Pilgrimsvandring i Spanien Camino de Santiago French Way del 6

Pilgrimsvandring i Spanien Camino de Santiago French Way del 6 7500 SEK, 6 Dagar

Upplev Leóns medeltida och romerska arv på nära håll.

Vår tur längs pilgrimsleden går från León till Ponferrada. En etapp på Camino de Santiago som erbjuder fantastisk natur och många historiska skatter.

Resans höjdpunkter
Katedralen Santa María de León – kallad av den lokalbefolkningen för Pulchra Leonina (” The House of Light”)
Episcopal Palace, Astorga – biskoppalatset målat av Gaudi (byggår 1900). Idag huserar palatset även Museo de los Caminos
Las Médulas – ett spektakulärt landskap i närheten av Ponferrada (UNESCO)

Är du ny på Caminon?
Det är själva vandringen som är målet. Pilgrimsvandringarna till Santiago de Compostela, på ca80 mil, har lockat folk från hela Europa i flera hundra år. Juvelen i kronen på denna vandring är ett besök i katedrallen i Santiago de Compostela, där apostel Jokob är begravd. Sagen går att man blir lite klokare på sig själv, världen och sin tro. År 1993 hamnade denna väg på UNESCOs världsarvslista över kulturskatter. Det finns huvudskaligen 2 olika vägar att genomföra denna spännande pilgrimsvanding - den norra rutten utmed kusten som användes av medelstidspilgrimerna för att undgå de muslimskt dominerade områden, och den s.k. French Way lite längre inåt landet genom Burgos, La Rioja och Castile-León. Vår pilgrimsvandring går just på denna rutt och här presenterar vi del 6 av totalt 8 etapper.

OBS. Det angivna grundpriset är från-pris och det aktuella priset fastställs först vid bokningstillfällen (variationerna är p.g.a. olika inkvarteringsalternativ och måltiderna som är inkluderade).

 


Reseplan:
Dag 1. León
Ankomst (på egen hand och räkning) till León och inkvartering på hotell. Om du har tid (avhängande ankomsttider) rekommenderar vi att du utforska staden, en gång huvudstad i kungariket på medeltiden. Bland sevärdheter finns katedralen Pulchra Leonina (den spanska motsvarigheten till Det Sixtinska kapellet) och "Hospital de San Marcos" att nämna bara några.

Dag 2. León - Villadangos del Paramo
Vi lämnar León och följer den historiska Caminon över högplatån.
Vandring ca 6 t (20km); nivåskillnad +110/-50m

Dag 3. Villadangos del Paramo - Astorga
Vi vandrar vidare och passerar den berömda "Puente de Orbigo".
Med bergen framför oss vandrar vi på ett lite skiftande landskap mot Astorga, huvudstaden i provinsen Maragateria. Vi hinner med att stöva på staden där bl.a. Antoni Gaudis mästerverk, Biskopspalatset, ligger. Övernattning på hotell.
Vandring ca 6.5 t (28km); nivåskillnad +/-140m

Dag 4. Astorga - Rabanal del Camino
Vi kommer närmare och närmare foten till Leónbergen. Landskapet präglas av buskar, ekar och barrträd.
Vandring ca 5 t (20km); nivåskillnad +270/-20m

Dag 5. Rabanal del Camino - Ponferrada
Idag är den längsta vandringsetappen på denna delen av Caminon. Vi vadrar upp mot Iragotoppen där det står en järnkors byggd av pilgrimerna. Vi följer leden genom Bierzo ned mot Ponferrada.
Vandring ca 7.5 t (33km); nivåskillnad +250/-880m

Dag 6. Ponferrada/Avresa
Efter frukosten är det dags för hemresa (på egen hand och räkning) eller vidare enligt eget program.


Bagagetransport:   inkluderad (1st ryggsäck/resväska max 15 kg per person)

Bra att veta: ►turens längd: 6 dagar/5 nätter ►svårighetsgrad: moderat ►OBS. Det angivna grundpriset är från-pris och det aktuella priset fastställs först vid bokningstillfällen.

Resan dit
Flyg - vi rekommenderar att man flyger till Santiago eller Madrid. Det är många flygbolag dock räkna med en mellanlandning.
Till turens start - tågresan från Madrid tar 4.5t (flera avgångar dagligen); från Santiago med 4t eller tåg 6t (flera avgångar dagligen). Här t.ex. hittar du information om tåg i Spanien.
Efter turen - buss till Santiago tar 3t (4 avgångar dagligen); tåg till Santiago 3t (2 avgångar dagligen) eller Madrid 6t (www.renfe.com). Vi reserverar oss för information som inte kommit oss tillhanda.

Vi rekommenderar resa i perioden:   året runt


Priset inkluderar:
övernattning i 2*/3* hotell (del i dubbelrum) med frukost
middag dag 2,3,4
bagagetransport (enligt program)
karta och vägbeskrivningar (på engelska; 1 uppsättning per bokning)
pilgrimspass OBS. Priserna avser vanligen del i dubbelrum. Dock måste resenär som beställt del i dubbelrum vara beredd att betala enkelrumstillägg om rumspartner ej kan ordnas.

Ingår ej:
flygresa
transport till och från turen
måltider utöver de beskrivna i avsnittet ’I grundpriset ingår’
drycker och dricks
entréer
försäkringar
privata utgifter och allt annat som inte är specificerat i avsnittet 'I grundpriset ingår'. Andra möjliga aktiviteter (ej inkluderade) som föreslås i Resplanen/Katalogen är bara förslag på ytterligare/alternativa aktiviteter. Kostnaderna för dem sistnämna står du själv för. Om du avviker från resplanen står du själv för kostnaderna för transport och logi.

Ytterligare tjänster:
Enkelrum (i mån av plats)
Förlängning (tillval): extra natt/er León / Santander / Bilbao / Sahagun / Ponferrada: kontakta oss för mer information och priser
Extra utflykter/aktiviteter: bokas och betalas på plats

Förlängning:
Pilgrimsvandring i Spanien Camino de Santiago French Way del 1
Pilgrimsvandring i Spanien Camino de Santiago French Way del 2
Pilgrimsvandring i Spanien Camino de Santiago French Way del 3
Pilgrimsvandring i Spanien Camino de Santiago French Way del 4
Pilgrimsvandring i Spanien Camino de Santiago French Way del 5


Fotogalleri


Pilgrimsvandring i Spanien Camino de Santiago French Way del 6 (Nominell 4.87 / 5 Baserat på 395 Recensioner)
*För den mest uppdaterade resplanen och ytterligare information, vänligen kontrollera den engelska versionen av vår webbplats.
Pris
7500 SEK
Reslängd
6 Dagar
Enkelrum
1550 SEK
Bokningsstatus
Öppet för bokning

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Kontakta oss om du vill att vi hjälper dig att hitta lämpligt flyg till bästa möjliga pris från andra avreseort än Köpenhamn. När vi hjälper dig att söka flyg försöker vi alltid boka det mest förmånligaste för kunden med hänsyn till avgångs- och ankomsttider. Priserna varierar beroende på flygbolag och aktuell platstillgång. Kom dock ihåg att de billiga flygbiljetterna är ofta svåra eller omöjliga att omboka eller avboka om det av någon anledning skulle behövas.
Betalning av flygbiljett sker med ditt eget betalkort direkt till flygbolaget eller flygresebyrån, som också skickar ut bekräftelse på bokningen.
En serviceavgift* tillkommer om du vill att vi hjälper dig att hitta lämplig flygbiljett:
- inom Europa: 250 SEK/pp
- utanför Europa: 500 SEK/pp
*Serviceavgiften betalas till Penguin Travel tillsammans med ditt arrangemang.

Most of you, who are used to walking/cycling during a long weekend, will be in condition to cope with a tour of this level. You should be in a good health condition. We have successive days of longer and more difficult walking and days of lighter walking/cycling. Some parts of the day routes are done at a higher altitude. The paths are in good condition. We walk/cycle for 5/7h a day.

Deltagarantal
Min. 1
Bokningskod
SPCAMINO1
Kaukasusupptäckare - Armenien, Georgien och Azerbajdzjan 13800 SEK, 11 Dagar

Kaukasusupptäckare - Armenien, Georgien och Azerbajdzjan

Kaukasus - regionen där Europa möter Asien, där dramatiska naturlandskap möter tusentals år gamla...
Saudiarabien: Bakom den andliga slöjan 25300 SEK, 8 Dagar

Saudiarabien: Bakom den andliga slöjan

Saudiarabien är en av de mest gåtfulla och svåra platserna att besöka, så missa inte denna unika...
Rundresa i Centralamerika 18950 SEK, 13 Dagar

Rundresa i Centralamerika

Centralamerika i ett nötskal - Guatemala, Nicaragua, El Salvador och Honduras. Vår rundresa...
Se allt»

Aktuellt

15.11.2023 17:45

Utforska Abidjan: Elfenbenskustens livliga metropol

Välkommen till Abidjan, Elfenbenskustens kulturella hjärtslag! Med sin blandning av modernitet och tradition är denna västafrikanska stad en dold pärla som väntar på att bli utforskad. Abidjans charm ligger i dess mångfald, från livliga marknader till fantastiska laguner och aptitretande mat. I den här reseguiden tar vi dig med på en resa genom den förtrollande staden Abidjan. Upptäck Abidjans...


07.09.2023 18:41

Stans Country: Utforska regionen, länderna och kulturen

Är du nyfiken på regionen Stans Country och dess unika länder? Stans, även känd som de centralasiatiska länderna, inkluderar Kazakstan, Kirgizistan, Tadzjikistan, Turkmenistan och Uzbekistan. Dessa länder, som delar historiska och kulturella band, har mycket att erbjuda, från fantastiska landskap till olika etniska traditioner. Vilken region är Stans? Stans ligger i Centralasien, mellan...


05.06.2023 18:29

Suchitoto: En Charmig Kulturpärla i El Salvador

El Salvador är känt för sina fantastiska stränder och pittoreska vulkaner, men låt oss inte glömma landets dolda pärlor. En sådan pärla är Suchitoto, en charmig liten stad som ligger högt uppe i bergen i El Salvador. Med sin rika historia, kulturella arv och natursköna omgivningar är Suchitoto ett resmål som inte får missas av äventyrslystna resenärer. Suchitoto, även känt som "Staden av...


13.03.2017 17:30

10 fakta om Nordkorea

  1. Nordkoreas kalendern är baserad på födelsedagen av landets "eviga president" Kim Il-Sung: den 15:e april 1912 2. Det finns nästan inga fungerande trafikljus, och de få som fungerar används inte, för de har ersatts av poliser som styr trafiken. 3. Världens största stadion - Rungrado May 1 Stadium - finns i Nordkorea , och har 150,000 sittplatser 4. Dragspel är den...