Rundresa i Sydafrika Garden Rutten

Rundresa i Sydafrika Garden Rutten 8800 SEK, 7 Dagar

Bekanta dig med den sydligaste kustregionen i Sydafrika.

Vår tur i Sydafrika tar dig till flera av landets största nationalparker samt vinprovning i den världsberömda Stellenbosch vinregionen. Ett besök i Cangogrottorna står också på programmet. Det blir säkert många foton på denna oförglömliga resa i Sydafrikas södra del.

Resans höjdpunkter
Addo Elephant Nationalparken – denna park betraktas som Sydafrikas populäraste nationalpark och viltreservat
Knysna - staden belägen vid utmynningen av Knysnalagoonen kantas av tätt trädbekädda berg
Stellenbosch – känd för sina viner
Kapstaden – belägen i foten av Taffelbergen bjuder staden på otaliga turistattraktioner och högklassiga hotell

 


Reseplan:
Dag 1. Addo Elephant Nationalparken
Här vistas förmodligen flest afrikanska elefanter. Parken består både av land och marina del vilket gör det möjligt att beskåda de ” Big Seven” – elefant, rhino, lejon, buffalo, leopard, syd val och den stora vita hajen.

Dag 2. Tsitsikamma Nationalparken
På morgonen gör vi ett kort stopp vid Port Elizabeth flygplatsen och vidare mot Tsitsikamma (namnet betyder ”place of abundant water”; vi är framme sent på eftermiddagen. Här börjar den världsberömda Otter Trail vandringsleden. Några timmar vandring ingår i vårt paket.

Dag 3. Tsitsikamma Nationalparken
Dagen är till egen disposition med möjligheter (tillval) att utforska byn Storms River eller bungee jumping, besök i Tsitsikamma regnskoen m.fl.

Dag 4. Knysna / Plettenberg viken
Plettenberg viken ligger inte lång borta. På eftermiddagen kan man stanna på hotellet eller göra en utflykt till den närliggande Knysna.

Dag 5. Oudtshoorn
Idag åker vi genom de majestätiska Outeniquabergen mot Oudtshoorn. När vi är framme besöker vi de kända Cangogrottorna, med strålande dropstenformationer. Grottsystemet sträcker sig på hela 4km.

Dag 6. Stellenbosch vinrutten
Vi följer panoramavägen till Stellenbosch och gör ett stopp vid Ronnie’s Sex Shop. Namnet är väldigt missvisande då detta är en av de kända country pubbar (!). Stellenbosch är hjärtat av västkap vinregionen och näst största europeiska bosättning i västkap. Vi äter en avskedsmiddag på en lokal restaurang.

Dag 7. Kapstaden
Efter frukost besöker vi Cheetah Breeding Projektet; därefter styr vi mot Spier Wine Estate där vi ha vinprovning med några av Sydafrikas finaste viner. Ankomst till Kapstaden där vår tur stutar.

 

I grundpriset ingår:  ► 6 nätter på lodges (del i dubbelrum, med eget WC/dusch) ► 6 frukostar, 5 luncher och 4 middagar (måltiderna intas på äventyrfordonet) ► all transport jfr. program ► bagagetransport (max 10kg/pp) ► engelsktalande lokal guide ► entréavgifter till Tsitsikamma nationalparken ► guidad tur i Cangogrottorna ► entré till Cheetah breeding project ► vinprovning
OBS. Priserna avser vanligen del i dubbelrum. Dock måste resenär som beställt del i dubbelrum vara beredd att betala enkelrumstillägg om rumspartner ej kan ordnas.

Detta ingår inte i resans pris:  flygresa; inkvartering före/efter turen; måltider utöver de beskrivna i avsnittet ’I grundpriset ingår’; drycker och dricks; turistvisum, vaccinationer, försäkringar, privata utgifter och allt annat som inte är specificerat i avsnittet 'I grundpriset ingår'. Andra möjliga aktiviteter (ej inkluderade) som föreslås i Resplanen/Katalogen är bara förslag på ytterligare/alternativa aktiviteter. Kostnaderna för dem sistnämnda står du själv för. Om du avviker från resplanen står du själv för kostnaderna för transport och logi.

Övriga tillägg:  ♦ Turistvisum:  ♦ Förlängning (tillval): ytterligare dagar i Kapstaden. Kontakta oss för mer information och priser. ♦ Extra utflykter/aktiviteter (tillval): bokas och betalas på plats

Bra att veta:  ♦ turens längd: 7 dagar/6 nätter (exkl. resdagarna) ♦ turen genomför i internationella grupper  ♦ inhandling och tillagning av maten görs av guiderna dock man ska vara beredd på att hjälpa till. Detta är en del av äventyret! ♦ små ändringar i programmet (bl.a. i boendealternativen/vandringsrutten) kan förekomma. Vi upplyser om detta så gott det går i förväg. ♦ Reskassa – vi rekommendera att man ha sin reskassa i USD/EUR eller sydafrikanska rand (ZAR). Betalningar på plats sker i USD eller ZAR. Var uppmärksamma på att resecheckar, kredit/betalkort samt 100USD valjorer tas inte emot vid dessa tillfällen. ♦ Klädstil: man borde undvika för sparsam klädstil (inga barfota, bikini och dylik) speciellt vid gränsövergången, besök på marknader och byar. ♦ Solen i Sydafrika är riktig stark därför rekommenderar vi att man ha med sig solkräm med solfaktor minst 30; dryck minst 3l vatten/dag.

Visum:  Man ska kunna visa upp returbiljett samt eventuella resedokument. Passet ska vara gyltigt minst 6 månader efter hemresan och i gott skick; det får inte vara sprucket eller trasigt någonstans (inga lösa sidor, inga synliga skador och dylik) och måste innehålla 2 ostämplade sidor per visum.
Vi reserverar oss för information som inte kommit oss tillhanda.

Vaccinationer:  Gulfeber vaccination kan krävs beroende på vilken medborskap man har. Utförlig information hittar du t.ex. på http://vaccination.medicallink.se/. Vi rekommenderar dessutom att du kontaktar i god tid innan avresan din egen läkare och får råd och tips om vad det är som behövs. Kom ihåg att vissa vaccinationer görs vid flera omgångar och detta måste planeras i förväg.  

Vi rekommenderar resa i perioden:   

 


Fotogalleri


Rundresa i Sydafrika Garden Rutten (Nominell 4.67 / 5 Baserat på 342 Recensioner)
Pris
7400 SEK
Reslängd
7 Dagar
Enkelrum
550 SEK
Bokningsstatus
Öppet för bokning
Pris
8800 SEK
Reslängd
7 Dagar
Enkelrum
600 SEK
Bokningsstatus
Garanterad avgång
Pris
8800 SEK
Reslängd
7 Dagar
Enkelrum
600 SEK
Bokningsstatus
Garanterad avgång
Pris
8800 SEK
Reslängd
7 Dagar
Enkelrum
600 SEK
Bokningsstatus
Garanterad avgång
Pris
8800 SEK
Reslängd
7 Dagar
Enkelrum
600 SEK
Bokningsstatus
Garanterad avgång
Pris
8800 SEK
Reslängd
7 Dagar
Enkelrum
600 SEK
Bokningsstatus
Garanterad avgång

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Deltagarantal
Max. 18 people
Bokningskod
Africa_N
Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten 6250 SEK, 7 Dagar

Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten

Som en duk där naturen med en konstnärskänsla har försökt att kombinera barrskogarnas intensiva...
Rila-Pirin Trek (Bulgarien) 5700 SEK, 8 Dagar

Rila-Pirin Trek (Bulgarien)

Låt dina tankar vila och följ fötternas rytm i en orörd, barsk natur. En unik fjällvandring ovan...
Se allt» Aktuellt

13.03.2017 17:30

10 fakta om Nordkorea

  1. Nordkoreas kalendern är baserad på födelsedagen av landets "eviga president" Kim Il-Sung: den 15:e april 1912 2. Det finns nästan inga fungerande trafikljus, och de få som fungerar används inte, för de har ersatts av poliser som styr trafiken. 3. Världens största stadion - Rungrado May 1 Stadium - finns i Nordkorea , och har 150,000 sittplatser 4. Dragspel är den...


05.08.2016 15:40

WEEKEND SKIDRESOR TILL BANSKO

I år är vi glada att få kunna erbjuda kortare skidresor. Har du inte möjlighet att resa en hel vecka kan vi ordna kortare skidresor, t.ex. över en veckoslut. Kontakta oss gärna för priser och ett reseförslag som passar just dig.  


10.12.2015 14:12

Bansko Nyheter: Ny 6-stolslift klar till säsongen

Nu börjar skidsäsongen i Bansko! Officielt öppnar skidsäsongен i Bansko den 12:е december och i förbindelse med det ska den nya 6-stolsliften sättas i gång. Den nya liften har en hastighet på 6 m/sek och en kapacitet på 2000 personer per timme. Liften kör 2.3 km (6-7 minuter) upp till Shiligarnik-Todorka. Har ni inte beställt er skidsemester i Bansko än? Klicka här för mer information. Vi...


16.07.2015 12:30

SKIDRESOR - SISTA CHANSEN!

Sista chansen att boka din vintersemester till sommarpriser. Du har väl inte missat vårt nyhetsbrev med detta fantastiska erbjudande på skidresorna till Bulgarien? Vi vill uppmärksamma dig att vi har några platser kvar på utvalda veckor till Bansko. Du kan spara ytterligare på din reskassa om du är snabb och slutbetalar din skidresa till Bulgarien före den 22/7. Då får du ett 6-dagars...