Den Okända Balkan – Bulgarien, Nordmakedonien, Albanien, Grekland

Den Okända Balkan – Bulgarien, Nordmakedonien, Albanien, Grekland

En resa tillbaka i tiden för att utforska det historiska arvet och den kulturella mångfalden av länderna som en gång i tiden har härskats av Alexander den store. Under denna resa ska vi upptäcka skönheten och det stora grekiska, romerska och ottomanska arvet i Nordmakedonien, medan vi njuter av en promenad i huvudstaden Skopje eller längs Ohridsjöns stränder. Vårt äventyr kommer att ta oss vidare till den postkommunistiska och eklektiska Tirana – Albaniens huvudstad samt staden Gjirokastra som bär spår från det osmanska lant- och stadslivet. När vi väl fått en djupare förståelse av den rika albanska historien kommer vi att korsa gränsen till Grekland för att beundra naturen i Pindosbergen i Zagoria-regionen. Vi kommer att ta vägarna som slingrar sig genom bergen och går förbi några små, charmerande byar och dramatiska raviner. Vi kommer att utforska den mångkulturella Ioánnina samt det berömda klosterkomplexet Meteora. Till slut kommer vi att koppla av vid Egeiska havets magnifika kust i Thessaloniki.

Höjdpunkter:
Balkan huvudstäder – upplev Sofias, Skopjes och Tiranas kontrasterande arkitektur och kultur
Ohrid – ett litterärt centrum från Medeltiden och den sista huvudstaden i Första bulgariska riket. Tillsammans med Ohridsjön är staden under UNESCOs skydd
Gjirokastra – en del av UNESCOs världsarvslista
Vikos-ravinen och stenbroarna i Zagori
♦ Det magnifika Meteora-klosterkomplexet, som ligger högt uppe på branta klippformationer


Reseplan:   

Dag 1: Sofia (Bulgarien)
Ankomst till Sofia, transfer till hotellet för övernattning

Dag 2: Sofia – Skopje – Ohrid (Nordmakedonien)
Efter frukost kör vi 250 km västerut till Nordmakedoniens huvudstad Skopje. Vandringstur i Makedoniens huvudstad. Vi besöker den gamla basaren som den största och den bäst bevarade turkiska basaren i sydöstra Europa. Vi kommer också att utforska arkitekturen och de underliga och kontroversiella statyerna som ligger i Makedonia-torget.
Efter lunch, fortsätter vi mot Ohridsjön. Ohrid grundades för mer än 2400 år sedan och har alltid varit ett viktigt kulturellt och andligt centrum. För att bevara stadens unika arv, 1980 har den inkluderats i UNESCO-världsarvslistan. Övernattning på hotell i Ohrid.

Dag 3: Ohrid – Tirana (Albanien)
Dagen börjar längs det lugna blåa vattnet i Ohridsjön. Vi kommer att njuta av en vandringstur genom Gamla stan, passera Sankta Sofias kyrka och den romerska amfiteatern och klättra upp till utsiktspunkten och tsar Samuils fästning. Vi kommer att besöka den lilla, avskilda Sankt Johannes kyrkan i Kaneo, som har en fantastisk utsikt över Ohridsjön. På eftermiddagen åker vi till den albanska huvudstaden Tirana (130 km / 2,5 timmar).

Dag 4: Tirana – Gjirokastra
Efter frukost har vi en vandringstur i Tirana under vilken vi kommer att utforska de viktigaste sevärdheterna - regeringens byggnader, den stora renoverade Skanderbeg-torget, Enver Hoxhas f.d. residens.
Efter lunch åker vi tillbaka i tiden till staden Gjirokastra, känd för sina pittoreska gator och ottomanska hus, som också är skyddade av UNESCO. Gjirokastra är födelseplatsen till den kommunistiska härskaren Enver Hoxha. (230 km / 3,5 timmar)

Dag 5: Gjirokastra - Monodendri (Grekland)
Idag kommer vi att korsa gränsen till Grekland. På väg till Monodendri kommer vi att njuta av den fantastiska naturen i Zagoria - en magisk region i Pindusbergen, känd för sina pittoreska byar och välvda stenbroar. Vi kommer att stanna vid panoramautsikten över Vikos-ravinen som har inkluderats i Guinness Rekordboken. Övernattning på hotell i Monodendri.

Dag 6: Monodendri – Kipi – Ioánnina
På morgonen utgorskar vi en annan typisk Zagoria-by – Kipi, känd för sina välvda broar (Kontodimos, Milos, Petsonis) och dess väl bevarade folklore arv. Därefter är vi på väg till Ioánnina, huvudstaden i Epirusregionen. Ioánnina har alltid varit en mötesplats för olika kulturer och religioner. Dess kristna, islamiska och judiska arv har bevarats genom århundradena och vi kommer att få chansen att utforska det på vår eftermiddagspromenad genom stadens historiska centrum. Vi kommer att beundra den arkitektoniska skönheten i byggnader som Matei Hussein huset och den ottomanska moskén Veli Pasha.

Dag 7: Ioannina – Meteora – Thessaloniki
Vår morgon börjar med 2 timmars bilresa till det världsberömda Meteora-klosterkomplexet som dateras tillbaka till 1400-talet. Det här är det mest pittoreska och magnifika stället att besöka i Grekland. Ordet meteora betyder faktiskt "hängande i luften" och dessa kloster stiger över 300 meter över oss och hänger surrealistiskt på de branta klipporna. Dessa kloster erbjöd ett tryggt ställe för den kristna befolkningen i Grekland i århundraden av ottomanska styret. Efter lunch fortsätter vår resa mot Thessaloniki, som ligger vid Egeiska havet. Övernattning.

Dag 8: Avresa


Priset inkluderar:
Resa med privatbuss och all transport enligt resplan
flygplatstransfer från Sofia flygplats vid ankomst dag 1
engelsktalande färdledare från Penguin Travel och lokala engelsktalande guider på plats
bekväma standardhotell i dubbelrum med egen WC och dusch
frukost

Ingår ej:
Flygbiljetter
drycker och måltider som inte nämns i programmet
flygplatstransfer dag 8
dricks
försäkringar
personliga utgifter
inträdesavgifter (betalas på plats)

Ytterligare tjänster:
Transfer till Thessaloniki-flygplats: 25 EUR per transfer per bil (1-3 pax)


Fotogalleri


Den Okända Balkan – Bulgarien, Nordmakedonien, Albanien, Grekland (Nominell 4.83 / 5 Baserat på 118 Recensioner)
Deltagarantal
Min. 4
Bokningskod
BLKSOUTH
Rila-Pirin Trek (Bulgarien) 6600 SEK, 8 Dagar

Rila-Pirin Trek (Bulgarien)

Låt dina tankar vila och följ fötternas rytm i en orörd, barsk natur. En unik fjällvandring ovan...
Rundresa i Centralamerika 17600 SEK, 13 Dagar

Rundresa i Centralamerika

Centralamerika i ett nötskal – Guatemala, Nicaragua, El Salvador och Honduras. Vår rundresa...
Rundresa på Balkan - kulturhistoriskt kalejdoskop 13350 SEK, 14 Dagar

Rundresa på Balkan - kulturhistoriskt kalejdoskop

LADDA NER VÅR TRIP DOSSIER På en och samma resa lär du känna kulturen och historien av flera...
Se allt»

Aktuellt

13.03.2017 17:30

10 fakta om Nordkorea

  1. Nordkoreas kalendern är baserad på födelsedagen av landets "eviga president" Kim Il-Sung: den 15:e april 1912 2. Det finns nästan inga fungerande trafikljus, och de få som fungerar används inte, för de har ersatts av poliser som styr trafiken. 3. Världens största stadion - Rungrado May 1 Stadium - finns i Nordkorea , och har 150,000 sittplatser 4. Dragspel är den...


05.08.2016 15:40

WEEKEND SKIDRESOR TILL BANSKO

I år är vi glada att få kunna erbjuda kortare skidresor. Har du inte möjlighet att resa en hel vecka kan vi ordna kortare skidresor, t.ex. över en veckoslut. Kontakta oss gärna för priser och ett reseförslag som passar just dig.  


10.12.2015 14:12

Bansko Nyheter: Ny 6-stolslift klar till säsongen

Nu börjar skidsäsongen i Bansko! Officielt öppnar skidsäsongен i Bansko den 12:е december och i förbindelse med det ska den nya 6-stolsliften sättas i gång. Den nya liften har en hastighet på 6 m/sek och en kapacitet på 2000 personer per timme. Liften kör 2.3 km (6-7 minuter) upp till Shiligarnik-Todorka. Har ni inte beställt er skidsemester i Bansko än? Klicka här för mer information. Vi...


16.07.2015 12:30

SKIDRESOR - SISTA CHANSEN!

Sista chansen att boka din vintersemester till sommarpriser. Du har väl inte missat vårt nyhetsbrev med detta fantastiska erbjudande på skidresorna till Bulgarien? Vi vill uppmärksamma dig att vi har några platser kvar på utvalda veckor till Bansko. Du kan spara ytterligare på din reskassa om du är snabb och slutbetalar din skidresa till Bulgarien före den 22/7. Då får du ett 6-dagars...