Pilgrimsvandring i Spanien Camino de Santiago French Way del 4

Pilgrimsvandring i Spanien Camino de Santiago French Way del 4 10750 SEK, 8 Dagar

Välkommen till Castilla y Leon! Vandra genom dalar, över floder och platåer.

Denna Pilgrimsvandring tar oss från medeltidsstaden Burgos, och hemstad för "El Cid", till Sahagún känt för sina enastående romerska kyrkor. Dagsetapperna är varierande och landskapet skiftar och bjuder på kultur och inte minst gastronomiupplevelser.

Resans höjdpunkter
Burgos Katedralen –ett gotiskt byggmästerverk med ståtlig mått och unik arkitektur
Jungfru Marias himmelfärds kyrkan (Boadilla) - ett till vackert exempel på den gotiska arkitekturen.
Sahagún – denna stad i provinsen León bjuder på några fantastiska exempel av tidig ’ mudéjar’ byggstil.

Är du ny på Caminon?
Det är själva vandringen som är målet. Pilgrimsvandringarna till Santiago de Compostela, på ca80 mil, har lockat folk från hela Europa i flera hundra år. Juvelen i kronen på denna vandring är ett besök i katedrallen i Santiago de Compostela, där apostel Jokob är begravd. Sagen går att man blir lite klokare på sig själv, världen och sin tro. År 1993 hamnade denna väg på UNESCOs världsarvslista över kulturskatter. Det finns huvudskaligen 2 olika vägar att genomföra denna spännande pilgrimsvanding - den norra rutten utmed kusten som användes av medelstidspilgrimerna för att undgå de muslimskt dominerade områden, och den s.k. French Way lite längre inåt landet genom Burgos, La Rioja och Castile-León. Vår pilgrimsvandring går just på denna rutt och här presenterar vi del 4 av totalt 8 etapper.

OBS. Det angivna grundpriset är från-pris och det aktuella priset fastställs först vid bokningstillfällen (variationerna är p.g.a. olika inkvarteringsalternativ och måltiderna som är inkluderade).

 


Reseplan:
Dag 1. Burgos
Ankomst (på egen hand och räkning) till Burgos och inkvartering på hotell. Avhängande ankomsttid kan du utforska stadens många sevärdheter.

Dag 2. Burgos - Hornillos del Camino
Leden tar oss över låglandskap med mindre skog och enstaka barrträd som ett blotta minne av en gångs ett av Europas största skogsområden.
Vandring ca 5 t (20km); nivåskillnad +120/-240m

Dag 3. Hornillos del Camino - Castrojeriz
Turen fortsätter mot Castrojeriz genom en kuperad terräng och ned mot Bolflodens dal.
Vandring ca 5 t (20km); nivåskillnad +140/-170m

Dag 4. Castrojeriz - Fromista
Idag vandrar vi på den berggiga sidan mot Alto Mosterales beläget mellan floderna Odrilla och Pisuergas dalar. Alto Mosterales är den högsta punkten på Meseta och den sista slätten i Burgos regionen. Vi kommer in i provinsen Palencia och vidare i "Tierra de Campo". På vägen passerar vi Boadilla och kyrkan "La Asuncion" (från 1400-talet).
Vandring ca 6.5 t (25km); nivåskillnad +210/-220m

Dag 5. Fromista - Carrion de los Condes
Leden följer Uciesafloden genom skog med många rastplatser på vägen. Vid Villalxazar de Sirga ser vi ett typiskt exempel på det lokala landskapet med en liten by med några få hus och en stor kyrka.
Vandring ca 5 t (19km); nivåskillnad +100/-50m

Dag 6. Carrion de los Condes - Calzadilla de la Cueza
Första delen av dagens vandring (ca13km) följer den historiska "Aquitana Camino" som är en alternativ rutt på Camino till Santiago och börjar i Bayonne (Frankrike). Landskapet är präglat av poppelskog och många konstjorda vattenkanaler.
Vandring ca 5 t (17km); nivåskillnad +50/-20m

Dag 7. Calzadilla de la Cueza - Sahagún
På denna dag vandrar vi på en kuperad terräng med några "cuezas" och mindre dalgångar. Nu är vi i ekskog som senare övergår till kornfält. Vi korsar Valderadueyfloden innan vi kommer in i provinsen Leon. Övernattning i Sahagún.
Vandring ca 5.5 t (22km); nivåskillnad +80/-130m

Dag 8. Sahagún /Avresa
Efter frukosten är det dags för hemresa (på egen hand och räkning) eller vidare enligt eget program.

  

Bagagetransport:   inkluderad (1st ryggsäck/resväska per person)

Bra att veta: ►turens längd: 8 dagar/7 nätter ►svårighetsgrad: moderat  ►OBS. Det angivna grundpriset är från-pris och det aktuella priset fastställs först vid bokningstillfällen.

Resan dit
Flyg - vi rekommenderar att man flyger till Bilbao, Santander eller Madrid. Det är många flygbolag dock räkna med en mellanlandning.
Till turens start – tågresan til Burgos från Bilbao tar 3t; från Santander 1t och från Madrid 3t. Här t.ex. hittar du information om tåg i Spanien.
Efter turen - med buss till Santander 3.5t. Tågresan till Madrid tar 4.5t och till Bilbao 4t. (www.renfe.com)

Vi rekommenderar resa i perioden: året runt 

 


Priset inkluderar:
övernattning i 1*-3* hotell (del i dubbelrum) med frukost
middag dag 2,3,4,5,6
bagagetransport (enligt program)
karta och vägbeskrivningar (på engelska; 1 uppsättning per bokning)
pilgrimspass OBS. Priserna avser vanligen del i dubbelrum. Dock måste resenär som beställt del i dubbelrum vara beredd att betala enkelrumstillägg om rumspartner ej kan ordnas.

Ingår ej:
flygresa
transport till och från turen
måltider utöver de beskrivna i avsnittet ’I grundpriset ingår’
drycker och dricks
entréer
försäkringar
privata utgifter och allt annat som inte är specificerat i avsnittet 'I grundpriset ingår'. Andra möjliga aktiviteter (ej inkluderade) som föreslås i Resplanen/Katalogen är bara förslag på ytterligare/alternativa aktiviteter. Kostnaderna för dem sistnämna står du själv för. Om du avviker från resplanen står du själv för kostnaderna för transport och logi.

Ytterligare tjänster:
Enkelrum (i mån av plats)
Förlängning (tillval): extra natt/er i Burgos / Santander / Bilbao / Sahagun Kontakta oss för mer information och priser
Extra utflykter/aktiviteter: bokas och betalas på plats

Förlängning:
Pilgrimsvandring i Spanien Camino de Santiago French Way del 1
Pilgrimsvandring i Spanien Camino de Santiago French Way del 2
Pilgrimsvandring i Spanien Camino de Santiago French Way del 3


Fotogalleri


Pilgrimsvandring i Spanien Camino de Santiago French Way del 4 (Nominell 4.93 / 5 Baserat på 370 Recensioner)
Pris
10750 SEK
Reslängd
8 Dagar
Enkelrum
2000 SEK
Bokningsstatus
Öppet för bokning

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Kontakta oss om du vill att vi hjälper dig att hitta lämpligt flyg till bästa möjliga pris från andra avreseort än Köpenhamn. När vi hjälper dig att söka flyg försöker vi alltid boka det mest förmånligaste för kunden med hänsyn till avgångs- och ankomsttider. Priserna varierar beroende på flygbolag och aktuell platstillgång. Kom dock ihåg att de billiga flygbiljetterna är ofta svåra eller omöjliga att omboka eller avboka om det av någon anledning skulle behövas.
Betalning av flygbiljett sker med ditt eget betalkort direkt till flygbolaget eller flygresebyrån, som också skickar ut bekräftelse på bokningen.
En serviceavgift* tillkommer om du vill att vi hjälper dig att hitta lämplig flygbiljett:
- inom Europa: 250 SEK/pp
- utanför Europa: 500 SEK/pp
*Serviceavgiften betalas till Penguin Travel tillsammans med ditt arrangemang.

Most of you, who are used to walking/cycling during a long weekend, will be in condition to cope with a tour of this level. You should be in a good health condition. We have successive days of longer and more difficult walking and days of lighter walking/cycling. Some parts of the day routes are done at a higher altitude. The paths are in good condition. We walk/cycle for 5/7h a day.

Deltagarantal
Min. 1
Bokningskod
SPCAMINO1
Långritt Över Balkanbergen 9000 SEK, 8 Dagar

Långritt Över Balkanbergen

Drömmer du om att få rida på urgamla leder över imponerande bergstoppar, genom öde bergspass, längs...
Rila-Pirin Trek (Bulgarien) 6750 SEK, 8 Dagar

Rila-Pirin Trek (Bulgarien)

Låt dina tankar vila och följ fötternas rytm i en orörd, barsk natur. En unik fjällvandring ovan...
Rundresa på Balkan - kulturhistoriskt kalejdoskop 13550 SEK, 14 Dagar

Rundresa på Balkan - kulturhistoriskt kalejdoskop

LADDA NER VÅR TRIP DOSSIER På en och samma resa lär du känna kulturen och historien av flera...
Se allt»

Aktuellt

13.03.2017 17:30

10 fakta om Nordkorea

  1. Nordkoreas kalendern är baserad på födelsedagen av landets "eviga president" Kim Il-Sung: den 15:e april 1912 2. Det finns nästan inga fungerande trafikljus, och de få som fungerar används inte, för de har ersatts av poliser som styr trafiken. 3. Världens största stadion - Rungrado May 1 Stadium - finns i Nordkorea , och har 150,000 sittplatser 4. Dragspel är den...


05.08.2016 15:40

WEEKEND SKIDRESOR TILL BANSKO

I år är vi glada att få kunna erbjuda kortare skidresor. Har du inte möjlighet att resa en hel vecka kan vi ordna kortare skidresor, t.ex. över en veckoslut. Kontakta oss gärna för priser och ett reseförslag som passar just dig.  


10.12.2015 14:12

Bansko Nyheter: Ny 6-stolslift klar till säsongen

Nu börjar skidsäsongen i Bansko! Officielt öppnar skidsäsongен i Bansko den 12:е december och i förbindelse med det ska den nya 6-stolsliften sättas i gång. Den nya liften har en hastighet på 6 m/sek och en kapacitet på 2000 personer per timme. Liften kör 2.3 km (6-7 minuter) upp till Shiligarnik-Todorka. Har ni inte beställt er skidsemester i Bansko än? Klicka här för mer information. Vi...


16.07.2015 12:30

SKIDRESOR - SISTA CHANSEN!

Sista chansen att boka din vintersemester till sommarpriser. Du har väl inte missat vårt nyhetsbrev med detta fantastiska erbjudande på skidresorna till Bulgarien? Vi vill uppmärksamma dig att vi har några platser kvar på utvalda veckor till Bansko. Du kan spara ytterligare på din reskassa om du är snabb och slutbetalar din skidresa till Bulgarien före den 22/7. Då får du ett 6-dagars...