Etiopien - rundresa i landet på Afrikas horn

Etiopien - rundresa i landet på Afrikas horn 15850 SEK, 12 Dagar

En  fascinerande rundresa som tar dig genom ett av Afrikas vackraste områden, Etiopien. Upptäck landet som en gång var en stormakt, styrt av mäktiga kejsare och den ortodoxa kyrkan.

Det är sagt att Menelik, son till drottningen av Saba och konung Salomon, grundade riket då han bosatte sig i Askum. Så tidigt som 500 år före Kristus (innan Abessinien fanns) tillhörde Sabariket Nordyemen etioperna. Redan på 300-talet e.Kr. antog befolkningen kristendomen. Trots en stark mångåring islamisk inflytande är många etiopier, än i dag, kristna.
Etiopien har alltid varit ett fattigt land präglad av torka, hunger och krig. Icke desto mindre är landet rik på historiska sevärdheter och storslagna landskap. Följ på en resa där de största attraktionerna är människorna, kulturen och landskapet.

Resans höjdpunkter
Lalibela – (på ca 2 600 m ö.h.) anses som världens åttonde underverk och är med på Världsarvslistan. 11 välgjorda klippkyrkor huggna i berget.
Gonder (eller Gondar) - Etiopiens huvudstad fram till 1855; här ligger bl.a. kejsar Fasilides' palats f(rån 1600-talet)
Tanasjön – Etiopiens största sjön och källan till Blå Nilen som rinner genom Sudan och förenar sig med Vita Nilen i Khartoum.

Gruppresa eller individuell resa 
Den här resan är en gruppsesa, men samma resa kan också arrangeras individuellt, med lokal engelsktalande chaufför i andra reseperioder än den angivna på högra sidan.  Ett exempel vid 2 personer: 22 160 SEK. pp. Vi skickar gärna offert för just din grupp! Du är välkommen till att kontakta oss.


 

  

 
 

Reseplan:

Dag 1: Avresa
Avresa til Addis Abeba i Etiopien.

Dag 2: Addis Abeba – Kembolcha
Ankomst till Addis Abeba tidigt på morgonen. Den lokala guiden möter oss på flygplatsen och vi kör upp till den vänstra lutningen av Great Rift Valley, en väldig gravsänka som klyver landet i två delar. Här ligger ett av de mest spektakulära naturområdena i Etiopien. Besök på Smbete-basaren. Övernattning på hotell Kembolcha Tekle.

Dag 3: Kembolcha- Lalibela 
Turen fortsätter genom de vackra landskapen till Lalibela. På vägen stannar vi vid Genete Mariam klippkyrkan. Övernattning på hotell Roha i Lalibela.

Dag 4: Lalibela
På denna dag ägnar vi vår tid åt besök på Lalibelas berömda kyrkor. Ingenstans i världen finns Lalibelas motstycke. Elva olika kyrkor, som bitvis liknar antika tempel, är huggna direkt ur klippan. Lalibela är en levande kultplats. Enligt obruten tradition utövar riternas förvaltare gudstjänster enligt den etiopisk-ortodoxa kyrkans mönster, så som de gjort sedan kyrkorna byggdes på medeltiden för 800 år sedan.

Dag 5: Lalibela – Mekele
Vi åker via Alamata, Korem, Maichew till Mekele. Vi ska bruka hela dagen för att däcka denna resa (314km). Landskapet er törrt, men visuellt mycket vackert. Ett långt stycke följer den snöade vägen Tekezeflodens imponarende flodbädd. Tekeze är en av Etiopiens viktigaste floder. Övernattning på hotel Aksum.

Dag 6: Mekele – Adigrat
På vägen mot Adigrat åker vi över Tigrayplatån och besöker flera klippkyrkor vid Tigray. Övernattning i Adigrat.

Dag 7: Adigrat – Aksum
I dag fortsätter vi mot Aksum, ett religiöst centrum som finns med på UNESCOs lista över världsarv. På vägen stannar vi och besöker Debre Damo klostret och Tehas tempel. Övernattning på hotell Yeha i Aksum.

Dag 8: Aksum
Hela dagen tillbringar vi i Aksum, Etiopiens gamla huvudstad med historia från kung Salomos tid.

Dag 9: Aksum – Gonder
Vi styr mot Gonder och på vägen njurer vi av utsikten mot Simenbergen, med den högsta toppen i Etiopien, Ras Dejen (4 620 m ö.h.). Övernattning på hotell Goha.

Dag 10: Gonder
Gonder grundades år 1635 och fungerade därefter som Etiopiens huvudstad fram till 1800-talet. I dag besöker vi de många sevärdheter i staden. Transfer till Bahir Dar. Övernattning på hotell Tana.

Dag 11: Bahir Dar
Efter frukosten ger vi oss ut på en segeltur över Tanasjön, landets största sjö. På eftermiddagen fortsätter vi vidare til Debre Markos längs en målerilik kuperad landskap. Det etiopiska höglandet är hisnande vackert och friskt grönt efter regntiden. Övernattning på hotel Shebel.

Dag 12: Debre Markos – Addis Abeba
På vägen tillbaka till Adis Abeba upplever vi den Blå Nils dramatiska dalgång som utsträcker sig från Tanasjön och vidare genom Shewan höglandet. Addis Abeba blev utnämnt av Lonely Planet som en de av top-10 cities för 2013. Fritid och avskedsmiddag innan transfern till flygplatsen strax efter midnatt.

Dag 13: Avresa
Avresa från Addis Abeba tidigt efter midnatt natten mellan dag12 och 13 (med 1 flygbyte) och ankomst samma dag.
 

I grundpriset ingår:  ► Landtransport (enligt program) ► helpension (Dag 2 – Dag 12) ► inkvartering i dubbelrum med eget WC/dusch ► lokal engelsktalande guide ► alla entréer (enligt program). OBS. Priserna avser vanligen del i dubbelrum. Dock måste resenär som beställt del i dubbelrum vara beredd att betala enkelrumstillägg om rumspartner ej kan ordnas.

Resans pris är vid min. 4 personer. Den kan också arrangeras vid 2 pesroner mot tilläg på 8970SEK

Detta ingår inte i resans pris:   Flygbiljetter. Vi skickar gärna offert på flygbiljetter ► turistvisum ► försäkringar ► vaccinationer ►lunch och middag i Adis Abeba samt måltidsdryck ► avgifter för bruk av videokameror ► privata utgifter och allt annat som inte är specificerat i avsnittet 'Information om priset'. Andra möjliga aktiviteter (ej inkluderade) som föreslås i Resplanen/Katalogen är bara förslag på ytterligare/alternativa aktiviteter. Kostnaderna för dem sistnämna står du själv för. Om du avviker från resplanen står du själv för kostnaderna för transport och logi.

Övriga tillägg:  ♦ Turistvisum: ca 40USD/pass ♦ Enkelrum (i mån av plats): +4810 /pp

Bra att veta:  ♦  Man behöver ett internationellt intyg för vaccinering mot gul feber. Kolla med din doktor om eventuella andra nödvändiga vaccinationer. ♦  information om elektricitet mm hittar du t.ex. på: http://whatplug.info

Visum:  Danska, Finska, Norska och Svenska medborgare kan som turist söka visum vid gränsen mot en kostnad på c:a 40 dollar. Isländska medborgare ska söka visum före avresan. Ta med 1 passfoto i färg. Passet ska vara giltigt minst 6 månader vid hemresan och innehålla 2 ostämplade sidor. Passet får inte vara sprucket eller trasigt någonstans
Vi reserverar oss för information som inte kommit oss tillhanda.

Vaccinationer: Utförlig information hittar du t.ex. på http://vaccination.medicallink.se/. Vi rekommenderar dessutom att du kontaktar i god tid innan avresan din egen läkare och får råd och tips om vad det är som behövs. Kom ihåg att vissa vaccinationer görs vid flera omgångar och detta måste planeras i förväg.


Fotogalleri

Pris
15850 SEK
Reslängd
12 Dagar
Bokningsstatus
Öppet för bokning

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Landsområde
runt om i landet

Nivå-A: Inga erfarenheter behövs. Dessa turer rekommenderar vi till Dig som kan klara längre dagsutflykter i skogen. I denna kategori hittar du t.ex. flodkryssningar, rundresor med buss mm. Som regel är turerna korta (3-5 timmar om dagen) och belägna på låga höjder (gäller vandringsresorna). Ofta är det frivilligt om man vill vandra alla dagar. Rutterna är dock sällan på flat mark och man ska vara förbered på att det går upp och ner på vägen.

Deltagarantal
min 4 pers.
Bokningskod
ETHIOPIAROUND
Rila-Pirin Trek (Bulgarien) 5100 SEK, 8 Dagar

Rila-Pirin Trek (Bulgarien)

Låt dina tankar vila och följ fötternas rytm i en orörd, barsk natur. En unik fjällvandring ovan...
Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten 4900 SEK, 7 Dagar

Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten

Som en duk där naturen med en konstnärskänsla har försökt att kombinera barrskogarnas intensiva...
Rundresa i Centralamerika 15400 SEK, 13 Dagar

Rundresa i Centralamerika

Centralamerika i ett nötskal – Guatemala, Nicaragua, El Salvador och Honduras. Vår rundresa...
Se allt» Aktuellt

13.03.2017 17:30

10 fakta om Nordkorea

  1. Nordkoreas kalendern är baserad på födelsedagen av landets "eviga president" Kim Il-Sung: den 15:e april 1912 2. Det finns nästan inga fungerande trafikljus, och de få som...


05.08.2016 15:40

WEEKEND SKIDRESOR TILL BANSKO

I år är vi glada att få kunna erbjuda kortare skidresor. Har du inte möjlighet att resa en hel vecka kan vi ordna kortare skidresor, t.ex. över en veckoslut. Kontakta oss gärna för priser och...


10.12.2015 14:12

Bansko Nyheter: Ny 6-stolslift klar till säsongen

Nu börjar skidsäsongen i Bansko! Officielt öppnar skidsäsongен i Bansko den 12:е december och i förbindelse med det ska den nya 6-stolsliften sättas i gång. Den nya liften har en hastighet på 6...