Vandring i Umbrien Italien

Vandring i Umbrien Italien 6650 SEK, 8 Dagar

Dyk ner i atmosfären av det fantastiska Umbrien - pastoralt landskapet, god mat och utsökta viner!

Vår vandring i Umbrien bjuder på historiska och naturupplevelser i denna orörda del av Italiens geografiska hjärta. Umbrien med sin vackra natur talades berömmande om redan från Romarriket. Turen börjar i pilgrimernas stad, Assisi och avslutas i den pittoreska Spoleto grundat av romarna.

Resans höjdpunkter
Assisi – en stad med anor i antiken; födelseorten av St. Francis som i 1208 grundade den Fransiskanska orden
Montefalco - berömd för sina röda viner. Här anordnas varje år kring Påsk en vinfestival, Settimana Enologica (vinvecka).
Spoleto – beläget i en bred dalgång, omringat av berg har staden spelat en viktig startegisk roll under århundraden. Nu bjuder staden på fina historiska byggverk.

 


Reseplan:

Dag 1. Assisi
Ankomst till Assisi (på egen hand och räkning); inkvartering på hotell. Kort informationsmöte (på engelska) med vår lokala partner där man får vägbeskrivningarna och vandringskarta. 

Dag 2. Assisi - Spello
Vi får igen välja mellan en kortare eller en längre vandring.

Alternativ-1: den kortare vandringen går via olivlundar i Mount Subasio till Spello vackert beläget på sluttningarna av Mount Subasio. Byggt från romarna bjuder staden på en hel del historiska sevärdheter.
Vandring ca 3 t; 11km, upp-/nedstigning: 304 m/380 m

Alternativ-2
:
den längre vandringen går från Porta Cappuccini och upp till Eremo delle Carceri på 830m höjd. Hit brukade St. Frans af Assisi komma ofta. Här ligger ett litet kloster byggt efter hans död. Stigen tar oss vidare förbi San Benedettoklostret och ned till Spello.
Vandring ca 6 t; 17km, upp-/nedstigning: 900 m/900 m

Dag 3. Spello - Bevagna
Turen går i Valle Umbras dalgång. Vi vandrar på en smal landsväg fram till Bevagna, beläget vid korsningen av Timia och Topino floderna. Staden är omringad av en mur och har en mysig stadskärna. Övernattning på hotell i det historiska centrum.
Vandring ca 3.5 t; 13km, upp-/nedstigning: 60 m/190 m

Dag 4. Bevagna - Montefalco
Dagensetapp går över ett kuperat landskap där olivlundarna avlägsnas så småningom av vingårdar. Montefalco regionen är känd för sina utsökta röda viner Sagrantino och Rosso di Montefalco. Sjäva byn ligger uppe på en kulle och kallades p.g.a. sin flotta utsikt för Umbriens balkong ("ringhiera").
Vandring ca 4 t; 13km, upp-/nedstigning: 506 m/280 m

Dag 5. Montefalco - Trevi
Vägen mot Trevi går genom den fruktbara Clitunnoflodens dal. Trevi är känt som olivoljans huvudstad. Här hittar vi domkyrkan San Emiliano, den heliga kyrkan Madonna delle Lacrime m.fl. Övernattning på hotell i stadens historiska centrum.
Vandring ca 4 t; 13km, upp-/nedstigning: 297 m/380 m

Dag 6. Trevi - Poreta
Från Trevi fortsätter du på pilgrimsfärden, St Frans väg, som går från La Verna i Toscana, korsar Umbrien och slutar i Rom. Rutten leder dig genom olivlundar och du får en underbar utsikt över Valle Umbra.
Vandring ca 4 t och 30 minuter, 11-13 km / beroende på ditt hotell /, uppstigning / nedstigning: + 575m -338m

Dag 7. Poreta - Spoleto
Du lämnar  Poreta och så går igen längs St Frans väg. Också idag kommer olivlundar att följa med på vägen. Du korsar Eggi, en typisk medeltida Borgo, och sedan anländer du till Spoleto. Staden är känd för Spoleto Festival, som äger rum varje sommar (slutet av juni i början av juli). I Spoleto är det värt att besöka katedralen, slottet, ett romerskt hus, en romersk teater och många museer. Men Spoleto är inte bara konst och kultur, men också mat och vin! Staden har många fina barer med terrasser och bra restauranger.
Vandring ca 5 t, 15 - 19 km / beroende på ditt hotell /, upp / ned: 560 m / 670 m

Dag 8. Avresa
Efter frukost är det dags för avresa (på egen hand och räkning) eller vidare enligt eget program.   

Bra att veta: ► City skatt: fr.o.m. den 1/1 2012 ska man betala i Italien en s.k. stadstaxa som numera är 2-4 €/pp/natt. Taxan betalas kontant på plats i det respektive hotell.►turens längd: 8 dagar/7 nätter ►svårighetsgrad: moderat (+ svårare valmöjligheter) ►tiderna som anges i programmet avser endast ren vandringstid (exkl. stopp på vägen) ►förlängning av turen: ytterligare dagar i byarna på vägen. Kontakta oss för mer information och priser. ►små ändringar i programmet (bl.a. i boendealternativen/vandringsrutten) kan förekomma. ►Glöm inte passet och ditt EU-sjukförsäkringskort ►Vi rekommenderar ankomst till Rom/Florens/Pisa och vidare med tåg till Assisi. I annat fall kan du beställa (tillval) privat transfer till turens startpunkt. ►Här kan du hitta information om tågresor i Italien.
Vi reserverar oss för information som inte kommit oss tillhanda

Vi rekommenderar resa i perioden:   april – juni samt slutet på augusti - november

Nödvändig utrustning:   Bra vandringskängor är ett måste oavsett vilken svårighetsgrad du väljer. Kom ihåg att prova dina nya kängor innan avresan. Dagsryggsäck är praktisk att ha till t.ex. vattenflaska, kamera, mygbalsam mm. Glöm inte heller regnkläder och extra ombyte.


Priset inkluderar:
6 nätter på standard hotell samt 1 natt på 3***-hotel i Assissi (del i dubbelrum med eget WC/dusch)
frukost
bagagetransport
karta och vägbeskrivningar (på engelska; 1 uppsättning per bokning; levereras vid ankomsten på första hotellet)
kort introduktionsmöte på första hotellet
24/7 telefonassistans
1 middag i Campello Alto

Ingår ej:
Flygresa
transfers från/till flygplats
måltider utöver de beskrivna i avsnittet ’I grundpriset ingår’
drycker och dricks
entréer
försäkringar
privata utgifter

Ytterligare tjänster:
högsäsongstillägg: under Spoleto festivalen (~30/6-16/7) tillkommer +20 EUR/pp/natt (del i dubbelrum)
halvpension (tillval): +161 EUR/pp
solo avgift: +385 EUR-betalas i förskott till oss enligt dagens kurs i SEK
förlängning (tillval): Vill man uppgradera boendealternativet i Assisi till 3*-hotell eller beställa extra nätter på byarna på turen tillkommer en tillägg. Kontakta oss för mer information och priser


Fotogalleri


Vandring i Umbrien Italien (Nominell 4.9 / 5 Baserat på 357 Recensioner)
Pris
6650 SEK
Reslängd
8 Dagar
Enkelrum
2000 SEK
Bokningsstatus
Öppet för bokning

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Most of you, who are used to walking/cycling during a long weekend, will be in condition to cope with a tour of this level. You should be in a good health condition. We have successive days of longer and more difficult walking and days of lighter walking/cycling. Some parts of the day routes are done at a higher altitude. The paths are in good condition. We walk/cycle for 5/7h a day.

Deltagarantal
Min. 1 person
Bokningskod
ITUMBSELF
Rila-Pirin Trek (Bulgarien) 5700 SEK, 8 Dagar

Rila-Pirin Trek (Bulgarien)

Låt dina tankar vila och följ fötternas rytm i en orörd, barsk natur. En unik fjällvandring ovan...
Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten 6250 SEK, 7 Dagar

Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten

Som en duk där naturen med en konstnärskänsla har försökt att kombinera barrskogarnas intensiva...
Se allt» Aktuellt

13.03.2017 17:30

10 fakta om Nordkorea

  1. Nordkoreas kalendern är baserad på födelsedagen av landets "eviga president" Kim Il-Sung: den 15:e april 1912 2. Det finns nästan inga fungerande trafikljus, och de få som fungerar används inte, för de har ersatts av poliser som styr trafiken. 3. Världens största stadion - Rungrado May 1 Stadium - finns i Nordkorea , och har 150,000 sittplatser 4. Dragspel är den...


05.08.2016 15:40

WEEKEND SKIDRESOR TILL BANSKO

I år är vi glada att få kunna erbjuda kortare skidresor. Har du inte möjlighet att resa en hel vecka kan vi ordna kortare skidresor, t.ex. över en veckoslut. Kontakta oss gärna för priser och ett reseförslag som passar just dig.  


10.12.2015 14:12

Bansko Nyheter: Ny 6-stolslift klar till säsongen

Nu börjar skidsäsongen i Bansko! Officielt öppnar skidsäsongен i Bansko den 12:е december och i förbindelse med det ska den nya 6-stolsliften sättas i gång. Den nya liften har en hastighet på 6 m/sek och en kapacitet på 2000 personer per timme. Liften kör 2.3 km (6-7 minuter) upp till Shiligarnik-Todorka. Har ni inte beställt er skidsemester i Bansko än? Klicka här för mer information. Vi...


16.07.2015 12:30

SKIDRESOR - SISTA CHANSEN!

Sista chansen att boka din vintersemester till sommarpriser. Du har väl inte missat vårt nyhetsbrev med detta fantastiska erbjudande på skidresorna till Bulgarien? Vi vill uppmärksamma dig att vi har några platser kvar på utvalda veckor till Bansko. Du kan spara ytterligare på din reskassa om du är snabb och slutbetalar din skidresa till Bulgarien före den 22/7. Då får du ett 6-dagars...