Coronavirus (COVID-19) travel update
Vi arbejder fortsat hjemmefra og har begrænset adgang til telefonopkald/online chat.
Kommer du ikke hurtigt igennem, så send os en besked på info@penguin.dk. Vi er klar på mailen og ringer gerne tilbage inden for kort tid.
Rundresa i Vietnam 9400 SEK, 11 Dagar

Under de senaste åren har Vietnam blivit ett av de mest populära semestermålen i Asien. Landet erbjuder en hel del starka intryck: frodiga risfält, vänliga människor, långa sträckor med oberörda sandstränder, monument från Vietnamkriget, Ho Chi Minh och överlevande från den franska ockupationen. Vietnam sträcker sig nästan 2400 km från Mekongdeltat upp till höglandet, där det gränsar till Kina. I Vietnam finns det ett brett utbud av olika klimatförhållanden, landområden och etniska grupper. Vår resa går längs östkusten från Hanoi till Ho Chi Minh. Kryssning i Halong Bay, en båttur längs Mekongdeltat och en spännande rundtur i den gamla hamnstaden Hoian är bara en del av upplevelserna som väntar på dig i Vietnam.

Resans höjdpunkter:

• Hanoi – vandra gennom de livliga gränderna i gamla stan
• Halong Bay – kryssning bland ett av de vackraste landskapen i Sydostasien, världsberömd för sina kalkstensklippor och öar
• Hoian – en charmig gammal handelsstad på bredden av Thu Bon floden
• Ho Chi Minh – Vietnams största stad, där vi kommer att lära oss om Viet Cong och Cu Chi tunnlarna
 


 Reseplan:

Dag 1. Ankomst till Hanoi
Ankomst till Noi Bai flygplatsen och transfer till hotellet.

 Dag 2. Hanoi
Sevärdhetstur till Ho Chi Ming komplexet, som inkluderar presidentpalatset, Ho Chi Minhs mausoleet och Ho Chi Minhs hus, där han bodde från 1956 till 1969. Ho Chi Minh var en älskad nationalhjälte och kallas ofta med det kärleksfulla smeknamnet Farbror Ho. Mausoleet med dess omgivning har en stor historisk och arkitektonisk betydelse. Där finns det en speciell pagod på en kolonn, uppförd av kung Ly This år 1049, som har blivit et viktig symbol för Hanois befolkning. Sedan fortsätter vi till Litteraturtemplet – Vietnams första universitet, som byggdes i Konfucius ära. Vi avslutar dagens rundresa med en utflykt till Hoan Kiem sjön och Ngoc Son templet.
Måltider – F, L

Dag 3. Hanoi – Halong Bay
Tidig avgång till Ha Long. Lunch serveras på en kryssning i den fantastiska Ha Long viken bland fascinerande kalkstensformationer. Vi besöker Sung Sot grottan och Luon grottan, där vi har möjlighet för kajakpaddling, sim och vandring på Ti Top ön. Övernattning på båten.
Måltider – F, L, M

Dag 4.Halong – Hanoi – Hue
Förmiddagen tillbringar vi i Ha Long Bay innan vi kör tillbaka till Hanoi på eftermiddagen. Transfer till järnvägsstationen där vi stiger ombord nattåget till Hue (mjuka sängar och luftkonditionering).
Måltider – F, L

Dag 5. Hue
Vi blir hämtade från järnvägsstationen och därefter besöker vi Kejsarstaden och kryssar Parfymälven. Övernattning i Hue.
Måltider - F

Dag 6. Hue – Hoian
Idag riktar vi oss mot Hoian. På vägen dit stannar vi vid Hai Van bergspasset och Marmor Bergen. I Hoian går vi på sevärdhetstur och besöker de kinesiska samlingssalarna, den japanska bron, Tan Ky House textilfabriken och Phuc Kien templet.
Måltider: F

Dag 7. Hoian – Ho Chi Minh
Fritid att utforska Hoi An. Transfer till flygplatsen i Danang för inrikesflyg till Saigon. Ankomst till Saigon och transfer till hotellet där vi övernattar.
Måltider: F

Dag 8. Ho Chi Minh – Cu Chi tunnlarna
På morgonen åker vi till de världsberömda Cu Chi-tunnlarna - ett underjordiskt nätverk av tunnlar, byggda av vietnamesiska krigare under kampen för självständighet. På den tiden bodde man i dessa tunnlar och där fanns det till och med sjukhus för de sårade. Tunnlarna användes också som en militärbas för Viet Cong under Vietnamkriget. Övernattning i Ho Chi Minh.
Måltider - F

Dag 9. Ho Chi Minh – Mekongdeltat och An Bihn
Efter frukosten kör vi västerut till Cao Dai. Med lite tur kommer vi fram vid middagstid och får möjligheten att se en ceremoni i templet, där anhängare tar på sig färgglad klädsel för att hedra konfucianismen, taoismen och buddhismen. Sedan kör vi till Cai Be och tar en motorbåt till Cae Bes flytande marknadsplats, där vi kan se hur den lokala befolkningen handlar olika varor och transporterar de med båtar. Vi fortsätter med båten till An Binh ön genom en rad små kanaler för att uppleva den övre delen av Mekongdeltat på det bästa möjliga sättet. Sedan besöker vi ett litet familjeföretag för att se hur kokos godis och krispiga ris popcorn görs. Vi äter lunch som består av färsk flod mat med en lokal familj och tar en roddbåttur längs bäckarna. Efteråt tar vi en promenad runt fruktplantagen och byn. På kvällen kan vi delta i en matlagningskurs och äta det vi har gjort för middag. Övernattning hos en lokalfamilj på An Binh ön.
Måltider: F, L, M

Dag 10. An Binh – Ho Chi Minh
Idag utforskar vi ön med cykel och åker båt till Vinh Long där vi har transfer med bil tillbaka till Saigon.
Måltider – F

Dag 11. Avresa
Transfer till flygplatsen. Hemresa.
Måltider - F

I grundpriset ingår: ► 9 nätter på 3* hotell (del i dubbelrum med eget WC/dusch inkl. frukost) och en hemvistelse ► 2 x middag (dag 3 och dag 9) + 3 x lunch (dag 2, 3 och 9) ► all transport inkl. båtturer ►inträdesavgifter ► engelsktalande lokal guide

Detta ingår inte i resans pris:
►internationella flygbiljetter ► flygbiljetter till inrikesflyg till Danang och Ho Chi Minh City (ca 850 SEK per flygbiljett per person) ► försäkring ► dricks ► drycks och måltider som inte är beskrivna i programmet ► visum ► andra personliga utgifter

Eventuella tillägg: ► enkelrum (2385 SEK)

Visum: Svenska medborgare behöver inte vietnamesiskt visum för en vistelse som är kortare än 15 dagar, och kan komma in i Vietnam med pass som är giltigt 6 månader efter att man ankommit till landet.

Vi rekommenderar resa i perioden:
Norr: Hanoi och Vietnam har subtropiskt klimat med kyliga vintrar och varma sommrar. Vintern bærjar i november och slutar i april.
Söder: I Södra Vietnam är klimatet tropiskt och temperaturerna är ungefär samma året runt.
 


Fotogalleri


Rundresa i Vietnam (Nominell 4.79 / 5 Baserat på 278 Recensioner)
Pris
9400 SEK
Reslängd
11 Dagar
Enkelrum
2350 SEK
Bokningsstatus
Öppet för bokning

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

No special experience is needed; everyone who is in condition to cope with long Saturday walks in the forest can also cope with these tours. As a rule, the trips are short and at a low altitude. Often, it is your choice to join or skip a day-tour. The routes follow a hilly terrain without steep ascents and descents. Normally we walk 3/5h a day.

No special experience is needed; everyone who is in condition to cope with long Saturday walks in the forest can also cope with these tours. As a rule, the trips are short and at a low altitude. Often, it is your choice to join or skip a day-tour. The routes follow a hilly terrain without steep ascents and descents. Normally we walk 3/5h a day.

Deltagarantal
2-6 persons
Bokningskod
VNROUND
Långritt Över Balkanbergen 6800 SEK, 8 Dagar

Långritt Över Balkanbergen

Drömmer du om att få rida på urgamla leder över imponerande bergstoppar, genom öde bergspass, längs...
Se allt» Aktuellt

13.03.2017 17:30

10 fakta om Nordkorea

  1. Nordkoreas kalendern är baserad på födelsedagen av landets "eviga president" Kim Il-Sung: den 15:e april 1912 2. Det finns nästan inga fungerande trafikljus, och de få som fungerar används inte, för de har ersatts av poliser som styr trafiken. 3. Världens största stadion - Rungrado May 1 Stadium - finns i Nordkorea , och har 150,000 sittplatser 4. Dragspel är den...


05.08.2016 15:40

WEEKEND SKIDRESOR TILL BANSKO

I år är vi glada att få kunna erbjuda kortare skidresor. Har du inte möjlighet att resa en hel vecka kan vi ordna kortare skidresor, t.ex. över en veckoslut. Kontakta oss gärna för priser och ett reseförslag som passar just dig.  


10.12.2015 14:12

Bansko Nyheter: Ny 6-stolslift klar till säsongen

Nu börjar skidsäsongen i Bansko! Officielt öppnar skidsäsongен i Bansko den 12:е december och i förbindelse med det ska den nya 6-stolsliften sättas i gång. Den nya liften har en hastighet på 6 m/sek och en kapacitet på 2000 personer per timme. Liften kör 2.3 km (6-7 minuter) upp till Shiligarnik-Todorka. Har ni inte beställt er skidsemester i Bansko än? Klicka här för mer information. Vi...


16.07.2015 12:30

SKIDRESOR - SISTA CHANSEN!

Sista chansen att boka din vintersemester till sommarpriser. Du har väl inte missat vårt nyhetsbrev med detta fantastiska erbjudande på skidresorna till Bulgarien? Vi vill uppmärksamma dig att vi har några platser kvar på utvalda veckor till Bansko. Du kan spara ytterligare på din reskassa om du är snabb och slutbetalar din skidresa till Bulgarien före den 22/7. Då får du ett 6-dagars...