Pilgrimsvandring i Spanien Camino de Santiago French Way del 8

Pilgrimsvandring i Spanien Camino de Santiago French Way del 8 9050 SEK, 8 Dagar

De sista 100 km till målet i Santiago de Compostela!

Turen från Sarria till Santiago bjuder på vackert kuperat landskap. Denna rutt är lite mer krävande (längre dagsetapper) och du borde vara i god form. Ansträngningarna på rutten belönas med slutmålet - katedralen i Santiago.

Resans höjdpunkter
♦ Kyrkan San Juan
(i Portomarín) – ett vackert exempel på sent romansk arkitektur (från 1100-talet), en gång i tiden tillhörande the Order of Saint John of Jerusalem.
Ribadiso - en meddeltidslandsby med en av de äldsta sjukhusen
Katedralen i Santiago de Compostela – det ultimata målet för varje pilgrim som förtagit vandringen längs Caminoen. Katedralen är med på UNESCOs kulturarvslistan.

Är du ny på Caminon?
Det är själva vandringen som är målet. Pilgrimsvandringarna till Santiago de Compostela, på ca80 mil, har lockat folk från hela Europa i flera hundra år. Juvelen i kronen på denna vandring är ett besök i katedrallen i Santiago de Compostela, där apostel Jokob är begravd. Sagen går att man blir lite klokare på sig själv, världen och sin tro. År 1993 hamnade denna väg på UNESCOs världsarvslista över kulturskatter. Det finns huvudskaligen 2 olika vägar att genomföra denna spännande pilgrimsvanding - den norra rutten utmed kusten som användes av medelstidspilgrimerna för att undgå de muslimskt dominerade områden, och den s.k. French Way lite längre inåt landet genom Burgos, La Rioja och Castile-León. Vår pilgrimsvandring går just på denna rutt och här presenterar vi del 8 av totalt 8 etapper.

OBS. Det angivna grundpriset är från-pris och det aktuella priset fastställs först vid bokningstillfällen (variationerna är p.g.a. olika inkvarteringsalternativ och måltiderna som är inkluderade)

 


Reseplan:
Dag 1. Sarria
Ankomst (på egen hand och räkning) till Sarria och inkvartering på hotell. Om du har tid (avhängande ankomsttider) rekommenderar vi att du utforska staden.

Dag 2. Sarria - Portomarin
Lätt vandring på öde landsvägar, under ekträ och genom mysiga byar. Ta gärna en avstickare till den romanska kyrkan i Barbedelo. Väl i mål, i Portomarin(550m ö.h.) kan du slappna av på någon av de många terrasser på torget.
Vandring ca 6 t (22km); nivåskillnad +230/-300m

Dag 3. Portomarin - Palace do Rei
Caminoen korsar Minhofloden och fortsätter uppåt. På vägen passerar vi förbi romanska kyrkan Santa María, Castromaior och ytterligare några andra kyrkor med vacker arkitektur. Dagensetapp slutar i Palace do Rei (565m ö.h.)
Vandring ca 6 t (25km); nivåskillnad +340/-140m

Dag 4. Palace do Rei - Arzùa
Vandringsleden tar oss ned genom byn Casanova och vidare till den pittoreska byn Leboreiro. Vi rekommendera att man gör ett stopp i Melide (454m ö.h.) och smaka på de lokala specieliterna. Resten av rutten går genom skogspartier och öppna ängar fram till byn Boente. Vi fortsätter förbi medeltidsbyn Ribadiso innan vi är framme i Arzúa (389m ö.h.).
Vandring ca 7 t (29km); nivåskillnad +140/-340m

Dag 5. Arzùa - Rua-O Pino
Lätt och kortare vandring står på dagens agenda. Vi rekommenderar att man gör ett stopp vid kapellet Santa Irena där finns etn otroligt vacker staty av S.T Jacob. Leden fortsätter vidare på lugna, dammiga landsvägar till Rúa/Opino, en lugn oas innan man kommer till det ljuvliga Santiago de Compastela.
Vandring ca 5 t (18km); nivåskillnad +50/-130m

Dag 6. Rúa - Santiago de Compostela
Vi närmar oss målet! Första stoppet är så klart Lavacolla där pillgrimerna utför sin tvättritual innan de kommer till själva målet. Vägen til Monte del Gozo (368m ö.h. är kantad av höga eukaliptusträd. Härifrån vid klart väder kan du se katedralen i Santiago. Vägen går ned till staden där vi upplever den fantastiska katedralen på nära håll.
Vandring ca 5.5 t (21km); nivåskillnad +150/-186m

Dag 7. Santiago de Compostela/Avresa
Efter frukosten är det dags för hemresa (på egen hand och räkning) eller vidare enligt eget program läns nordatlantens vackra kust.


Bagagetransport:  Inkluderad (1st ryggsäck/resväska per person; max 20kg)

Bra att veta: ►turens längd: 7 dagar/6 nätter ►svårighetsgrad: moderat ►OBS. Det angivna grundpriset är från-pris och det aktuella priset fastställs först vid bokningstillfällen.

Resan dit
♦ Flyg
– vi rekommenderar att man flyger till Santiago eller Madrid. Det är många flygbolag dock räkna med en mellanlandning.
Till turens start - tågresan från Madrid tar 4.5t (flera avgångar dagligen); från Santiago med buss 3t (dock endast må-fr, kl 18:00) (www.monbus.es ). Alternativt, man tar buss från Santiago flygplatsen till Lugo (kl. 16:10 eller 18:40 - 1 t. 45min. - se www.empresafreire.com) och därifrån med vidarte med en annan buss till Sarria (30 min). Vi reserverar oss för ändrad information som inte kommit oss tillhanda. Här t.ex. hittar du information om lokalabusstrafik (www.monbus.es)
Efter turen – shuttlebussen från centrum till Santiago flygplats tar 20min.

Vi rekommenderar resa i perioden: året runt 


Priset inkluderar:
Övernattning i 3* hotell och gästhus (del i dubbelrum) med frukost
middag dag 2,3,4,5
bagagetransport (enligt program)
karta och vägbeskrivningar (på engelska; 1 uppsättning per bokning)
pilgrimspass
OBS. Priserna avser vanligen del i dubbelrum. Dock måste resenär som beställt del i dubbelrum vara beredd att betala enkelrumstillägg om rumspartner ej kan ordnas.

Ingår ej:
Flygresa
transport till och från turen
måltider utöver de beskrivna i avsnittet ’I grundpriset ingår’
drycker och dricks
entréer
försäkringar
privata utgifter och allt annat som inte är specificerat i avsnittet 'I grundpriset ingår'
andra möjliga aktiviteter (ej inkluderade) som föreslås i Resplanen/Katalogen är bara förslag på ytterligare/alternativa aktiviteter. Kostnaderna för dem sistnämna står du själv för. Om du avviker från resplanen står du själv för kostnaderna för transport och logi.

Ytterligare tjänster:
Enkelrum (i mån av plats)
transfers (tillval): från Santiago flygplats till Sarria: +1270 (1-4 pers.)
transfer Santiago - Santiago flyplats (1-4 pers.): +440
förlängning (tillval): extra natt/er Sarria/Santiago: kontakta oss för mer information och priser


Fotogalleri


Pilgrimsvandring i Spanien Camino de Santiago French Way del 8 (Nominell 4.94 / 5 Baserat på 387 Recensioner)
Pris
9050 SEK
Reslängd
8 Dagar
Enkelrum
1950 SEK
Bokningsstatus
Öppet för bokning

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Kontakta oss om du vill att vi hjälper dig att hitta lämpligt flyg till bästa möjliga pris från andra avreseort än Köpenhamn. När vi hjälper dig att söka flyg försöker vi alltid boka det mest förmånligaste för kunden med hänsyn till avgångs- och ankomsttider. Priserna varierar beroende på flygbolag och aktuell platstillgång. Kom dock ihåg att de billiga flygbiljetterna är ofta svåra eller omöjliga att omboka eller avboka om det av någon anledning skulle behövas.
Betalning av flygbiljett sker med ditt eget betalkort direkt till flygbolaget eller flygresebyrån, som också skickar ut bekräftelse på bokningen.
En serviceavgift* tillkommer om du vill att vi hjälper dig att hitta lämplig flygbiljett:
- inom Europa: 250 SEK/pp
- utanför Europa: 500 SEK/pp
*Serviceavgiften betalas till Penguin Travel tillsammans med ditt arrangemang.

Rila-Pirin Trek (Bulgarien) 6750 SEK, 8 Dagar

Rila-Pirin Trek (Bulgarien)

Låt dina tankar vila och följ fötternas rytm i en orörd, barsk natur. En unik fjällvandring ovan...
Rundresa på Balkan - kulturhistoriskt kalejdoskop 13550 SEK, 14 Dagar

Rundresa på Balkan - kulturhistoriskt kalejdoskop

LADDA NER VÅR TRIP DOSSIER På en och samma resa lär du känna kulturen och historien av flera...
Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten 8200 SEK, 7 Dagar

Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten

Som en duk där naturen med en konstnärskänsla har försökt att kombinera barrskogarnas intensiva...
Se allt»

Aktuellt

13.03.2017 17:30

10 fakta om Nordkorea

  1. Nordkoreas kalendern är baserad på födelsedagen av landets "eviga president" Kim Il-Sung: den 15:e april 1912 2. Det finns nästan inga fungerande trafikljus, och de få som fungerar används inte, för de har ersatts av poliser som styr trafiken. 3. Världens största stadion - Rungrado May 1 Stadium - finns i Nordkorea , och har 150,000 sittplatser 4. Dragspel är den...


05.08.2016 15:40

WEEKEND SKIDRESOR TILL BANSKO

I år är vi glada att få kunna erbjuda kortare skidresor. Har du inte möjlighet att resa en hel vecka kan vi ordna kortare skidresor, t.ex. över en veckoslut. Kontakta oss gärna för priser och ett reseförslag som passar just dig.  


10.12.2015 14:12

Bansko Nyheter: Ny 6-stolslift klar till säsongen

Nu börjar skidsäsongen i Bansko! Officielt öppnar skidsäsongен i Bansko den 12:е december och i förbindelse med det ska den nya 6-stolsliften sättas i gång. Den nya liften har en hastighet på 6 m/sek och en kapacitet på 2000 personer per timme. Liften kör 2.3 km (6-7 minuter) upp till Shiligarnik-Todorka. Har ni inte beställt er skidsemester i Bansko än? Klicka här för mer information. Vi...


16.07.2015 12:30

SKIDRESOR - SISTA CHANSEN!

Sista chansen att boka din vintersemester till sommarpriser. Du har väl inte missat vårt nyhetsbrev med detta fantastiska erbjudande på skidresorna till Bulgarien? Vi vill uppmärksamma dig att vi har några platser kvar på utvalda veckor till Bansko. Du kan spara ytterligare på din reskassa om du är snabb och slutbetalar din skidresa till Bulgarien före den 22/7. Då får du ett 6-dagars...