Det bästa av Mexiko – gruppresa

Det bästa av Mexiko – gruppresa 18200 SEK, 10 Dagar

Riv 10 dagar av kalendern och gå med på denna 10-dagars resa för att utforska ett överflöd av historiska platser och kulturarv i Mexiko. Vi måste se de enorma pyramiderna i Teotohuacan och utgrävningar som ständigt producerar ny kunskap om de mesoamerikanska imperierna från det förflutna. Med flodbåt kommer vi genom den spektakulära flodklyftan Sumidero. Vi dyker djupt in i den antika maya-civilisationens historia med besök bland några av de bäst bevarade och mystiska mayaruinerna. den viktiga mayastaden Palenque med palats och tempel. Vi måste gå runt kullerstensgatorna med färgglada hus och blomstrande marknader i Mexikos koloniala städer, men först ockuperar vi den kosmopolitiska huvudstaden Mexico City.

Höjdpunkter:
Mexico City - ligger på 2250 meter och en av världens största städer
Teotihuacan - den förstörda staden med Pyramid av solen och månen, en av de viktigaste arkeologiska platserna i Mexiko
Mayaruinerna Palenque, Uxmal och Chichen Itza
Sumidero Canyon - en av Mexikos mest imponerande naturattraktioner


Reseplan:   

Dag 1. Ankomst till Mexico City
Ankomst till huvudstaden i Mexiko och den största staden efter befolkning på den nordamerikanska kontinenten. Dags på egen hand att utforska staden - dyka in i aztekernas ruiner, se den koloniala arkitekturen och upplev de trendiga stadsdelarna.

Dag 2. Teotihuacan - pyramiderna - Mexico City
Vi börjar dagen med ett besök i Teotihuacan, ca. 50 km norr om Mexico City, en av de viktigaste arkeologiska platserna i Mexiko. Teotihuacan grundades runt 400 f.Kr., men av vem är det fortfarande ett mysterium. När aztekerna upptäckte staden på 1400-talet gav de det namnet vi känner idag, vilket på deras språk betyder "den plats där gudarna skapades". Vi besöker de mest anmärkningsvärda platserna här - Pyramid of the Sun, Pyramid of the Moon, Temple of the Feathered Serpent, etc. Sedan återvänder vi till Mexico City och tar en kort rundtur i staden, där vi besöker de viktigaste höjdpunkterna - som Mexico Citys katedral, National Palace och utforskar de berömda väggmålningarna av Diego Rivera, som skildrar Mexiko under aztekernas tid. Sent på eftermiddagen är vi tillbaka på hotellet.

Dag 3. Sumidero Canyon - San Cristobal de las Casas
Vi lämnar huvudstaden och flyger till Tuxtla flygplats i delstaten Chiapas och kör sedan till ett av Mexikos mest imponerande naturliga underverk - Cañón del Sumidero. Klyftan är cirka 35 miljoner år gammal och den bildades av Grijalva-floden, som skar ner genom klipporna och bildade de vertikala väggarna upp till 1000 m höga. Vi utforskar ravinen på bästa möjliga sätt - med en båttur på floden in i det vackra naturparadiset och om vi har tur finns det ett möte med apor, krokodiler och gamar. Vi tar sedan en naturskön bergsväg till vår nästa destination - San Cristobal de las Casas - en av de mest färgglada städerna i Mexiko.

Dag 4. Chamula - Zinacantan - Larrainzar
Efter frukost erbjuder dagen en spännande resa runt Chiapas Highlands, där vi bekanta oss med de inhemska samhällena Chamula, Zinacantan och Larrainzar. Vi lär oss mer om mayafestivalerna, hantverk och övertygelser, mayakatolicismen, som är en blandning av ursprungliga seder, katolska traditioner och senaste innovationer. Och som dansker bör du hitta tid före en sen middag för att besöka "Casa Na Bolom", den danskfödda arkeologen och mayaforskaren Frans Bloms hus (ingår ej). Övernattning i San Cristobal de las Casas.

Dag 5. San Cristobal de las Casas - Villahermosa - Palenque
Dagens destination är staden Palenque, som var den största staden i västra Maya låglandet. På vägen, stanna för ett besök i Villahermosa och vi besöker dess mest berömda syn, La Venta Museum Park, känd för sin viktiga samling av Olmec-artefakter. Övernattning i Palenque.

Dag 6. Ruinerna av Palenque - Campeche
Idag tar vi oss igenom den frodiga djungeln för att besöka Maya-ruinerna av Palenque. Det antas att de går tillbaka till omkring 220 f.Kr., även om stadens storhetstid var på 700-talet. Ruinerna är inte lika stora och kända som de i Tikal eller Chicen Itza, men de är lika magnifika och historiskt viktiga. Inskriptionerna som finns här har bidragit avsevärt till kunskapen om mayaerna vi har idag. Det bästa med området är att du faktiskt får klättra några av konstruktionerna. Vi fortsätter sedan till staden Campeche vid Mexikanska golfen. Staden var en gång en viktig hamnstad som gjorde den föremål för obevekliga piratattacker. Staden var således befäst och resterna av fortet kan fortfarande ses idag. Campeche är ett UNESCO s världsarv på grund av dess välbevarade koloniala arkitektur.

Dag 7. Uxmal - Merida
Idag kommer vi att vara mycket nära en av de mest framstående forntida mayastäderna, Uxmal. Det är en av de bäst restaurerade och underhållna Maya-ruinerna i Mexiko. Avskärmningen och dekorationen av byggnaderna här representerar toppen av Mayakonst och arkitektur. Bland de viktigaste platserna är den imponerande 35 meter långa trollkarlspyramiden, guvernörspalatset, sköldpaddshuset och nunnekloster som representerar den speciella puuc-stilen på det mest framstående sättet. Efter att ha utforskat platsen fortsätter vi till staden Merida. Vi får tid att vandra på de kullerstensgatorna, beundra dess spansk-moriska arkitektur och stadens blomstrande marknader. Övernattning i Merida.

Dag 8. Chichen Itza - Playa del Carmen
Vi börjar dagen med att besöka nr 2 på listan över "De nya sju underverkens värld" - Mayastaden Chichen Itza. På den här platsen, som också finns på UNESCO: s världsarvslista, kommer vi att presenteras med det bästa från spansk tid. Bland andra byggnader ser vi Kukulkan-pyramiden - ett av de mest ikoniska exemplen på Maya-arkitektur någonsin. Det som gör denna plats speciell är den unika sammanslagningen av Maya- och Toltec-kulturen. Staden erövrades av Toltekerna under 10-talet, och deras inflytande kan ses i några av ruinerna. Vi kör härifrån till Playa del Carmen, där vi övernattar.

Dag 9. Playa del Carmen
Avkoppling vid havet och på de vita sandstränderna. En underbar latinamerikansk atmosfär avslutar en fantastisk historisk turné.

Dag 10. Avresa
Frukost på hotellet och transfer till Cancuns flygplats för avresa.


Priset inkluderar:
9 nätter på 3 ** hotell med frukost
Flyg Mexico City - Tuxtla
Alla transporter beskrivna
Transfer till / från flygplatser
Ingångar till de nämnda sevärdheterna
Lokal engelsktalande guide
Reseledare från Penguin Travel v / min. 8 resenärer

Ingår ej:
Flyg till / från Mexiko
Måltider utöver frukost
Drycker och dricks för förare och guider
Personliga utgiftar


Fotogalleri


Det bästa av Mexiko – gruppresa (Nominell 4.78 / 5 Baserat på 98 Recensioner)
*För den mest uppdaterade resplanen och ytterligare information, vänligen kontrollera den engelska versionen av vår webbplats.
Pris
18200 SEK
Reslängd
10 Dagar
Enkelrum
3300 SEK
Bokningsstatus
Öppet för bokning
Pris
18200 SEK
Reslängd
10 Dagar
Enkelrum
3300 SEK
Bokningsstatus
Öppet för bokning
Pris
18650 SEK
Reslängd
10 Dagar
Enkelrum
3300 SEK
Bokningsstatus
Öppet för bokning

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Deltagarantal
8-12
Bokningskod
MXRUND
Saudiarabien: Bakom den andliga slöjan 25300 SEK, 8 Dagar

Saudiarabien: Bakom den andliga slöjan

Saudiarabien är en av de mest gåtfulla och svåra platserna att besöka, så missa inte denna unika...
Rundresa i Senegal och Gambia 15250 SEK, 10 Dagar

Rundresa i Senegal och Gambia

Ökenland, tropiska skogar och magnifika kuster. På denna unika semester i Västafrika upptäcker...
På cykel i norra Bulgarien (Balkanbergen) 7800 SEK, 8 Dagar

På cykel i norra Bulgarien (Balkanbergen)

Under den här resan cyklar vi längs Balkanbergens norra och centrala delar, som är kända för sin...
Se allt»

Aktuellt

15.11.2023 17:45

Utforska Abidjan: Elfenbenskustens livliga metropol

Välkommen till Abidjan, Elfenbenskustens kulturella hjärtslag! Med sin blandning av modernitet och tradition är denna västafrikanska stad en dold pärla som väntar på att bli utforskad. Abidjans charm ligger i dess mångfald, från livliga marknader till fantastiska laguner och aptitretande mat. I den här reseguiden tar vi dig med på en resa genom den förtrollande staden Abidjan. Upptäck Abidjans...


07.09.2023 18:41

Stans Country: Utforska regionen, länderna och kulturen

Är du nyfiken på regionen Stans Country och dess unika länder? Stans, även känd som de centralasiatiska länderna, inkluderar Kazakstan, Kirgizistan, Tadzjikistan, Turkmenistan och Uzbekistan. Dessa länder, som delar historiska och kulturella band, har mycket att erbjuda, från fantastiska landskap till olika etniska traditioner. Vilken region är Stans? Stans ligger i Centralasien, mellan...


05.06.2023 18:29

Suchitoto: En Charmig Kulturpärla i El Salvador

El Salvador är känt för sina fantastiska stränder och pittoreska vulkaner, men låt oss inte glömma landets dolda pärlor. En sådan pärla är Suchitoto, en charmig liten stad som ligger högt uppe i bergen i El Salvador. Med sin rika historia, kulturella arv och natursköna omgivningar är Suchitoto ett resmål som inte får missas av äventyrslystna resenärer. Suchitoto, även känt som "Staden av...


13.03.2017 17:30

10 fakta om Nordkorea

  1. Nordkoreas kalendern är baserad på födelsedagen av landets "eviga president" Kim Il-Sung: den 15:e april 1912 2. Det finns nästan inga fungerande trafikljus, och de få som fungerar används inte, för de har ersatts av poliser som styr trafiken. 3. Världens största stadion - Rungrado May 1 Stadium - finns i Nordkorea , och har 150,000 sittplatser 4. Dragspel är den...