Rejs trygt og sikkert!

Lykiska leden – vandra längs kusten

Lykiska leden – vandra längs kusten

Upplev Turkiets oerhört vackra natur medan du vandrar längs Lykiens västkust. Från den obebodda och naturliga 12 km långa stranden i Patara, genom de höga alpina stigarna som erbjuder dig några av de mest fantastiska utsikterna över kusten och de majestätiska topparna i Taurusbergen som berör himlen med sina 3000 meter. Du kommer att gå genom tallskogar och olivlundar och över gamla akvedukter för att utforska de lykiska ruinerna.

Resans höjdpunkter:
Mt. Tahtali – även känd som den Lykiska Olympos – hem för gudarna
Gelidonia viken – där ett skeppsbrott från bronsåldern ledde till utvecklingen av den nautiska arkeologin
Göynük - en stad med stort historiskt intresse med hundratals ottomanska hus, moskéer, gravar och turkiska bad


Reseplan:   

Dag 1. Ankomst
Ankomst till Antalya och transfer till Adrasan. Du kan använda resten av dagen för att promenera längs stranden eller simma.

Dag 2. Gelidonia fyren
Idag går leden genom en av de vackraste delarna av den Lykiska leden. Fantastiska utsikter kan avnjutas från Gelidonia fyren över Chelidonia öarna (Beşadalar). Därefter kommer du fram till ditt hotell och på vägen dit kan du se havet genom tallskogarna.

Dag 3. Adrasan – den antika staden Olympos
Idag börjar vandringen vid hotellet. Efter en 20 minuters lång promenad längs stranden kommer du till utgångspunkten av den Lykiska leden. En gammal handelsväg leder dig genom tallskogar till en 700 meters hög sadel. På andra sidan går du ned genom lagerträd och jordgubbar till Olympos.

Dag 4. Genom ensamma vikar med utsikt över Mt. Tahtali
Idag kan du njuta av en tur som erbjuder dig både kustlandskap och djupa skogslandskap. Den första vägen tar dig längs den vackra kusten med två små stränder som en gång varit en gruvbrygga där resterna av en kromgruva fortfarande finns. Därefter går leden in i landet genom tallskogar uppför en skogsväg till huvudvägen vid Ulupınar där vandringen slutar på 530 m. höjd. Transfer till Beycik och övernattning på hotell.

Dag 5. Mt. Tahtali (Olympos)
I skuggan av mt. Olympos kommer du att klättra upp till den högsta punkten i veckans vandring som ligger på 1850 m. höjd – mt. Tahtali. En vacker stig vindar sig upp till mt. Tahtali där man kan se gigantiska ceder träd. Medan du vandrar genom en doftande cederskog kan du njuta av den magnifika utsikten från terrassen över dalen och havet. Vandringen slutar i bergsbyen Yaylakuzdere där du kommer att hämtas.

Dag 6. Ovacik
Idag kommer du att passera förbi plantager till en bäck och några bergsbyar innan du drar tillbaka till hotellet. Denna tur följer inte den officiella Lykiska leden men den är värd att utforkas eftersom den ger dig möjligheten att se de idylliska bergsbyarna och mäktiga bergen i Taurusområdet.

Dag 7: Ovacik – Göynük
Vandringsprogrammet börjar och slutar med några av de vackraste vandringsdelarna av den Lykiska vägen. Idag går du direkt från ditt hotell I ovacik och passerar genom Göynük bergsbyn. Efter att ha korsat floden går du genom skogen längs en gammal handelsväg. Vandringen slutar vid slutet av Göynük canyon. Därefter går du till din innkvarteringsplats i Göynük.

Dag 8. Avresa
Transfer till flygplatsen i Antalya eller hotellet om du bestämmer dig att förlänga din vistelse

I grundpriset ingår: ► 7 övernattningar del i dubbelrum med egna faciliteter med frukost och middag ► 6 lunchpaket ► alla transfers enligt program ► bagagetransfer ► detajlerade vägbeskrivningar ► vandringskarta

Detta ingår inte i resans pris: ► flygbiljetter och offentlig transport ► försäkringar ► dricks ► entreer ► drycker och måltider som inte är nämnda i programmet ► andra personliga utgifter

Övriga tillägg: ► enkelrum ► “Solo traveller” tillägg: enkelrum tillägg plus 1600 SEK


Fotogalleri


Lykiska leden – vandra längs kusten (Nominell 4.7 / 5 Baserat på 313 Recensioner)

Most of you, who are used to walking/cycling during a long weekend, will be in condition to cope with a tour of this level. You should be in a good health condition. We have successive days of longer and more difficult walking and days of lighter walking/cycling. Some parts of the day routes are done at a higher altitude. The paths are in good condition. We walk/cycle for 5/7h a day.

Deltagarantal
Min. 2 persons
Bokningskod
TR_selfguided
Den Okända Balkan – Bulgarien, Nordmakedonien, Albanien, Grekland 8150 SEK, 8 Dagar

Den Okända Balkan – Bulgarien, Nordmakedonien, Albanien, Grekland

En resa tillbaka i tiden för att utforska det historiska arvet och den kulturella mångfalden av...
Rila-Pirin Trek (Bulgarien) 5550 SEK, 8 Dagar

Rila-Pirin Trek (Bulgarien)

Låt dina tankar vila och följ fötternas rytm i en orörd, barsk natur. En unik fjällvandring ovan...
Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten 7300 SEK, 7 Dagar

Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten

Som en duk där naturen med en konstnärskänsla har försökt att kombinera barrskogarnas intensiva...
Se allt» Aktuellt

13.03.2017 17:30

10 fakta om Nordkorea

  1. Nordkoreas kalendern är baserad på födelsedagen av landets "eviga president" Kim Il-Sung: den 15:e april 1912 2. Det finns nästan inga fungerande trafikljus, och de få som fungerar används inte, för de har ersatts av poliser som styr trafiken. 3. Världens största stadion - Rungrado May 1 Stadium - finns i Nordkorea , och har 150,000 sittplatser 4. Dragspel är den...


05.08.2016 15:40

WEEKEND SKIDRESOR TILL BANSKO

I år är vi glada att få kunna erbjuda kortare skidresor. Har du inte möjlighet att resa en hel vecka kan vi ordna kortare skidresor, t.ex. över en veckoslut. Kontakta oss gärna för priser och ett reseförslag som passar just dig.  


10.12.2015 14:12

Bansko Nyheter: Ny 6-stolslift klar till säsongen

Nu börjar skidsäsongen i Bansko! Officielt öppnar skidsäsongен i Bansko den 12:е december och i förbindelse med det ska den nya 6-stolsliften sättas i gång. Den nya liften har en hastighet på 6 m/sek och en kapacitet på 2000 personer per timme. Liften kör 2.3 km (6-7 minuter) upp till Shiligarnik-Todorka. Har ni inte beställt er skidsemester i Bansko än? Klicka här för mer information. Vi...


16.07.2015 12:30

SKIDRESOR - SISTA CHANSEN!

Sista chansen att boka din vintersemester till sommarpriser. Du har väl inte missat vårt nyhetsbrev med detta fantastiska erbjudande på skidresorna till Bulgarien? Vi vill uppmärksamma dig att vi har några platser kvar på utvalda veckor till Bansko. Du kan spara ytterligare på din reskassa om du är snabb och slutbetalar din skidresa till Bulgarien före den 22/7. Då får du ett 6-dagars...