Safari i Botswana Okavango Chobe

Safari i Botswana Okavango Chobe 18400 SEK, 8 Dagar

Safariupplevelser i Botswanas vilda natur – ett äventyr för livet!

Vår safaritur börjar med de mäktiga Victoriafallen och vidare genom Chobe Nationalparken, Okavangodeltat och Khama Rhino Sanctuary. Med duktiga lokala guider beskådar vi morgon och kvälls game drive.

Resans höjdpunkter
Victoriafallen – en av världens sju underverk med fantastisk kulturarvsobjekt
Okavangodeltat – på sina håll erbjuder deltat de bästa platserna för game safari
Chobe Nationalparken - en stor elefantpark där hjordar om hundratals elefanter samlas under torrperioden maj–oktober längs vattendragen . Vi möter troligen också buffel, gnu, impala och kuduantilop.
Khama Rhino Sanctuary – ett reservat med fokus på bevarning av den vita noshörningen i Botswana

 


Reseplan:
Dag 1. Zimbabwe – Victoriafallen – Botswana – Kasane
Vi besöker de mäktiga Victoriafallen kallade av den lokala befolkningen för “The Smoke that Thunders”. Victoriafallen är ett av världens sju underverk. Om du är nyfiken på att testa några av äventyren på området rekommenderar vi ankomst 1-2 dagar i förväg.

Dag 2. Kasane
Idag har vi möjlighet att prova (tillval) en game drive i Chobe Nationalparken.

Dag 3. Kasane - Maun
Vi åker mot vårt nästa stopp på safarin, Maun, som är inkörsporten till Okavangodeltat. Maun redan när det grundades i 1915 fick sitt rykte som ‘Wild West’ stad med tuffa invånare som numera hjälper till med boskapen och safariarrangemangen. Övernattning på lodge.

Dag 4. Okavangodeltat
De kommande 2 dagarna tillbringar vi med att utforska deltat till fots och med kanoter (mokoros). Okavangodeltat bjuder på ett rikt djur- och växtrike. Med duktiga lokala guider beskådar vi morgon och kvälls game drive. På dagen när det är som varmast stannar vi vid poolen eller badar i deltat. Okavangodeltat är hem för fantastiska fågelarter som migrerar hit på sommaren. Övernattning i tält på camp.

Dag 5. Okavangodeltat
Vi utforskar vidare deltat från en mokoro (traditionell kanot) och till fots.

Dag 6. Nata
Vi lämnar deltat och styr österut mot Nata. Runt om vårt lodge finns strålande möjligheter för fågelentusiasterna att spana efter olika fåglar bl.a. Helmeted Guineafowl, Crested Francolin, Yellow Hornbill m.fl.

Dag 7. Khama Rhino Sanctuary - Palapye
På denna dag åker vi mot Palapye beläget vid Lotsanefloden. På området beskådar game driven med bl.a. noshörningar, zebror och gnuer.

Dag 8. Johannesburg (Sydafrika)
Resan genom vackra landskap tar oss över gränsen in i Sydafrika. Johannesburg, kallat för guld vaggan bjuder på diversa upplevelser. Här avslutas vår rundresa.

 

I grundpriset ingår:  ► 7 nätter i lodges (del i dubbelrum, med eget WC/dusch) ► helpension; måltiderna intas på äventyrsfordonet ► all transport i äventyrsfordon ( jfr. program) ► engelsktalande lokal guide ► entréavgifter till Victoria Fallen nationalparken ► Chobe Nationalparken seglads ► 3 dagar delta fly-in ► Khama Rhino Sanctuary Game Drive
OBS. Priserna avser vanligen del i dubbelrum. Dock måste resenär som beställt del i dubbelrum vara beredd att betala enkelrumstillägg om rumspartner ej kan ordnas.

Detta ingår inte i resans pris:  flygresa; transfer från/till flygplatsen; inkvartering i Zimbabwe innan turen; måltider utöver de beskrivna i avsnittet ’I grundpriset ingår’; drycker och dricks; turistvisum, vaccinationer, försäkringar, privata utgifter och allt annat som inte är specificerat i avsnittet 'I grundpriset ingår'. Andra möjliga aktiviteter (ej inkluderade) som föreslås i Resplanen/Katalogen är bara förslag på ytterligare/alternativa aktiviteter. Kostnaderna för dem sistnämnda står du själv för. Om du avviker från resplanen står du själv för kostnaderna för transport och logi.

Övriga tillägg:  ♦ Turistvisum:

Bra att veta:  ♦ turens längd: 8 dagar/7 nätter (exkl. resdagarna) ♦ små ändringar i programmet (bl.a. i boendealternativen/vandringsrutten) kan förekomma. Vi upplyser om detta så gott det går i förväg. ♦ Glöm inte passet och andra nödvändiga resehandlingar ♦ Reskassa: vi rekommendera att man ha sin reskassa kontant i USD/EUR eller sydafrikanska rand (ZAR). Betalningar på plats sker i USD eller ZAR. Var uppmärksamma på att resecheckar, kredit/betalkort samt 100USD valjorer tas inte emot vid dessa tillfällen. ♦ Klädstil: man bör undvika för sparsam klädstil (inga barfota, bikini och dylik) speciellt vid gränsövergången, besök på marknader och byar. ♦ Små gåvor: ett tips är att man ha med sig t.ex. pennor, färgpennor, enklare barnböcker. Vi rekommenderar att man låter bli att ge barn godis och pengar. ♦ Solen i Afrika är riktig stark därför rekommenderar vi att man ha med sig solkräm med solfaktor minst 30; dryck minst 3l vatten/dag ♦ Turen genomförs i internationella grupper och därmed är engelskan arbetsspråket ♦ Försäkringar: man bör ha heltäckande reseförsäkring, annars till vissa aktiviteter kan man bli avvisad. Kontakta ditt försäkringsbolag i god tid innan avresan.

Visum:  Nordiska medborgare behöver inget visum till Sydafrika och Botswana; visum till Zimbabwe (som gäller upp till 90 dagar) kan fås vid gränsen (ca50USD/pass). Passet ska vara gyltigt minst 6 månader efter hemresan och i gott skick; det får inte vara sprucket eller trasigt någonstans (inga lösa sidor, inga synliga skador och dylik) och måste innehålla 2 ostämplade sidor per visum. Om du har ett annat än svenskt pass bör du kolla med din ambassad om vilka visumregler gäller just för dig.
Vi reserverar oss för information som inte kommit oss tillhanda.

Vaccinationer:  Vaccination mot gul feber krävs för att få komma in i Botswana. Vi rekommenderar varmt att man ha med sig på resan malaria tabletter. Utförlig information hittar du t.ex. på http://vaccination.medicallink.se/. Vi rekommenderar dessutom att du kontaktar i god tid innan avresan din egen läkare och får råd och tips om vad det är som behövs. Kom ihåg att vissa vaccinationer görs vid flera omgångar och detta måste planeras i förväg.

Vi rekommenderar resa i perioden:   juli - december

 


Fotogalleri


Safari i Botswana Okavango Chobe (Nominell 4.9 / 5 Baserat på 371 Recensioner)
Pris
18400 SEK
Reslängd
8 Dagar
Enkelrum
600 SEK
Bokningsstatus
Garanterad avgång
Price is based on exchange rate 1 EUR = 17.75 ZAR as per 23/11/2022
Pris
18400 SEK
Reslängd
8 Dagar
Enkelrum
600 SEK
Bokningsstatus
Garanterad avgång
Price is based on exchange rate 1 EUR = 17.75 ZAR as per 23/11/2022
Pris
18400 SEK
Reslängd
8 Dagar
Enkelrum
600 SEK
Bokningsstatus
Garanterad avgång
Price is based on exchange rate 1 EUR = 17.75 ZAR as per 23/11/2022
Pris
18400 SEK
Reslängd
8 Dagar
Enkelrum
600 SEK
Bokningsstatus
Garanterad avgång
Price is based on exchange rate 1 EUR = 17.75 ZAR as per 23/11/2022
Pris
18400 SEK
Reslängd
8 Dagar
Enkelrum
600 SEK
Bokningsstatus
Garanterad avgång
Price is based on exchange rate 1 EUR = 17.75 ZAR as per 23/11/2022
Pris
18400 SEK
Reslängd
8 Dagar
Enkelrum
600 SEK
Bokningsstatus
Garanterad avgång
Price is based on exchange rate 1 EUR = 17.75 ZAR as per 23/11/2022

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Deltagarantal
Max. 18
Bokningskod
Africa_N
Syrien och Libanon – rundresa 17900 SEK, 8 Dagar

Syrien och Libanon – rundresa

Damaskus välkomnar dig igen! Syrien har haft några turbulenta år med kriget som rasade i landet....
Långritt Över Balkanbergen 9250 SEK, 8 Dagar

Långritt Över Balkanbergen

Drömmer du om att få rida på urgamla leder över imponerande bergstoppar, genom öde bergspass, längs...
På cykel i norra Bulgarien (Balkanbergen) 7250 SEK, 8 Dagar

På cykel i norra Bulgarien (Balkanbergen)

Under den här resan cyklar vi längs Balkanbergens norra och centrala delar, som är kända för sin...
Se allt»

Aktuellt

07.09.2023 18:41

Stans Country: Utforska regionen, länderna och kulturen

Är du nyfiken på regionen Stans Country och dess unika länder? Stans, även känd som de centralasiatiska länderna, inkluderar Kazakstan, Kirgizistan, Tadzjikistan, Turkmenistan och Uzbekistan. Dessa länder, som delar historiska och kulturella band, har mycket att erbjuda, från fantastiska landskap till olika etniska traditioner. Vilken region är Stans? Stans ligger i Centralasien, mellan...


05.06.2023 18:29

Suchitoto: En Charmig Kulturpärla i El Salvador

El Salvador är känt för sina fantastiska stränder och pittoreska vulkaner, men låt oss inte glömma landets dolda pärlor. En sådan pärla är Suchitoto, en charmig liten stad som ligger högt uppe i bergen i El Salvador. Med sin rika historia, kulturella arv och natursköna omgivningar är Suchitoto ett resmål som inte får missas av äventyrslystna resenärer. Suchitoto, även känt som "Staden av...


13.03.2017 17:30

10 fakta om Nordkorea

  1. Nordkoreas kalendern är baserad på födelsedagen av landets "eviga president" Kim Il-Sung: den 15:e april 1912 2. Det finns nästan inga fungerande trafikljus, och de få som fungerar används inte, för de har ersatts av poliser som styr trafiken. 3. Världens största stadion - Rungrado May 1 Stadium - finns i Nordkorea , och har 150,000 sittplatser 4. Dragspel är den...


05.08.2016 15:40

WEEKEND SKIDRESOR TILL BANSKO

I år är vi glada att få kunna erbjuda kortare skidresor. Har du inte möjlighet att resa en hel vecka kan vi ordna kortare skidresor, t.ex. över en veckoslut. Kontakta oss gärna för priser och ett reseförslag som passar just dig.