Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten

Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten

Som en duk där naturen med en konstnärskänsla har försökt att kombinera barrskogarnas intensiva gröna färgar, stenarnas storhet, guldsandens mjukhet och havets djupa fängslande blå – detta är Costa Brava, en av de ”Best of the World 2012 Top Travel Destinations” utnämda av National Geographic.

Denna vandringsresa är perfekt för nybörjare. Rutten följer en liten del av den berömda stigen GR-92 – den börjar i Italien och följer Medelhavets kust ända tills den når Spanien. Den korsar den förtrollande Emporda-regionen som uppvisar allt Katalonien är berömt för: pittoreska byar från medeltiden, berg täckta av barrskogar, små backar och breda stränder. Efter dagens vandring finns det en fin möjlighet att slappna av på stranden eller njuta av en läcker middag på en av de lokala restaurangerna. Emporda är i hög grad berömt för sin mat och särskilt för sina fiskrätter. Andra höjdpunkter inkluderar bukterna längs Begurkusten som är känd som den vackraste på hela Costa Brava, den fantastiska stranden Calella de Palafrugell, semesterorten Palamos med en hamn fylld av lustjakter, den botaniska trädgården, medeltidsstaden Pals etc. 

Resans höjdpunkter
Begur –- Grottorna utmed Begur kusten, mellan Aiguablava och Sa Riera, är troligen de vackraste i hela regionen.
Palamos – regionens hamnstad med daglig fiskauktion; passa på och smaka på 'calamares a la romana', 'escarmarlans' och 'cargols de mar' gärna med tomatbröd och ett kallt vitt vin. 


Reseplan:

Dag 1. S'Agaró
Ankomst (på egen hand och räkning) till Girona/Barcelona och vidare med allmän transport eller med transfer (tillval) till S'Agaró. Inkvartering på hotell.

Dag 2. S'Agaró - Palamós/La Fosca
Du vandrar från Platja d’Aro till Sant Antoni de Calonge (Palamos Bay) längs “El Cami de Ronda” leden som av många betraktas som det vackraste längs kustremsan. Övernattning på hotell i Palamos.
Vandring: ca 4 t (14km)

Dag 3. Palamos - Calella de Palafrugell
Du vandrar längs GR92 leden via skogsområdet av of Cap Roig (130 m ö.h.) till Calella de Palafrugell. Från middagsbordet på hotellet får du en strålande utsikt över denna fiskeby.
Vandring: ca 2.5-3 t (8.5km)

Dag 4. Calella de Palafrugell - Llafranc
Dagens etapp är lätt. Du hinner säkkert avsätta ett par timmar att utforska Palafrugell med omnejd och besöka den botaniska trägården på Cap Roig och sedan vidare till Llafranc viken.
Vandring: ca 4 t (11km )

Dag 5. Llafranc - Begur
Idag upplever vi både kusten och inlandet. Vi följer den smala vägen till Sant Sebastià fyren och sedan vandrar vi inåt landet innan vi är framme i Begur.
Vandring: ca 4 t (12.5km )

Dag 6. Begur
Den lilla staden ligger i hjärtat av Emporda med några av de finaste stränderna i Costa Brava. Begurs gamla del är riktiugt inbjudande med sina monument och det Romanesque centret av byn Esclanyà i närheten.

Dag 7. Avresa
Avresa (på egen hand och räkning) till Girona/Barcelona eller vidare enligt eget program.


Bra att veta:  turens längd: 7 dagar/6 nätter ►förlängning av turen: med t.ex. extra extra natt/nätter i Barcelona/ l’Estartit. Kontakta oss för mer information och priser. ►små ändringar i programmet (bl.a. i boendealternativen/vandringsrutten) kan förekomma ►vandringsleden (G92) är markerad med rött-och-vitt skyltar ►vi kan hjälpa till med privat transfer (tillval) till S'Agaró vid ankomsten (dag 1) ►Enklast är det med flyg till Girona eller Barcelona. Ankomsten till Girona borde vara senast kl 20:00; vid senare ankomst rekommenderar vi att man bokar 1 extra övernattning (tillval) i Barcelona/Girona. Information om transporten:

-  Information (dock endast på spanska) om tågen i Spanien (Tidtabell = Horarios ) hittar du på Tåg i Katalonien. Man måste ta sig först från flygplatsen till Barcelona city, vanligen till tågstationen Barcelona Saints. Var god kontrollera själv för den aktuella informationen.

- i Barcelona hittar du t.ex.Barcelonas tunnelbana.

- i Girona hittar du t.ex. på Girona flygplats sajt

- bussar i Katalonien

Vi rekommenderar resa i perioden:   april-juni; september-oktober

Nödvändig utrustning:   Bra vandringskängor är ett måste oavsett vilken svårighetsgrad du väljer. Kom-i-håg att prova dina nya kängor innan avresan. Dagsryggsäck är praktisk att ha till t.ex. vattenflaska, kamera mm. Glöm inte heller regnkläder och extra ombyte. Vädret i bergen skiftar snabbt – även på sommaren.


Priset inkluderar:
5 övernattningar på 3*-hotell med frukost och middag och 1 på hotell (del i dubbelrum med eget WC/dusch) med frukost
bagagetransfer
detaljerade vägvisningar (på engelska)
turistskatt

Ingår ej:
Flygresa
transport till och från turen
vandringskarta
måltider utöver de beskrivna i avsnittet ’I grundpriset ingår’
drycker och dricks
entréer
försäkringar
privata utgifter

Ytterligare tjänster:
Enkelrum
karta (1:30.000; tillval): 130 SEK


Fotogalleri


Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten (Nominell 4.66 / 5 Baserat på 384 Recensioner)
*För den mest uppdaterade resplanen och ytterligare information, vänligen kontrollera den engelska versionen av vår webbplats.

No special experience is needed; everyone who is in condition to cope with long Saturday walks in the forest can also cope with these tours. As a rule, the trips are short and at a low altitude. Often, it is your choice to join or skip a day-tour. The routes follow a hilly terrain without steep ascents and descents. Normally we walk 3/5h a day.

Most of you, who are used to walking/cycling during a long weekend, will be in condition to cope with a tour of this level. You should be in a good health condition. We have successive days of longer and more difficult walking and days of lighter walking/cycling. Some parts of the day routes are done at a higher altitude. The paths are in good condition. We walk/cycle for 5/7h a day.

Deltagarantal
Min. 2
Bokningskod
SPCOSTB
Jemen - fastlandetstur (från Salalah, Oman) 22350 SEK, 7 Dagar

Jemen - fastlandetstur (från Salalah, Oman)

Jemen, med sin rika historia, kulturarv och naturliga skönhet, var ett populärt turistmål innan...
Syrien och Libanon – rundresa 17900 SEK, 8 Dagar

Syrien och Libanon – rundresa

Damaskus välkomnar dig igen! Syrien har haft några turbulenta år med kriget som rasade i landet....
Kaukasusupptäckare - Armenien, Georgien och Azerbajdzjan 14300 SEK, 11 Dagar

Kaukasusupptäckare - Armenien, Georgien och Azerbajdzjan

Kaukasus - regionen där Europa möter Asien, där dramatiska naturlandskap möter tusentals år gamla...
Se allt»

Aktuellt

15.11.2023 17:45

Utforska Abidjan: Elfenbenskustens livliga metropol

Välkommen till Abidjan, Elfenbenskustens kulturella hjärtslag! Med sin blandning av modernitet och tradition är denna västafrikanska stad en dold pärla som väntar på att bli utforskad. Abidjans charm ligger i dess mångfald, från livliga marknader till fantastiska laguner och aptitretande mat. I den här reseguiden tar vi dig med på en resa genom den förtrollande staden Abidjan. Upptäck Abidjans...


07.09.2023 18:41

Stans Country: Utforska regionen, länderna och kulturen

Är du nyfiken på regionen Stans Country och dess unika länder? Stans, även känd som de centralasiatiska länderna, inkluderar Kazakstan, Kirgizistan, Tadzjikistan, Turkmenistan och Uzbekistan. Dessa länder, som delar historiska och kulturella band, har mycket att erbjuda, från fantastiska landskap till olika etniska traditioner. Vilken region är Stans? Stans ligger i Centralasien, mellan...


05.06.2023 18:29

Suchitoto: En Charmig Kulturpärla i El Salvador

El Salvador är känt för sina fantastiska stränder och pittoreska vulkaner, men låt oss inte glömma landets dolda pärlor. En sådan pärla är Suchitoto, en charmig liten stad som ligger högt uppe i bergen i El Salvador. Med sin rika historia, kulturella arv och natursköna omgivningar är Suchitoto ett resmål som inte får missas av äventyrslystna resenärer. Suchitoto, även känt som "Staden av...


13.03.2017 17:30

10 fakta om Nordkorea

  1. Nordkoreas kalendern är baserad på födelsedagen av landets "eviga president" Kim Il-Sung: den 15:e april 1912 2. Det finns nästan inga fungerande trafikljus, och de få som fungerar används inte, för de har ersatts av poliser som styr trafiken. 3. Världens största stadion - Rungrado May 1 Stadium - finns i Nordkorea , och har 150,000 sittplatser 4. Dragspel är den...