Safari i Kenya och Uganda

Safari i Kenya och Uganda

En kombination av gorillas och vildliv på samma resa!

Vår rundresa går till Masai Mara Nationalparken med vidöppna fält fullpackade med olika vilda djur. Vi beskådar hundratals flamingos i Nakuru Nationalparken och längs Naivashasjön. Vidare korsar vi gränsen mot Uganda med några spännande stopp i Kampala och Bunyonisjön där gorillorna har sin hemvist. På vägen tillbaka till Nairobi besöker vi också Queen Elizabeth Nationalparken, Jinja och Eldoret.

Resans höjdpunkter
Maasai Mara – troligen det mest intressanta och berömda vildliv reservatet i Kenya. Här hittar du de ’5 Big’ – lejonet, leoparden, noshörningen, elefanten och buffeln.
Hell’s Gate Nationalparken – belägen söder om Naivashasjön bjuder parken på en alldeles speciell savanna ecosystem med ett rikt vildliv
Nakurusjön Nationalparken – känt för sina rosa flamingos som finns i hundratals längs sjön.
Gorillasafari – att spana efter gorillor i naturomgivning där drygt hälften av värdens gorillor bor

 


Reseplan:
Dag 1. Nairobi - Masai Mara

Vi lämnar huvudstaden och styr mot Masai Mara Nationalparken. Vi får chansen att fota några av Afrikas mest spektakulära vildliv. Vi lär känna också den lokala befolkningen, Masaai.

Dag 2. Naivashasjön
Vi beskådar en tidig gamedrive i parken och därefter åker vi vidare mot Naivashasjön. Möjligheter för vandring längs sjön eller fågelskådning. Man kan hyra en cykel och från cykelsadeln att beskåda gamedrive.

Dag 3. Nakurusjön
Vi fortsätter norrut mot Nakurusjön där på eftermiddagen spannar vi efter gamedrive med goda chanser att se noshörningar som lever runt om sjön.

Dag 4. Nakurusjön - Kampala
Idag lämnar vi Nakurusjön och åker mot gränsen till Uganda. Var redo att ta oförglömliga bilder när vi korsar ekvatorn. Sent på eftermiddagen är vi framme i Kampala, Ugandas huvudstad.

Dag 5. Kampala - Ngamba Chimpanzee Sanctuary
Dagen är till egen disposition. Möjlighet (tillval) att besöka Chimpanzee Sanctuary på Ngambaön, ett projekt för att bevara chimpanserna.

Dag 6. Kampala - Bunyonyisjön
Sjön är liten, omringad av branta slutningar och här lever en stor utterpopulation.

Dag 7. Gorillatrek (Bunyonyisjön)
Bergsgorillorna är utrotningshotade och besöket i området, via tillstånden som alla turister få betala, gör det möjligt att hjälpa denna sällsynta arts överlevnad på jorden. Möjlighet att bl.a. hyra en cykel och utforska området eller helt enkelt vandra i omnejden. Tid att får tillstånden utfärdade innan vi kan ger oss ut på själva trekket.

Dag 8. Gorillatrek
Dagen ägnar vi åt att följa gorillatrekket.

Dag 9. Queen Elizabeth Nationalparken
Vi lämnar Bunyonisjön och åker in i Queen Elizabeth Nationalparken där vi stannar de följande 2 nätter. Här kan vi med lite tur se lejon, elefanter, cape buffalo, vattenbock, vårtsvin och massor av små djur och fåglar.

Dag 10. Queen Elizabeth Nationalparken
Idag åker vi i 4x4-hjuldriven fordon runt om i parken på span efter gamedrive.

Dag 11. Jinia
Ugandas näst största stad, Jinia, ligger vid punkten dör Nilen (den officiella namnen är Victoria Nilen) rinner ut ur Victoriasjön och ringlar sig hela 6 695 km till Ygipten och Medelhavet.

Dag 12. Jinia
Dagen är till egen disposition med olika möjligheter att utforska området eller går ut för ” white water rafting”.

Dag 13. Kenya - Eldoret
Vi åker tillbaka till Kenya med stop i Eldoret (2 100 mö.h.) vackert beläget i Great Rift Valley.

Dag 14. Eldoret - Nairobi
På denna dag avslutar vi vår rundresa och vår slutdestination är Nairobi där vi tar avsked med varandra och kanske byter våra adresser. Vi har skaffats oss nya vänner under resan och detta är troligen en av resans höjdpunkter.   

 

I grundpriset ingår: ► övernattning i 2-manstält på camp, med delade faciliteter ► helpension fr.o.m. lunchen på Dag-1 t.o.m. lunchen på Dag-14 med undantag för middagen på Dag-5 samt lunchen på Dag-12 ► all transport med äventyr-/safarifordon (jfr. program) ► engelsktalande certifierade guider ► utflykt till Kenyan Parks Highlights ► game drive i Queen Elizabeth nationalpark
OBS. Priserna avser vanligen del i 2-manstält. Dock måste resenär som beställt del i dubbelrum vara beredd att betala enkelrumstillägg om rumspartner ej kan ordnas.

Detta ingår inte i resans pris:  flygresa; måltider utöver de beskrivna i avsnittet ’I grundpriset ingår’; gorillatillstånd (ca605-705USD/pp); extra natt/nätter i Nairobi före/efter turen; drycker och dricks; turistvisum, vaccinationer, entréavgifter, försäkringar, privata utgifter och allt annat som inte är specificerat i avsnittet 'I grundpriset ingår'. Andra möjliga aktiviteter (ej inkluderade) som föreslås i Resplanen/Katalogen är bara förslag på ytterligare/alternativa aktiviteter. Kostnaderna för dem sistnämnda står du själv för. Om du avviker från resplanen står du själv för kostnaderna för transport och logi.

Övriga tillägg:  ♦ Turistvisum: till Kenya ♦ Enkelrum: ej möjligt ♦ Transfers (tillval): Nairobi flygplats-hotell +325/pp/enkel ♦ Extra natt (tillval): i Nairobi på mellanklass hotell +575/pp (del i dubbelrum, med frukost) eller + 850/pp (enkelrum, med frukost). ♦ Extra utflykter/aktiviteter (tillval): bokas och betalas på plats. Vägledande priser Sunset Cruise at Kasinga Channel: 40-50 USD; Nile cruises: 30-50 USD; Nile River Rafting Half Day: 120-160 USD; Dinner in restaurant: 35-50 USD

Bra att veta:  ♦ turens längd: 14 dagar/13 nätter (exkl. resdagarna) ♦ utflykten till Masai Mara reservatet samt gamedrive sker I safarifordon vilket begränsar möjligheterna för baggage. Var god och packa små ryggsäckar med kläder mm för 2 dagar, samt sovsäck. ♦ små ändringar i programmet kan förekomma. Speciellt med gorillatrekket där antalet tillstånd per dag är begränsade. Om vi inte har möjligheten att följa gorrilorna i Uganda då kan vi modifiera resrutten och åka till Rwanda eller DRC (Democratic Republic of the Congo). Vi kommer att meddela detta så gott det går i förväg.

Visum:  Nordiska medborgare kan få visum till Kenya (som gäller i 3 månader) vid gränsen; till Uganda behövs inget turistvisum. Passet ska vara gyltigt minst 6 månader efter hemresan och i gott skick; det får inte vara sprucket eller trasigt någonstans (inga lösa sidor, inga synliga skador och dylik) och måste innehålla 2 ostämplade sidor per visum.
Vi reserverar oss för information som inte kommit oss tillhanda.

Vaccinationer:  Internationellt certifikat för gulfeber vaccination krävs. Utförlig information hittar du t.ex. på http://vaccination.medicallink.se/. Vi rekommenderar dessutom att du kontaktar i god tid innan avresan din egen läkare och får råd och tips om vad det är som behövs. Kom ihåg att vissa vaccinationer görs vid flera omgångar och detta måste planeras i förväg.   

Vi rekommenderar resa i perioden:   augusti - december  


Fotogalleri


Safari i Kenya och Uganda (Nominell 4.83 / 5 Baserat på 316 Recensioner)
Deltagarantal
Max. 20 persons
Bokningskod
Africa-N
Rila-Pirin Trek (Bulgarien) 5700 SEK, 8 Dagar

Rila-Pirin Trek (Bulgarien)

Låt dina tankar vila och följ fötternas rytm i en orörd, barsk natur. En unik fjällvandring ovan...
Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten 6250 SEK, 7 Dagar

Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten

Som en duk där naturen med en konstnärskänsla har försökt att kombinera barrskogarnas intensiva...
Se allt» Aktuellt

13.03.2017 17:30

10 fakta om Nordkorea

  1. Nordkoreas kalendern är baserad på födelsedagen av landets "eviga president" Kim Il-Sung: den 15:e april 1912 2. Det finns nästan inga fungerande trafikljus, och de få som fungerar används inte, för de har ersatts av poliser som styr trafiken. 3. Världens största stadion - Rungrado May 1 Stadium - finns i Nordkorea , och har 150,000 sittplatser 4. Dragspel är den...


05.08.2016 15:40

WEEKEND SKIDRESOR TILL BANSKO

I år är vi glada att få kunna erbjuda kortare skidresor. Har du inte möjlighet att resa en hel vecka kan vi ordna kortare skidresor, t.ex. över en veckoslut. Kontakta oss gärna för priser och ett reseförslag som passar just dig.  


10.12.2015 14:12

Bansko Nyheter: Ny 6-stolslift klar till säsongen

Nu börjar skidsäsongen i Bansko! Officielt öppnar skidsäsongен i Bansko den 12:е december och i förbindelse med det ska den nya 6-stolsliften sättas i gång. Den nya liften har en hastighet på 6 m/sek och en kapacitet på 2000 personer per timme. Liften kör 2.3 km (6-7 minuter) upp till Shiligarnik-Todorka. Har ni inte beställt er skidsemester i Bansko än? Klicka här för mer information. Vi...


16.07.2015 12:30

SKIDRESOR - SISTA CHANSEN!

Sista chansen att boka din vintersemester till sommarpriser. Du har väl inte missat vårt nyhetsbrev med detta fantastiska erbjudande på skidresorna till Bulgarien? Vi vill uppmärksamma dig att vi har några platser kvar på utvalda veckor till Bansko. Du kan spara ytterligare på din reskassa om du är snabb och slutbetalar din skidresa till Bulgarien före den 22/7. Då får du ett 6-dagars...