Syrien och Libanon – rundresa

Syrien och Libanon – rundresa 16050 SEK, 8 Dagar

Damaskus välkomnar dig igen! Syrien har haft några turbulenta år med kriget som rasade i landet. Men nu går det långsamt tillbaka till ett lugnt liv och delar av landet långsamt öppnas för turister igen. Var en av de första som besöker Damaskus efter kriget och njut av de historiska, arkitektoniska och kulturella sevärdheterna i detta underbara land. Turen kombineras med ett besök till Libanon, där du kommer att kunna se några av de viktigaste platserna som är värda att besöka som Jeita Grotto (bland finalisterna i UNESCO:s sju naturliga underverk), Beirut och Byblos - Ja, den stad som kan ha givit upphov till namnet på den heliga skrift: "bibeln". 


Reseplan:   

Dag 1: Beirut
Ankomst till Beirut internationella flygplats, där du möts av vår lokala representant. Därefter har du transfer till hotellet och övernattning.

Dag 2: Beirut – Baalbek – Ksara – Damaskus
Frukost. Vi kör till Bekaa-dalen, som bjuder in dig till hjärtat av de vackraste vinodlingsområdena i världen. Vid ankomst i Bekaa, besöker vi den fönikiska staden Baalbek, som var känd som Heliopolis under den hellenistiska perioden. Den bevarade sin religiösa funktion under romartiden, när helgedomen av den heliopolitiske Jupiter lockade tusentals pilgrimer. Baalbek, med sina kolossala strukturer, är ett av de finaste exemplen på kejserlig romersk arkitektur vid dess apogeum. Efteråt besöker vi Ksara, beläget i hjärtat av Beqaa, där flera vingårdar producerar utsökt vin och arak (liknar brännvin). Vi korsar gränsen till Syrien och kör vidare till Damaskus för övernattning.

Dag 3: Damaskus
Damaskus gamla stad innehåller ett flertal sevärdheter: Damaskus nationalmuseum, som innehåller den finaste samlingen av arkeologiska artefakter från hela landet. Bland dess skatter finns ett fragment av det äldsta kända alfabetet i världen, uppgrävt vid Ugarit, och en 1800-årig synagoga som transporterades stycke från stycke från Dura Europos vid Eufratfloden; Umayyadmoskén, som är döpt efter islams första härskande dynasti, och är en av de stora monumenten som bevisar påhittigheten och genialiteten av den tidiga islamen; Azem Palatset, den ottomanska guvernörens lyxiga hem; Souq Al Hamidiyeh; den livliga täckta basaren som fyller sinnena med färger och liv; Saladins Mausoleum, den stora ledaren som befriade Jerusalem från Korsfararna; den legendariska Raka gatan som nämns i Bibeln och sträcker sig över hela gamla stan från öst till väst; St Ananias kapell och Paulus fönster, varifrån Paulus sänktes för att fly från romarna; och Bab Touma, det kristna området med sina charmiga gränder och hantverksbutiker. Övernattning i Damaskus.

Dag 4: Damaskus – Ma’loula – Krak des Chevaliers
Efter frukost kör vi till Ma’loula, som ligger bara 60 kilometer från Damaskus och lockar besökare både för sin charm och för sin betydelse i syriska kristendomens historia. Husen i Ma’loula är målade i pastellfärger som violett och blått och ligger mitt emellan två imponerande berg. Vi följer en smal väg djupt in i berget (den berömda Al Faj) till toppen av berget för att utforska grottor som går tillbaka till romartiden. Ma’loula är en av de enda kvarvarande platserna på jorden där man fortfarande talar ett västarameiskt språk. Detta nyarameiska språk är en ättling till ett västarameiskt språk som var nära till det språket som Jesus talade (Galilee-dialekten). Här kan man också se två historiska kristna kloster: ett grekisk-ortodoxa kloster tillägnad St. Thekla, och ett katolskt kloster tillägnad Saint Sergius. Legenden säger att Thekla försökte rymma från sin hedniska faders vakter när hon befann sig fast framför den höga bergskanten. Hennes böner och tårar gjorde så att berget splittrade, så att Thekla kunde fly. Idag sipprar hennes tårar ned i en pool där de troende samlar vatten för dess mirakulösa krafter. Vi förtsätter sedan till Wadi al-Nasara "Kristi dal" för övernattning nära Krak des chevaliers.

Dag 5: Krak des Chevaliers – Sednaya – Beirut
Idag besöker vi Krak des Chevaliers, som är en av de mest spektakulära men inte så kända medeltida slott i världen. På 650 m över havet har Krak en underbar arkitektur och ett strategiskt läge med utsikt över Wadi al-Nasara och är utan tvekan en av världens makalösa underverk. Det är ett slott för Korsfarare och riddare – eller Qalaat al Hosn som det heter på arabiska och är en oförglömlig syn på storhet. Vi fortsätter sedan till Sednaya, som är känt för sina pittoreska utsikter och kristna arv. Efter Jerusalem har Sednaya varit det mest kända centrumet för kristen pilgrimsfärd i öst eftersom en vision av Jungfru Maria visade sig för den bysantinska kejsaren Justinian medan han jagade ett rådjur i området. Rådjuret omvandlades till Jungfru Maria och bad honom att bygga en helgedom till hennes ära där. Klostret vid Sednaya innehåller några av de viktigaste ikonerna i den kristna världen, som tros ha blivit målade av evangelisten St Lukas. Vi fortsätter sedan till Beirut för övernattning.

Dag 6: Beirut – Jeita Grotto – Byblos – Beirut
Vi kör längs Beirut City-kusten till den pittoreska Duvklippan. Vi fortsätter till Hamras kommersiella område och besöker sedan Nationalmuseet eller Grand Serail. Sista stoppet blir vid “Martyrs Square” för att upptäcka det vackra gamla Beirut centrum med dess nyupptäckta stora arkeologiska utgrävningar och nyligen renoverade byggnader med vacker arkitektur, kyrkor och moskéer. Vi fortsätter norrut till Jeita Grotto - en enorm grotta fylld med varje form och storlek av stalaktit och stalagmit som finns. Vi avslutar dagens tur i Byblos (Jbeil), belägen 37 km norr om Beirut, och anses av många att vara den äldsta staden i världen - ständigt bebodd i mer än 7000 år. Rester av neolitisk, medelbronsålder, amorit, egyptisk, hyksos, fönikisk, grekisk, romersk, bysantinsk, arabisk och korsfarare ursprung finns här. Byblos viktigaste arv är den berömda sarkofagen av Ahiram, kung av Byblos i 1300-talet B.C. som bär en föniksik inskrift som tros vara det första skriftliga alfabetet i världen. Byblos kan ha givit upphov till namnet på den heliga skrift: "bibeln". Tillbaka till Beirut för övernattning.

Dag 7: Beirut – Deir El-Qamar – Beit Ed-Din – Barouk-cedernaturreservat – Beirut
Idag kör vi söder om Beirut till Deir El Qamar, den före detta huvudstaden i Libanon, där det fortfarande finns flera palats i det vackra torget och det berömda Marie Baz-museet, Notre Dame-kyrkan och Fakhr Ed-Dine-moskén från 1700-talet. Vi fortsätter till Beit Ed-Din för att besöka det magnifika palatset av Emir Bechir, känt för att vara ett mästerverk i den orientaliska arkitekturen, som blev numera ett sommarboende till presidenten av Republiken Libanon. Barouk är en trevlig sommarstad, riklig med källor. Barouks cedrar, som nås antingen från Moukhtara eller Barouk-byn, är mindre och yngre än de som finns i Bsharreh, men extremt vackra och välskötta. Al Shouf-cedernaturreservatet täcker cirka 550 km². Ek, fur och enbuske är bara några av de 16 trädtyperna som växer här. Ovanför lunden vid bergstoppen kan man se en fantastisk panoramautsikt över Beqaa-dalen. Övernattning i Beirut

Dag 8: Avresa
Transfer till Beirut internationella flygplats för avresa.


Visum: Visum till Libanon kan erhållas på flygplatsen vid ankomst och är för närvarande utan kostnad.
Visum till Syrien: var vänlig och skicka en skannad kopia av ditt pass i .jpeg format till oss när du bokar turen. Vi kommer att söka om godkännande för visum åt dig i förväg och detta kan ta upp till 60–75 dagar. Tillåtelsen är inte själva visumet. Det hämtas och betalas för när vi ankommer till gränsen (60-80 EUR beroende på din nationalitet). Det ska inte finnas några israeliska frimärken eller visum i ditt pass!

Värt att veta: Vi rekommenderar att du tar med USD i kontanter för denna tur. I Libanon kan man använda även EUR och kreditkort men i Syrien är det bättre att ha USD i kontanter som kan växlas på plats.


Priset inkluderar:
7 övernattningar på standardhotell med frukost
delad transfer från och till flygplatsen
kollektiv inrese/avrese-tillåtelse till Syrien
transport enligt program
Engelsktalande lokalguide
Engelsktalande Penguin färdledare (min. 7 personer)
entréavgifter
dricks på hotellen

Ingår ej:
Flygbiljetter
visum till Syrien – betalas vid gränsen
drycker och måltider som inte nämns i programmet
dricks
försäkring
landgränsavgift till Libanon vid avresa från Syrien: för närvarande 5 USD per person
personliga utgifter

Ytterligare tjänster:
Visum till Syrien som betalas vid gränsen: 60 – 80 EUR beroende på din nationalitet.Visumet är gratis för en grupp över 10 st. Libanons förlängningspris 3 dagar / 2 nätter: 4-5 p: 330 EUR 6-8 p: 300 EUR


Fotogalleri


Syrien och Libanon – rundresa (Nominell 4.93 / 5 Baserat på 156 Recensioner)
*För den mest uppdaterade resplanen och ytterligare information, vänligen kontrollera den engelska versionen av vår webbplats.
Pris
16050 SEK
Reslängd
8 Dagar
Enkelrum
3650 SEK
Bokningsstatus
Garanterad avgång
Pris
16050 SEK
Reslängd
8 Dagar
Enkelrum
3650 SEK
Bokningsstatus
Öppet för bokning
Pris
16050 SEK
Reslängd
8 Dagar
Enkelrum
3650 SEK
Bokningsstatus
Öppet för bokning

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Deltagarantal
6-12
Bokningskod
SYRUND
Rundresa i Senegal och Gambia 15250 SEK, 10 Dagar

Rundresa i Senegal och Gambia

Ökenland, tropiska skogar och magnifika kuster. På denna unika semester i Västafrika upptäcker...
Syrien och Libanon – rundresa 16050 SEK, 8 Dagar

Syrien och Libanon – rundresa

Damaskus välkomnar dig igen! Syrien har haft några turbulenta år med kriget som rasade i landet....
Jemen - fastlandetstur (från Salalah, Oman) 25750 SEK, 8 Dagar

Jemen - fastlandetstur (från Salalah, Oman)

Jemen, med sin rika historia, kulturarv och naturliga skönhet, var ett populärt turistmål innan...
Se allt»

Aktuellt

15.11.2023 17:45

Utforska Abidjan: Elfenbenskustens livliga metropol

Välkommen till Abidjan, Elfenbenskustens kulturella hjärtslag! Med sin blandning av modernitet och tradition är denna västafrikanska stad en dold pärla som väntar på att bli utforskad. Abidjans charm ligger i dess mångfald, från livliga marknader till fantastiska laguner och aptitretande mat. I den här reseguiden tar vi dig med på en resa genom den förtrollande staden Abidjan. Upptäck Abidjans...


07.09.2023 18:41

Stans Country: Utforska regionen, länderna och kulturen

Är du nyfiken på regionen Stans Country och dess unika länder? Stans, även känd som de centralasiatiska länderna, inkluderar Kazakstan, Kirgizistan, Tadzjikistan, Turkmenistan och Uzbekistan. Dessa länder, som delar historiska och kulturella band, har mycket att erbjuda, från fantastiska landskap till olika etniska traditioner. Vilken region är Stans? Stans ligger i Centralasien, mellan...


05.06.2023 18:29

Suchitoto: En Charmig Kulturpärla i El Salvador

El Salvador är känt för sina fantastiska stränder och pittoreska vulkaner, men låt oss inte glömma landets dolda pärlor. En sådan pärla är Suchitoto, en charmig liten stad som ligger högt uppe i bergen i El Salvador. Med sin rika historia, kulturella arv och natursköna omgivningar är Suchitoto ett resmål som inte får missas av äventyrslystna resenärer. Suchitoto, även känt som "Staden av...


13.03.2017 17:30

10 fakta om Nordkorea

  1. Nordkoreas kalendern är baserad på födelsedagen av landets "eviga president" Kim Il-Sung: den 15:e april 1912 2. Det finns nästan inga fungerande trafikljus, och de få som fungerar används inte, för de har ersatts av poliser som styr trafiken. 3. Världens största stadion - Rungrado May 1 Stadium - finns i Nordkorea , och har 150,000 sittplatser 4. Dragspel är den...