Rejs trygt og sikkert!
Azerbajdzjan - Land av eld

Följ med på en resa i den underbara världen i öst och besök Kaukasus pärlan Azerbajdzjan! Forntida kultur, östlig charm, gästvänlig lokalbefolkning och fantastisk mat.

Höjdpunkter:
♦ Baku – den muromgärdade staden som är en del av UNESCOs världsarv lista
♦ Gobustan – känd för sina hällmålningar och fantastiskt landskap

 


Reseplan:   

Dag 1. Baku
Ankomst till Baku och övernattning på hotell.

Dag 2. Baku
Idag har vi en sightseeingtur i Baku - vi besöker Gamla Stan som också är en fästning. Vi kommer att se de största sevärdheterna i Gamla Stan som Shirvan Shah palatset, Jungfru tornet, Karvansaray etc. På eftermiddagen bekantar vi oss med Baku Boulevard. Övernattning i Baku

Dag 3. Baku – Absheron halvön – Baku
I dag har vi utflykt till Ateshgah templet och Yanardagh berget. Foto stopp vid Heydar Aliyev Center. På eftermiddagen har vi en båttur i Baku hamnen. Övernattning i Baku.

Dag 4. Gobustan
Vi börjar dagen med utflykt till naturreservatet Gobustan. Reservatet är välkänt för sina välbevarade hällmålningar som är ett slags konstnärlig ´´arkiv´´ av människans evolution. Gobustan stenarna visar oss områdets historia som sträcker sig 15000 år tillbaka i tiden. Tillbaka till Baku för att besöka Bibi-Heybat-moskén. Övernattning i Baku.

Dag 5. Avresa
Avresa eller förlängning av resan


Visum: Från och med mars 2013 finns det en ny procedur som tillåter folk att söka visum online: https://evisa.gov.az/en/ Du kan också söka visum på det närmaste Azerbajdzjan konsulatet.

Bra att veta: ► Den lokala valutan heter Manat men du kan ta med EUR eller USD ► bankomater finns det bara i de största städerna ►med kreditkort kan man betala bara i de största städerna ► Azerbajdzjan är ett sekulärt land, trots de starka muslimska och kaukasiska traditionerna. De flesta av lokalbefolkningen i Baku pratar ryska och ungdomarna kan engelska. Landet är tryggt och gästvänligt mot turister. ► vädret är föränderligt i Azerbajdzjan. I norr och i höglandet kan det vara lite kallt (särskilt under natten) så är det en bra ide att ta med varma kläder. Under sommaren är det väldigt varm. Keps och solkräm är absolut obligatoriska. Du måste också bära en slöja för att besöka kyrkor och moskeer. 


Priset inkluderar:
4 nätter på ett 4* hotell i Baku del i dobbelrum med eget dusch och frukost
1 liten flaska vatten per person/dag
transport och entreer enligt program
engelsktalande lokalguide
transfer till och från flygplatsen

Ingår ej:
Flygbiljetter
drycker och måltider som inte är nämna i programmet
dricks
försäkring
visum
personliga utgifter

Ytterligare tjänster:
Tillägg på 2-3 personer: 1140 SEK per person (enkelrum ingår ej vid behov)
extra nätter i Baku: på förfrågan


Fotogalleri


Azerbajdzjan - Land av eld (Nominell 4.68 / 5 Baserat på 312 Recensioner)
Deltagarantal
4-12
Bokningskod
AZGUAR
Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten 7300 SEK, 7 Dagar

Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten

Som en duk där naturen med en konstnärskänsla har försökt att kombinera barrskogarnas intensiva...
Rila-Pirin Trek (Bulgarien) 5550 SEK, 8 Dagar

Rila-Pirin Trek (Bulgarien)

Låt dina tankar vila och följ fötternas rytm i en orörd, barsk natur. En unik fjällvandring ovan...
Den Okända Balkan – Bulgarien, Nordmakedonien, Albanien, Grekland 8150 SEK, 8 Dagar

Den Okända Balkan – Bulgarien, Nordmakedonien, Albanien, Grekland

En resa tillbaka i tiden för att utforska det historiska arvet och den kulturella mångfalden av...
Se allt» Aktuellt

13.03.2017 17:30

10 fakta om Nordkorea

  1. Nordkoreas kalendern är baserad på födelsedagen av landets "eviga president" Kim Il-Sung: den 15:e april 1912 2. Det finns nästan inga fungerande trafikljus, och de få som fungerar används inte, för de har ersatts av poliser som styr trafiken. 3. Världens största stadion - Rungrado May 1 Stadium - finns i Nordkorea , och har 150,000 sittplatser 4. Dragspel är den...


05.08.2016 15:40

WEEKEND SKIDRESOR TILL BANSKO

I år är vi glada att få kunna erbjuda kortare skidresor. Har du inte möjlighet att resa en hel vecka kan vi ordna kortare skidresor, t.ex. över en veckoslut. Kontakta oss gärna för priser och ett reseförslag som passar just dig.  


10.12.2015 14:12

Bansko Nyheter: Ny 6-stolslift klar till säsongen

Nu börjar skidsäsongen i Bansko! Officielt öppnar skidsäsongен i Bansko den 12:е december och i förbindelse med det ska den nya 6-stolsliften sättas i gång. Den nya liften har en hastighet på 6 m/sek och en kapacitet på 2000 personer per timme. Liften kör 2.3 km (6-7 minuter) upp till Shiligarnik-Todorka. Har ni inte beställt er skidsemester i Bansko än? Klicka här för mer information. Vi...


16.07.2015 12:30

SKIDRESOR - SISTA CHANSEN!

Sista chansen att boka din vintersemester till sommarpriser. Du har väl inte missat vårt nyhetsbrev med detta fantastiska erbjudande på skidresorna till Bulgarien? Vi vill uppmärksamma dig att vi har några platser kvar på utvalda veckor till Bansko. Du kan spara ytterligare på din reskassa om du är snabb och slutbetalar din skidresa till Bulgarien före den 22/7. Då får du ett 6-dagars...