Rejs trygt og sikkert!
Rundtur i Mexiko

Från det livliga livet i Mexico City till de underbara forntida ruinerna av Chichén Itzá.

Mexiko är ett varierat land som har genomgått en otrolig historisk utveckling. Under årtusenden härskade ursprungsbefolkningar som azteker, mayaer, mixteker och zapoteker. Dessa mesoamerikanska högkulturer var mycket avancerade civilisationer som bidrog med konst, vetenskap och historiska byggnader. På samma sätt har de spanska erövrarna också satt sina spår på landsbygden och man kan fortfarande uppleva välbevarade koloniala städer idag.

På en rundtur i Mexiko får du en inblick i landets historiska utveckling och får uppleva naturfenomen, djungeln, katedraler, mesoamerikansk arkitektur, antropologiska museer, spanska byggnader från kolonitiden, Mexikanska golfen, delikatesser från det berömda mexikanska köket och en av de världens största städer - Mexico City!

Höjdpunkter:
♦ Mexikostad och omgivande områden
♦ Arkeologiska platser i Mexiko - Teotihuacan, Palenque, Cholula Pyramid
Yucatanhalvön med några av de viktigaste mayastaterna - Uxmal och Chichen Itza
Historiska kolonistäder - Campeche, Merida och San Cristobal
Aqua Azul - de vackraste vattenfallen i Mexiko


Reseplan:   

Dag 1. Mexico City - Puebla - Oaxaca
Plocka upp med reseguide. Överför till kolonistaden Puebla, som har mer än 70 kyrkor och 1000 koloniala byggnader i historiska centrum. På vägen kommer vi att besöka pyramiden Cholula, som är täckt och ser ut som en kulle med en kyrka på toppen. I Puebla besöker vi Zocalco, den monumentala katedralen och Rosary Chapel. Fortsätt till Oaxaca, en annan kolonial juvel i Mexiko. Sen eftermiddag ankomst till Oaxaca. Övernattning i Oaxaca.

Dag 2. Oaxaca
Besök Oaxaca och omgivningar. En kort bilresa till Monte Albán byggd på en tillplattad kulle med utsikt över Oaxaca-dalen var i 2000 år centrum för Zapotecan och Mixtecan-kulturen. På eftermiddagen besök i Oaxaca inklusive barockkyrkan Santo Domingo och klostret med regionalt museum. Övernattning i Oaxaca.

Dag 3. Oaxaca - Tule - Mitla - Tehuantepec

Besök Mitla, "De dödas stad", dess arkitektur är inte monumental men utsökt, dess stenmosaiker är unika i världen; på vägen kommer du också att se det forntida Tule-trädet, cirka 2000 år gammalt, och ett av de största som finns någonstans på jorden. Kör sedan över Sierra Madre-bergen till Tehuantepec. Övernattning i Tehuantepec.

Dag 4. Tehuantepec - Cañon del Sumidero - San Cristobal
Överför genom det subtropiska landskapet från Mexikanska istern till Chiapas högland. Vid middagstid ankomst till Cahuare vid den mäktiga Grijalva floden. Med båt kommer vi att besöka den imponerande Sumidero-kanjonen med sina över 1000 meter höga murar och 30 kilometer längder. Eftermiddagskörning till San Cristóbal de las Casas. Övernattning i San Cristobal de las Casas.

Dag 5. San Cristobal de las Casas

Besök av San Cristóbal de las Casas; kolonial och vacker stad med smala gator, spanska bostäder, skuggiga torg. Besök den indiska marknaden, templet Santo Domingo och bärnstensmuseet. Eftermiddagsbesök i Tzotzil-städerna San Juan Chamula och Zinacantán. Kväll gratis att njuta av staden. Övernattning i San Cristobal de las Casas.

Dag 6. San Cristobal de las Casas - Agua Azul - Palenque
Överför till Chiapas lågland, till Palenque. På väg till Mexikos vackraste vattenfall Agua Azul och de imponerande fallen Misol-Ha. Fortsätt till Palenque. Övernattning i Palenque.

Dag 7. Palenque - Campeche
Besök i den magiska arkeologiska zonen i Palenque byggd mitt i frodig tropisk skog. Beundra det berömda inskriptionstemplet med härskaren Pakals grav. Utforska det unika palatset med dess karaktäristiska observatorietorn och korsets tempel med spektakulär utsikt över Palenque. Eftermiddagsöverföring till hamnstaden Campeche på Mexikos golf. Övernattning i Campeche.

Dag 8. Campeche - Uxmal - Merida
Stadstur Campeche inklusive dess typiska Baluartes (= befästningar). Fortsätt till Uxmal, som en gång var en viktig Maya-handelsplats. Besök trollkarlens pyramid, nunnekloster, guvernörspalatset. Eftermiddagsöverföring till Merida, Yucatans huvudstad. Njut av den livliga kolonistaden på en vandring runt Zocalo. Övernattning i Merida.

Dag 9. Merida - Chichen Itza - Cancun
Avgång från Mérida till Chichen Itzá. Besök på den största och mest besökta maya-platsen Chichen Itza med sin berömda Kukulkan-pyramid, Krigarnas tempel, bollbanan och observatoriet. Fortsätt till Cancun. Tjänsternas slut.
 


Priset inkluderar:
8 övernattningar i bra mellanklasshotell i standardrum med badrum
Daglig amerikansk frukost
Engelsktalande guide
Transport i luftkonditionerad bil eller skåpbil
Entréavgift enligt resplanen

Ingår ej:
Personliga utgifter
flygbiljet
alla drycker
alla måltider som inte nämns
Tips för reseguide och förare
Tips för bellboy och rumservice utgifter
Reseförsäkring

Ytterligare tjänster:
Du kommer att återförenas med andra människor från olika nationaliteter. Extra nätter i Mexico City och Cancun kan läggas till.


Fotogalleri


Rundtur i Mexiko (Nominell 4.96 / 5 Baserat på 40 Recensioner)

No special experience is needed; everyone who is in condition to cope with long Saturday walks in the forest can also cope with these tours. As a rule, the trips are short and at a low altitude. Often, it is your choice to join or skip a day-tour. The routes follow a hilly terrain without steep ascents and descents. Normally we walk 3/5h a day.

Deltagarantal
2-12
Bokningskod
Mexico_FIT
Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten 7300 SEK, 7 Dagar

Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten

Som en duk där naturen med en konstnärskänsla har försökt att kombinera barrskogarnas intensiva...
Rila-Pirin Trek (Bulgarien) 5550 SEK, 8 Dagar

Rila-Pirin Trek (Bulgarien)

Låt dina tankar vila och följ fötternas rytm i en orörd, barsk natur. En unik fjällvandring ovan...
Rundresa på Balkan - kulturhistoriskt kalejdoskop 10650 SEK, 14 Dagar

Rundresa på Balkan - kulturhistoriskt kalejdoskop

LADDA NER VÅR TRIP DOSSIER På en och samma resa lär du känna kulturen och historien av flera...
Se allt» Aktuellt

13.03.2017 17:30

10 fakta om Nordkorea

  1. Nordkoreas kalendern är baserad på födelsedagen av landets "eviga president" Kim Il-Sung: den 15:e april 1912 2. Det finns nästan inga fungerande trafikljus, och de få som fungerar används inte, för de har ersatts av poliser som styr trafiken. 3. Världens största stadion - Rungrado May 1 Stadium - finns i Nordkorea , och har 150,000 sittplatser 4. Dragspel är den...


05.08.2016 15:40

WEEKEND SKIDRESOR TILL BANSKO

I år är vi glada att få kunna erbjuda kortare skidresor. Har du inte möjlighet att resa en hel vecka kan vi ordna kortare skidresor, t.ex. över en veckoslut. Kontakta oss gärna för priser och ett reseförslag som passar just dig.  


10.12.2015 14:12

Bansko Nyheter: Ny 6-stolslift klar till säsongen

Nu börjar skidsäsongen i Bansko! Officielt öppnar skidsäsongен i Bansko den 12:е december och i förbindelse med det ska den nya 6-stolsliften sättas i gång. Den nya liften har en hastighet på 6 m/sek och en kapacitet på 2000 personer per timme. Liften kör 2.3 km (6-7 minuter) upp till Shiligarnik-Todorka. Har ni inte beställt er skidsemester i Bansko än? Klicka här för mer information. Vi...


16.07.2015 12:30

SKIDRESOR - SISTA CHANSEN!

Sista chansen att boka din vintersemester till sommarpriser. Du har väl inte missat vårt nyhetsbrev med detta fantastiska erbjudande på skidresorna till Bulgarien? Vi vill uppmärksamma dig att vi har några platser kvar på utvalda veckor till Bansko. Du kan spara ytterligare på din reskassa om du är snabb och slutbetalar din skidresa till Bulgarien före den 22/7. Då får du ett 6-dagars...