Pilgrimsvandring i Spanien Camino de Santiago French Way del 2

Pilgrimsvandring i Spanien Camino de Santiago French Way del 2 7500 SEK, 6 Dagar

Pilgrimsvandra i Spaniens berömda vindistrikt La Rioja – från Pamplona till Logroño.

Vår pilgrimsvandring börjar i Pamploma, staden känd mest för tjurspelen under Fiesta de San Fermin. Vi vandrar i vacker natur med gamla slott (från 1200-talet), mysiga landsbyar och stora vinodlingar. Turen bjuder på otaliga kulturupplevelser och avslutar i Logroño mitt i Rioja vinregionen.

Resans höjdpunkter
Pamplona – känt mest för tjurtävlingarna under Fiesta de San Fermin (6-14 juli)
Alto del Perdon - känd med ett pilgrimsmonument i smidesjärn
Castillo de Clavijo – ruinerna efter en imponerande borg från 1000-talet

Är du ny på Caminon?
Det är själva vandringen som är målet. Pilgrimsvandringarna till Santiago de Compostela, på ca80 mil, har lockat folk från hela Europa i flera hundra år. Juvelen i kronen på denna vandring är ett besök i katedrallen i Santiago de Compostela, där apostel Jokob är begravd. Sagen går att man blir lite klokare på sig själv, världen och sin tro. År 1993 hamnade denna väg på UNESCOs världsarvslista över kulturskatter. Det finns huvudskaligen 2 olika vägar att genomföra denna spännande pilgrimsvanding - den norra rutten utmed kusten som användes av medelstidspilgrimerna för att undgå de muslimskt dominerade områden, och den s.k. French Way lite längre inåt landet genom Burgos, La Rioja och Castila-e-León. Vår pilgrimsvandring går just på denna rutt och här presenterar vi del 2 av totalt 8 etapper.

OBS. Det angivna grundpriset är från-pris och det aktuella priset fastställs först vid bokningstillfällen (variationerna är p.g.a. olika inkvarteringsalternativ och måltiderna som är inkluderade).

 


Reseplan:
Dag 1. Pamplona

Ankomst (på egen hand och räkning) till Pamploma och inkvartering på ett traditionellt hotell.

Dag 2. Pamplona - Puente de la Reina
Det atlantiska området av Navarra avlöses av jordbruksmarker och landskapet liknar med medelhavs kustremsa.
Vandring ca 6 t (24km); nivåskillnad +330/-480m

Dag 3. Puente de la Reina - Estella
Vandringsleden till Estella är ganska ojämn och passerar förbi stora landbruksmarker; små byar är utspridda mellan kornfält, vinodlingar och olivplanteringar.
Vandring ca 6 t (22km); nivåskillnad +260/-170m

Dag 4. Estella - Los Arcos
Idag vandrar vi genom Navarras Rojohaområdet känt för sina utsökta röda viner. Från Villamayor do Monjardin till Los Arcos vandrar vi hela 12km utan glimten av någon by.
Vandring ca 6.5 t (21km); nivåskillnad +220/-210m

Dag 5. Los Arcos - Logroño
Dagens etapp där vi lämnar Navarra går över kuperad terräng. På vägen passerar vi de fantastiska ruinerna av Clavijot slott. Sent på eftermiddagen är vi framme i Logroño beläget på gränsen mellan provinserna Navara och Alava. Logroño bjuder på rik historia och gamla traditioner och är en av de viktigaste städerna på Camino de Santiago de Compostela.
Vandring ca 8 t (28km); nivåskillnad +190/-240m

Dag 6. Logroño/Avresa
Efter frukost är det dags för avresa (på egen hand och räkning) eller vidare enligt eget program.

 

Bagagetransport:   inkluderad (1st ryggsäck/resväska max 15 kg per person)

 

Bra att veta: ►turens längd: 6 dagar/5 nätter  ►svårighetsgrad: moderat  ►om du vill bo i Pamplona och/eller Puente de la Reina under Fiesta de San Fermin (6-14 juli) och i Logroño under september vinfestival tillkommer en extra kostnad: kontakta oss för mer information och priser ►OBS. Det angivna grundpriset är från-pris och det aktuella priset fastställs först vid bokningstillfällen.

Resan ditt
Med flyg: Man kan flyga till Bilbao, Santander eller Madrid.

Till turens start: bussbolaget Burundesa kör 10 gånger om dagen från Bilbao till Pamploma (ca2t); 2 gånger dagligen från Santander till Pamploma (ca2t). Från madrid till Pamploma kör bussbolaget Conda dagligen med 10 avgångar; det finns ockso tågförbildelser mellan Madrid och Pamploma.

Efter turen: Det finns både buss- och tågförbindelser till Bilbao; bussresan tar ca2t och tågresa ca1.5t med avgångar må-fr (7.30, 9.30, 11.00, 15.00, 17.30, 19.30), lö-sö (8.30,11.00, 17.30, 19.30). Till Santander kan man ta sig med tåg (ca2.5t) eller buss (vägledande avgångar 9:30 och 15:30). Tåget Logroño-Madrid tar 3t. Vi reserverar oss för information som inte kommit oss tillhanda. Mer information hittar du på tåg i Spanien.

Vi rekommenderar resa i perioden:   året runt

  


Priset inkluderar:
övernattning i 2*/3* hotell (del i dubbelrum) med frukost
middag dag 2,3,4
bagagetransport (enligt program)
karta och vägbeskrivningar (på engelska; 1 uppsättning per bokning)
pilgrimspass OBS. Priserna avser vanligen del i dubbelrum. Dock måste resenär som beställt del i dubbelrum vara beredd att betala enkelrumstillägg om rumspartner ej kan ordnas.

Ingår ej:
flygresa
transport till och från turen
måltider utöver de beskrivna i avsnittet ’I grundpriset ingår’
drycker och dricks
entréer
försäkringar
privata utgifter och allt annat som inte är specificerat i avsnittet 'I grundpriset ingår'. Andra möjliga aktiviteter (ej inkluderade) som föreslås i Resplanen/Katalogen är bara förslag på ytterligare/alternativa aktiviteter. Kostnaderna för dem sistnämna står du själv för. Om du avviker från resplanen står du själv för kostnaderna för transport och logi.

Ytterligare tjänster:
Enkelrum (i mån av plats)
transport Bilbao flygplats - Pamplona (1-4 pers.): +2620
Förlängning (tillval): extra dag/-ar i Pamplona / Logroño / Bilbao / Santander: kontakta oss för mer information och priser
Extra utflykter/aktiviteter: bokas och betalas på plats

Förlängning:
Pilgrimsvandring i Spanien Camino de Santiago French Way del 1


Fotogalleri


Pilgrimsvandring i Spanien Camino de Santiago French Way del 2 (Nominell 4.93 / 5 Baserat på 416 Recensioner)
*För den mest uppdaterade resplanen och ytterligare information, vänligen kontrollera den engelska versionen av vår webbplats.
Pris
7500 SEK
Reslängd
6 Dagar
Enkelrum
2150 SEK
Bokningsstatus
Öppet för bokning

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Kontakta oss om du vill att vi hjälper dig att hitta lämpligt flyg till bästa möjliga pris från andra avreseort än Köpenhamn. När vi hjälper dig att söka flyg försöker vi alltid boka det mest förmånligaste för kunden med hänsyn till avgångs- och ankomsttider. Priserna varierar beroende på flygbolag och aktuell platstillgång. Kom dock ihåg att de billiga flygbiljetterna är ofta svåra eller omöjliga att omboka eller avboka om det av någon anledning skulle behövas.
Betalning av flygbiljett sker med ditt eget betalkort direkt till flygbolaget eller flygresebyrån, som också skickar ut bekräftelse på bokningen.
En serviceavgift* tillkommer om du vill att vi hjälper dig att hitta lämplig flygbiljett:
- inom Europa: 250 SEK/pp
- utanför Europa: 500 SEK/pp
*Serviceavgiften betalas till Penguin Travel tillsammans med ditt arrangemang.

Most of you, who are used to walking/cycling during a long weekend, will be in condition to cope with a tour of this level. You should be in a good health condition. We have successive days of longer and more difficult walking and days of lighter walking/cycling. Some parts of the day routes are done at a higher altitude. The paths are in good condition. We walk/cycle for 5/7h a day.

Deltagarantal
Min. 1
Bokningskod
SPCAMINO1
Rila-Pirin Trek (Bulgarien) 7350 SEK, 8 Dagar

Rila-Pirin Trek (Bulgarien)

Låt dina tankar vila och följ fötternas rytm i en orörd, barsk natur. En unik fjällvandring ovan...
Rundresa på Balkan - kulturhistoriskt kalejdoskop 14550 SEK, 14 Dagar

Rundresa på Balkan - kulturhistoriskt kalejdoskop

Vår kalejdoskopresa börjar i Bulgarien och tar oss genom ytterligare 7 länder - Serbien,...
Kaukasusupptäckare - Armenien, Georgien och Azerbajdzjan 13800 SEK, 11 Dagar

Kaukasusupptäckare - Armenien, Georgien och Azerbajdzjan

Kaukasus - regionen där Europa möter Asien, där dramatiska naturlandskap möter tusentals år gamla...
Se allt»

Aktuellt

15.11.2023 17:45

Utforska Abidjan: Elfenbenskustens livliga metropol

Välkommen till Abidjan, Elfenbenskustens kulturella hjärtslag! Med sin blandning av modernitet och tradition är denna västafrikanska stad en dold pärla som väntar på att bli utforskad. Abidjans charm ligger i dess mångfald, från livliga marknader till fantastiska laguner och aptitretande mat. I den här reseguiden tar vi dig med på en resa genom den förtrollande staden Abidjan. Upptäck Abidjans...


07.09.2023 18:41

Stans Country: Utforska regionen, länderna och kulturen

Är du nyfiken på regionen Stans Country och dess unika länder? Stans, även känd som de centralasiatiska länderna, inkluderar Kazakstan, Kirgizistan, Tadzjikistan, Turkmenistan och Uzbekistan. Dessa länder, som delar historiska och kulturella band, har mycket att erbjuda, från fantastiska landskap till olika etniska traditioner. Vilken region är Stans? Stans ligger i Centralasien, mellan...


05.06.2023 18:29

Suchitoto: En Charmig Kulturpärla i El Salvador

El Salvador är känt för sina fantastiska stränder och pittoreska vulkaner, men låt oss inte glömma landets dolda pärlor. En sådan pärla är Suchitoto, en charmig liten stad som ligger högt uppe i bergen i El Salvador. Med sin rika historia, kulturella arv och natursköna omgivningar är Suchitoto ett resmål som inte får missas av äventyrslystna resenärer. Suchitoto, även känt som "Staden av...


13.03.2017 17:30

10 fakta om Nordkorea

  1. Nordkoreas kalendern är baserad på födelsedagen av landets "eviga president" Kim Il-Sung: den 15:e april 1912 2. Det finns nästan inga fungerande trafikljus, och de få som fungerar används inte, för de har ersatts av poliser som styr trafiken. 3. Världens största stadion - Rungrado May 1 Stadium - finns i Nordkorea , och har 150,000 sittplatser 4. Dragspel är den...