Den Okända Balkan – Bulgarien, Nordmakedonien, Albanien, Grekland

Den Okända Balkan – Bulgarien, Nordmakedonien, Albanien, Grekland

En resa tillbaka i tiden för att utforska det historiska arvet och den kulturella mångfalden av länderna som en gång i tiden har härskats av Alexander den store. Under denna resa ska vi upptäcka skönheten och det stora grekiska, romerska och ottomanska arvet i Nordmakedonien, medan vi njuter av en promenad i huvudstaden Skopje eller längs Ohridsjöns stränder. Vårt äventyr kommer att ta oss vidare till den postkommunistiska och eklektiska Tirana – Albaniens huvudstad samt staden Gjirokastra som bär spår från det osmanska lant- och stadslivet. När vi väl fått en djupare förståelse av den rika albanska historien kommer vi att korsa gränsen till Grekland för att beundra naturen i Pindosbergen i Zagoria-regionen. Vi kommer att ta vägarna som slingrar sig genom bergen och går förbi några små, charmerande byar och dramatiska raviner. Vi kommer att utforska den mångkulturella Ioánnina samt det berömda klosterkomplexet Meteora. Till slut kommer vi att koppla av vid Egeiska havets magnifika kust i Thessaloniki.

Höjdpunkter:
Balkan huvudstäder – upplev Sofias, Skopjes och Tiranas kontrasterande arkitektur och kultur
Ohrid – ett litterärt centrum från Medeltiden och den sista huvudstaden i Första bulgariska riket. Tillsammans med Ohridsjön är staden under UNESCOs skydd
Gjirokastra – en del av UNESCOs världsarvslista
Vikos-ravinen och stenbroarna i Zagori
♦ Det magnifika Meteora-klosterkomplexet, som ligger högt uppe på branta klippformationer


Reseplan:   

Dag 1: Sofia (Bulgarien)
Ankomst till Sofia, transfer till hotellet för övernattning

Dag 2: Sofia – Skopje – Ohrid (Nordmakedonien)
Efter frukost kör vi 250 km västerut till Nordmakedoniens huvudstad Skopje. Vandringstur i Makedoniens huvudstad. Vi besöker den gamla basaren som den största och den bäst bevarade turkiska basaren i sydöstra Europa. Vi kommer också att utforska arkitekturen och de underliga och kontroversiella statyerna som ligger i Makedonia-torget.
Efter lunch, fortsätter vi mot Ohridsjön. Ohrid grundades för mer än 2400 år sedan och har alltid varit ett viktigt kulturellt och andligt centrum. För att bevara stadens unika arv, 1980 har den inkluderats i UNESCO-världsarvslistan. Övernattning på hotell i Ohrid.

Dag 3: Ohrid – Tirana (Albanien)
Dagen börjar längs det lugna blåa vattnet i Ohridsjön. Vi kommer att njuta av en vandringstur genom Gamla stan, passera Sankta Sofias kyrka och den romerska amfiteatern och klättra upp till utsiktspunkten och tsar Samuils fästning. Vi kommer att besöka den lilla, avskilda Sankt Johannes kyrkan i Kaneo, som har en fantastisk utsikt över Ohridsjön. På eftermiddagen åker vi till den albanska huvudstaden Tirana (130 km / 2,5 timmar).

Dag 4: Tirana – Gjirokastra
Efter frukost har vi en vandringstur i Tirana under vilken vi kommer att utforska de viktigaste sevärdheterna - regeringens byggnader, den stora renoverade Skanderbeg-torget, Enver Hoxhas f.d. residens.
Efter lunch åker vi tillbaka i tiden till staden Gjirokastra, känd för sina pittoreska gator och ottomanska hus, som också är skyddade av UNESCO. Gjirokastra är födelseplatsen till den kommunistiska härskaren Enver Hoxha. (230 km / 3,5 timmar)

Dag 5: Gjirokastra - Monodendri (Grekland)
Idag kommer vi att korsa gränsen till Grekland. På väg till Monodendri kommer vi att njuta av den fantastiska naturen i Zagoria - en magisk region i Pindusbergen, känd för sina pittoreska byar och välvda stenbroar. Vi kommer att stanna vid panoramautsikten över Vikos-ravinen som har inkluderats i Guinness Rekordboken. Övernattning på hotell i Monodendri.

Dag 6: Monodendri – Kipi – Ioánnina
På morgonen utgorskar vi en annan typisk Zagoria-by – Kipi, känd för sina välvda broar (Kontodimos, Milos, Petsonis) och dess väl bevarade folklore arv. Därefter är vi på väg till Ioánnina, huvudstaden i Epirusregionen. Ioánnina har alltid varit en mötesplats för olika kulturer och religioner. Dess kristna, islamiska och judiska arv har bevarats genom århundradena och vi kommer att få chansen att utforska det på vår eftermiddagspromenad genom stadens historiska centrum. Vi kommer att beundra den arkitektoniska skönheten i byggnader som Matei Hussein huset och den ottomanska moskén Veli Pasha.

Dag 7: Ioannina – Meteora – Thessaloniki
Vår morgon börjar med 2 timmars bilresa till det världsberömda Meteora-klosterkomplexet som dateras tillbaka till 1400-talet. Det här är det mest pittoreska och magnifika stället att besöka i Grekland. Ordet meteora betyder faktiskt "hängande i luften" och dessa kloster stiger över 300 meter över oss och hänger surrealistiskt på de branta klipporna. Dessa kloster erbjöd ett tryggt ställe för den kristna befolkningen i Grekland i århundraden av ottomanska styret. Efter lunch fortsätter vår resa mot Thessaloniki, som ligger vid Egeiska havet. Övernattning.

Dag 8: Avresa


Priset inkluderar:
Resa med privatbuss och all transport enligt resplan
flygplatstransfer från Sofia flygplats vid ankomst dag 1
engelsktalande färdledare från Penguin Travel och lokala engelsktalande guider på plats
bekväma standardhotell i dubbelrum med egen WC och dusch
frukost

Ingår ej:
Flygbiljetter
drycker och måltider som inte nämns i programmet
flygplatstransfer dag 8
dricks
försäkringar
personliga utgifter
inträdesavgifter (betalas på plats)

Ytterligare tjänster:
Transfer till Thessaloniki-flygplats: 25 EUR per transfer per bil (1-3 pax)


Fotogalleri


Den Okända Balkan – Bulgarien, Nordmakedonien, Albanien, Grekland (Nominell 4.83 / 5 Baserat på 153 Recensioner)
*För den mest uppdaterade resplanen och ytterligare information, vänligen kontrollera den engelska versionen av vår webbplats.
Deltagarantal
Min. 4
Bokningskod
BLKSOUTH
Saudiarabien: Bakom den andliga slöjan 25300 SEK, 8 Dagar

Saudiarabien: Bakom den andliga slöjan

Saudiarabien är en av de mest gåtfulla och svåra platserna att besöka, så missa inte denna unika...
Kaukasusupptäckare - Armenien, Georgien och Azerbajdzjan 13800 SEK, 11 Dagar

Kaukasusupptäckare - Armenien, Georgien och Azerbajdzjan

Kaukasus - regionen där Europa möter Asien, där dramatiska naturlandskap möter tusentals år gamla...
Syrien och Libanon – rundresa 16050 SEK, 8 Dagar

Syrien och Libanon – rundresa

Damaskus välkomnar dig igen! Syrien har haft några turbulenta år med kriget som rasade i landet....
Se allt»

Aktuellt

15.11.2023 17:45

Utforska Abidjan: Elfenbenskustens livliga metropol

Välkommen till Abidjan, Elfenbenskustens kulturella hjärtslag! Med sin blandning av modernitet och tradition är denna västafrikanska stad en dold pärla som väntar på att bli utforskad. Abidjans charm ligger i dess mångfald, från livliga marknader till fantastiska laguner och aptitretande mat. I den här reseguiden tar vi dig med på en resa genom den förtrollande staden Abidjan. Upptäck Abidjans...


07.09.2023 18:41

Stans Country: Utforska regionen, länderna och kulturen

Är du nyfiken på regionen Stans Country och dess unika länder? Stans, även känd som de centralasiatiska länderna, inkluderar Kazakstan, Kirgizistan, Tadzjikistan, Turkmenistan och Uzbekistan. Dessa länder, som delar historiska och kulturella band, har mycket att erbjuda, från fantastiska landskap till olika etniska traditioner. Vilken region är Stans? Stans ligger i Centralasien, mellan...


05.06.2023 18:29

Suchitoto: En Charmig Kulturpärla i El Salvador

El Salvador är känt för sina fantastiska stränder och pittoreska vulkaner, men låt oss inte glömma landets dolda pärlor. En sådan pärla är Suchitoto, en charmig liten stad som ligger högt uppe i bergen i El Salvador. Med sin rika historia, kulturella arv och natursköna omgivningar är Suchitoto ett resmål som inte får missas av äventyrslystna resenärer. Suchitoto, även känt som "Staden av...


13.03.2017 17:30

10 fakta om Nordkorea

  1. Nordkoreas kalendern är baserad på födelsedagen av landets "eviga president" Kim Il-Sung: den 15:e april 1912 2. Det finns nästan inga fungerande trafikljus, och de få som fungerar används inte, för de har ersatts av poliser som styr trafiken. 3. Världens största stadion - Rungrado May 1 Stadium - finns i Nordkorea , och har 150,000 sittplatser 4. Dragspel är den...