Rejs trygt og sikkert!
Rundresa i Georgien 7700 SEK, 8 Dagar

Europas sista utpost! Landet erbjuder några enastående upplevelser bl.a. ett otal av välbevarade medeltida landsbyar och inte minst utsökt kokkonst och välproducerade viner.

Georgien är ett fjärran, mystiskt och romantiskt land, omspunnet av myter och legender. Det var här Jason fann det gyllene skinnet; här blev Prometheus kedjad till berget Kasbek efter att han stulit elden från gudarna och det var här, längs Terekfloden, som de djärva Amazonerna bodde.
På vår resa runt Georgien besöker vi bl.a. den fascinerande huvudstaden, Tbilisi, med många snirklande gränder och en fascinerande blandning av kyrkor, synagogor och moskéer. Vårt nästa stopp på turen är den gamla huvudstaden, Mitskheta, och vidare utmed den berömda Georgiska Härvägen till den lilla bergsbyn Gudauri, belägen vid foten av Kaukasus. Vi besöker också Kutaisi, Georgiens kulturhjärta. Vi gör ytterligare ett stopp vid den stora grottstaden Uplistsikhe inhuggen i klipporna av de första kristna.

Resans höjdpunkter
Tbilisi – en påfallande grön stad med många exempel av forntida georgisk arkitektur, däribland Metechikyrkan och fästningen Narikala.
Gori - mest känd som den sovjetiska diktatorn Josef Stalins födelseplats. En av de sista statyerna av Stalin i forna Sovjetunionen står utanför stadens stadshus.
Uplistsikhe (Upliscixe)  - grottstaden, längs Sidenvägen, inhuggen i klipporna. Här har det bott människor från 600 f.Kr. till på 1700-talet.

 


Reseplan:
Dag 1. Avgång från ditt hemland

Dag 2. Ankomst till Tbilisi
Ankomst till Tbilisi tidigt på morgonen. Transfer till hotellet. Idag gör vi en stadsvandring i Tbilisi med besök i den gamla stadsdelen och Metekhi kyrkan (från 1200-talet). Nästa stopp är Narikala fästningen (från 300-talet). Middag på restaurang och övernattning på hotell.
(F/-/M)

Dag 3. Tbilisi – Mtskheta – Kutaisi
Dagens tur för oss till den gamla huvudstaden och landets religiösa center, Mtskheta. Höjdpunkterna i den gamla stadsdelen är Georgiens äldsta kyrkor: Jvari-kyrkan från 500-talet och Svetitskhoveli-katedralen från 1000-talet, där Kristus kappa ligger begravad. Båda kyrkorna är med på UNESCO:s världsarvslista. Vi åker vidare till Imereti provinsen i västra Georgien. Provinsens huvudstad, Kutaisi bjuder på många sevärdheter bl.a. ruinerna efter den fantastiska Bagrati katedralen (från 1000-talet) och Gelatikloster (1100-talet), listade som världskultursarv. Övernattning på ett gästhus i Kutaissi (med delade faciliteter).
(F/-/M)

Dag 4. Kutaisi – Gori – Gudauri
Från Kutaisi åker vi längs den berömda Sidenvägen – före detta handelsväg mellan Europa och Asien – till staden Gori; Stalins födelseort. I närheten av Gori besöker vi den stora grottstaden Uplistsikhe från 1: e millennium f.Kr., bronsåldern, och en av Kaukasus äldsta bosättningar. Staden var en viktig handelspost för handelskaravanerna längs Sidenvägen, i dag är den ett imponerande minne av den forna storheten. Gator, kyrkor, palats och bostäder var inhuggna i bergen och upp till 20 000 människor bodde där. Sammanlagt fanns det över 700 grottor och i dag finns det ca 150 kvar. Därefter åker vi på Den gamla Georgiska Härvägen, som går ända fram till den georgisk-ryska gränsen, och stannar i byn Ananuri. Här besöker vi det intressanta arkitektoniska komplexet från 1700-talet som består av två kyrkor och ett litet slott byggda på en brant bergskam med praktfull panoramautsikt. Vår tur fortsätter genom de höga Kaukasiska bergen till skidorten Gudauri (2 200 m ö.h.), byggd med hjälp av svenska byggföretag på slutet av 1980-talet, där vi övernattar.
(F/-/M)

Dag 5. Gudauri – Stepantsminda – Gudauri
Vi gör en dagsutflykt och har under hela tiden en fantastisk utsikt mot de över 5 000 m höga bergen! Vi kör från Gudauri genom Truso-dalen till Stepantsminda (Kazbegi), regionens största stad. Landskapet präglas av naturens barskhet och i grottorna under bergskammen samt i klippformationer bodde eremitmunkar ända fram till 1900-talet. På vägen stannar vi i den isolerade byn Gergeti och vandrar ca 3 t genom den praktfulla dalen och skogen till Treenighetskyrkan i Gergeti (från 1400-talet), vackert belägen på toppen av det 2 170 m höga berget. Vi njuter av utsikten över ett av Kaukasus högsta berg: Mt. Kazbegi (5 047 m ö.h.). Sedan kör vi längs den ryska gränsen genom den djupa Dariali-ravinen tillbaka till Gudauri.
(F/-/M]

Dag 6. Gudauri – Sighnaghi – Tsinandali – Telavi
Vi åker till Kakheti, det berömda vindistriktet. Vårt första stopp är vid Ninotsminda kyrkan i Bodbe (från 400-talet) och sedan vid staden Signagi som budjer på strålande utsikt mot Kaukasusbergen. Vi besöker en vinkällare där vinet tillverkas och lagras på stora fat enligt den gamla georgiska traditionen. Vi får, så klart, provsmaka några av de underbara vinerna. På vägen till Telavi besöker vi den lokala hertigens egendom från 1800-talet. Övernattning i Telavi på ett gästhus (med delade faciliteter).
(F/-/M)

Dag 7. Telavi – Tbilisi
Efter frukosten besöker vi stadens marknad och därefter besöker vi Alaverdi katedralen (1000-talet). Vi intar vår lunch i Kvareli och besöker en en lokal familj där vi äter en välsmakande lunch och shashlik. På eftermiddagen reser vi vidare till Tbilisi. Övernattning på hotell.
(F/L/-)

Dag 8. Avresa
Transfer till flygplatsen och hemresa (på egen hand och räkning).
 

Bra att veta: ♦ svårighetsgrad: moderat med vissa dagar på högre höjd (upp till 2 200m ö.h.) ♦ små ändringar i programmet (bl.a. i boendealternativen/resrutten) kan förekomma. Vi upplyser om detta så gott det går i förväg.

Visum: Nordiska medborgare får stanna 90 dagar utan visum. Passet ska vara gyltigt minst 6 månader efter hemresan och i gott skick; det får inte vara sprucket eller trasigt någonstans (inga lösa sidor, inga synliga skador och dylik).
Vi reserverar oss för information som inte kommit oss tillhanda.

Vi rekommenderar resa i perioden: maj - september


Priset inkluderar:
7 övernattningar på 3*-hotell i Tbilisi och Gudauri och gästhus i Kutaisi och Telavi
samlad transfer från/till flygplatsen
måltider enligt program (F= frukost; L= lunch och M= middag)
1 flaska vatten per person/dag
lokal engelsktalande guide
transport och entréavgifter jfr program

Ingår ej:
Flygresa
drycker och måltider som inte nämns
dricks
försäkringar
privata utgifter

Ytterligare tjänster:
Tillägg vid 2-3 personer: kontakta oss


Fotogalleri


Rundresa i Georgien (Nominell 4.85 / 5 Baserat på 334 Recensioner)
Pris
7700 SEK
Reslängd
8 Dagar
Enkelrum
1250 SEK
Bokningsstatus
Öppet för bokning

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

 

 

Most of you, who are used to walking/cycling during a long weekend, will be in condition to cope with a tour of this level. You should be in a good health condition. We have successive days of longer and more difficult walking and days of lighter walking/cycling. Some parts of the day routes are done at a higher altitude. The paths are in good condition. We walk/cycle for 5/7h a day.

Deltagarantal
Min. 4 persons
Bokningskod
Georgia
Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten 7300 SEK, 7 Dagar

Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten

Som en duk där naturen med en konstnärskänsla har försökt att kombinera barrskogarnas intensiva...
Rundresa på Balkan - kulturhistoriskt kalejdoskop 10650 SEK, 14 Dagar

Rundresa på Balkan - kulturhistoriskt kalejdoskop

LADDA NER VÅR TRIP DOSSIER På en och samma resa lär du känna kulturen och historien av flera...
Den Okända Balkan – Bulgarien, Nordmakedonien, Albanien, Grekland 8150 SEK, 8 Dagar

Den Okända Balkan – Bulgarien, Nordmakedonien, Albanien, Grekland

En resa tillbaka i tiden för att utforska det historiska arvet och den kulturella mångfalden av...
Se allt» Aktuellt

13.03.2017 17:30

10 fakta om Nordkorea

  1. Nordkoreas kalendern är baserad på födelsedagen av landets "eviga president" Kim Il-Sung: den 15:e april 1912 2. Det finns nästan inga fungerande trafikljus, och de få som fungerar används inte, för de har ersatts av poliser som styr trafiken. 3. Världens största stadion - Rungrado May 1 Stadium - finns i Nordkorea , och har 150,000 sittplatser 4. Dragspel är den...


05.08.2016 15:40

WEEKEND SKIDRESOR TILL BANSKO

I år är vi glada att få kunna erbjuda kortare skidresor. Har du inte möjlighet att resa en hel vecka kan vi ordna kortare skidresor, t.ex. över en veckoslut. Kontakta oss gärna för priser och ett reseförslag som passar just dig.  


10.12.2015 14:12

Bansko Nyheter: Ny 6-stolslift klar till säsongen

Nu börjar skidsäsongen i Bansko! Officielt öppnar skidsäsongен i Bansko den 12:е december och i förbindelse med det ska den nya 6-stolsliften sättas i gång. Den nya liften har en hastighet på 6 m/sek och en kapacitet på 2000 personer per timme. Liften kör 2.3 km (6-7 minuter) upp till Shiligarnik-Todorka. Har ni inte beställt er skidsemester i Bansko än? Klicka här för mer information. Vi...


16.07.2015 12:30

SKIDRESOR - SISTA CHANSEN!

Sista chansen att boka din vintersemester till sommarpriser. Du har väl inte missat vårt nyhetsbrev med detta fantastiska erbjudande på skidresorna till Bulgarien? Vi vill uppmärksamma dig att vi har några platser kvar på utvalda veckor till Bansko. Du kan spara ytterligare på din reskassa om du är snabb och slutbetalar din skidresa till Bulgarien före den 22/7. Då får du ett 6-dagars...