Pilgrimsvandring i Spanien Camino de Santiago French Way del 3

Pilgrimsvandring i Spanien Camino de Santiago French Way del 3 9000 SEK, 7 Dagar

Vinodlingar, stora solrosfält och mysiga byar. Allt detta välkomnar dig på pilgrimsvandringen från Logroño till Burgos.

Denna vandringsetapp börjar i Logroño i det berömda Rioja vindistriktet och avslutas i det medeltida Burgos. Leden är något flatare jämfört med föregående etapp (del 2). Du vandrar på välmarkerade leder förbi små byar, stora vinodlingar och gamla slottsruiner. Etappen bjuder på en hel del kulturella upplevelser.

Resans höjdpunkter
De Kantabriska bergen – en 45 mils lång skogsbeklädd bergskedja med högsta bergstopp Peñas de Europa (2 678m ö.h.)
Santa María de Valvanera kloster - fridfull helgdom från 1500-talet Belägen i en dal med många vattenfall och brusande bäckar.
Santa Maria kyrkan (Belorado) – byggd på 1600-talet; med flera värdefulla konstföremål i barockstil. Här finns en staty av apostel Jakob.

Är du ny på Caminon?
Det är själva vandringen som är målet. Pilgrimsvandringarna till Santiago de Compostela, på ca80 mil, har lockat folk från hela Europa i flera hundra år. Juvelen i kronen på denna vandring är ett besök i katedrallen i Santiago de Compostela, där apostel Jokob är begravd. Sagen går att man blir lite klokare på sig själv, världen och sin tro. År 1993 hamnade denna väg på UNESCOs världsarvslista över kulturskatter. Det finns huvudskaligen 2 olika vägar att genomföra denna spännande pilgrimsvanding - den norra rutten utmed kusten som användes av medelstidspilgrimerna för att undgå de muslimskt dominerade områden, och den s.k. French Way lite längre inåt landet genom Burgos, La Rioja och Castile-León. Vår pilgrimsvandring går just på denna rutt och här presenterar vi del 3 av totalt 8 etapper.
 

OBS. Det angivna grundpriset är från-pris och det aktuella priset fastställs först vid bokningstillfällen (variationerna är p.g.a. olika inkvarteringsalternativ och måltiderna som är inkluderade).

 


Reseplan:
Dag 1. Logroño
Ankomst (på egen hand och räkning) till Logroño. Caminon går genom den lila vinby som är huvudorten i La Rioja. Inkvartering på hotell.

Dag 2. Logroño - Najera
Etappens första dag bjuder på en lätt vandring längs vingårdar. Efter de första 12km fortsätter leden genom Navarrete, grundat på 1200-talet av ” Knights of the Holy Sepulchre”. Vi rekommenderar ett stopp vid den vackra barockkyrkan "La Ascension". Sent på eftermiddagen är vi i Najera.
Vandring ca 8 t (29km); nivåskillnad +260/-160m

Dag 3. Najera - Santo Domingo de la Calzada
Idag vandrar vi på en landsväg mellan De Kantabriska bergen i norr och La Demanda bergskedjan i söder. Under vandringen njuter vi av de magnifika utsikterna. Möjlighet att besöka klostret "Valvanera" dömt djupt inne i Sierra de la Demanda. Dagen mål, Santo Domingo de la Calzada, är en viktig milstolpe på pilgrimsvägen till Santiago.
Vandring ca 6 t (21km); nivåskillnad +280/-130m

Dag 4. Santo Domingo de la Calzada - Belorado
Dagen börjar med vandring genom ett skogsområde som avlösas av stora öppna marker med små bäckar och ekskog. Landskapet skiftar igen med Ocabergen framför oss. På vägen passerar vi förbi San Juan Bautista kyrkan i Granon (från 1600-talet). Övernattning i Belorado.
Vandring ca 7 t (23km); nivåskillnad +260/-130m

Dag 5. Belorado - St Juan de Ortega
Vi vandrar genom samma lanskap fram till Villafranca Montes de Oca (14 km) och därefter fortsätter leden in i de vackra Ocabergen. Väl i St Juan de Ortega hinner vi med ett besök till den närliggande kloster.
Vandring ca 7 t (24km); nivåskillnad +370/-150m

Dag 6. St Juan de Ortega - Burgos
Det berggiga landskapet forsvinner så småningom och avlöses av betydlig flatare landskap innan vi kommer fram till Burgos. Burgos var huvudstad i det f.d. kungariket Castilla-Leon under 500 år. Flott gotisk arkitektur präglar de små gatorna och torg.
Vandring ca 5 t (26km); nivåskillnad +150/-250m

Dag 7. Burgos - avresa
Idag slutar denna etapp på pilgrimsrutten men om du har tid borde du ägna dig åt att utforska stadens historia och många sevärdheter. Avresa (på egen hand och räkning).


Bagagetransport: inkluderad (1st maks. 15 kg ryggsäck/resväska per person)

Bra att veta: ►turens längd: 7 dagar/6 nätter ►svårighetsgrad: moderat ►OBS. Det angivna grundpriset är från-pris och det aktuella priset fastställs först vid bokningstillfällen.

Resan dit
Flyg - vi rekommenderar att man flyger till Bilbao, Santander eller Madrid. Det är många flygbolag dock räkna med en mellanlandning.
Till turens start - tågresan Logroño från Bilbao tar 1t; från Santander 1.5t och från Madrid 2.5t. Här t.ex. hittar du information om tåg i Spanien.
Efter turen - från Burgos med tåg till Bilbao 3t, till Santander 1t och till Madrid 3t. (www.renfe.com)

Vi rekommenderar resa i perioden:   året runt


Priset inkluderar:
övernattning i 1*-3* hotell och gästhus (del i dubbelrum) med frukost
middag dag 2,3,4,5
bagagetransport (enligt program)
karta och vägbeskrivningar (på engelska; 1 uppsättning per bokning)
pilgrimspass OBS. Priserna avser vanligen del i dubbelrum. Dock måste resenär som beställt del i dubbelrum vara beredd att betala enkelrumstillägg om rumspartner ej kan ordnas.

Ingår ej:
flygresa
transport till och från turen
måltider utöver de beskrivna i avsnittet ’I grundpriset ingår’
drycker och dricks
entréer
försäkringar
privata utgifter och allt annat som inte är specificerat i avsnittet 'I grundpriset ingår'. Andra möjliga aktiviteter (ej inkluderade) som föreslås i Resplanen/Katalogen är bara förslag på ytterligare/alternativa aktiviteter. Kostnaderna för dem sistnämna står du själv för. Om du avviker från resplanen står du själv för kostnaderna för transport och logi.

Ytterligare tjänster:
Enkelrum (i mån av plats
specielltillägg: för boende i Logroño under september vinfestival tillkommer: kontakta oss
Förlängning (tillval): extra natt/er i Burgos / Logroño / Santander / Bilbao: kontakta oss för mer information och priser
Extra utflykter/aktiviteter: bokas och betalas på plats

Förlängning:
Pilgrimsvandring i Spanien Camino de Santiago French Way del 1
Pilgrimsvandring i Spanien Camino de Santiago French Way del 2


Fotogalleri


Pilgrimsvandring i Spanien Camino de Santiago French Way del 3 (Nominell 4.74 / 5 Baserat på 390 Recensioner)
*För den mest uppdaterade resplanen och ytterligare information, vänligen kontrollera den engelska versionen av vår webbplats.
Pris
9000 SEK
Reslängd
7 Dagar
Enkelrum
2000 SEK
Bokningsstatus
Öppet för bokning

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Kontakta oss om du vill att vi hjälper dig att hitta lämpligt flyg till bästa möjliga pris från andra avreseort än Köpenhamn. När vi hjälper dig att söka flyg försöker vi alltid boka det mest förmånligaste för kunden med hänsyn till avgångs- och ankomsttider. Priserna varierar beroende på flygbolag och aktuell platstillgång. Kom dock ihåg att de billiga flygbiljetterna är ofta svåra eller omöjliga att omboka eller avboka om det av någon anledning skulle behövas.
Betalning av flygbiljett sker med ditt eget betalkort direkt till flygbolaget eller flygresebyrån, som också skickar ut bekräftelse på bokningen.
En serviceavgift* tillkommer om du vill att vi hjälper dig att hitta lämplig flygbiljett:
- inom Europa: 250 SEK/pp
- utanför Europa: 500 SEK/pp
*Serviceavgiften betalas till Penguin Travel tillsammans med ditt arrangemang.
 

Most of you, who are used to walking/cycling during a long weekend, will be in condition to cope with a tour of this level. You should be in a good health condition. We have successive days of longer and more difficult walking and days of lighter walking/cycling. Some parts of the day routes are done at a higher altitude. The paths are in good condition. We walk/cycle for 5/7h a day.

These tours include trekking which is a little harder, normally on a challenging terrain. We take it for granted that you are in good condition and fit. You should be physically prepared at home to get the maximum of the tour. Most of the trekking is done at a greater height (max 3000m).

Deltagarantal
Min. 1
Bokningskod
SPCAMINO1
Rila-Pirin Trek (Bulgarien) 7350 SEK, 8 Dagar

Rila-Pirin Trek (Bulgarien)

Låt dina tankar vila och följ fötternas rytm i en orörd, barsk natur. En unik fjällvandring ovan...
Jemen - fastlandetstur (från Salalah, Oman) 25750 SEK, 8 Dagar

Jemen - fastlandetstur (från Salalah, Oman)

Jemen, med sin rika historia, kulturarv och naturliga skönhet, var ett populärt turistmål innan...
Syrien och Libanon – rundresa 16050 SEK, 8 Dagar

Syrien och Libanon – rundresa

Damaskus välkomnar dig igen! Syrien har haft några turbulenta år med kriget som rasade i landet....
Se allt»

Aktuellt

15.11.2023 17:45

Utforska Abidjan: Elfenbenskustens livliga metropol

Välkommen till Abidjan, Elfenbenskustens kulturella hjärtslag! Med sin blandning av modernitet och tradition är denna västafrikanska stad en dold pärla som väntar på att bli utforskad. Abidjans charm ligger i dess mångfald, från livliga marknader till fantastiska laguner och aptitretande mat. I den här reseguiden tar vi dig med på en resa genom den förtrollande staden Abidjan. Upptäck Abidjans...


07.09.2023 18:41

Stans Country: Utforska regionen, länderna och kulturen

Är du nyfiken på regionen Stans Country och dess unika länder? Stans, även känd som de centralasiatiska länderna, inkluderar Kazakstan, Kirgizistan, Tadzjikistan, Turkmenistan och Uzbekistan. Dessa länder, som delar historiska och kulturella band, har mycket att erbjuda, från fantastiska landskap till olika etniska traditioner. Vilken region är Stans? Stans ligger i Centralasien, mellan...


05.06.2023 18:29

Suchitoto: En Charmig Kulturpärla i El Salvador

El Salvador är känt för sina fantastiska stränder och pittoreska vulkaner, men låt oss inte glömma landets dolda pärlor. En sådan pärla är Suchitoto, en charmig liten stad som ligger högt uppe i bergen i El Salvador. Med sin rika historia, kulturella arv och natursköna omgivningar är Suchitoto ett resmål som inte får missas av äventyrslystna resenärer. Suchitoto, även känt som "Staden av...


13.03.2017 17:30

10 fakta om Nordkorea

  1. Nordkoreas kalendern är baserad på födelsedagen av landets "eviga president" Kim Il-Sung: den 15:e april 1912 2. Det finns nästan inga fungerande trafikljus, och de få som fungerar används inte, för de har ersatts av poliser som styr trafiken. 3. Världens största stadion - Rungrado May 1 Stadium - finns i Nordkorea , och har 150,000 sittplatser 4. Dragspel är den...