Rejs trygt og sikkert!

Myanmar och Laos rundresa i elefanternas rike

Myanmar och Laos rundresa i elefanternas rike

En spännande rundresa i den mytomspunna gyllene triangeln - Myanmar, Laos och Thailand.

En resa som tar dig tillbaka i tiden i de nästan orörda Myanmar (f.d. Burma) och Laos. Två kulturer, stängda under decennier för utlänningar, nu öppnar sig och bjuder på sin exotiska natur, färgglatt liv och oerhört gästvänliga människor. Vi upplever de gamla pagoderna och de lokala marknaderna i Yangon, för att sedan ger oss vidare till båts på Mekongfloden in i Laos. Upplev den världsrarvstaden Luang Prabang med hundratals saffronklädda munkar som tyst strövar på gatorna.

Resans höjdpunkter
♦ Shwedagon pagoda
– den 09m höga spiran i Yangon är Myanmars heligaste pagoda.
Bagan – f.d. huvudstad i Burma, känd med sina tusentals pagoder från meddeltiden.
Luang Prabang – den historiska kungliga staden (från 1300-talet)

 


Reseplan:
Dag 1. Yangon

Ankomst till Yangon. Vår lokala guide möter oss på flygplatsen. Transfer till hotell och inkvartering. Stadsvandring i Yangon med besök bl.a. på den 2 500 år gamla Schwedagonpagoda känd med sina 11 ton guld och 4350 diamanter! Vi besöker också Maha Bandoola parken. Övernattning på hotell.

Dag 2. Yangon
Vi tar tåget runt om stadens utkanter (20-30 min). Det långsamma tåget ger oss möjlighet för att se lokala befolkningens intressanta vardagsliv. Vi stiger av vid Kyi Myin Daing marknaden och så har vi transfer tillbaka till Yangon. Vi forstätter med stadens sevärdheter - vi kör längs den kända Strand Road och besöker hamnen, den 2000-år gamla Sule pagodan och Mahabandoola parken. Sen forstätter vi vidare till en lokal tebutik och smakar te. Fri tid för shopping i Bogyoke marknad (stängd om måndagar och allmäna helgdagar). Till sist besöker vi Chinatown Night Market. Övernattning i Yangon.

Dag 3.  Yangon - Bagan
Tidigt på morgonen (ca 06:00) tar vi inrikesflyget till Bagan, Myanmars gamla huvudstad känd för sina pagodas. Vi besöker bl.a. Shwezigon Pagodan och sedan för vi vidare till Wetkyi-in Gubyaukkyi – ett grottempel med fantastiska Jatakas väggmålningar.

Dag 4.  Bagan
Stadsrundtur med bl.a. besök på Nyaung U marknaden där den lokalabefolkningen från omnejden erbjuder sina gods. Efter lunchen besöker vi Ngat Pyi Taung klostret och dess grottor. Glöm inte att ta med dig ficklampa då strömmen försvinner stundvis.  Sedan besöker vi Payathonzu vid byn Min Nan Thu. På kvällen njuter vi, från toppen på Tayoke Pyayklostret, av Bagans solnedgång. Övernattning på hotell.

Dag 5.  Bagan - Mandalay
Vi tar inrikesflyget till Mandalay,  Myanmars andliga center. Vi besöker Mahamuni Pagodan, med en 4 meters hög buhddastaty. Eftermiddagen tillbringar vi i Shwenandawklostret känt för sina träsnikerier. Nästa stopp är vid Kuthodaw Pagodan och därefter avslutar vi på Mandalay Hill. Övernattning på hotell i Mandalay.

Dag 6.  Mandalay – Amarapura- Ava – Sagaing - Mandalay
Dagsutflykt till de gamla städerna Amarapura, Ava och Sagaing. Vi besöker landets största kloster, “Maha Ganyon Kyaung” med tusentals munkar. Vi tar fjärran över Myintgefloden  (Myintge canal) till Ava; besök på träklosteret Bagaya (Me Nu Ok Kyaung). Vidare till Sagaing Hills med totals pagodas och fler än 600 kloster. Vi besöker den  29.3m höga Swan Oo Pon Nya Shin pagoda och U-Min Thounzeh, med den 1.2kl långa U Bein träbro. Tillbaka till vårt hotell; middag och övernattning. 

Dag 7.  Mandalay – Heho - Inlesjön
Vi tar inrikesflyget till Heho som är ingångsporten till Inlesjön. Seglats på Inlesjön med stopp i Paungdawoopagoden;  sedan tar vi oss till Nga Phe Kyaungklostret; silversmedverkstad mm. Övernattning på hotell vid Inlesjön.

Dag 8.  Inlesjön - Indeinpagodan  - Inlesjön
I området av Inlesjön ligger vackra flytande trädgårdar, mysiga byar mm. Vi seglar till Indein där vi besöker den berömda Indeinpagodan och de lokala hantverkstäderna. Tillbaka till Inlesjön.

Dag 9.  Inlesjön - Heho – Tachileik – Chiang Khong (Thailand) - Houeisay (Laos)
Transfer till flygplatsen och flyg till Tachileik. Vi åker till Tachileik – Mae Sai vid gränsen mot Thailand. Vi går över gränsen med Laos och stannar för övernattning i Houeisay.

Dag 10. Houeisay – Pakbeng/ Mekongkryssning
Vi tar en båt över Mekongfloden mot Luang Prabang. På vägen gör vi ett stopp och får uppleva livet vid Mekongfloden  så som den lokalbefolkningen gör. Vid solnedgången är vi framme i Pakbeng. Övernattning på hotel.

Dag 11.  Pakbeng – Luang Prabang
Vi åker till Luang Prabang med ett stopp vid Pak Ou grottan. Senare på eftermiddagen är vi framme i Luang Prabang som var huvudstad i provinsen Lane Xang; transfer till vårt hotell och inkvartering.

Dag 12.  Luang Prabang
I dag utforskar vi Luang Prabang; vi besöker det f.d. kungliga palatset som nu förtiden huserar Nationalmuseet med en stor samling av kulturella och historiska skatter, bl.a. den berömda Prabang Buddha statyn. Andra stopp på vår stadsrunda är Ban Wat Visoun. Resten av dagen är till egen disposition -  bestigning av Phousi bakken som bjuder på en fantastisk utsikt över hela staden och Mekongfloden. Övernattning på hotell.

Dag 13.  Luang Prabang – Vientiane
Vi tar en kort flygning till Vientiane där vi besöker Vientianes äldsta kloster, Wat Si Saket fyllt med fler än 2000 bhuddamålningar. Nästa stopp på programmet är det kungliga klostret Haw Pha Kaew där den berömda Emerald Buddha finns. Sernare på eftermiddagen besöker vi Patuxai, Vientianes egna Arc de Triumph. Övernattning på hotell.

Dag 14. Vientiane
Efter frukost tar vi en sightseeingtur i Vientiane - vi besöker Wat Sisaket museum, det äldsta templet som överlevde Siamesiska kriget 1828, som innehåller fler än 8000 Buddha statyer; Wat Ho Prakeo - föredetta hem till Emerald Buddha staty eller Pra Keo, som idag innehåller en samling av Buddha statyer, antikviteter och artefakter som hittats närheten av Vientiane; That Luang Stupa, en symbol för Lao nationen, det viktigaste monumentet i Laos, som byggdes för att täcka den ursprungliga lilla stupa som innehåller ett stycke av Buddhas bröstben; Patouxay (Arch de Triumph), byggd nyligen till minne av dem som dog under krigen - det är idag Vientianes landmärke. Övernattning i Vientiane.

Dag 15.  Avresa
Efter frukosten flyger vi (på egen hand och räkning) hem till Europa eller fortsätter vidare enligt eget program.
 

 

Bagagetransport: inkluderad

I grundpriset ingår:  ► övernattning på 3*hotell (del i dubbelrum med frukost) ► transport och entréavgifter (enligt program) ► båtturer enligt program ► kryssning på Mekongfloden ► 3 luncher under kryssningen (dag 10-12); ► alla inrikesflyg ► lokala engelsktalande guider
OBS. Priserna avser vanligen del i dubbelrum. Dock måste resenär som beställt del i dubbelrum vara beredd att betala enkelrumstillägg om rumspartner ej kan ordnas.

Detta ingår inte i resans pris:    flygresa; avreseskatt (där det krävs); måltider utöver de beskrivna i avsnittet ’I grundpriset ingår’; drycker och dricks; turistvisum (Laos, Myanmar och Thailand), vaccinationer, försäkringar, privata utgifter och allt annat som inte är specificerat i avsnittet 'I grundpriset ingår'. Andra möjliga aktiviteter (ej inkluderade) som föreslås i Resplanen/Katalogen är bara förslag på ytterligare/alternativa aktiviteter. Kostnaderna för dem sistnämna står du själv för. Om du avviker från resplanen står du själv för kostnaderna för transport och logi.

Övriga tillägg:  ♦ Enkelrum (i mån av plats) - 5000 SEK per person (till 30/4), 4200 SEK (maj-september), 5250 SEK (oktober-december) ♦ Egen grupp-tillägg (tillval): vid 2-3 personer grupp - 3000 SEK per person (till 30/4), 3100 SEK per person (maj-september), 3200 SEK per person (oktober-december)

Bra att veta:  ♦  turens längd: 15 dagar/14 nätter (exkl. resdagarna till och efter turen) ♦ svårighetsgrad: lätt/moderat ♦ vi rekommenderar att man har sin reskassa i USD (nya och icke skadade sedlar i olika valörer). Betalkort går att använda i Thailand och i uttagsautomaterna i Laos dock i Myanmar är betalkorten ej gångbara. ♦ Klädstil: Livet och traditionerna i denna del av Indokina, trots de många turisterna, är fortfarande väldigt konservativa och man borde undvika för sparsam klädstil.

Visum:  Skandinaviska medborgare behöver visum till både Myanmar och Laos; visumen kan fås vid ankomst: Myanmar: ca30 USD; Laos: 35 USD. Prisuppgifterna är enbart vägledande (per 1/9-2014). Man ska ha med sig 3st nyligen tagna passfoton. För att man få sitt visum till Myanmar på flygplatsen krävs det en kopia (i färg) på passet som lämnas vid beställningen av resan. Passet ska vara gyltigt minst 6 månader efter hemresan och i gott skick; det får inte vara sprucket eller trasigt någonstans (inga lösa sidor, inga synliga skador och dylik)
Vi reserverar oss för information som inte kommit oss tillhanda.

Vaccinationer: Utförlig information hittar du t.ex. på http://vaccination.medicallink.se/. Vi rekommenderar dessutom att du kontaktar i god tid innan avresan din egen läkare och får råd och tips om vad det är som behövs. Kom ihåg att vissa vaccinationer görs vid flera omgångar och detta måste planeras i förväg.

Vi rekommenderar resa i perioden:   november - mars


Fotogalleri


Myanmar och Laos rundresa i elefanternas rike (Nominell 4.66 / 5 Baserat på 325 Recensioner)

Kontakta oss om du vill att vi hjälper dig att hitta lämpligt flyg till bästa möjliga pris från Köpenhamn eller någon avreseort i Sverige . När vi hjälper dig att söka flyg försöker vi alltid boka det mest förmånligaste för kunden med hänsyn till avgångs- och ankomsttider. Priserna varierar beroende på flygbolag och aktuell platstillgång. Kom dock ihåg att de billiga flygbiljetterna är ofta svåra eller omöjliga att omboka eller avboka om det av någon anledning skulle behövas.
Betalning av flygbiljett sker med ditt eget betalkort direkt till flygbolaget eller flygresebyrån, som också skickar ut bekräftelse på bokningen.
En serviceavgift* tillkommer om du vill att vi hjälper dig att hitta lämplig flygbiljett:
- inom Europa: 250 SEK/pp
- utanför Europa: 500 SEK/pp
*Serviceavgiften betalas till Penguin Travel tillsammans med ditt arrangemang.

Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten 7300 SEK, 7 Dagar

Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten

Som en duk där naturen med en konstnärskänsla har försökt att kombinera barrskogarnas intensiva...
Rundresa på Balkan - kulturhistoriskt kalejdoskop 10650 SEK, 14 Dagar

Rundresa på Balkan - kulturhistoriskt kalejdoskop

LADDA NER VÅR TRIP DOSSIER På en och samma resa lär du känna kulturen och historien av flera...
Den Okända Balkan – Bulgarien, Nordmakedonien, Albanien, Grekland 8150 SEK, 8 Dagar

Den Okända Balkan – Bulgarien, Nordmakedonien, Albanien, Grekland

En resa tillbaka i tiden för att utforska det historiska arvet och den kulturella mångfalden av...
Se allt» Aktuellt

13.03.2017 17:30

10 fakta om Nordkorea

  1. Nordkoreas kalendern är baserad på födelsedagen av landets "eviga president" Kim Il-Sung: den 15:e april 1912 2. Det finns nästan inga fungerande trafikljus, och de få som fungerar används inte, för de har ersatts av poliser som styr trafiken. 3. Världens största stadion - Rungrado May 1 Stadium - finns i Nordkorea , och har 150,000 sittplatser 4. Dragspel är den...


05.08.2016 15:40

WEEKEND SKIDRESOR TILL BANSKO

I år är vi glada att få kunna erbjuda kortare skidresor. Har du inte möjlighet att resa en hel vecka kan vi ordna kortare skidresor, t.ex. över en veckoslut. Kontakta oss gärna för priser och ett reseförslag som passar just dig.  


10.12.2015 14:12

Bansko Nyheter: Ny 6-stolslift klar till säsongen

Nu börjar skidsäsongen i Bansko! Officielt öppnar skidsäsongен i Bansko den 12:е december och i förbindelse med det ska den nya 6-stolsliften sättas i gång. Den nya liften har en hastighet på 6 m/sek och en kapacitet på 2000 personer per timme. Liften kör 2.3 km (6-7 minuter) upp till Shiligarnik-Todorka. Har ni inte beställt er skidsemester i Bansko än? Klicka här för mer information. Vi...


16.07.2015 12:30

SKIDRESOR - SISTA CHANSEN!

Sista chansen att boka din vintersemester till sommarpriser. Du har väl inte missat vårt nyhetsbrev med detta fantastiska erbjudande på skidresorna till Bulgarien? Vi vill uppmärksamma dig att vi har några platser kvar på utvalda veckor till Bansko. Du kan spara ytterligare på din reskassa om du är snabb och slutbetalar din skidresa till Bulgarien före den 22/7. Då får du ett 6-dagars...