Safari i Sydafrika: Kapstaden -Victoriafallen

Safari i Sydafrika: Kapstaden -Victoriafallen 29900 SEK, 20 Dagar

Campingsafari genom Sydafrikas kontrastfulla landskap.

Vi reser over milslånga sanddyner i Namiböknen, besöker lokala stammar, utforskar Okavangodeltat, åker bland elefanter i Chobe nationalparken och överaskas av Zambeziflodens mäktiga dunder, Victoriafallen. En riktig upptäcktsresa genom södra Afrika som vi har svårt på slutet att lämna bakom oss.

Resans höjdpunkter
♦ Namiböknen
– en av världens äldsta och största öknar känd för sina enorma röda sanddyner
Himbastammarna – en av världens troligen mest fotograferade folk med ovanlig kläd- och livstil
Okavangodeltat – på sina håll erbjuder deltat de bästa platserna för game safari
Victoriafallen – en av världens sju underverk med fantastisk kulturarvsobjekt

 


Reseplan:
Dag 1. Sydafrika – Cederbergmassivet
Vi lämnar Kapstaden med vårt första stopp vid Table View med makalösa vyer över Table Bay ändå fram till Taffelberget som sträcker sig upp till tusen meter över havet. Väl framme i vår camp tar vi en guided tur till Cederberg regionen. När vi kommer tillbaka till vår camp får vi ett informationsmöte om vad som står på turensprogram.

Dag 2. Namaqualand – Gariepfloden
Vi åker i väg tidigt på morgonen och via staden Springbok känd för sin diamant och koppartillverkning och vidare till vår camp vid Gariepflodens bank. Gariepfloden (eller den oranga floden) utför den naturliga gränsen mellan Sydafrika och Namibia.

Dag 3. Namibia – Gariepfloden – Fishflodens kanjon
På förmiddagen har vi möjligheten att utforska floddalen i kanot eller slappna av i campen. Efter lunchen korsar vi gränsen mot Namibia och fortsätter i Fishflodens kanjon. Vi slår vår camp vid kanjonens utmynning där vi intar vår middag och njuter av solnedgången – ett sällsyn fenomen som inte finns på många platser på jorden. Som alternativ (tillval) kan man välja en halvdags kanotäventyr.

Dag 4. Namib-Naukluft Nationalparken
Vid ankomsten till Namib-Naukluft Nationalparker vi sätter upp vårt campläger och därefter vandrar vi i Sesriemkanjonen. På kvällen njuter vi av stjärnhimlen över Namiböknen. Då och då bröts tystnaden av skriket av en chakal eller en sällsynt lizard, ’barking gecko’.

Dag 5. Sossusvlei dynner - Namib-Naukluft Nationalparken
Vi stiger väldigt tidig på morgonen och vandrar upp på Dune 45 för att se soluppgången. Sedan besöker vi Sossusvlei och vidare med en lokal guide vandrar vi i öknen. Vi får höra berättelser om det uni8ka öken ekosystem och hur bushmenerna överlever i dessa barska förhållanden. Möjlighet (tillval) för transfer till Deadvlei.

Dag 6. Swakopmund
På denna dag korsar vi Stenbockens vändkrets och reser in i Namibias atlantiska kust med äventyrensstad Swakopmund. Innan ankomsten till Swakopmund stannar vi kort vid Walvis bay lagoon där med lite tur se vi flamingos. Väl i Swakopmund missa inte att utforska staden och äta på någon av de lokala restaurangerna. Vi övernattar på Amanpuri Lodge.

Dag 7. Swakopmund
Dagen är till fri disposition med ett flertal möjligheter (tillval) att tillbringa tiden – cycling, vandring, sky diving mm.

Dag 8. Spitzkoppe
I dag lämnar vi kusten och kör over barskt landskap mot Spitzkoppebergen som med sin granit monolit formation dominerar det platta låglandet. Vi sätter upp vårt campläger i foten av Bergen. På eftermiddagen utforskar vi under ledningen av vår guide Bergen. Om du är äventyrslyst kan du göra en bestigning av Bergen där från toppen öppnas en fantastisk vy over dalen i alla väderstreck.

Dag 9. Himba stammarna
Vi fortsätter norrut mot Kamanjab där vi får chansen att lära oss känna det dagliga livet i en Himba stam. Himbafolket är fridfulla och syssla huvudsakligen med uppfödning av boskap och getter. De klär sig i speciella kläder och håller fast vid sina traditioner men är väldigt nyfikna på besökare och visar stor gästfrihet.

Dag 10-11. Etosha nationalparken
Etosha är troligen en av de mest spektakulära ställen i Afrika att skåda vilda djur. De enorma grassland erbjuder möjligheter att se djur dömda i den tätta växtligheten. Det hander ofta att de stora djuren korsar vår väg precis framför vår truck. Vi tillbringar två nätter med fantastiska möjligheter att ta minnesfulla bilder med våra kameror. Glöm inte att ta gott med utrymme på SD-korten.

Dag 12. Windhoek
Tidigt på morgonen tittar vi på game drive och sedan styr mot Windhoek, Namibias huvudstad. På vägen stannar vi vid en lokal marknad där vi kan inhandla några små presenter att ta hem. Windhoek är inte bara Nabias huvudstad utan den är också landets hjärta. Vid ankomsten gör vi en kort sightseeing tur. Passa på och ät en god middag (tillval) på någon lokal restaurang. Övernattning på Arebbush Lodge.

Dag 13. Botswana - Ghanzi
Vi äter en tidig frukost och för i väg mot gränsen till Botswana och vidare till Ghanzi. Vi sätter upp vår campläger och därefter möter vi den lokala bushmenfolk (San). Vi tittar på traditionell dans. Möjlighet (tillval) för vandring med bushmenerna.

Dag 14. Porten till Okavangodeltat
Idag reser vi norrut till Etsha, där vi tar oss genom buskarna till vårt övernattningsläger vid en vacker lagun.

Dag 15. Okavangodeltat
Efter frukosten tar vi oss på en båtkryssning till Seronga genom deltats krokiga kanaler. Sen gör vi en transfer till vår bas för de kommande 2 nätterna, där vi förbereder oss för eftermiddagens mokoro tur, som vi avslutar med vackra vyer av solnedgången över deltat. Vi tillbringar en mysig kväll vid lägerelden.

Dag 16. Okavangodeltat
Denna dag börjar tidigt, då vi tar oss till det kristallklara vattnet av Okavango, där vi njuter av . Vi stannar vi en ö för en liten tur, där vi får möjligheten att se några av djuren som bor vid deltat. Sen kommer vi tillbaka till basen och slappnar av innan vi tar oss på еn till kryssning i solnedgången.

Dag 17. Okavangodeltat – Caprivi området
Idag lämnar vi deltat bakom oss och fortsätter norrut till Namibia. Vi övernattar vi Okavango floden i Nordöstra Namibia.

Dag 18. Botswana - Chobe Nationalparken
Vårt nästa mål är Chobe där på eftermiddagen tar vi en härlig flodkryssning i solnedgången med många fotoutmaningar på vägen – krokodiler, elefanter, flodhästar m.fl. djur.

Dag 19. Zimbabwe - Victoriafallen

Vi går upp tidigt för att passa på och njuta av en game drive genom parken, sökande efter antilop- оch elefanthjordar. Med lite tur kan vi till och med se den sällsynta sebelantilopen. Däräfter packar vi igen och tar till Victoriafallen.
Valfria aktiviteter: Kryssning i Zambezi i solnedgången.
 
Dag 20. Victoriafallen/Avresa
Vår spännande tur i södra delen av den afrikanska kontinenten avslutar efter frukosten. Möjligheter (tillval) att förlänga ditt uppehåll med extra dag(-ar) i Victoria Falls och utforska de många möjligheterna som erbjuds på plats - White Water Rafting, helikoptertur över vattenfallen, fågelskådning mm.

 

I grundpriset ingår: ► 15 nätter på camp (del i dubbeltält) samt 4 nätter i lodges (med eget WC/dusch, del i dubbelrum) ► frukost (19 dagar), lunch (17 dagar) och middag (15 dagar) ► engelsktalande lokal guide ► transport (enligt program) i ’adventure truck’ ► aktiviteter enligt program
OBS. Priserna avser vanligen del i dubbelrum/tält. Dock måste resenär som beställt del i dubbelrum vara beredd att betala enkelrumstillägg om rumspartner ej kan ordnas.

Detta ingår inte i resans pris:  ►flygresa ► eventuella övernattningar före/efter turen ► transfers vid ankomst/avresa ► måltider utöver de beskrivna i avsnittet ’I grundpriset ingår’ ► drycker och dricks ► turistvisum ►vaccinationer ► försäkringar ► privata utgifter

Övriga tillägg:  ► Enkelrum (i mån av plats): +855:-/pp (vid minst 3 eller fler resande/betalande tillsammans). ► Transfer (tillval)  från Kapstaden flygplats och till Viktoriafallen flygplats: på förfrågan ► Extra nätter innan turen (med frukost) och efter turen: på förfrågan ► Extra utflykter/aktiviteter (tillval): bokas och betalas på plats

Bra att veta:  ♦ turens längd: 20 dagar/19 nätter (exkl. resdagarna) ♦ svårighetsgrad: moderat (p.g.a. värmen och väglaget) ♦ förlängning av turen: ytterligare dagar i Kapstaden/Victorisfallen. Kontakta oss för mer information och priser. ♦ små ändringar i programmet (bl.a. i boendealternativen/vandringsrutten) kan förekomma. Vi upplyser om detta så gott det går i förväg. ♦ Måltider: alla måltider tilläggas och serveras på trucken. ♦ Klimat: solen är riktig stark och man bör dricka mycket vatten (minst 3l/dagen) för att undvika uttorkning. ♦ Vi rekommenderar att man planerar sin flygresa så att ankomst respektive avresa är minst 1 dag före/efter turen för att undvika eventuella organisatoriska problem. ♦ Resekassa: vi rekommendera att man ha med sig sin reskassa i kontanter då betalkort fungerar inte, speciellt på byar m.fl. Det är best att ha din reskassa i USD och/eller sydafrikanska rand. Se dock till att du inte ha USD utfärdade innan 2004 och inte heller 100USD sedlar. Det bästa är att ha små valörer.

Visum:  Alla nödvändiga visum är ditt eget ansvar så se till att dubbelkolla alla visumregler redan hemma och eventuellt att söka om visum i god tid före avresan. Passet ska vara gyltigt minst 6 månader efter hemresan och i gott skick; det får inte vara sprucket eller trasigt någonstans (inga lösa sidor, inga synliga skador och dylik) och måste innehålla 2 ostämplade sidor per visum.
OBS! Under denna resas gång kommer man in till Namibia två gånger. Se till att du skaffar dig visum som gäller för flera inresor. Vänligen kontakta Namibias Konsulat i Sverige för närmare upplysningar.
Under denna resas gång kommer man in till Botswana två gånger. Se till att du skaffar dig visum som gäller för flera inresor. Vänligen kontakta Namibias Konsulat i Sverige för närmare upplysningar.
Vi reserverar oss för information som inte kommit oss tillhanda.

Vaccinationer:  Guldfeber vaccination är inte obligatorisk men vi rekommenderar att man ha med sig malariamedicin. Utförlig information hittar du t.ex. på http://vaccination.medicallink.se/. Vi rekommenderar dessutom att du kontaktar i god tid innan avresan din egen läkare och får råd och tips om vad det är som behövs. Kom ihåg att vissa vaccinationer görs vid flera omgångar och detta måste planeras i förväg. 

Vi rekommenderar resa i perioden:   februari - december


Fotogalleri


Safari i Sydafrika: Kapstaden -Victoriafallen (Nominell 4.97 / 5 Baserat på 391 Recensioner)
*För den mest uppdaterade resplanen och ytterligare information, vänligen kontrollera den engelska versionen av vår webbplats.
Pris
29900 SEK
Reslängd
20 Dagar
Enkelrum
1500 SEK
Bokningsstatus
Garanterad avgång
Pris
29900 SEK
Reslängd
20 Dagar
Enkelrum
1500 SEK
Bokningsstatus
Garanterad avgång
Pris
29900 SEK
Reslängd
20 Dagar
Enkelrum
1500 SEK
Bokningsstatus
Garanterad avgång
Pris
29900 SEK
Reslängd
20 Dagar
Enkelrum
1500 SEK
Bokningsstatus
Garanterad avgång
Pris
29900 SEK
Reslängd
20 Dagar
Enkelrum
1500 SEK
Bokningsstatus
Öppet för bokning
Pris
29900 SEK
Reslängd
20 Dagar
Enkelrum
1500 SEK
Bokningsstatus
Garanterad avgång
Pris
29900 SEK
Reslängd
20 Dagar
Enkelrum
1500 SEK
Bokningsstatus
Garanterad avgång
Pris
29900 SEK
Reslängd
20 Dagar
Enkelrum
1500 SEK
Bokningsstatus
Öppet för bokning
Pris
29900 SEK
Reslängd
20 Dagar
Enkelrum
1500 SEK
Bokningsstatus
Garanterad avgång
Pris
29900 SEK
Reslängd
20 Dagar
Enkelrum
1500 SEK
Bokningsstatus
Garanterad avgång
Pris
29900 SEK
Reslängd
20 Dagar
Enkelrum
1500 SEK
Bokningsstatus
Garanterad avgång
Pris
29900 SEK
Reslängd
20 Dagar
Enkelrum
1500 SEK
Bokningsstatus
Garanterad avgång
Pris
29900 SEK
Reslängd
20 Dagar
Enkelrum
1500 SEK
Bokningsstatus
Garanterad avgång
Pris
29900 SEK
Reslängd
20 Dagar
Enkelrum
1500 SEK
Bokningsstatus
Öppet för bokning
Pris
29900 SEK
Reslängd
20 Dagar
Enkelrum
1500 SEK
Bokningsstatus
Öppet för bokning
Pris
29900 SEK
Reslängd
20 Dagar
Enkelrum
1500 SEK
Bokningsstatus
Öppet för bokning
Pris
29900 SEK
Reslängd
20 Dagar
Enkelrum
1500 SEK
Bokningsstatus
Garanterad avgång
Pris
29900 SEK
Reslängd
20 Dagar
Enkelrum
1500 SEK
Bokningsstatus
Garanterad avgång
Pris
29900 SEK
Reslängd
20 Dagar
Enkelrum
1500 SEK
Bokningsstatus
Garanterad avgång
Pris
29900 SEK
Reslängd
20 Dagar
Enkelrum
1500 SEK
Bokningsstatus
Garanterad avgång
Pris
29900 SEK
Reslängd
20 Dagar
Enkelrum
1500 SEK
Bokningsstatus
Garanterad avgång
Pris
29900 SEK
Reslängd
20 Dagar
Enkelrum
1500 SEK
Bokningsstatus
Garanterad avgång
Pris
29900 SEK
Reslängd
20 Dagar
Enkelrum
1500 SEK
Bokningsstatus
Garanterad avgång
Pris
29900 SEK
Reslängd
20 Dagar
Enkelrum
1500 SEK
Bokningsstatus
Garanterad avgång
Pris
29900 SEK
Reslängd
20 Dagar
Enkelrum
1500 SEK
Bokningsstatus
Garanterad avgång
Pris
29900 SEK
Reslängd
20 Dagar
Enkelrum
1500 SEK
Bokningsstatus
Öppet för bokning
Pris
29900 SEK
Reslängd
20 Dagar
Enkelrum
1500 SEK
Bokningsstatus
Garanterad avgång
Pris
29900 SEK
Reslängd
20 Dagar
Enkelrum
1500 SEK
Bokningsstatus
Garanterad avgång
Pris
29900 SEK
Reslängd
20 Dagar
Enkelrum
1500 SEK
Bokningsstatus
Öppet för bokning
Pris
29900 SEK
Reslängd
20 Dagar
Enkelrum
1500 SEK
Pris
29900 SEK
Reslängd
20 Dagar
Enkelrum
1500 SEK
Bokningsstatus
Öppet för bokning
Pris
29900 SEK
Reslängd
20 Dagar
Enkelrum
1500 SEK
Bokningsstatus
Öppet för bokning
Pris
29900 SEK
Reslängd
20 Dagar
Enkelrum
1500 SEK
Bokningsstatus
Öppet för bokning
Pris
29900 SEK
Reslängd
20 Dagar
Enkelrum
1500 SEK
Bokningsstatus
Öppet för bokning
Pris
29900 SEK
Reslängd
20 Dagar
Enkelrum
1500 SEK
Bokningsstatus
Öppet för bokning
Pris
29900 SEK
Reslängd
20 Dagar
Enkelrum
1500 SEK
Bokningsstatus
Öppet för bokning
Pris
29900 SEK
Reslängd
20 Dagar
Enkelrum
1500 SEK
Bokningsstatus
Öppet för bokning
Pris
29900 SEK
Reslängd
20 Dagar
Enkelrum
1500 SEK
Bokningsstatus
Öppet för bokning
Pris
29900 SEK
Reslängd
20 Dagar
Enkelrum
1500 SEK
Bokningsstatus
Öppet för bokning

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Kontakta oss om du vill att vi hjälper dig att hitta lämpligt flyg till bästa möjliga pris från Köpenhamn eller någon avreseort i Sverige. När vi hjälper dig att söka flyg försöker vi alltid boka det mest förmånligaste för kunden med hänsyn till avgångs- och ankomsttider. Priserna varierar beroende på flygbolag och aktuell platstillgång. Kom dock ihåg att de billiga flygbiljetterna är ofta svåra eller omöjliga att omboka eller avboka om det av någon anledning skulle behövas.
Betalning av flygbiljett sker med ditt eget betalkort direkt till flygbolaget eller flygresebyrån, som också skickar ut bekräftelse på bokningen.
En serviceavgift* tillkommer om du vill att vi hjälper dig att hitta lämplig flygbiljett:
- inom Europa: 250 SEK/pp
- utanför Europa: 500 SEK/pp
*Serviceavgiften betalas till Penguin Travel tillsammans med ditt arrangemang.

Deltagarantal
Min. 1
Bokningskod
Africa_N
På cykel i Rodopibergen (med guide) 8050 SEK, 8 Dagar

På cykel i Rodopibergen (med guide)

Cykling på landsvägar i de gröna bergen, Rodopibergen i Bulgarien. Rodopibergen ligger i...
Rundresa i Senegal och Gambia 14800 SEK, 10 Dagar

Rundresa i Senegal och Gambia

Ökenland, tropiska skogar och magnifika kuster. På denna unika semester i Västafrika upptäcker...
Syrien och Libanon – rundresa 17300 SEK, 8 Dagar

Syrien och Libanon – rundresa

Damaskus välkomnar dig igen! Syrien har haft några turbulenta år med kriget som rasade i landet....
Se allt»

Aktuellt

15.11.2023 17:45

Utforska Abidjan: Elfenbenskustens livliga metropol

Välkommen till Abidjan, Elfenbenskustens kulturella hjärtslag! Med sin blandning av modernitet och tradition är denna västafrikanska stad en dold pärla som väntar på att bli utforskad. Abidjans charm ligger i dess mångfald, från livliga marknader till fantastiska laguner och aptitretande mat. I den här reseguiden tar vi dig med på en resa genom den förtrollande staden Abidjan. Upptäck Abidjans...


07.09.2023 18:41

Stans Country: Utforska regionen, länderna och kulturen

Är du nyfiken på regionen Stans Country och dess unika länder? Stans, även känd som de centralasiatiska länderna, inkluderar Kazakstan, Kirgizistan, Tadzjikistan, Turkmenistan och Uzbekistan. Dessa länder, som delar historiska och kulturella band, har mycket att erbjuda, från fantastiska landskap till olika etniska traditioner. Vilken region är Stans? Stans ligger i Centralasien, mellan...


05.06.2023 18:29

Suchitoto: En Charmig Kulturpärla i El Salvador

El Salvador är känt för sina fantastiska stränder och pittoreska vulkaner, men låt oss inte glömma landets dolda pärlor. En sådan pärla är Suchitoto, en charmig liten stad som ligger högt uppe i bergen i El Salvador. Med sin rika historia, kulturella arv och natursköna omgivningar är Suchitoto ett resmål som inte får missas av äventyrslystna resenärer. Suchitoto, även känt som "Staden av...


13.03.2017 17:30

10 fakta om Nordkorea

  1. Nordkoreas kalendern är baserad på födelsedagen av landets "eviga president" Kim Il-Sung: den 15:e april 1912 2. Det finns nästan inga fungerande trafikljus, och de få som fungerar används inte, för de har ersatts av poliser som styr trafiken. 3. Världens största stadion - Rungrado May 1 Stadium - finns i Nordkorea , och har 150,000 sittplatser 4. Dragspel är den...