Rejs trygt og sikkert!

Uzbekistan - i hjärtat av Sidenvägen

Uzbekistan - i hjärtat av Sidenvägen

Du har friheten och flexibiliteten av att resa på egen hand, tilsammans med en resekamrat (resan er vid min. 2 personer). Och samtidig får du tryggheten av att ha arrangerade övernattningar, transport, och hjälp av lokala engelsktalende guider.

På få ställen som i Uzbekistan får man möjligheten att märka historiens vingslag och får känna sig mitt i en förhistorisk civilisation. Detta f.d. Sovjetrepublik, som ligger i mitten av den gamla Sidenvägen är en riktig skattkammare av enastående islamisk arkitektur. I dammet av marknaderna kan man föreställa sig handelskaravanerna som en gång i tiden passerade förbi, på väg västerut och fullastade med siden och andra östasiatiska dyrbarheter.

Resans höjdpunkter:
Khiva - den första platsen i Uzbekistan, som kom under UNESCOs beskydd
Buchara - en av de viktigaste städerna på Sidenvägen
Samarkand - det var länge en viktig handelsplats vid Sidenvägen och huvudstad i Persien (på 1200-talet).
Tashkent - Uzbekistans huvudstad, som kombinerar sovjetisk stil med gamla områden med velbevarade byggningar från Sidenvägen.

  


Reseplan:

Dag 1. Tashkent
Ankomst till huvudstaden Tashkent. Transport till hotellet. Övernattning i Tashkent

Dag 2: Tashkent - Samarkand
Vi drar på en sightseeing tur i staden för att se Kukeldash Madrassah, Kafal-al-Shashi Mausoleum, Barak Khan Madrassah, Chor-su marknaden, Khast-Imam torget, Självständighets torget etc. På eftermiddagen har vi transfer till Samarkand. Övernattning i Samarkand.

Dag 3: Samarkand
Sightseeingtur i Samarkand: det berömda Registan torget med de tre vackert dekorerade madrassorna, Bibi Khanum moskeet, Gur-Emir mausoleet, Shah-i-Zinda begravningsplatsen, Ulugbek observatoriet. Övernattning i Samarkand. 

Dag 4: Samarkand - Bukhara
Efter frukosten kör vi till Bukhara. Indkvartering på hotellet. Sightseeingtur i Bukhara: Taqi, Kukeldash Madrassah, Lyabi House Architectural Ensemble etc. Övernattning i Buchara.

Dag 5: Bukhara
Sightseeing i Bukhara fortsätter: Ismael Samani mausoleet, Poi-Kalyan Ensemble samt med ett minaret frång 12-talet, ett moske från 15-talet, en Madrassah från 16-talet, Ark fästningen, Bolo-Hauz, Ulugbeg Madrassah, etc. På eftermiddagen har vi sightseeing utanför Bukhara - Sitorai Mokhi-Khosa palatset och Bakhautdin Naqshbandikompleks. Övernattning i Buchara.

Dag 6: Bukhara - Khiva
Vi åker vidare på den urgamla karavanrutten genom Kyzylkum öknen till Khiva (ca. 450 km); inkvartering på hotell i Khiva.

Dag 7: Khiva - Tashkent 
Sightseeingtur i Khiva- Kunya-Ark fästningen, Pakhlavan Mahmoud, Islam Haji Minaret, Tash Khauli, Alakuli Khan palatset, Juma moskeet etc. Transfer till Urgench flygplats och kvällsflyg till Tashkent. Ankomst till Tashkent och transfer till hotellet. Övernattning i Tashkent.

Dag 8: Tashkent, avresa
Evt. fritid. Transport til flygplatsen för hemresa


Bra att veta: resan rekommenderas inte i juli på grund av värmen ► du kommer att vara en del av en internationell grupp men vi kan inte säga i förväg hur många det är som ska delta ► valutan i Uzbekistan heter som och kortbetalning är inte möjligt på de flesta platserna. USD kontanter går bra där

Visum: ► De svenska medborgarna behöver inte visum för att besöka Uzbekistan (sedan 1 februari 2019)


Priset inkluderar:
3* hotell med frukost (del i dubbelrum)
flygbiljetter Urgench-Tashkent i ekonomiklass (bagage max 20 kg)
all transport enligt program inkl. transfer från / till flygplatsen
lokal engelsktalande guide i varje stad
en liten flaska mineralvatten

Ingår ej:
Flygbiljetter till / från Tashkent
visum
foto avgift när det krävs
drycker och måltider som inte nämns i programmet
drickpengar
försäkringar
entreeavgifter
privata utgifter

Ytterligare tjänster:
Enkelrum
entreeavgifter: ca75 USD totalt och betalas på plats
extra nätter: på förfrågan
hotellet kan uppgraderas till 4 * hotell: på förfrågan
utflykt till Fergana-dalen (3 dagar / 2 nätter på standardhotell): på förfrågan. Betalas i förskott till oss i SEK efter dagens kurs.


Fotogalleri


Uzbekistan - i hjärtat av Sidenvägen (Nominell 4.85 / 5 Baserat på 331 Recensioner)

No special experience is needed; everyone who is in condition to cope with long Saturday walks in the forest can also cope with these tours. As a rule, the trips are short and at a low altitude. Often, it is your choice to join or skip a day-tour. The routes follow a hilly terrain without steep ascents and descents. Normally we walk 3/5h a day.

Most of you, who are used to walking/cycling during a long weekend, will be in condition to cope with a tour of this level. You should be in a good health condition. We have successive days of longer and more difficult walking and days of lighter walking/cycling. Some parts of the day routes are done at a higher altitude. The paths are in good condition. We walk/cycle for 5/7h a day.

Deltagarantal
Min. 1 person
Bokningskod
UZB_TR
Rundresa på Balkan - kulturhistoriskt kalejdoskop 10650 SEK, 14 Dagar

Rundresa på Balkan - kulturhistoriskt kalejdoskop

LADDA NER VÅR TRIP DOSSIER På en och samma resa lär du känna kulturen och historien av flera...
Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten 7300 SEK, 7 Dagar

Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten

Som en duk där naturen med en konstnärskänsla har försökt att kombinera barrskogarnas intensiva...
Rila-Pirin Trek (Bulgarien) 5550 SEK, 8 Dagar

Rila-Pirin Trek (Bulgarien)

Låt dina tankar vila och följ fötternas rytm i en orörd, barsk natur. En unik fjällvandring ovan...
Se allt» Aktuellt

13.03.2017 17:30

10 fakta om Nordkorea

  1. Nordkoreas kalendern är baserad på födelsedagen av landets "eviga president" Kim Il-Sung: den 15:e april 1912 2. Det finns nästan inga fungerande trafikljus, och de få som fungerar används inte, för de har ersatts av poliser som styr trafiken. 3. Världens största stadion - Rungrado May 1 Stadium - finns i Nordkorea , och har 150,000 sittplatser 4. Dragspel är den...


05.08.2016 15:40

WEEKEND SKIDRESOR TILL BANSKO

I år är vi glada att få kunna erbjuda kortare skidresor. Har du inte möjlighet att resa en hel vecka kan vi ordna kortare skidresor, t.ex. över en veckoslut. Kontakta oss gärna för priser och ett reseförslag som passar just dig.  


10.12.2015 14:12

Bansko Nyheter: Ny 6-stolslift klar till säsongen

Nu börjar skidsäsongen i Bansko! Officielt öppnar skidsäsongен i Bansko den 12:е december och i förbindelse med det ska den nya 6-stolsliften sättas i gång. Den nya liften har en hastighet på 6 m/sek och en kapacitet på 2000 personer per timme. Liften kör 2.3 km (6-7 minuter) upp till Shiligarnik-Todorka. Har ni inte beställt er skidsemester i Bansko än? Klicka här för mer information. Vi...


16.07.2015 12:30

SKIDRESOR - SISTA CHANSEN!

Sista chansen att boka din vintersemester till sommarpriser. Du har väl inte missat vårt nyhetsbrev med detta fantastiska erbjudande på skidresorna till Bulgarien? Vi vill uppmärksamma dig att vi har några platser kvar på utvalda veckor till Bansko. Du kan spara ytterligare på din reskassa om du är snabb och slutbetalar din skidresa till Bulgarien före den 22/7. Då får du ett 6-dagars...