Rundresa i Oman 11550 SEK, 8 Dagar

En härlig blandning av historia, öken och turkosblått hav – detta är Sultanatet Oman.

Vår rundresa i Oman tar dig till den Arabiska halvön där vi upplever skönheten av ökenlandskap i Wahiba Sands, den ljuvliga huvudstaden som fick utmärkelsen ’ Arab capital 2012’, de historiska bosättningarna i Nizwa och mycket mer. Här finns något för alla smak och intressen. Följ med oss till detta fascinerande land och upplev det oexploaterade sultanatet Oman.

Resans höjdpunkter
Muscat – Omans huvudstad vackert beläggen vid Omanviken
Ras al Jinz – en fiskeby känd världen runt som platsen där de hotade gröna sköldpaddor (Chelonia mydas) lägger sina boägg.
Nizwa – landets kulturella huvudstad


Reseplan:
Dag 1 (sö-). Muscat

Ankomst (på egen hand och räkning) till Muscat; transfer till hotellet och inkvartering.

Dag 2 (må-). Batinah (ca 325 km)
Efter frukost åker vi på utflykt till Batinah vid kusten. Vi gör ett stopp vid Barka med besök på den lokala fiskemarknaden. Vidare till Nakhal vackert beläget blan dalarplanteringar och känt för sina varma källor. Vi besöker Nakhal borgen (från 1600-talet) och efet vi intagit vår lunch (ej inkl, i paketpriset) vid vattenkällorna styr vi mot Rustaq och tillbaka till Muscat.

Dag 3 (ti-). Muscat (ca 325 km)
Idag utforskar vi Muscat – den Stora moskén (OBS. lämpliga kläder behövs) byggd av sten och marbor; Muttrah Souk – den klassiska orientmarknad, samt Bait Al Zubair museet. Vårt nästa fotostopp för dagen är vid palatset och därefter tar vi en seglads utmed Muscat kustremsan. Vi äter vår lunch (inkl.) på en traditionell restaurang. Övernattning i Muscat.

Dag 4 (ons-). Muscat – Birkat al Mauz – Bahla - Al Hamra – Jebel Shams – Nizwa (ca 350 km)
Efter frukosten åker vi inåt landet med ett första stopp vid Birkat Al Mauz. Senare åker vi till byn Bahla, känd för sina traditioner i väv och keramik, och vidare mot Al Hamra. Staden är känd för sina vattningskanaler (Falaj). Vi byter till en 4x4WDR fordon och vi åker till Jebel Shams (”Solens berg”) där vi upplever den spektakulära utsukten över Grand Canyon of Oman. Senare på eftermiddagen är vi framme i Nizwa. Övernattning på hotell.

Dag 5 (to-). Nizwa - – Jabrin – Al Mudayrib – Wahiba (ca 220 km)
På denna dag utforskar vi Nizwa , Omans gamla huvudstad, med ett besök på Nizwa Souq – marknaden för allt mellan himmel och jord. Vi besöker också Jabrin slottet, en riktig turist dragplåster innan vi styr mot öknen. På vägen stannar vi vid byn Al Mudayrib (från 1800-talet) med en välbevarad atmosfär och charm. Vi kommer till Wahiba Sands där ett 4x4WDR tar oss off-road till vår camp. Middag (inkl,) och övernattning i öknen.

Dag 6 (fr-). Wahiba – Wadi Bani Khaled – Sur (ca 210 km)
Ett par timmar på egen hand i öknen och därefter tar oss 4x4WDR fordonet tillbaka till vår buss och vi forsätter mot Wadi Bani Khaled. Kontrasten är enastående – öknen byts mot grönskan i Wadi Bani Khaled. Lunch (ej inkl.). Vi fortsätter mot kuststaden Sur  med möjlighet (docj ej garanterat, ej inkl. i priset) att beskåda havssköldpaddor. Middag och övernattning i Sur.

Dag 7 (lö-). Sur – Wadi Tiwi – Muscat (ca 250 km)
Efter frukost åker vi till Sur där vi gör en citytut med besök på dhow verkstad (båtverkstad). Vi åker sedan utmed kusten tillbaka till Muscat med ett första stopp i Wadi Tiwi och sedan i Wadi Shab Resort där vi intar vår lunch (inkl.). Inkvartering på hotellet i Muscat och tid på egen hand. Övernattning i Muscat.

Dag 8 (sö-). Avresa
Transfer till flygplatsen och avresa på egen hand och räkning mot Europa eller vidare enligt eget program. 


I grundpriset ingår:  ► transfer flygplats-hotell, t/r ► all transport jfr. program ► 6 nätter på 3*-hotell (del i dubbelrum, med eget WC/dusch) i Nizwa och Sur, 4*-hotell i Muscat, samt 1 natt i camp i öknen ► frukost (alla dagar), 3 luncher och 2 middagar ► mineralvatten på flaska under turen ► entréavgifter (enligt program) ► engelsktalande lokal guide
OBS. Priserna avser vanligen del i dubbelrum. Dock måste resenär som beställt del i dubbelrum vara beredd att betala enkelrumstillägg om rumspartner ej kan ordnas.

Detta ingår inte i resans pris: ► flygresa ►måltider utöver de beskrivna i avsnittet ’I grundpriset ingår’ ►” Meet & Greet Muscat ” på flygplatsen ► drycker och dricks ►turistvisum ►vaccinationer ►försäkringar ►privata utgifter och allt annat som inte är specificerat i avsnittet 'I grundpriset ingår'.  Andra möjliga aktiviteter (ej inkluderade) som föreslås i Resplanen/Katalogen är bara förslag på ytterligare/alternativa aktiviteter. Kostnaderna för dem sistnämna står du själv för. Om du avviker från resplanen står du själv för kostnaderna för transport och logi.

Övriga tillägg: ►Enkelrum (i mån av plats): +4320/pp ► ekstra natt i Muscat: 580 SEK pp i dubbelrum med frukost; 1160 SEK enkelrum med frukost ► vi kan också arrangera resan med inkvartering på hotell av högre standard (superior): kontakta oss för mer info och pris.

Bra att veta: ►turens längd: 8 dagar/7 nätter ►turen kan också arrangeras i juli, augusti och december - bare på begäran ►turen börjar på söndagar ►Fotografering: Man måste alltid fråga om lov att få ta bilder på människor och privat egendom. ►Klädstil: man ska följa landets sedvanor angående kläder – kvinnor ska ha långa kjolar och klänningar och männen ska inte ha shorts. Om du är osäker rådgör med vår lokala guide. ►Det är förbudet att samla koraler, snäckskal och dylik. ►Undvik att dricka kranvatten och mjölkprodukter, som vanligen är gjorda på opastöriserad mjölk. ►Följ för övrigt en sund förnuft när det gäller mat och drick.

Visum:  Nordiska medborgare får visum vid ankomsten (ca 15USD för upp till 10 dagar vistelse i landet eller ca 55 USD för upp till 30 dagar). Man måste visa gyltig returbiljett. Passet ska vara gyltigt minst 6 månader efter hemresan och i gott skick; det får inte vara sprucket eller trasigt någonstans (inga lösa sidor, inga synliga skador och dylik) och måste innehålla 2 ostämplade sidor och utan Israelstämplar.
Vi reserverar oss för information som inte kommit oss tillhanda. 

Vi rekommenderar resa i perioden: september - april


Fotogalleri


Rundresa i Oman (Nominell 4.79 / 5 Baserat på 7 Recensioner)
Pris
11550 SEK
Reslängd
8 Dagar
Bokningsstatus
Öppet för bokning
Pris
11550 SEK
Reslängd
8 Dagar
Bokningsstatus
Öppet för bokning
Pris
11550 SEK
Reslängd
8 Dagar
Bokningsstatus
Öppet för bokning
Pris
11550 SEK
Reslängd
8 Dagar
Bokningsstatus
Öppet för bokning
Pris
11550 SEK
Reslängd
8 Dagar
Bokningsstatus
Öppet för bokning
Pris
11550 SEK
Reslängd
8 Dagar
Bokningsstatus
Öppet för bokning
Pris
11550 SEK
Reslängd
8 Dagar
Bokningsstatus
Öppet för bokning

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Vi rekommenderar flygresa med Qatar Airways via Doha, Turkish Airlines via Istanbul, British Airways via London

Deltagarantal
min 2 pers.
Bokningskod
OMAN
Transsibiriska Järnvägen (gruppresa) 28000 SEK, 18 Dagar

Transsibiriska Järnvägen (gruppresa)

Önskar du att få komma bort från vardagen, luta dig bekvämt tillbaka och njuta av tågresan genom en...
Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten 4900 SEK, 7 Dagar

Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten

Som en duk där naturen med en konstnärskänsla har försökt att kombinera barrskogarnas intensiva...
Rundresa i Centralamerika 15400 SEK, 13 Dagar

Rundresa i Centralamerika

Centralamerika i ett nötskal – Guatemala, Nicaragua, El Salvador och Honduras. Vår rundresa...
Se allt» Aktuellt

13.03.2017 17:30

10 fakta om Nordkorea

  1. Nordkoreas kalendern är baserad på födelsedagen av landets "eviga president" Kim Il-Sung: den 15:e april 1912 2. Det finns nästan inga fungerande trafikljus, och de få som...


05.08.2016 15:40

WEEKEND SKIDRESOR TILL BANSKO

I år är vi glada att få kunna erbjuda kortare skidresor. Har du inte möjlighet att resa en hel vecka kan vi ordna kortare skidresor, t.ex. över en veckoslut. Kontakta oss gärna för priser och...


10.12.2015 14:12

Bansko Nyheter: Ny 6-stolslift klar till säsongen

Nu börjar skidsäsongen i Bansko! Officielt öppnar skidsäsongен i Bansko den 12:е december och i förbindelse med det ska den nya 6-stolsliften sättas i gång. Den nya liften har en hastighet på 6...


16.07.2015 12:30

SKIDRESOR - SISTA CHANSEN!

Sista chansen att boka din vintersemester till sommarpriser. Du har väl inte missat vårt nyhetsbrev med detta fantastiska erbjudande på skidresorna till Bulgarien? Vi vill uppmärksamma dig att...