Rejs trygt og sikkert!

Gorillasafari i Uganda och Rwanda

Gorillasafari i Uganda och Rwanda

Gorillor och schimpanser på nära håll djupt inne i Afrika!

Uganda och Rwanda är bland de mest fantastiska länderna på det Afrikanska kontinentet. Vår rundresa tar dig till fascinerande attraktioner och spännande djur- och fågelliv och lockas du av att forsera djungeln och komma närmare bergsgirillorna är det nu du ska göra detta, innan turiststråket har blivit för stort. Under ledninge av duktiga och kunnade lokala guider vi utforskar med 4-ghjul drivenfordon de strösta attraktioner som dessa länder erbjuder. Vi rese över gröna slätter i Ugnada med gorillor, lejon och schimpanser och fortsätter på Nilen till Murchison Falls. Slutligen besöker vi också Volcanoes National Park i Rwanda. Här den berömda amerikanska zoologen Diane Fossey studerade berggorillornas liv under fler än 18 år och hennes projekt med att bevara dessa utrutningshotade primater är pågående även nu, 20 år efter hennes bortgång. Utöver programmet kan du välja till ytterligare naturupplevelser och får ännu större inblick i Afrika. Och sist men inte minst att få lära känna den lokalbefolkningens unika kultur är en anledning i sig att börja packa resväskorna.

Resans höjdpunkter
Gorillasafari – att spana efter gorillor i Vulkanernas nationalpark (Rwanda)
Queen Elizabeth nationalpark – game drive
Kabale – Batwa befolkningens bosättning
Lake Mburo nationalpark – safari i Uganda

 


Reseplan:
Dag 1. Kigali

Ankomst (på egen hand och räkning) till Kigali flygplatsen. Vår lokala guide möter oss; transfer till vårt hotell och inkvartering.


Dag 2. Kigali City Tour
Vi strövar på stan där vi besöker Kimisagara marknaden och Gisozi genocide memorialkomplexet. Efter lunchen åker vi till Gacuriro estate, Nyarutarama estate, Amahoro stadium samt Kanombe marknaden. Turen avslutas med ett besök på Caplaki hanverkshoppen.

Dag 3. Kigali Volcanoes Nationalpark
Tidigt på morgonen åker vi till Vulkanernas nationalpark. Lokala rangers möter oss och vi ansluter oss till grupperna för safaritrek. Trekket kan ta allt mellan 2 och 6 timmar beroende på vilken gorillafamilj vi följer. Sedan åker vi tillbaka till vår lodge där vi inta vår lunch. På kvällen besöker vi kulturbyn Ibyiwacu eller De 2 sjöarna Burera och Ruhondo.

 

Dag 4. Spaning efter Golden Monkey
Idag har vi ytterligare en till högpunkt i besöket i Vulkanernas nationalpark – spaning efter gyllene apor. På eftermiddagen åker vi tillbaka till lodgen; resten av dagen är till fri disposition och avslappning inför den långa färden till Bunyonyisjön i Uganda.

Dag 5. Rwanda - Bunyonyisjön – (Uganda)
Vi lämnar vår lodge och styr mot gränsen till Uganda och vidare mot Bunyonyisjön (på engelska "a place of many birds”).

Dag 6. Bunyonyisjön - Queen Elizabeth nationalpark
Vi intar tidigt vår frukost och sedan åker vi genom Kabale till Queen Elizabeth Nationalpark. På vägen njuter vi av den fantastiska panorama av sjöarna George och Edward, vackert belägna bland game drive områden.

Dag 7. Queen Elizabeth nationalpark - flodseglats
Ett tidigt game drive där vi med lite tur kan se lejon, elefanter, cape buffalo, vattenbock, vårtsvin och massor av små djur och fåglar. Efter lunchen ger vi oss ut på en seglats på Kazingakanalen och in i Edwardsjön där brukar finnas många flodhästar och olika fågelarter.

Dag 8. Schimpanstrek - Lake Mburo Nationalpark
Efter frukosten åker vi till Kyambura ravinen / Kalinzu skogen där till fots spanar vi efter schimpanser och andra primater. Vi fortsätter vidare till Lake Mburo Nationalpark där som känt klättrar lejonen i träden och vattenbockar, antiloper och bufflar strövar längs vägen. Vi stannar i staden Mbarara.

Dag 9. Lake Mburo Nationalpark – safari till fots
Lake Mburo Nationalpark är den enda nationalpark i Uganda där safari går till fots. Parken är hemvist för många olika djur och fler än 300 fågelarter. Tillbaka till lodgen för lunch och tid för att vila upp oss inför kvällens game drive.

Dag 10. Lake Mburo – Kampala / Avresa
Vi åker tillbaka mot Kampala med ett stop på vägen vid ekvatorn . Vi kommer fram till Kampala sent på eftermiddagen. Vi hinner med ett sista souvenirshopping innan vi åker till flygplatsen för hemresan.

   

I grundpriset ingår: ► inkvartering på mellanklasshotell och lodges (del i dubbelrum) ► frukost samt helpension på Dag 6-9 ► samlad transfer från/till flygplatsen ► parkentréer (enligt program) ► city tur, seglats, game drives (enligt program), med engelsktalande chauför/guide ► Golden monkey safaritillstånd ► all landtransport med 4×4 safarifordon med pop-upp tak ►dryckvatten ► skandinavisktalande färdledare från Penguin Travel (vid min 8 pers.!)
OBS. Priserna avser vanligen del i dubbelrum. Dock måste resenär som beställt del i dubbelrum vara beredd att betala enkelrumstillägg om rumspartner ej kan ordnas.

Detta ingår inte i resans pris: flygresa; gorillatillstånd till Vulkanernas nationalpark (750USD/pp); tvättservice; måltider utöver de beskrivna i avsnittet ’I grundpriset ingår’; drycker och dricks; turistvisum, vaccinationer, entréer, försäkringar, privata utgifter och allt annat som inte är specificerat i avsnittet 'I grundpriset ingår'. Andra möjliga aktiviteter (ej inkluderade) som föreslås i Resplanen/Katalogen är bara förslag på ytterligare/alternativa aktiviteter. Kostnaderna för dem sistnämnda står du själv för. Om du avviker från resplanen står du själv för kostnaderna för transport och logi.

Övriga tillägg: ♦ Enkelrum (i mån av plats): +2300/pp. ♦ Gorillatillstånd: +750USD/pp (betalas kontant på plats) ♦ Extra utflykter/aktiviteter (tillval): bokas och betalas kontant på plats.

Bra att veta: ♦ turens längd: 10 dagar/9 nätter (exkl. resdagarna) ♦ svårighetsgrad: moderat ♦ små ändringar i programmet (bl.a. i boendealternativen/rutten) kan förekomma. ♦ VIKTIGT: resan måste bokas minst 3 månader innan avresa om du vill vara med på gorillasafari. P.g.a. det stora intresset är antalet tillstånd per grupp/dag begränsat och måste sökas flera månader i förväg.

Visum: Svenska medborgare får visum till Rwanda vid gränsen som gäller 90 dagar; till Uganda behövs inget turistvisum. Om du har annat än svenskt pass var god kontrollera visumreglerna i god tid innan avresan. Passet ska vara gyltigt minst 6 månader efter hemresan och i gott skick; det får inte vara sprucket eller trasigt någonstans (inga lösa sidor, inga synliga skador och dylik) och måste innehålla 2 ostämplade sidor per visum.
Vi reserverar oss för information som inte kommit oss tillhanda.

Vaccinationer: Internationellt certifikat för gul feber vaccination krävs. Utförlig information hittar du t.ex. på http://vaccination.medicallink.se/. Vi rekommenderar dessutom att du kontaktar i god tid innan avresan din egen läkare och får råd och tips om vad det är som behövs. Kom ihåg att vissa vaccinationer görs vid flera omgångar och detta måste planeras i förväg.
Vi reserverar oss för information som inte kommit oss tillhanda

Vi rekommenderar resa i perioden:   november


Fotogalleri


Gorillasafari i Uganda och Rwanda (Nominell 4.7 / 5 Baserat på 305 Recensioner)

Most of you, who are used to walking/cycling during a long weekend, will be in condition to cope with a tour of this level. You should be in a good health condition. We have successive days of longer and more difficult walking and days of lighter walking/cycling. Some parts of the day routes are done at a higher altitude. The paths are in good condition. We walk/cycle for 5/7h a day.

Deltagarantal
8 - 12 pax
Bokningskod
UGRW_grp
Rundresa på Balkan - kulturhistoriskt kalejdoskop 10650 SEK, 14 Dagar

Rundresa på Balkan - kulturhistoriskt kalejdoskop

LADDA NER VÅR TRIP DOSSIER På en och samma resa lär du känna kulturen och historien av flera...
Rila-Pirin Trek (Bulgarien) 5550 SEK, 8 Dagar

Rila-Pirin Trek (Bulgarien)

Låt dina tankar vila och följ fötternas rytm i en orörd, barsk natur. En unik fjällvandring ovan...
Den Okända Balkan – Bulgarien, Nordmakedonien, Albanien, Grekland 8150 SEK, 8 Dagar

Den Okända Balkan – Bulgarien, Nordmakedonien, Albanien, Grekland

En resa tillbaka i tiden för att utforska det historiska arvet och den kulturella mångfalden av...
Se allt» Aktuellt

13.03.2017 17:30

10 fakta om Nordkorea

  1. Nordkoreas kalendern är baserad på födelsedagen av landets "eviga president" Kim Il-Sung: den 15:e april 1912 2. Det finns nästan inga fungerande trafikljus, och de få som fungerar används inte, för de har ersatts av poliser som styr trafiken. 3. Världens största stadion - Rungrado May 1 Stadium - finns i Nordkorea , och har 150,000 sittplatser 4. Dragspel är den...


05.08.2016 15:40

WEEKEND SKIDRESOR TILL BANSKO

I år är vi glada att få kunna erbjuda kortare skidresor. Har du inte möjlighet att resa en hel vecka kan vi ordna kortare skidresor, t.ex. över en veckoslut. Kontakta oss gärna för priser och ett reseförslag som passar just dig.  


10.12.2015 14:12

Bansko Nyheter: Ny 6-stolslift klar till säsongen

Nu börjar skidsäsongen i Bansko! Officielt öppnar skidsäsongен i Bansko den 12:е december och i förbindelse med det ska den nya 6-stolsliften sättas i gång. Den nya liften har en hastighet på 6 m/sek och en kapacitet på 2000 personer per timme. Liften kör 2.3 km (6-7 minuter) upp till Shiligarnik-Todorka. Har ni inte beställt er skidsemester i Bansko än? Klicka här för mer information. Vi...


16.07.2015 12:30

SKIDRESOR - SISTA CHANSEN!

Sista chansen att boka din vintersemester till sommarpriser. Du har väl inte missat vårt nyhetsbrev med detta fantastiska erbjudande på skidresorna till Bulgarien? Vi vill uppmärksamma dig att vi har några platser kvar på utvalda veckor till Bansko. Du kan spara ytterligare på din reskassa om du är snabb och slutbetalar din skidresa till Bulgarien före den 22/7. Då får du ett 6-dagars...