Rejs trygt og sikkert!

Rundresa på Bali och Java

Rundresa på Bali  och Java

Två indonesiska pärlor på samma resa – Java av många betraktat som Indonesiens hjärta och paradisön Bali.

På denna rundresan bekantar vi oss med 2 exotiska öpärlor i Indonesien – Java och Bali. Vi besöker det fantastiska buddist templet Borobudur, det hinduiska templet i Prambanan, Yogyakarta’s Sultan palatset och det kungliga palatset i Solo. Vi njuter av solnedgången på Mount Bromo och utforskar risravinerna i Ubud. Om du har tid och lust kan du förlänga ditt uppehåll i paradiset.

Resans höjdpunkter
Yogyakarta – centrum av den javanesiska kulturen
Prambanan & Borobudur – de berömda hinduiska och bhuddiska templen
Dieng platån – med en spektakulär vulkaniskt landskap och fler än 400 tempel


Reseplan:

Dag 1. Yogyakarta
Ankomst (på egen hand och räkning) till Yogyakarta; transfer till hotellet och inkvartering.

Dag 2. Yogyakarta - Prambanan templet - Yogyakarta
På morgonen åker vi på rikshas till Sultan Palace. Promenad till Taman Sari vattenborgen och sedan åker vi till Batik silververkstaden. Vi besöker också hinduiska templet i Prambanan (17km från Yogyakarta) från 900-talet. Här finns heliga plasten av det hinduiska treenighet: Brahma, Vishnu and Shiva. Tillbaka till vårt hotell i Yogyakarta.

Dag 3. Yogyakarta - Borobudur templet - Wonosobo
Efter frukost åker vi till Borobudurtemplet, en av dem största av alla gamla arkitekturmonument från 800-700 talen Fr.Kr. Här finner vi skrivna exempel på Mahayana bhuddist doktrinen samt historisk dokumenation om 800-900 talens Java. Templet restaurerades under ett av UNESCOs internationella projekt. Vi fortsätter till Wonosobo. Övernattning på hotell.

Dag 4. Wonosobo - Dieng platån - Solo
Idag besöker vi Dieng platån med Dieng Temple, Sikidang crater (2 200m ö.h.) med några av Javas äldsta tempel. Vi gör korta stopp vid Pengilon- och Warna sjöarna. Vi för vidare till Solo och är frame senare på eftermiddagen. Övernattning på hotell.

Dag 5. Solo
På förmiddagen besöker vi Triwindhu marknaden och Mangkunegaran palatset där finner vi en samling av klassisk javanesisk konstföremål. Byggt som palats för den yngre kungliga familjemedlemar bjuder byggnaden på en stor samling av 1400-talets juveler, silverföremål, vapen och dansutstyrsel. Nästa stopp är Sukuhtemplet. Övernattning på hotellet i Solo.

Dag 6. Solo - Malang
Vi styr mot Batu nära Malang och på vägen stannar vi vid Trowulan där vi ser Ratu Gateway och Candi Tikus. På eftermiddagen är vi framme i Batu semesterort vid foten av Arjunatoppen. Inkvartering på hotell.

Dag 7. Malang - Mt. Bromo
Efter frukoster tar vi en stadsvandring i Malang med bl.a. City Hall, torget och det kinesiska templet Eng Ang Kiong. Vi åker till Mt. Bromo. Efter vi checkat in på vårt hotel åker vi till Mt. Bromo kratern för beskåda solnedgången. Övernattning i Bromo.

Dag 8. Bromo - Kalibaru
Möjlighet (tillval, Betalas på plats) att besöka Mt. Bromo vid soluppgången eller hästridning (tillval, betalas på plats) till foten av vulkanen. Vi börjar vår färd mot Kalibaru med ett stop vid staden Probolinggo och Jatiroto. På eftermiddagen är vi framme i Kalibaru kantat av kaffe och kakao planteringar. Vi får uppleva byns ljuvliga atmosfär. Övernatnting i Kalibaru.

Dag 9. Kalibaru - Lovina
Vi tar en promenad bland planteringarna i trädgården nära Margo Utomo Agro Resort – bland vanilla, kaffe, kakao, cinnamom, peppar och andra exotiska odlingar med härliga dofter. Avresa till Ketapang hamnen där vi ta färjan över Straits of Bali och kör vidare mot Lovina på Bali. Övernattning.

Dag 10. Lovina
Dagen är till fri disposition med möjligheter att utforska de vulkaniska stränder av norra Bali.

Dag 11. Lovina - Ubud
På morgonen kör vi mot Ubud med ett stopp på vägen vid Kintamani. Här beskådar vi den fantastiska Batursjön och den aktiva vulkanen Mount Batur (1 700m). Vi kommer till Ubud och vårt hotel.

Dag 12. Ubud / Avresa
Transfer till Ngurah Rai Bali flygplatsen för hemresan (på egen hand och räkning) eller vidare enligt eget program.

Bra att veta:  ♦ turens längd: 12 dagar/11 nätter (exkl. resdagarna) ♦ svårighetsgrad: lätt  ♦ förlängning av turen: ytterligare dagar på Bali. Kontakta oss för mer information och priser. ♦ små ändringar i programmet (bl.a. i boendealternativen) kan förekomma huvudsakligen p.g.a. väderförhållanden. Vi upplyser om detta så gott det går i förväg. ♦ vi rekommenderar inte resor under Ramadan helgerna samt under regnperioden (Oktober – februari för Sumatra) ♦ kredit/betalkort går att använda i större städer och exklusiva hotell, restauranger och affärer dock i småbyar är bra att ha reskassan kontant i blandade valörer; USD går väl att använda fast se till att när du växlar/köper valuta hemma att få nya, icke skrikliga sedlar ♦ var noggrann med att äta endast färsktillagade maträtter och grönsaker; skal gärna frukterna; vatten på flaska rekommenderas i allra högsta grad. ♦ ta med dig din egen reseappotek plus myggbalsam, solkräm mm. ♦ Vi kan ordna turen även för 2 personer resande tillsamman dock i detta är grundpriset (utan flyg): 12730:-/pp (del i dubbelrum).

Visum:  Skandinaviska medborgare behöver visum till Indonesien vilket kan fås vid ankomst på flygplatsen. Ha med dig kontanter – 35USD för ett 30-dagars visum. Var god skicka en skannad kopia (i färg och hög upplösning) av ditt pass vid bokningstillfället. Ska du stanna längre än 30 dagar så måste du söka visum före avresan. Passet ska vara gyltigt minst 6 månader efter hemresan och i gott skick; det får inte vara sprucket eller trasigt någonstans (inga lösa sidor, inga synliga skador och dylik) och måste innehålla 2 ostämplade sidor per visum.
Vi reserverar oss för information som inte kommit oss tillhanda.

Vaccinationer:  Utförlig information hittar du t.ex. på http://vaccination.medicallink.se/. Vi rekommenderar dessutom att du kontaktar i god tid innan avresan din egen läkare och får råd och tips om vad det är som behövs. Kom ihåg att vissa vaccinationer görs vid flera omgångar och detta måste planeras i förväg.  

Vi rekommenderar resa i perioden:   maj - september 


Priset inkluderar:
11 nätter på goda touristhotell (del i dubbelrum
med eget WC/dusch)
frukost
samlad transfer från/till flygplatserna (enligt program)
all transport jfr. program
entréavgifter enligt program
engelsktalande lokal guide
färja Java – Bali (enkel
på Dag-9) OBS. Priserna avser vanligen del i dubbelrum. Dock måste resenär som beställt del i dubbelrum vara beredd att betala enkelrumstillägg om rumspartner ej kan ordnas.

Ingår ej:
flygresa
flygplats avreseskatt
måltider utöver de beskrivna i avsnittet ’I grundpriset ingår’
drycker och dricks
försäkringar
privata utgifter och allt annat som inte är specificerat i avsnittet 'I grundpriset ingår'. Andra möjliga aktiviteter (ej inkluderade) som föreslås i Resplanen/Katalogen är bara förslag på ytterligare/alternativa aktiviteter. Kostnaderna för dem sistnämnda står du själv för. Om du avviker från resplanen står du själv för kostnaderna för transport och logi.

Ytterligare tjänster:
Enkelrum (i mån av plats): +3118/pp (vid minst 3 eller fler resande/betalande tillsammans).
Avreseskatt: vid avresa från Indonesien betalar alla turister avreseskatt
Förlängning: extra nätter på t.ex. Bali. Kontakta oss för mer information och priser.
Extra utflykter/aktiviteter: bokas och betalas på plats.


Fotogalleri


Rundresa på Bali och Java (Nominell 4.69 / 5 Baserat på 293 Recensioner)

Kontakta oss om du vill att vi hjälper dig att hitta lämpligt flyg till bästa möjliga pris från Köpenhamn eller någon avreseort i Sverige. När vi hjälper dig att söka flyg försöker vi alltid boka det mest förmånligaste för kunden med hänsyn till avgångs- och ankomsttider. Priserna varierar beroende på flygbolag och aktuell platstillgång. Kom dock ihåg att de billiga flygbiljetterna är ofta svåra eller omöjliga att omboka eller avboka om det av någon anledning skulle behövas.
Betalning av flygbiljett sker med ditt eget betalkort direkt till flygbolaget eller flygresebyrån, som också skickar ut bekräftelse på bokningen.
En serviceavgift* tillkommer om du vill att vi hjälper dig att hitta lämplig flygbiljett:
- inom Europa: 250 SEK/pp
- utanför Europa: 500 SEK/pp
*Serviceavgiften betalas till Penguin Travel tillsammans med ditt arrangemang.

Deltagarantal
Min. 4 pax
Bokningskod
Java/Bali
Rila-Pirin Trek (Bulgarien) 5550 SEK, 8 Dagar

Rila-Pirin Trek (Bulgarien)

Låt dina tankar vila och följ fötternas rytm i en orörd, barsk natur. En unik fjällvandring ovan...
Rundresa på Balkan - kulturhistoriskt kalejdoskop 10650 SEK, 14 Dagar

Rundresa på Balkan - kulturhistoriskt kalejdoskop

LADDA NER VÅR TRIP DOSSIER På en och samma resa lär du känna kulturen och historien av flera...
Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten 7300 SEK, 7 Dagar

Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten

Som en duk där naturen med en konstnärskänsla har försökt att kombinera barrskogarnas intensiva...
Se allt» Aktuellt

13.03.2017 17:30

10 fakta om Nordkorea

  1. Nordkoreas kalendern är baserad på födelsedagen av landets "eviga president" Kim Il-Sung: den 15:e april 1912 2. Det finns nästan inga fungerande trafikljus, och de få som fungerar används inte, för de har ersatts av poliser som styr trafiken. 3. Världens största stadion - Rungrado May 1 Stadium - finns i Nordkorea , och har 150,000 sittplatser 4. Dragspel är den...


05.08.2016 15:40

WEEKEND SKIDRESOR TILL BANSKO

I år är vi glada att få kunna erbjuda kortare skidresor. Har du inte möjlighet att resa en hel vecka kan vi ordna kortare skidresor, t.ex. över en veckoslut. Kontakta oss gärna för priser och ett reseförslag som passar just dig.  


10.12.2015 14:12

Bansko Nyheter: Ny 6-stolslift klar till säsongen

Nu börjar skidsäsongen i Bansko! Officielt öppnar skidsäsongен i Bansko den 12:е december och i förbindelse med det ska den nya 6-stolsliften sättas i gång. Den nya liften har en hastighet på 6 m/sek och en kapacitet på 2000 personer per timme. Liften kör 2.3 km (6-7 minuter) upp till Shiligarnik-Todorka. Har ni inte beställt er skidsemester i Bansko än? Klicka här för mer information. Vi...


16.07.2015 12:30

SKIDRESOR - SISTA CHANSEN!

Sista chansen att boka din vintersemester till sommarpriser. Du har väl inte missat vårt nyhetsbrev med detta fantastiska erbjudande på skidresorna till Bulgarien? Vi vill uppmärksamma dig att vi har några platser kvar på utvalda veckor till Bansko. Du kan spara ytterligare på din reskassa om du är snabb och slutbetalar din skidresa till Bulgarien före den 22/7. Då får du ett 6-dagars...