Coronavirus (COVID-19) travel update
Vi arbejder fortsat hjemmefra og har begrænset adgang til telefonopkald/online chat.
Kommer du ikke hurtigt igennem, så send os en besked på info@penguin.dk. Vi er klar på mailen og ringer gerne tilbage inden for kort tid.

Vandring på Irland Connemara Way

Vandring på Irland Connemara Way 6150 SEK, 8 Dagar

Upptäck den gröna ön till fots!

Belägget vid öns västra kust är Connemara troligen en av dem få ospoilerade platser i hela världen. Barsk terräng med hedar och stenar som liknar ett månlandskap. Befolkningen däremot är varm och gästvänlig med obotlig känsla för humor. Vi har möjligheten att göra den berömda pilgrimsvandringen upp till Croagh Patrick där öns skyddshelgon St Patrick vistades.

Resans höjdpunkter
Connemara Nationalparken - storslaget landskap med böljande gröna gräshedar och oslipade berg
Maam turks – en pittoresk bergskedja i Connemara, med stenigt landskap
Galway (Gaillimh, på iriska) – känt som Irlands kulturella hjärta. Staden är också berömd för sina festivaler
Westport – en liten stad på västra Irland med vibrerande atmosfär och egen kolorit. Staden är en av dem få som grundades enligt enhetlig stadsplanering skapad av James Wyatt (på 1900-talet)

 


Reseplan:

Dag 1. Oughterard
Ankomst (på egen hand och räkning) till Galway; med allmäntransport (ej inkluderat) vidare till Oughterard vid Owenriffloden. Övernattning i Oughterard.

Dag 2. Oughterard - Maam
Vi följer vandringsleden från Lough Corrib genom barrskog och Owenroe and Foloreflodernas dalgångar. Övernattning på ett gästhus i Maam.
Vandring ca 5 t (14km); nivåskillnad +90/-0m

Dag 3. Maam - Lough Inaghdalen
Terrängen utanför Maam är bergig och gräsbeklädd. Vi vandrar utmed en gammal bergväg till Mam Eanpasset och vidare till St. Patrick kapellet. Du som vill ta en större utmaning kan följa en alternativ rutt via Binn Chaorigh och upp till Maam turks på ca 700m höjd med fantastisdk utsikt mot Atlanten och Galway bukten. Transfer till Leenane och övernattning.
Vandring ca 5 t (15km); nivåskillnad +220m 
Vandring (alt. rutt) ca 7 t (15km); nivåskillnad +770m

Dag 4. Lough Inagh - Leenane
Transfer till Lough Inagh.Dagensetapp är lätt och går via Luggagtarriff och Lettershanbally. Leden fortsätter mot Glencraff och vidare vid foten av Maum turks svänger den mot Killary Harbour, Irlands endaste fjord. Senare på eftermiddagen är vi framme i Leenane, en liten pittoresk by vid Mweelreabergen. Övernattning i Leenane.
Vandring ca 5 t (14km); nivåskillnad +70m

Dag 5. Ledig dag i Leenane
Denna dag är till egen disposition med möjlighet för valfri vandring tilantingen promenad från Rosroe / Killary Famine Road - en transfer går från Leenane kl. 10:00 till början av promenad eller Kylemore Abbey & Connemara National Park i Letterfrack. Mer information kommer snart.
Vandring ca 6 t (21 km); nivåskillnad +650 m

Dag 6. Leenane - Drummin
Leden slingrar sig genom skogen över Tawnyard Lough. Vi korsar Owenmorefloden över Sheefry bron. Övernattning i Liscarney. Idag finns det också ett alternativ rutt som är betydligt längre och går genom en djup ravin och via Lough Lugacolliwee till Liscarney. På vägen set vi på lägre håll det heliga Croagh Patrick berget. Övernattning i Liscarney.
Vandring ca 4 t (12km); nivåskillnad +80m 
Vandring (alt. rutt) ca 7 t (23km); nivåskillnad +430m

Dag 7. Drummin - Westport
Idag vandrar vi söder om Croagh Patrick. Landskapet är öppet, med gräsheder – det sägas att här är fårens rike. Vi passerar Famine village, eller det som är kvar av den, och vidare över steniga partier till Westport. Här finns det mycket att utforska! Övernattning i Westport.
Vandring ca 6 t (24km); nivåskillnad +230m

Dag 8. Avresa
Avresa (på egen hand och räkning) med tåg till Dublin eller med buss till Galway / Shannon.


Bra att veta: ►turens längd: 8 dagar/7 nätter (exkl. eventuella resdagar) ► svårighetsgrad: moderat (med möjlighet för svårare dagsetapper) ► de angivna vandringstiderna avser själva vandringen (utan några stopp mm. inräknade). Den totala vandringen är 84 km. Ca. 25% av vägen är på mindre och tågta vägar. Du kommer att njuta av denna resa om du är fysiskt passform och som att gå. Vandringen varje dag varierar från 14-24 km och korsar någon våt och stenig terräng ► små ändringar i programmet (bl.a. i boendealternativen / vandringsrutten) kan förekomma. Vi upplyser om detta så gott det går i förväg. ► Glöm inte passet och ditt EU-sjukförsäkringskort ► Det går bussar från Dublin till Galway (ungefär 1 gång i timmen); resan tar ca 4t. Du kan kolla busstider och boka bussbiljetter här: https://www.transportforireland.ie/ ►Du kommer att stanna i bekväma pensionat och gårdar. De flesta rummen har eget badrum. Du kan njuta av kvällsmåltider på pensionat på vissa ställen, men värden måste informeras i förväg. Kvällsmåltider kostar vanligtvis mellan € 18-25,00 per person. Picknick lunch kan levereras till ett pris av € 6,00-8,00 pp. ► Det finns inga banker på din rutt. Se till att du har tillräckligt med pengar när du börjar vandra.

Nödvändig utrustning: Bra vandringskängor är ett måste oavsett vilken svårighetsgrad du väljer. Kom ihåg att prova dina nya kängor innan avresan. Dagsryggsäck är praktisk att ha till t.ex. vattenflaska, kamera mm. Glöm inte heller regnkläder och extra ombyte. Vädret i bergen skiftar snabbt – även på sommaren.


Priset inkluderar:
7 nätter på gästhus (del i dubbelrum) med frukost
bagagetransport (1st ryggsäck/resväska per person; max 15kg)
karta och vägbeskrivningar (på engelska; 1 uppsättning per bokning)

Ingår ej:
Flygresa
måltider utöver de beskrivna i avsnittet ’I grundpriset ingår’
drycker och dricks
entréavgifter
försäkringar
privata utgifter
transport från / till flygplatsen och annan transport

Ytterligare tjänster:
Enkelrum (i mån av plats): +1510/pp


Fotogalleri


Vandring på Irland Connemara Way (Nominell 4.93 / 5 Baserat på 290 Recensioner)
Pris
6150 SEK
Reslängd
8 Dagar
Enkelrum
1500 SEK
Bokningsstatus
Öppet för bokning

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Most of you, who are used to walking/cycling during a long weekend, will be in condition to cope with a tour of this level. You should be in a good health condition. We have successive days of longer and more difficult walking and days of lighter walking/cycling. Some parts of the day routes are done at a higher altitude. The paths are in good condition. We walk/cycle for 5/7h a day.

These tours include trekking which is a little harder, normally on a challenging terrain. We take it for granted that you are in good condition and fit. You should be physically prepared at home to get the maximum of the tour. Most of the trekking is done at a greater height (max 3000m).

Deltagarantal
Min. 2 persons
Bokningskod
IrelandSELF
Långritt Över Balkanbergen 6800 SEK, 8 Dagar

Långritt Över Balkanbergen

Drömmer du om att få rida på urgamla leder över imponerande bergstoppar, genom öde bergspass, längs...
Se allt» Aktuellt

13.03.2017 17:30

10 fakta om Nordkorea

  1. Nordkoreas kalendern är baserad på födelsedagen av landets "eviga president" Kim Il-Sung: den 15:e april 1912 2. Det finns nästan inga fungerande trafikljus, och de få som fungerar används inte, för de har ersatts av poliser som styr trafiken. 3. Världens största stadion - Rungrado May 1 Stadium - finns i Nordkorea , och har 150,000 sittplatser 4. Dragspel är den...


05.08.2016 15:40

WEEKEND SKIDRESOR TILL BANSKO

I år är vi glada att få kunna erbjuda kortare skidresor. Har du inte möjlighet att resa en hel vecka kan vi ordna kortare skidresor, t.ex. över en veckoslut. Kontakta oss gärna för priser och ett reseförslag som passar just dig.  


10.12.2015 14:12

Bansko Nyheter: Ny 6-stolslift klar till säsongen

Nu börjar skidsäsongen i Bansko! Officielt öppnar skidsäsongен i Bansko den 12:е december och i förbindelse med det ska den nya 6-stolsliften sättas i gång. Den nya liften har en hastighet på 6 m/sek och en kapacitet på 2000 personer per timme. Liften kör 2.3 km (6-7 minuter) upp till Shiligarnik-Todorka. Har ni inte beställt er skidsemester i Bansko än? Klicka här för mer information. Vi...


16.07.2015 12:30

SKIDRESOR - SISTA CHANSEN!

Sista chansen att boka din vintersemester till sommarpriser. Du har väl inte missat vårt nyhetsbrev med detta fantastiska erbjudande på skidresorna till Bulgarien? Vi vill uppmärksamma dig att vi har några platser kvar på utvalda veckor till Bansko. Du kan spara ytterligare på din reskassa om du är snabb och slutbetalar din skidresa till Bulgarien före den 22/7. Då får du ett 6-dagars...