leder över imponerande bergstoppar, genom öde bergspass, längs...
Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten 8200 SEK, 7 Dagar

Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten

Som en duk där naturen med en konstnärskänsla har försökt att kombinera barrskogarnas intensiva...
Se allt»

Aktuellt

13.03.2017 17:30

10 fakta om Nordkorea

  1. Nordkoreas kalendern är baserad på födelsedagen av landets "eviga president" Kim Il-Sung: den 15:e april 1912 2. Det finns nästan inga fungerande trafikljus, och de få som fungerar används inte, för de har ersatts av poliser som styr trafiken. 3. Världens största stadion - Rungrado May 1 Stadium - finns i Nordkorea , och har 150,000 sittplatser 4. Dragspel är den...


05.08.2016 15:40

WEEKEND SKIDRESOR TILL BANSKO

I år är vi glada att få kunna erbjuda kortare skidresor. Har du inte möjlighet att resa en hel vecka kan vi ordna kortare skidresor, t.ex. över en veckoslut. Kontakta oss gärna för priser och ett reseförslag som passar just dig.  


10.12.2015 14:12

Bansko Nyheter: Ny 6-stolslift klar till säsongen

Nu börjar skidsäsongen i Bansko! Officielt öppnar skidsäsongен i Bansko den 12:е december och i förbindelse med det ska den nya 6-stolsliften sättas i gång. Den nya liften har en hastighet på 6 m/sek och en kapacitet på 2000 personer per timme. Liften kör 2.3 km (6-7 minuter) upp till Shiligarnik-Todorka. Har ni inte beställt er skidsemester i Bansko än? Klicka här för mer information. Vi...


16.07.2015 12:30

SKIDRESOR - SISTA CHANSEN!

Sista chansen att boka din vintersemester till sommarpriser. Du har väl inte missat vårt nyhetsbrev med detta fantastiska erbjudande på skidresorna till Bulgarien? Vi vill uppmärksamma dig att vi har några platser kvar på utvalda veckor till Bansko. Du kan spara ytterligare på din reskassa om du är snabb och slutbetalar din skidresa till Bulgarien före den 22/7. Då får du ett 6-dagars...