Vandring i Frankrike från Aravisbergen till Annecysjön

Vandring i Frankrike från Aravisbergen till Annecysjön 12450 SEK, 7 Dagar

På denna vandringstur i östra Frankrike utforskar du bergskedjan Aravis belägen mellan Annecy och Mont Blanc – massivet. Du får uppleva den fridfulla naturen kring Annecysjön, Frankrikes näst största sjö och inte minst den lokala goda cuisine. Vandringsturen i denna spektakulära region låter dig upptäcka den mest autentiska delen av Aravis på tvärs av fyra byar – Grand Bornand, Chinaillon (en berömd skiddestination på vintern och ett paradis för vandrare på sommaren där en lång rad kabelhissar tar dig upp dit du kan njuta av den fantastiska omgivningen), La Clusaz (en pittoresk traditionell by och en av Haute Savoje’s bäst bevarade hemligheter som inte har tappat något av sin karakteristiska franska charm) och Saint Jean de Sixt. Till sist kommer stigen fram till Talloires som är känt som den antagligen mest romantiska byn i Frankrike. Byn ligger vid kusten av den majestätiska Annecy-sjön där en båttur tar dig direkt in till Annecy’s historiska centrum – ett ställe som med säkerhet kommer att charma dig.Utöver de omkringliggande landskapen är Annecy hemstad till ett antal berömda minnesmärken så som Palais de l’Isle (det gamla fängelset byggt på 1200 – talet), Annecy-borgen (som en gång i tiden hyste greven av Geneve), katedralen St. Pierre (bygget på 1500-talet), många pittoreska välvningar, kanaler m.m. Panoramisk och varierad som den är ger denna tur en ideell bild av bergen: traditionella fjällstugor, alpina ängar (detta är Reblochon- ostens hemtrakt), isolerade kapell, mattor av vilda blommor och romantisk stillhet.

Resans höjdpunkter
Grand Bornand – väletablerad sommar och vinter semesterort.
Annecy – kallas ofta för Savoies Venedig. Den medeltida stadskärnan bjuder på små charmiga kanaler och bäck rinnande ut från Lac Annecy.
Annecysjön – en av alpernas mest spektakulära panoramor.

 


Reseplan:
Dag 1. Saint Jean de Sixt
Ankomst till Saint Jean de Sixt, en pitoresk by i Annecy trakten.

 

Dag 2. St Jean de Sixt - Les Confins
Vandringsleden tar dig till Plateau des Confins och du fårvälja mellan 2 olika vandringsmöjligheter.
Alt.-1 (längre): förbi Pointe de Beauregard och Aravis passera
Vandring: 6-6.40t; nivåskillnad +1220/-830 m
Alt.-2: via les Mouilles de la Perrière och över toppen Tete de Danay (1 731m ö.h.); Här möts du av en fantastisk panoram av Aravisbergen mot öster, Mt. Lachat de Chatillon och Bouchetdalen.
Vandring: 3.5-4t; nivåskillnad +750/-350 m


Dag 3. Plateau des Confins - Chinaillon
Du följer leden upp mot Bouchetdalen, via bergstopparna Percée (2 750m ö.h.) och Roulletaz (2 077m ö.h.). Förslagsviss stannar du för lunch vid hyttan vid Annespasset. Nedstigning mot Chinaillon.
Vandring: 6t (15 km); nivåskillnad +800/-850m; kortare väg: 5.15t (14,5), 600 m / -650m

Dag 4. Chinaillon - Grand Bornand
På denna dag får du välja bland 2 vandringsrutter med olika svårighetsgrad.
Alt-1 (lätt): du utforskar till fots Alpages de Samance och vandrar nedåt mot Chinaillon, Bouvardière. Därifrån fortsätter leden via Rock of Charmieux, Tannaz och les Mouilles. Nedstigning till byn Grand Bornand.
Vandring: 4-5t; nivåskillnad +470/-650m.
Alt-2 (svårare): du vandrar över l’Aiguille verte (2 000m ö.h.), med makalös utsikt mot topparna i Aravis massivet och Mont Blanc i fjärrran, och Lessysjön.
Vandring: 6-6.5t; nivåskillnad +1070/-1450m

Dag 5. Grand Bornand - Thônes
I dag har du också 2 valmöjligheter för dagsetappen till Thônes.
Alt-1 (kortare): du vandrar till St Jean de Sixt (ca 1.5-2t; +230/-230m) och vidare via Alpages le Mont, les Fours och Fételay till Thônes (ytterligare 3.5-4t; +400/-700m). I detta alternativ du kan också ta buss (på egen hand och räkning) till St Jean de Sixt och fortsätter till fots till Thônes.
Vandring: 5.5-6.5t (14,5 km); nivåskillnad +870/-1130 m
Alt-2 (längre dock ej svårare): du vandrar (eller tar bussen) till St Jean de Sixt och vidare upp mot Beauregard och nedåt mot Thônes.
Vandring: 5.5-6.5t (18 km); nivåskillnad +1050/-1240m

Dag 6. Thônes - Annecy
Kort transfer till Montremont (9 km) där vandringen börjar. Du styr mot Col de Nantes passet (1 426 m ö.h.), med vackert panoramvy över Annecysjön. Nedstigning till Annecy. Sedan följer en nedstigning till foten av Lanfon att Talloires.Herfra - en båttur runt sjön som slutar i Annecy. Det finns tre ruttalternativ som sträcker sig från 4.30t - 6h och från + 600m till + 850m och -1.000--1.270. Du ha rätt att välja den vandringsled som du föredrar med de levererade vandring beskrivningar. Övernattning i Annecy.

Dag 7. Avresa
Efter frukost är det hemresa. Om du har tid innan din flygresa rekommenderar vi en extra utflykt (på egen hand) med buss till Col de Bluffy och till fots tillbaka till Annecy.

 

Bagagetransport:   Inkluderad (1st ryggsäck/resväska per person; max 20kg)

 

Bra att veta: ►turens längd: 7 dagar/6 nätter ►svårighetsgrad: moderat (+ svårare valmöjligheter) ► förlängning av turen: ytterligare dagar i Annecy. Kontakta oss för mer information och priser. ►Vi rekommenderar som ankomstflygplats Genevé; Grenoble eller Lyon fungerar också dock resan till turens startpunkt tar längre tid. Från Genèves flygplats, ta buss eller tåg till Annecy (www.sbb.ch) - ca 2,5 timmarna. Från Annecy järnvägsstation, ta en taxi eller buss till St Jean de Sixt. Det finns regelbundna bussar från måndag till lördag. Leta efter Voyages Crollard bussbolaget. Direkt tåg / buss från Genèves flygplats till St Jean de Sixt är endast tillgänglig i juli och augusti ►Tips: passa på i Annecy och intar din middag på någon av de mysiga små restaurangerna i det gamla Annecy vid själva sjön. 

Vi rekommenderar resa i perioden:   Juni-september 

Nödvändig utrustning: Bra vandringskängor är ett måste oavsett vilken svårighetsgrad du väljer. Kom ihåg att prova dina nya kängor innan avresan. Dagsryggsäck är praktisk att ha till t.ex. vattenflaska, kamera mm. Glöm inte heller regnkläder och extra ombyte, solglasögon, solhat, solcreme, myggespray, baddräkt.


Priset inkluderar:
6 nätter på 2*-hoteller (3* i Annecy) - del i dubbelrum med eget WC/dusch
halvpension (dock på dag-6 och 7 endast frukost)
bagagetransport
transfer Thônes-Montremont (dag-6)
vandringskarta och vägbeskrivning (på engelska; OBS. levereras på plats vid första inkvarteringen)
biljett till båtturen (dag-6)

Ingår ej:
Flygresa
måltider utöver de beskrivna i avsnittet ’I grundpriset ingår’
transfer till Col de Bluffy (buss)
drycker och dricks
entréer
försäkringar
privata utgifter

Ytterligare tjänster:
Solo resenärer: enkelrum + 09/06 - 21/06/18 + 02/09 to 13/09/19: €325
5 pikcnick luncher: €80
förlängning: kontakta oss för mer information och priser


Fotogalleri


Vandring i Frankrike från Aravisbergen till Annecysjön (Nominell 4.89 / 5 Baserat på 388 Recensioner)
*För den mest uppdaterade resplanen och ytterligare information, vänligen kontrollera den engelska versionen av vår webbplats.
Pris
12450 SEK
Reslängd
7 Dagar
Enkelrum
4800 SEK
Bokningsstatus
Öppet för bokning
Pris
11850 SEK
Reslängd
7 Dagar
Enkelrum
4800 SEK
Bokningsstatus
Öppet för bokning

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Kontakta oss om du vill att vi hjälper dig att hitta lämpligt flyg till bästa möjliga pris från andra avreseort än Köpenhamn. När vi hjälper dig att söka flyg försöker vi alltid boka det mest förmånligaste för kunden med hänsyn till avgångs- och ankomsttider. Priserna varierar beroende på flygbolag och aktuell platstillgång. Kom dock ihåg att de billiga flygbiljetterna är ofta svåra eller omöjliga att omboka eller avboka om det av någon anledning skulle behövas.
Betalning av flygbiljett sker med ditt eget betalkort direkt till flygbolaget eller flygresebyrån, som också skickar ut bekräftelse på bokningen.
En serviceavgift* tillkommer om du vill att vi hjälper dig att hitta lämplig flygbiljett:
- inom Europa: 250 SEK/pp
- utanför Europa: 500 SEK/pp
*Serviceavgiften betalas till Penguin Travel tillsammans med ditt arrangemang.

 Average to good walker, you need to have hiking experience with 4h to 6h30 of walk per day and +400m to +1100m.

Deltagarantal
Min. 2
Bokningskod
FRANNECY
Syrien och Libanon – rundresa 16050 SEK, 8 Dagar

Syrien och Libanon – rundresa

Damaskus välkomnar dig igen! Syrien har haft några turbulenta år med kriget som rasade i landet....
Irak - en resa till civilisationens vagga 22350 SEK, 9 Dagar

Irak - en resa till civilisationens vagga

Efter år av politisk oro och militär kris stiger Irak långsamt från asken. Landet är nu öppet för...
På cykel i norra Bulgarien (Balkanbergen) 7800 SEK, 8 Dagar

På cykel i norra Bulgarien (Balkanbergen)

Under den här resan cyklar vi längs Balkanbergens norra och centrala delar, som är kända för sin...
Se allt»

Aktuellt

15.11.2023 17:45

Utforska Abidjan: Elfenbenskustens livliga metropol

Välkommen till Abidjan, Elfenbenskustens kulturella hjärtslag! Med sin blandning av modernitet och tradition är denna västafrikanska stad en dold pärla som väntar på att bli utforskad. Abidjans charm ligger i dess mångfald, från livliga marknader till fantastiska laguner och aptitretande mat. I den här reseguiden tar vi dig med på en resa genom den förtrollande staden Abidjan. Upptäck Abidjans...


07.09.2023 18:41

Stans Country: Utforska regionen, länderna och kulturen

Är du nyfiken på regionen Stans Country och dess unika länder? Stans, även känd som de centralasiatiska länderna, inkluderar Kazakstan, Kirgizistan, Tadzjikistan, Turkmenistan och Uzbekistan. Dessa länder, som delar historiska och kulturella band, har mycket att erbjuda, från fantastiska landskap till olika etniska traditioner. Vilken region är Stans? Stans ligger i Centralasien, mellan...


05.06.2023 18:29

Suchitoto: En Charmig Kulturpärla i El Salvador

El Salvador är känt för sina fantastiska stränder och pittoreska vulkaner, men låt oss inte glömma landets dolda pärlor. En sådan pärla är Suchitoto, en charmig liten stad som ligger högt uppe i bergen i El Salvador. Med sin rika historia, kulturella arv och natursköna omgivningar är Suchitoto ett resmål som inte får missas av äventyrslystna resenärer. Suchitoto, även känt som "Staden av...


13.03.2017 17:30

10 fakta om Nordkorea

  1. Nordkoreas kalendern är baserad på födelsedagen av landets "eviga president" Kim Il-Sung: den 15:e april 1912 2. Det finns nästan inga fungerande trafikljus, och de få som fungerar används inte, för de har ersatts av poliser som styr trafiken. 3. Världens största stadion - Rungrado May 1 Stadium - finns i Nordkorea , och har 150,000 sittplatser 4. Dragspel är den...