Rejs trygt og sikkert!
Javas höjdpunkter

Trångt kultur- och gatamatparadis Yogyakarta. Bromo och Bali

Yogyakarta anses vara Indonesiens kulturhuvudstad. Det finns så mycket konst i denna stad, från den unika batik-ritningen på kläder, hela vägen till skuggdockateatern. Staden är också känd bland lokalbefolkningen som ett paradis för gatemat. Missa inte det lokala köket, varje kock där inne, är verkligen stolt över kvaliteten på maten. Dessutom får vi möjlighet att besöka ett av de största hinduistiska templen i världen följt av det största buddhistiska monumentet på planeten! Sedan går vi till vulkanen Bromo, som är bilden av perfekt natur, kom ihåg din kamera. Därefter till Kalibary, med det lantliga, pittoreska livet. Den sista dagen åker vi till fantastiska Bali.

Höjdpunkter:
Yogyakarta -
hjärtat av den javanesiska kulturen
Prambanan & Borobudur - de anmärkningsvärda hinduiska och buddhistiska templen
Den aktiva vulkanen Bromo
Kalibaru landsbygdsområde 


Reseplan:   

Dag 1: Ankomst
Vid ankomst till Yogyakarta plocka upp och överföra till ditt hotell.

Dag 2: Yogyakarta (Jogja) och Prambanan
Vi börjar klockan 8:30 på en kulturell sightseeingtur i Jogja. Vi ser kungliga palatset, vattenslottet (Taman Sari) och kör sedan till den närliggande hantverksbyn Tirtodipuran, känd för sin batikframställning och sedan till Kotagede, erkänd för sina smycken i silver. På eftermiddagen åker vi till Prambanan-templet - ett av de största hinduistiska templen i Sydostasien. Det byggdes på 800-talet och är en magnifik ikon för Indonesiens kulturarv.

Dag 3: Borobudur, Candirejo och byliv
På morgonen går vi till Mendut-templet, följt av ett besök på Borobudur-monumentet. Det är det största buddhistiska monumentet i världen, byggt på 800-talet. En gång i tiden var det platsen där munkar över Sydostasien skulle resa för att studera och utöva buddhismen. Sedan fortsätter resan till byn Candirejo, där bilen byts ut mot en hästvagn för ytterligare utforskning av de omgivande byarnas rikedom.

Dag 4. Bromo
Transport från Yogyakarta till Jombang med tåg. Anländer till Jombang står föraren redo att köra oss till Bromo-området.

Dag 5. Kalibaru
Klockan 3:30 gick vi iväg i ett lopp med solen. Vi kör till Mount Pananjakans utsiktspunkt för att se soluppgången bakom Mount Bromo och med det aktiva Mount Semeru som bakgrund. Bilden har du utan tvekan sett på en omslag av National Geographic eller i någon annons för Indonesien. Denna soluppgång är definitivt en av de bästa utsikterna i världen.
Sedan kör vi ner till det öde området där jeepen är parkerad och vi fortsätter till fots mot den aktiva vulkanen. Det finns hästar tillgängliga eftersom de har svårt att gå i sanden. Från åsen kan du se den magnifika utsikten och det rökande hjärtat av vulkanen.
Återvänd sedan till hotellet för frukost, dusch, sedan kör vi tillbaka till Kalibaru-höglandet.

Dag 6. Kalibaru och ekoplantationstur
Efter frukost startar ekoturen bland plantagerna i Kalibaru-området. Vi går runt och ser träd med muskotnötter, peppar, kanel, kakao, kaffe, kryddnejlika och kokosnötter och hur lokalbefolkningen använder traditionella processer för att göra palmträ till palmsocker. Vi besöker också en mjölkproduktion.

Dag 7. Bali
Efter frukost, kör till Banyuwangi, med några sightseeingstopp längs vägen. Sedan tar vi färjan till Bali och vidare till hotellet.
 


Priset inkluderar:
Boende i tvåbäddsrum
Luftkonditionering privat bil
Endast frukost
Rundturer
Transfers
Entréavgift
Engelsktalande reseguide
Tågbiljett Bandung - Kutoarjo
Tågbiljett Yogyakarta - Mojokerto
Jeep för Bromo Tour
Färjebiljett till Bali

Ingår ej:
Flygpris
flygplatsskatter
reseförsäkring
tips
lunch
middag
ridning i Bromo

Ytterligare tjänster:
Priset är för minst 4 personer. Pris för två: på begäran.


Fotogalleri


Javas höjdpunkter (Nominell 4.71 / 5 Baserat på 42 Recensioner)

No special experience is needed; everyone who is in condition to cope with long Saturday walks in the forest can also cope with these tours. As a rule, the trips are short and at a low altitude. Often, it is your choice to join or skip a day-tour. The routes follow a hilly terrain without steep ascents and descents. Normally we walk 3/5h a day.

No special experience is needed; everyone who is in condition to cope with long Saturday walks in the forest can also cope with these tours. As a rule, the trips are short and at a low altitude. Often, it is your choice to join or skip a day-tour. The routes follow a hilly terrain without steep ascents and descents. Normally we walk 3/5h a day.

Deltagarantal
Min. 4 pax
Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten 7300 SEK, 7 Dagar

Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten

Som en duk där naturen med en konstnärskänsla har försökt att kombinera barrskogarnas intensiva...
Rila-Pirin Trek (Bulgarien) 5550 SEK, 8 Dagar

Rila-Pirin Trek (Bulgarien)

Låt dina tankar vila och följ fötternas rytm i en orörd, barsk natur. En unik fjällvandring ovan...
Den Okända Balkan – Bulgarien, Nordmakedonien, Albanien, Grekland 8150 SEK, 8 Dagar

Den Okända Balkan – Bulgarien, Nordmakedonien, Albanien, Grekland

En resa tillbaka i tiden för att utforska det historiska arvet och den kulturella mångfalden av...
Se allt» Aktuellt

13.03.2017 17:30

10 fakta om Nordkorea

  1. Nordkoreas kalendern är baserad på födelsedagen av landets "eviga president" Kim Il-Sung: den 15:e april 1912 2. Det finns nästan inga fungerande trafikljus, och de få som fungerar används inte, för de har ersatts av poliser som styr trafiken. 3. Världens största stadion - Rungrado May 1 Stadium - finns i Nordkorea , och har 150,000 sittplatser 4. Dragspel är den...


05.08.2016 15:40

WEEKEND SKIDRESOR TILL BANSKO

I år är vi glada att få kunna erbjuda kortare skidresor. Har du inte möjlighet att resa en hel vecka kan vi ordna kortare skidresor, t.ex. över en veckoslut. Kontakta oss gärna för priser och ett reseförslag som passar just dig.  


10.12.2015 14:12

Bansko Nyheter: Ny 6-stolslift klar till säsongen

Nu börjar skidsäsongen i Bansko! Officielt öppnar skidsäsongен i Bansko den 12:е december och i förbindelse med det ska den nya 6-stolsliften sättas i gång. Den nya liften har en hastighet på 6 m/sek och en kapacitet på 2000 personer per timme. Liften kör 2.3 km (6-7 minuter) upp till Shiligarnik-Todorka. Har ni inte beställt er skidsemester i Bansko än? Klicka här för mer information. Vi...


16.07.2015 12:30

SKIDRESOR - SISTA CHANSEN!

Sista chansen att boka din vintersemester till sommarpriser. Du har väl inte missat vårt nyhetsbrev med detta fantastiska erbjudande på skidresorna till Bulgarien? Vi vill uppmärksamma dig att vi har några platser kvar på utvalda veckor till Bansko. Du kan spara ytterligare på din reskassa om du är snabb och slutbetalar din skidresa till Bulgarien före den 22/7. Då får du ett 6-dagars...