Rejs trygt og sikkert!

Övandring i Neapelbukten Italien

Övandring i Neapelbukten Italien 6950 SEK, 8 Dagar

Vandra på 3 helt olika öar i Golfo di Napoli - Capri, Ischia och Procida.

Procida, den minsta av de tre, är charmig med sina målade husfasader och små vikar medan Ischia är den största och erbjuder ett bergigt landskap med upp till 2 000m höjd. Neapelbuktens pärla är utan tvivel Capri som stoltserar med sina flotta romanvillor och romantisk atmosfär.

Resans höjdpunkter
♦ Neapelbukten
(Golfo di Napoli) – med flera större och mindre städer längs kusten och 2 fantastiska öar med vacker natur
Capri - känd kurort med anor i romartiden; många målare och författare hittade sin tillflyktsort på ön.
Ischia – vulkanön Ischia är den största ön i Neapelbukten


Reseplan:

Dag 1. Neapel - Procida

Ankomst till Neapel och vidare med båt (på egen hand och räkning) till ön . Båtresan tar ca30min. Transfer från hamnen till hotellet och inkvartering.

Dag 2. Procida
Idag utforskar vi den lila ön med färgglada hus och små båthamnar. Vi ser också öns borg som reser sig upp i mitten på ön. Om du inte känner dig trött rekommenderar vi att du de små hamnar i byn.  En hängbro leder till den närliggande Vivaraön, en naturreservat där man ej får tilträde. Övernattning i Procida.
Vandring: ca 3-4.5 t; 7-10km (beroende på vald rutt)

Dag 3. Procida - Ischia
Vi tar båten till den gröna ön Ischia, en gång befästad militär anläggning. Resten av dagen är till för att utforska denna historiska ö. Övernattning på hotell.
Vandring: ca 2.5 t; 5km

Dag 4. Ischia
Vandringsleden tar oss längs sydkusten, över terrasserade vinodlingar och magiska lavaformationer. Vi njuter av den magnifika utsikten över Neapelbukten och mot ön Capri. Sedan stiger vi ned till de små sandstränderna vid Marina dei Maronti. Vi fortsätter vidare till den lilla fiskeby Sant’Angelo. Härifrån tar vi den lokala bussen tillbaka till Ischia.
Vandring: ca 3-5 t; 8-15km (beroende på vald rutt)

Dag 5. Ischia
Turens största utmaning, Monte Epomeo, väntar på oss. Efter frukosten tar vi den lokalbussen (ca 15min) där vandringen upp mot Monte Epomeo (789 m ö.h.) börjar. Från toppen av denna vulkaniska berg öppnas en fantastisk panorama i alla väderstreck. Vi vandrar nedanför, via små vinodlingar och stengrottro mot byn Forio belägen i den västligaste delen av ön. Att går runt byn är nästan som ett måste. Sedan tar vi buss tillbaka till Ischia Porto. Övernattning på hotell.
Vandring: ca 3.5-5 t; 7-10km

Dag 6. Ischia - Capri
Vi tar båten till den charmiga ön Capri. Vi tar sittliften upp till Solaro toppen, med fantastisk utsikt mot Sorrentohalvön, Amalfikusten och över Neapelbukten. Vi stiger med mot fyren i den västra delen av ön och sedan vandrar vi vidare utmed kusten, förbi gamla militärfästningar och ändå fram till den berömda ‘Grotta Azzurra’ (Blå Grottan), en av öns största turistattraktioner. Vi tar bussen tillbaka till hotellet på Capri.
Vandring: ca 4 t; 9km

Dag 7. Capri
Idag utförskar vi denna vackra ö, inspirerat under åren så många författare och konstnärer med sin stillhet och skönhet. Vi vandrar förbi några av de mest imposanta romerska villor och längs den ospoilerade södra kusten. Vi kommer fram till den världsberömda Faraglioni. Vi rekomenderar varmt ett stopp i Gardens of Augustus innan du fortsätter längs vad den betraktas som en av världens vackraste stigor, Via Krupp, ned mot Marina Piccola. Med buss tillbaka till hotellet.
Vandring: ca 4-5 t; 10km

Dag 8. Avresa
Efter frukost transfer till hamnen och avresa med båt (på egen hand och räkning) till Neapel (ca45min) och vidare till flygplatsen eller enligt eget program.


Bra att veta:  ►turens längd: 8 dagar/7 nätter ► små ändringar i programmet (bl.a. i boendealternativen / vandringsrutten) kan förekomma. ►vi rekommendera ankomst till flygplatsen/tågstationen i Neapel (evt. Rom) och vidare med schuttlebuss till hamnen. ►Här hittar du Information om t.ex. tågresor i Italien. ► De dagliga stegen är inte lång, men vissa platser är fortfarande krävande på grund av de många upp / nedfarter. Flera av resorna kan förkortas eller förlängas. ► Endast en liten del av sträckan är markerad. De flesta spår är väl underhållna. Båda på Procida och Capri, många delar av den rutt, som du följer, är asfalterade (fotgängare) gator.

Vi rekommenderar resa i perioden: april - oktober  


Priset inkluderar:
7 nätter på 3***-hotell med eget WC/dusch (del i dubbelrum)
7 x frukost och 1 middag i Procida
2 transfers till/från hamn-hotell i Procida (Dag 1 och 3)
2 bagage transfers till/från hamn-hotell på Capri (Dag 6 och 8)
2 bagage transfers till/från hamn-hotell i Ischia (Dag 3 och 6)
karta och vägbeskrivningar (på engelska; 1 uppsättning per bokning - levereras vid ankomst)

Ingår ej:
Flygresa
båtresa till/från öarna och annan lokaltransport
måltider utöver de beskrivna i avsnittet ’I grundpriset ingår’
drycker och dricks
entréer
försäkringar
lokala skatter som betalas på plats
privata utgifter

Ytterligare tjänster:
Enkelrum (i mån av plats)
shuttlebuss Neapel flygplats-hamn: ca 5 €
City skatt: fr.o.m. den 1/1 2012 ska man betala i Italien en s.k. stadstaxa som numera är 2-4€/pp/natt. Taxan betalas kontant på plats i det respektive hotell


Fotogalleri


Övandring i Neapelbukten Italien (Nominell 4.89 / 5 Baserat på 307 Recensioner)
Pris
6950 SEK
Reslängd
8 Dagar
Enkelrum
2450 SEK
Bokningsstatus
Öppet för bokning
Pris
7450 SEK
Reslängd
8 Dagar
Enkelrum
3250 SEK
Bokningsstatus
Öppet för bokning
Pris
8600 SEK
Reslängd
8 Dagar
Enkelrum
3650 SEK
Bokningsstatus
Öppet för bokning
Pris
9850 SEK
Reslängd
8 Dagar
Enkelrum
3900 SEK
Bokningsstatus
Öppet för bokning
Pris
8600 SEK
Reslängd
8 Dagar
Enkelrum
3650 SEK
Bokningsstatus
Öppet för bokning
Pris
7450 SEK
Reslängd
8 Dagar
Enkelrum
3250 SEK
Bokningsstatus
Öppet för bokning

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Mostly easy walks, but with nonetheless some walking uphill, sometimes on paths with rough surfaces. On some days some stretches are difficult for those suffering from vertigo (but NOT dangerous !). On these days alternative options are available. Extensions or shortcuts are also possible on many days. High standard of fitness is not necessary but you should be able to walk for up to 5 hours a day in hot sun on dusty or stony tracks.

 

Deltagarantal
Min. 1 person
Bokningskod
ITBAYOFNAPLES
Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten 7300 SEK, 7 Dagar

Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten

Som en duk där naturen med en konstnärskänsla har försökt att kombinera barrskogarnas intensiva...
Rundresa på Balkan - kulturhistoriskt kalejdoskop 10650 SEK, 14 Dagar

Rundresa på Balkan - kulturhistoriskt kalejdoskop

LADDA NER VÅR TRIP DOSSIER På en och samma resa lär du känna kulturen och historien av flera...
Rila-Pirin Trek (Bulgarien) 5550 SEK, 8 Dagar

Rila-Pirin Trek (Bulgarien)

Låt dina tankar vila och följ fötternas rytm i en orörd, barsk natur. En unik fjällvandring ovan...
Se allt» Aktuellt

13.03.2017 17:30

10 fakta om Nordkorea

  1. Nordkoreas kalendern är baserad på födelsedagen av landets "eviga president" Kim Il-Sung: den 15:e april 1912 2. Det finns nästan inga fungerande trafikljus, och de få som fungerar används inte, för de har ersatts av poliser som styr trafiken. 3. Världens största stadion - Rungrado May 1 Stadium - finns i Nordkorea , och har 150,000 sittplatser 4. Dragspel är den...


05.08.2016 15:40

WEEKEND SKIDRESOR TILL BANSKO

I år är vi glada att få kunna erbjuda kortare skidresor. Har du inte möjlighet att resa en hel vecka kan vi ordna kortare skidresor, t.ex. över en veckoslut. Kontakta oss gärna för priser och ett reseförslag som passar just dig.  


10.12.2015 14:12

Bansko Nyheter: Ny 6-stolslift klar till säsongen

Nu börjar skidsäsongen i Bansko! Officielt öppnar skidsäsongен i Bansko den 12:е december och i förbindelse med det ska den nya 6-stolsliften sättas i gång. Den nya liften har en hastighet på 6 m/sek och en kapacitet på 2000 personer per timme. Liften kör 2.3 km (6-7 minuter) upp till Shiligarnik-Todorka. Har ni inte beställt er skidsemester i Bansko än? Klicka här för mer information. Vi...


16.07.2015 12:30

SKIDRESOR - SISTA CHANSEN!

Sista chansen att boka din vintersemester till sommarpriser. Du har väl inte missat vårt nyhetsbrev med detta fantastiska erbjudande på skidresorna till Bulgarien? Vi vill uppmärksamma dig att vi har några platser kvar på utvalda veckor till Bansko. Du kan spara ytterligare på din reskassa om du är snabb och slutbetalar din skidresa till Bulgarien före den 22/7. Då får du ett 6-dagars...