Coronavirus (COVID-19) travel update
Vi holder stadig vores fysiske kontorer lukkede og arbejder hjemmefra.
Det betyder desværre, at vi ikke kan modtage telefonopkald eller kontaktes på chatten. Vi er klar på mailen og ringer gerne tilbage, så send os en besked på info@penguin.dk. Vi er snart tilbage!
Safari i södra Moçambique

Sova bland elefanter och sköldpaddor!

Följ med oss på en safari i södra Moçambique, Swaziland och Sydafrika. Det är varken Animal Planet eller National Geographic utan det riktiga vildlivet i Afrika. På en liten yta av den afrikanska kontinenten får vi uppleva savann, mangrove och ett rikt djurliv på nära håll. Med på vår expedition ute i den vilda världen har vi erfarna lokala guider som tar hand om alla dagliga resedetaljer. Vi får vara beredda på att visa maximal flexibilitet då många gånger anpassa programmet allt efter omständigheterna. Det här är ett riktigt äventyr utan att vi kompromissar med säkerheten. 

Resans höjdpunkter
Isimangaliso Wetland Park – tack vare sin unika natur och ekologiska värde för hela jorden är parken sedan december 1999, som första sajten i Sydafrika, med på UNESCOs världsarvslista.
Maputo Elephant Reserve – grundad i 1932 bjuder parken på ett fantastiskt djurliv med ca350 elefanter, zebror, antiloper, krokodiler m.fl.
Royal Hlane National Park - belägen i Swaziland är denna nationalpark den största i landet. Här bor fritt lejon, elefanter och vit noshörning.

 


Reseplan:
Dag 1 - 4. Johannesburg - Isimangaliso Wetland Park - Kosi Bay
Vi lämnar Johannesburg vid 06:30 och åker mot Isimangaliso Wetland Park. Namnet Isimangaliso (mirakel, under) avspeglar helt rätt parkens skönhet. Vi kampar 1 natt på vägen (camp) innan vi fortsätter vidare till Kosi Bay naturparken som sträcker sig över en stor region med flodutminningar, mangrove och tidvattenssjöar. En lokal guide följer med till en by där vi får möta det lokala Zulufolket och bekanta oss med kulturen och traditionerna. Övernattning på en challet för de följande 3 nätterna.

Dag 5 - 8. Ponto do Ouro
Ankomst till den lila staden Ponta do Ouro belägen ca10 km från gränsen till Sydafrika. Det är som att komma i det totala lugnet, med stillastående atmosfär och ägna oss endast åt oförglömliga upplevelser. Det finns fantastiska möjligheter (som tillval – bokas och betalas på plats) för scuba diving, dykning, valskådning mm. Övernattning på camp. 

Dag 9 - 10.   Maputo Elephant Reserve
Parken är hemvisten för fler än 200 elefanter och på 2 dagar färdas vi över gräsmark, träskområden och låga skog. Vi får beskåda också krokodiler och flodhästar i de många vattendrag på området. Övernattning på camp.

Dag 11. Maputo
Efter frukosten styr vi mot Maputo (ca 75km). Den f.d. Lourenzo Marques är Moçambiques ekonomiska navel. Staden var känd som Afrikas Riviera där portugisisk och afrikans kulturer möts och skapar en härlig blandning av mattraditioner och ljuvligt liv. Missa inte chansen att får smaka på skaldjur på någon av de många restaurangerna på sta’n. Övernattning på gästhus.

Dag 12 - 13. Swaziland - Royal Hlane Nationalparken
Idag besöker vi Swaziland och dess största park, Royal Hlane Nationalparken. Vår camp ligger mitt i buskområde med Knobthorn, Leadwood och Tambuti träd. Strax utanför campen ligger en vattenbasäng där många rhino och annat vilt kommer för att släcka sin törst. En lokal bushranger kommer att följa med oss på utförskarfärd i bushen. Övernattning på camp.

Dag 14. Johannesburg
Vi tar farväl av parken och bushen och åker tillbaka till Johannesburg (ca 480km) där vårt program slutar vid ankomsten.

 

I grundpriset ingår:  ► 3 nätter i challet (med eget WC/dusch); 9 nätter i camp (med delade faciliteter – varmt vatten/toalett); 1 natt i gästhus (del i twinrum; 2 rum delar på ett WC/dusch) ► helpension på alla ställen förutom i Maputo där endast frukost är inkluderad ► English-speaking lokal guide ► transport (enligt program) ► snorkling i Kosi Bay River Mouth (mask och snorkel kan hyras på plats mot extra betalning) ► entréavgifter till nationalparker (enligt program)
OBS. Priserna avser vanligen del i dubbelrum. Dock måste resenär som beställt del i dubbelrum vara beredd att betala enkelrumstillägg om rumspartner ej kan ordnas.

Detta ingår inte i resans pris: flygresa till/från Johannesburg; lokal tax på 1800ZAR/pp; måltider utöver de beskrivna i avsnittet ’I grundpriset ingår’; drycker och dricks; turistvisum (där det krävs), vaccinationer, försäkringar, privata utgifter och allt annat som inte är specificerat i avsnittet 'I grundpriset ingår'. Andra möjliga aktiviteter (ej inkluderade) som föreslås i Resplanen/Katalogen är bara förslag på ytterligare/alternativa aktiviteter. Kostnaderna för dem sistnämnda står du själv för. Om du avviker från resplanen står du själv för kostnaderna för transport och logi.

Övriga tillägg:  ♦ Turistvisum: till Moçambique betalas på plats vid gränsen (ca 70 USD) ♦ Enkelrum (i mån av plats): +875/pp (gäller enbart camp övernattningarna ). ♦ Extra nätter (tillval): inkvartering på Rivonia Road Lodge i Johannesburg innan och/eller efter turen: +300/pp/natt (del i dubbelrum; +600/pp/natt (enkelrum). ♦ Lokal tax: á 1800 ZAR/pp (ca 150EUR) betalas på plats ♦ Hyrutrustning för snorkling (tillval): betalas på plats ♦ Transfers (tillval): flygplats-hotell i Johannesburg: +300/pp/enkel. Bokas och betalas med bokningen av resan.

Bra att veta:   ♦ turens längd: 14 dagar/13 nätter (exkl. resdagarna) ♦ turen genomförs i internationella grupper och engelskan är arbetsspråket på resan. ♦ Alla turister betalar på plats en lokal taxa (ca150EUR) i lokal valuta. ♦ Vaccination mot malaria samt malaria tabletter på resan rekommenderas. ♦ vi rekommenderar att man har sin reskassa i EUR/USD eller lokalvaluta (sydafrikans rand). ♦ Klädstil: trots de många turisterna, är traditionerna väldigt konservativa och man bör respektera de lokala sedvanor och undvika för sparsam klädstil ♦ Tips: ta med små souvenirer (pennor, barnböcker mm) men låt bli att ge barn pengar eller godis.

Visum:  Nordiska medborgare behöver inget visum till Sydafrika och Swaziland; visum till Moçambique (som gäller upp till 30 dagar) kan fås vid ankomsten (ca70USD/pass). Passet ska vara gyltigt minst 6 månader efter hemresan och i gott skick; det får inte vara sprucket eller trasigt någonstans (inga lösa sidor, inga synliga skador och dylik) och måste innehålla 2 ostämplade sidor per visum. Om du har ett annat än svenskt pass bör du kolla med din ambassad om vilka visumregler gäller just för dig.
Vi reserverar oss för information som inte kommit oss tillhanda.

Vaccinationer:  Vi rekommenderar varmt att man ha med sig på resan malaria tabletter. Vaccination mot gul feber krävs för att få komma in i Moçambique. Utförlig information hittar du t.ex. på http://vaccination.medicallink.se/. Vi rekommenderar dessutom att du kontaktar i god tid innan avresan din egen läkare och får råd och tips om vad det är som behövs. Kom ihåg att vissa vaccinationer görs vid flera omgångar och detta måste planeras i förväg. 

Vi rekommenderar resa i perioden:   mars - november

Nödvändig utrustning:   vi har sammanställt  en lista  (på engelska) med tips och råd från våra gäster.

 


Fotogalleri


Safari i södra Moçambique (Nominell 4.88 / 5 Baserat på 290 Recensioner)

Kontakta oss om du vill att vi hjälper dig att hitta lämpligt flyg till bästa möjliga pris från Köpenhamn eller någon avreseort i Sverige. När vi hjälper dig att söka flyg försöker vi alltid boka det mest förmånligaste för kunden med hänsyn till avgångs- och ankomsttider. Priserna varierar beroende på flygbolag och aktuell platstillgång. Kom dock ihåg att de billiga flygbiljetterna är ofta svåra eller omöjliga att omboka eller avboka om det av någon anledning skulle behövas.
Betalning av flygbiljett sker med ditt eget betalkort direkt till flygbolaget eller flygresebyrån, som också skickar ut bekräftelse på bokningen.
En serviceavgift* tillkommer om du vill att vi hjälper dig att hitta lämplig flygbiljett:
- inom Europa: 250 SEK/pp
- utanför Europa: 500 SEK/pp
*Serviceavgiften betalas till Penguin Travel tillsammans med ditt arrangemang.

Deltagarantal
4 - 8 persons
Bokningskod
MZ_EXP
Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten 5200 SEK, 7 Dagar

Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten

Som en duk där naturen med en konstnärskänsla har försökt att kombinera barrskogarnas intensiva...
Långritt Över Balkanbergen 7050 SEK, 8 Dagar

Långritt Över Balkanbergen

Drömmer du om att få rida på urgamla leder över imponerande bergstoppar, genom öde bergspass, längs...
Se allt» Aktuellt

13.03.2017 17:30

10 fakta om Nordkorea

  1. Nordkoreas kalendern är baserad på födelsedagen av landets "eviga president" Kim Il-Sung: den 15:e april 1912 2. Det finns nästan inga fungerande trafikljus, och de få som fungerar används inte, för de har ersatts av poliser som styr trafiken. 3. Världens största stadion - Rungrado May 1 Stadium - finns i Nordkorea , och har 150,000 sittplatser 4. Dragspel är den...


05.08.2016 15:40

WEEKEND SKIDRESOR TILL BANSKO

I år är vi glada att få kunna erbjuda kortare skidresor. Har du inte möjlighet att resa en hel vecka kan vi ordna kortare skidresor, t.ex. över en veckoslut. Kontakta oss gärna för priser och ett reseförslag som passar just dig.  


10.12.2015 14:12

Bansko Nyheter: Ny 6-stolslift klar till säsongen

Nu börjar skidsäsongen i Bansko! Officielt öppnar skidsäsongен i Bansko den 12:е december och i förbindelse med det ska den nya 6-stolsliften sättas i gång. Den nya liften har en hastighet på 6 m/sek och en kapacitet på 2000 personer per timme. Liften kör 2.3 km (6-7 minuter) upp till Shiligarnik-Todorka. Har ni inte beställt er skidsemester i Bansko än? Klicka här för mer information. Vi...


16.07.2015 12:30

SKIDRESOR - SISTA CHANSEN!

Sista chansen att boka din vintersemester till sommarpriser. Du har väl inte missat vårt nyhetsbrev med detta fantastiska erbjudande på skidresorna till Bulgarien? Vi vill uppmärksamma dig att vi har några platser kvar på utvalda veckor till Bansko. Du kan spara ytterligare på din reskassa om du är snabb och slutbetalar din skidresa till Bulgarien före den 22/7. Då får du ett 6-dagars...