Rundresa i Oman 15800 SEK, 8 Dagar

En härlig blandning av historia, öken och turkosblått hav – detta är Sultanatet Oman.

Vår rundresa i Oman tar dig till den Arabiska halvön där vi upplever skönheten av ökenlandskap i Wahiba Sands, den ljuvliga huvudstaden som fick utmärkelsen ’ Arab capital 2012’, de historiska bosättningarna i Nizwa och mycket mer. Här finns något för alla smak och intressen. Följ med oss till detta fascinerande land och upplev det oexploaterade sultanatet Oman.

Resans höjdpunkter
Muscat – Omans huvudstad vackert beläggen vid Omanviken
Ras al Jinz – en fiskeby känd världen runt som platsen där de hotade gröna sköldpaddor (Chelonia mydas) lägger sina boägg.
Nizwa – landets kulturella huvudstad


Reseplan:
Dag 1 (sö-). Muscat

Ankomst (på egen hand och räkning) till Muscat; transfer till hotellet och inkvartering.

Dag 2 (må-). Batinah (ca 325 km)
Efter frukost åker vi på utflykt till Batinah vid kusten. Vi gör ett stopp vid Barka med besök på den lokala fiskemarknaden. Vidare till Nakhal vackert beläget blan dalarplanteringar och känt för sina varma källor. Vi besöker Nakhal borgen (från 1600-talet) och efet vi intagit vår lunch (ej inkl, i paketpriset) vid vattenkällorna styr vi mot Al Hazm-fortet och tillbaka till Muscat.

Dag 3 (ti-). Muscat (ca 80 km)
Idag utforskar vi Muscat – den Stora moskén (OBS. lämpliga kläder behövs) byggd av sten och marbor; Muttrah Souk – den klassiska orientmarknad, samt Bait Al Zubair museet. Vårt nästa fotostopp för dagen är vid palatset och därefter tar vi en seglads utmed Muscat kustremsan. Vi äter vår lunch (inkl.) på en traditionell restaurang. Övernattning i Muscat.

Dag 4 (ons-). Muscat – Jabrin – Al Hamra – Jebel Shams – Nizwa (ca 350 km)
Efter frukosten åker vi inåt landet med ett första stopp vid Jabrin slottet, en riktig turist dragplåster. Senare åker vi till byn Al Hamra. Staden är känd för sina vattningskanaler (Falaj). Vi byter till en 4x4WDR fordon och vi åker till Jebel Shams (”Solens berg”) där vi upplever den spektakulära utsukten över Grand Canyon of Oman. Senare på eftermiddagen är vi framme i Nizwa, där vi besöker Nizwa Souq – marknaden för allt mellan himmel och jord. Övernattning på hotell.

Dag 5 (to-). Nizwa – Sinaw – Al Mansfah – Wahiba (ca 220 km)
Efter frukost besöker vi Sinaw torsdagsmarknaden. Senare besöks ett lokalt hus där vi har hemlagad lunch. På vägen mot öknen stannar vi vid byn Al Mansfah med en välbevarad atmosfär och charm. Vi kommer till Wahiba Sands där ett 4x4WDR tar oss off-road till vår camp. Middag (inkl,) och övernattning i öknen.

Dag 6 (fr-). Wahiba – Wadi Bani Khaled – Sur (ca 210 km)
Efter frukost tar oss 4x4WDR fordonet tillbaka till vår buss och vi forsätter mot Wadi Bani Khaled. Kontrasten är enastående – öknen byts mot grönskan i Wadi Bani Khaled. Lunch (ej inkl.). Vi fortsätter mot kuststaden Sur med besök på dhow verkstad (båtverkstad). Möjlighet (docj ej garanterat, ej inkl. i priset) att beskåda havssköldpaddor. Middag och övernattning i Sur.

Dag 7 (lö-). Sur – Wadi Tiwi – Muscat (ca 250 km)
Efter frukost åker vi till Sur där vi gör en citytut. Vi åker sedan utmed kusten tillbaka till Muscat med ett första stopp i Wadi Tiwi och sedan i Wadi Shab Resort där vi intar vår lunch (inkl.). Inkvartering på hotellet i Muscat och tid på egen hand. Övernattning i Muscat.

Dag 8 (sö-). Avresa
Transfer till flygplatsen och avresa på egen hand och räkning mot Europa eller vidare enligt eget program. 


Bra att veta: ►turens längd: 8 dagar/7 nätter ►Datumet för resan är inte garanterat och vi kontrollerar tillgängligheten för vilket datum som helst för dig ►turen börjar på söndagar ►Fotografering: Man måste alltid fråga om lov att få ta bilder på människor och privat egendom. ►Klädstil: man ska följa landets sedvanor angående kläder – kvinnor ska ha långa kjolar och klänningar och männen ska inte ha shorts. Om du är osäker rådgör med vår lokala guide. ►Det är förbudet att samla koraler, snäckskal och dylik. ►Undvik att dricka kranvatten och mjölkprodukter, som vanligen är gjorda på opastöriserad mjölk. ►Följ för övrigt en sund förnuft när det gäller mat och drick.

Visum:  Nordiska medborgare får visum online före ankomsten: https://evisa.rop.gov.om/ (ca 15USD för upp till 10 dagar vistelse i landet eller ca 55 USD för upp till 30 dagar). Man måste visa gyltig returbiljett. Passet ska vara gyltigt minst 6 månader efter hemresan och i gott skick; det får inte vara sprucket eller trasigt någonstans (inga lösa sidor, inga synliga skador och dylik) och måste innehålla 2 ostämplade sidor och utan Israelstämplar.
Vi reserverar oss för information som inte kommit oss tillhanda. 

Vi rekommenderar resa i perioden: september - april


Priset inkluderar:
6 nätter på 3*-hotell (del i dubbelrum
med eget WC/dusch) i Nizwa och Sur; 4*-hotell i Muscat samt 1 natt i camp i öknen
frukost (alla dagar)
3 luncher och 2 middagar
mineralvatten på flaska under turen
transport och entréavgifter jfr. program
engelsktalande lokal guide
transfer flygplats-hotell t/r utan guide
lokal skatt

Ingår ej:
Flygresa
måltider utöver de beskrivna i avsnittet ’I grundpriset ingår’
" Meet & Greet Muscat ” på flygplatsen
drycker och dricks
turistvisum
försäkringar
privata utgifter

Ytterligare tjänster:
ekstra natt i Muscat: på begäran
vi kan också arrangera resan med inkvartering på hotell av högre standard (superior): kontakta oss för mer info och pris
Jul och nyårstillägg: på begäran


Fotogalleri


Rundresa i Oman (Nominell 4.79 / 5 Baserat på 384 Recensioner)
Pris
15800 SEK
Reslängd
8 Dagar
Enkelrum
3900 SEK
Bokningsstatus
Garanterad avgång
Pris
15800 SEK
Reslängd
8 Dagar
Enkelrum
3900 SEK
Bokningsstatus
Garanterad avgång
Pris
15800 SEK
Reslängd
8 Dagar
Enkelrum
3900 SEK
Bokningsstatus
Fullt
Pris
15800 SEK
Reslängd
8 Dagar
Enkelrum
3900 SEK
Bokningsstatus
Garanterad avgång

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Vi rekommenderar flygresa med Qatar Airways via Doha, Turkish Airlines via Istanbul, British Airways via London

Deltagarantal
Min. 2
Bokningskod
OMAN
Syrien och Libanon – rundresa 17900 SEK, 8 Dagar

Syrien och Libanon – rundresa

Damaskus välkomnar dig igen! Syrien har haft några turbulenta år med kriget som rasade i landet....
Rundresa i Centralamerika 19700 SEK, 13 Dagar

Rundresa i Centralamerika

Centralamerika i ett nötskal – Guatemala, Nicaragua, El Salvador och Honduras. Vår rundresa...
På cykel i norra Bulgarien (Balkanbergen) 7250 SEK, 8 Dagar

På cykel i norra Bulgarien (Balkanbergen)

Under den här resan cyklar vi längs Balkanbergens norra och centrala delar, som är kända för sin...
Se allt»

Aktuellt

07.09.2023 18:41

Stans Country: Utforska regionen, länderna och kulturen

Är du nyfiken på regionen Stans Country och dess unika länder? Stans, även känd som de centralasiatiska länderna, inkluderar Kazakstan, Kirgizistan, Tadzjikistan, Turkmenistan och Uzbekistan. Dessa länder, som delar historiska och kulturella band, har mycket att erbjuda, från fantastiska landskap till olika etniska traditioner. Vilken region är Stans? Stans ligger i Centralasien, mellan...


05.06.2023 18:29

Suchitoto: En Charmig Kulturpärla i El Salvador

El Salvador är känt för sina fantastiska stränder och pittoreska vulkaner, men låt oss inte glömma landets dolda pärlor. En sådan pärla är Suchitoto, en charmig liten stad som ligger högt uppe i bergen i El Salvador. Med sin rika historia, kulturella arv och natursköna omgivningar är Suchitoto ett resmål som inte får missas av äventyrslystna resenärer. Suchitoto, även känt som "Staden av...


13.03.2017 17:30

10 fakta om Nordkorea

  1. Nordkoreas kalendern är baserad på födelsedagen av landets "eviga president" Kim Il-Sung: den 15:e april 1912 2. Det finns nästan inga fungerande trafikljus, och de få som fungerar används inte, för de har ersatts av poliser som styr trafiken. 3. Världens största stadion - Rungrado May 1 Stadium - finns i Nordkorea , och har 150,000 sittplatser 4. Dragspel är den...


05.08.2016 15:40

WEEKEND SKIDRESOR TILL BANSKO

I år är vi glada att få kunna erbjuda kortare skidresor. Har du inte möjlighet att resa en hel vecka kan vi ordna kortare skidresor, t.ex. över en veckoslut. Kontakta oss gärna för priser och ett reseförslag som passar just dig.