Etiopien - rundresa i landet på Afrikas horn

Etiopien - rundresa i landet på Afrikas horn 19100 SEK, 11 Dagar

En  fascinerande rundresa som tar dig genom ett av Afrikas vackraste områden, Etiopien. Upptäck landet som en gång var en stormakt, styrt av mäktiga kejsare och den ortodoxa kyrkan. Det är sagt att Menelik, son till drottningen av Saba och konung Salomon, grundade riket då han bosatte sig i Askum. Så tidigt som 500 år före Kristus (innan Abessinien fanns) tillhörde Sabariket Nordyemen etioperna. Redan på 300-talet e.Kr. antog befolkningen kristendomen. Trots en stark mångåring islamisk inflytande är många etiopier, än i dag, kristna. Etiopien har alltid varit ett fattigt land präglad av torka, hunger och krig. Icke desto mindre är landet rik på historiska sevärdheter och storslagna landskap. Följ på en resa där de största attraktionerna är människorna, kulturen och landskapet.

Höjdpunkter
Lalibela – (på ca 2 600 m ö.h.) anses som världens åttonde underverk och är med på Världsarvslistan. 11 välgjorda klippkyrkor huggna i berget.
Gonder (eller Gondar) - Etiopiens huvudstad fram till 1855; här ligger bl.a. kejsar Fasilides' palats f(rån 1600-talet)
Tanasjön – Etiopiens största sjön och källan till Blå Nilen som rinner genom Sudan och förenar sig med Vita Nilen i Khartoum.


Reseplan:

Dag 1: Avresa
Avresa til Addis Abeba i Etiopien.

Dag 2: Addis Abeba – Kembolcha
Ankomst till Addis Abeba tidigt på morgonen. Den lokala guiden möter oss på flygplatsen och vi kör upp till den vänstra lutningen av Great Rift Valley, en väldig gravsänka som klyver landet i två delar. Här ligger ett av de mest spektakulära naturområdena i Etiopien. Besök på Smbete-basaren. Övernattning på hotell Kembolcha Tekle.

Dag 3: Kembolcha- Lalibela 
Turen fortsätter genom de vackra landskapen till Lalibela. På vägen stannar vi vid Genete Mariam klippkyrkan. Övernattning på hotell Roha i Lalibela.

Dag 4: Lalibela
På denna dag ägnar vi vår tid åt besök på Lalibelas berömda kyrkor. Ingenstans i världen finns Lalibelas motstycke. Elva olika kyrkor, som bitvis liknar antika tempel, är huggna direkt ur klippan. Lalibela är en levande kultplats. Enligt obruten tradition utövar riternas förvaltare gudstjänster enligt den etiopisk-ortodoxa kyrkans mönster, så som de gjort sedan kyrkorna byggdes på medeltiden för 800 år sedan.

Dag 5: Lalibela – Mekele
Vi åker via Alamata, Korem, Maichew till Mekele. Vi ska bruka hela dagen för att däcka denna resa (314km). Landskapet er törrt, men visuellt mycket vackert. Ett långt stycke följer den snöade vägen Tekezeflodens imponarende flodbädd. Tekeze är en av Etiopiens viktigaste floder. Övernattning på hotel Aksum.

Dag 6: Mekele – Adigrat
På vägen mot Adigrat åker vi över Tigrayplatån och besöker flera klippkyrkor vid Tigray. Övernattning i Adigrat.

Dag 7: Adigrat – Aksum
I dag fortsätter vi mot Aksum, ett religiöst centrum som finns med på UNESCOs lista över världsarv. På vägen stannar vi och besöker Debre Damo klostret och Tehas tempel. Övernattning på hotell Yeha i Aksum.

Dag 8: Aksum
Hela dagen tillbringar vi i Aksum, Etiopiens gamla huvudstad med historia från kung Salomos tid.

Dag 9: Aksum – Gonder
Vi styr mot Gonder och på vägen njurer vi av utsikten mot Simenbergen, med den högsta toppen i Etiopien, Ras Dejen (4 620 m ö.h.). Övernattning på hotell Goha.

Dag 10: Gonder
Gonder grundades år 1635 och fungerade därefter som Etiopiens huvudstad fram till 1800-talet. I dag besöker vi de många sevärdheter i staden. Transfer till Bahir Dar. Övernattning på hotell Tana.

Dag 11: Bahir Dar
Efter frukosten ger vi oss ut på en segeltur över Tanasjön, landets största sjö. På eftermiddagen fortsätter vi vidare til Debre Markos längs en målerilik kuperad landskap. Det etiopiska höglandet är hisnande vackert och friskt grönt efter regntiden. Övernattning på hotel Shebel.

Dag 12: Debre Markos – Addis Abeba
På vägen tillbaka till Adis Abeba upplever vi den Blå Nils dramatiska dalgång som utsträcker sig från Tanasjön och vidare genom Shewan höglandet. Addis Abeba blev utnämnt av Lonely Planet som en de av top-10 cities för 2013. Fritid och avskedsmiddag innan transfern till flygplatsen strax efter midnatt.

Dag 13: Avresa
Avresa från Addis Abeba tidigt efter midnatt natten mellan dag12 och 13 (med 1 flygbyte) och ankomst samma dag.


Fotogalleri


Etiopien - rundresa i landet på Afrikas horn (Nominell 4.92 / 5 Baserat på 398 Recensioner)
*För den mest uppdaterade resplanen och ytterligare information, vänligen kontrollera den engelska versionen av vår webbplats.
Pris
19100 SEK
Reslängd
11 Dagar
Enkelrum
3200 SEK
Bokningsstatus
Garanterad avgång
Pris
19750 SEK
Reslängd
11 Dagar
Enkelrum
3200 SEK
Bokningsstatus
Garanterad avgång

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

No special experience is needed; everyone who is in condition to cope with long Saturday walks in the forest can also cope with these tours. As a rule, the trips are short and at a low altitude. Often, it is your choice to join or skip a day-tour. The routes follow a hilly terrain without steep ascents and descents. Normally we walk 3/5h a day.

Deltagarantal
6-12
Bokningskod
ETHIOPIAROUND
Irak - en resa till civilisationens vagga 22350 SEK, 9 Dagar

Irak - en resa till civilisationens vagga

Efter år av politisk oro och militär kris stiger Irak långsamt från asken. Landet är nu öppet för...
Rundresa i Centralamerika 18950 SEK, 13 Dagar

Rundresa i Centralamerika

Centralamerika i ett nötskal - Guatemala, Nicaragua, El Salvador och Honduras. Vår rundresa...
Rila-Pirin Trek (Bulgarien) 7350 SEK, 8 Dagar

Rila-Pirin Trek (Bulgarien)

Låt dina tankar vila och följ fötternas rytm i en orörd, barsk natur. En unik fjällvandring ovan...
Se allt»

Aktuellt

15.11.2023 17:45

Utforska Abidjan: Elfenbenskustens livliga metropol

Välkommen till Abidjan, Elfenbenskustens kulturella hjärtslag! Med sin blandning av modernitet och tradition är denna västafrikanska stad en dold pärla som väntar på att bli utforskad. Abidjans charm ligger i dess mångfald, från livliga marknader till fantastiska laguner och aptitretande mat. I den här reseguiden tar vi dig med på en resa genom den förtrollande staden Abidjan. Upptäck Abidjans...


07.09.2023 18:41

Stans Country: Utforska regionen, länderna och kulturen

Är du nyfiken på regionen Stans Country och dess unika länder? Stans, även känd som de centralasiatiska länderna, inkluderar Kazakstan, Kirgizistan, Tadzjikistan, Turkmenistan och Uzbekistan. Dessa länder, som delar historiska och kulturella band, har mycket att erbjuda, från fantastiska landskap till olika etniska traditioner. Vilken region är Stans? Stans ligger i Centralasien, mellan...


05.06.2023 18:29

Suchitoto: En Charmig Kulturpärla i El Salvador

El Salvador är känt för sina fantastiska stränder och pittoreska vulkaner, men låt oss inte glömma landets dolda pärlor. En sådan pärla är Suchitoto, en charmig liten stad som ligger högt uppe i bergen i El Salvador. Med sin rika historia, kulturella arv och natursköna omgivningar är Suchitoto ett resmål som inte får missas av äventyrslystna resenärer. Suchitoto, även känt som "Staden av...


13.03.2017 17:30

10 fakta om Nordkorea

  1. Nordkoreas kalendern är baserad på födelsedagen av landets "eviga president" Kim Il-Sung: den 15:e april 1912 2. Det finns nästan inga fungerande trafikljus, och de få som fungerar används inte, för de har ersatts av poliser som styr trafiken. 3. Världens största stadion - Rungrado May 1 Stadium - finns i Nordkorea , och har 150,000 sittplatser 4. Dragspel är den...