Rejs trygt og sikkert!

Tropiska Äventyr i Norra Sumatra

Tropiska Äventyr i Norra Sumatra

 En intrycks fylld resa till Indonesiens näst största och världens sjätte största ön, Sumatra.

De flesta förknippar Indonesien med Bali och dess lyxiga semesterhotell. Indonesien har mycket mer att erbjuda med många oupptäckta skogar, exotisk fauna, spektakulära vattenfall och orangutanger. I landet talas fler än 52 olika språk och varje stam har sitt eget sätt att inkorporera allt modernt i sina lokala traditioner och natur.

Resans höjdpunkter
Tangkahan – Sumatras gömda paradis med elefanter, djungel och floder
Bukit Lawang – det berömda Orang Utan rehabiliteringscenter
Samosir – den stora vulkaniska ö belägen i Tobasjön


Reseplan:

Dag 1. Medan
Ankomst (på egen hand och räkning) till Kuala Namu Internationella flygplats. Resan från Skandinavien kan börja 1-2 dagar innan beroende på flygrutt. Vår lokala guide möter oss på flygplatsen; samlad transfer till vårt hotell. Resten av dagen (beroende på ankomsttider) är till fri disposition.

Dag 2. Medan - Tangkahan

Efter frukosten gör vi en sightseeing på stan med bl.a. besök på Sultan Palace, Den Stora moskéen, Det kinesiska templet. Vi åker via Binjai och Batang Serangan till Tangkahan med ankomst senare på eftermiddagen. Övernattning på hotell.

Dag 3. Tangkahan

Efter frukosten går vi till startpunkten av vår elefantridning, där vi kommer att hjälpa till med att tvätta elefanten. Därefter börjar vi att rida genom floden och djungeln (ca 1 timme). Vi kommer att ha en kort paus då vi har möjlighet för sol och bad. På eftermiddagen besöker vi en lokal by och lär känna den lokala befolkningen; därefter vandrar vi tillbaka till vårt gästhus i Tangkahan.

Dag 4. Tangkahan - Bukit Lawang

Idag styr vi mot Bukit Lawang med Jeep och på vägen passerar vi olika planteringar med ett stopp vid en skola och palmolja fabrik. Övernattning på hotell i Bukit Lawang.

Dag 5. Bukit Lawang

Efter frukosten vandrar vi upp i djungeln för att kunna se orangutanger vid deras matdags. I djungeln får vi också se ett flertal olika tropiska växter och djur. Under turen ska vi ha en piknik lunch. Vandringsturen tar ca3t och därefter återvänder vi till vårt hotell. Resten av dagen är till på egen hand med olika möjligheter att vidare utforska området kring hotellet.

Dag 6. Bukit Lawang - Brastagi

Vi åker till Brastagi och stannar på vägen vid Mary Annai Velangkanni kyrkan. Efter ankomsten till Brastagi besöker vi Lhumbiniparken med en kopia på den berömda of Shedagon pagoda, fruktmarknaden och Gundaling Hill. Övernattning på hotell i Brastagi.

Dag 7. Brastagi - Samosir

Efter frukosten åker vi till Samosir. Vi kommer att köra i den nordvästra utkanten av Karo högland och utforska odlingsområdet. Därefter fortsätter vi upp på en naturskön väg över Karo platån vid den nordöstra kanten av Toba kalderan. Vi fortsätter att köra via en knappt asfalterad vägbana som går förbi skogen och har en fantastisk utsikt över sjön där de flesta småbrukare odlar Arabica kaffe. När vi är framme vid Parapat, stiger vi ombord färjan till Samosir ön för övernattning.

Dag 8. Tobasjön krysning

Idag krysser vi Tobasjön och passerar vackra vikar med vita stränder och pittoreska byar. Första avstigning är vid Ambarita byen som var en viktig mötesplats för Siallagan kongen. Då fortsätter vi med krysningen till Simanindo byen, där man kan se några av de bästa traditionella Batak Toba husen, särskilt det hus som kungen Sidauruk bodde i som nu är ett museum. Vi krysser til Tao ön för en kort paus med sim möjlighet och då fortsätter vi med båt till Tomok byen. Vi går langs den stora gatan i byen för att besöka öns mest kända sevärdhet – den 200-år gamla båtformade sarkofagen av kung Sidabutar omgiven av hans ättlingars sarkofager. Efteråt krysser vi tillbaka till hotellet för övernattning.

 

Dag 9. Samosir – Medan / Avresa
Det är dags att åka (ca 5t) tillbaka till Medan med flera korta stopp på vägen. Vid ankomsten till Medan åker vi direkt till flygplatsen för hemresan (på egen hand och räkning) eller vidare enligt eget program.

Bra att veta:  ♦ turens längd: 9 dagar/8 nätter (exkl. resdagarna) ♦ förlängning av turen: det går att stanna ytterligare dagar i Medan (tillval). Kontakta oss för mer information och priser. ♦ vi rekommenderar inte resor under Ramadan helgerna samt under regnperioden (Oktober – februari för Sumatra) ♦ kredit/betalkort går att använda i större städer och exklusiva hotell, restauranger och affärer dock i småbyar är bra att ha reskassan kontant i blandade valörer; USD går väl att använda fast se till att när du växlar/köper valuta hemma att få nya, icke skrikliga sedlar ♦ var noggrann med att äta endast färsktillagade maträtter och grönsaker; skal gärna frukterna; vatten på flaska rekommenderas i allra högsta grad. ♦ ta med dig din egen reseappotek plus myggbalsam, solkräm mm.

Visum:  Skandinaviska medborgare behöver visum till Indonesien vilket kan fås vid ankomst på flygplatsen. Ha med dig kontanter – 35USD för ett 30-dagars visum. Var god skicka en skannad kopia (i färg och hög upplösning) av ditt pass vid bokningstillfället. Passet ska vara gyltigt minst 6 månader efter hemresan och i gott skick; det får inte vara sprucket eller trasigt någonstans (inga lösa sidor, inga synliga skador och dylik) och måste innehålla 2 ostämplade sidor per visum.
Vi reserverar oss för information som inte kommit oss tillhanda.

Vaccinationer: Utförlig information hittar du t.ex. på http://vaccination.medicallink.se/. Vi rekommenderar dessutom att du kontaktar i god tid innan avresan din egen läkare och får råd och tips om vad det är som behövs. Kom ihåg att vissa vaccinationer görs vid flera omgångar och detta måste planeras i förväg.

Vi rekommenderar resa i perioden:   mars - september


Priset inkluderar:
8 nätter (del i dubbelrum
med eget WC/dusch)
frukost
entréavgifter (enligt program)
engelsktalande lokal guide
treking i Bukit Lawang (3t)
färja Parapat-Samosir-Parapat OBS. Priserna avser vanligen del i dubbelrum. Dock måste resenär som beställt del i dubbelrum vara beredd att betala enkelrumstillägg om rumspartner ej kan ordnas.

Ingår ej:
Detta ingår inte i grundpriset: flygresa; måltider utöver de beskrivna i avsnittet ’I grundpriset ingår’; ev. extra nätter i Medan ; avreseskatt på flygplatsen; drycker och dricks; turistvisum
vaccinationer
försäkringar
privata utgifter och allt annat som inte är specificerat i avsnittet 'I grundpriset ingår'. Andra möjliga aktiviteter (ej inkluderade) som föreslås i Resplanen/Katalogen är bara förslag på ytterligare/alternativa aktiviteter
elefantridning (1t) Kostnaderna för dem sistnämnda står du själv för. Om du avviker från resplanen står du själv för kostnaderna för transport och logi.

Ytterligare tjänster:
Turistvisum: 35USD/pass; betalas på plats
Enkelrum (i mån av plats): +1400/pp
Resan kan ordnas för 2 personer till ett pris av 9300 SEK. per person
alla utländska turister betalar en skatt vid utresa från Sumatra.
Förlängning (tillval): extra natt/nätter i Medan. Kontakta oss för mer information och priser.
Extra utflykter/aktiviteter (tillval): bokas och betalas på plats;


Fotogalleri


Tropiska Äventyr i Norra Sumatra (Nominell 4.84 / 5 Baserat på 337 Recensioner)
Deltagarantal
Min. 4 persons
Bokningskod
Sumatra
Den Okända Balkan – Bulgarien, Nordmakedonien, Albanien, Grekland 8150 SEK, 8 Dagar

Den Okända Balkan – Bulgarien, Nordmakedonien, Albanien, Grekland

En resa tillbaka i tiden för att utforska det historiska arvet och den kulturella mångfalden av...
Rila-Pirin Trek (Bulgarien) 5550 SEK, 8 Dagar

Rila-Pirin Trek (Bulgarien)

Låt dina tankar vila och följ fötternas rytm i en orörd, barsk natur. En unik fjällvandring ovan...
Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten 7300 SEK, 7 Dagar

Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten

Som en duk där naturen med en konstnärskänsla har försökt att kombinera barrskogarnas intensiva...
Se allt» Aktuellt

13.03.2017 17:30

10 fakta om Nordkorea

  1. Nordkoreas kalendern är baserad på födelsedagen av landets "eviga president" Kim Il-Sung: den 15:e april 1912 2. Det finns nästan inga fungerande trafikljus, och de få som fungerar används inte, för de har ersatts av poliser som styr trafiken. 3. Världens största stadion - Rungrado May 1 Stadium - finns i Nordkorea , och har 150,000 sittplatser 4. Dragspel är den...


05.08.2016 15:40

WEEKEND SKIDRESOR TILL BANSKO

I år är vi glada att få kunna erbjuda kortare skidresor. Har du inte möjlighet att resa en hel vecka kan vi ordna kortare skidresor, t.ex. över en veckoslut. Kontakta oss gärna för priser och ett reseförslag som passar just dig.  


10.12.2015 14:12

Bansko Nyheter: Ny 6-stolslift klar till säsongen

Nu börjar skidsäsongen i Bansko! Officielt öppnar skidsäsongен i Bansko den 12:е december och i förbindelse med det ska den nya 6-stolsliften sättas i gång. Den nya liften har en hastighet på 6 m/sek och en kapacitet på 2000 personer per timme. Liften kör 2.3 km (6-7 minuter) upp till Shiligarnik-Todorka. Har ni inte beställt er skidsemester i Bansko än? Klicka här för mer information. Vi...


16.07.2015 12:30

SKIDRESOR - SISTA CHANSEN!

Sista chansen att boka din vintersemester till sommarpriser. Du har väl inte missat vårt nyhetsbrev med detta fantastiska erbjudande på skidresorna till Bulgarien? Vi vill uppmärksamma dig att vi har några platser kvar på utvalda veckor till Bansko. Du kan spara ytterligare på din reskassa om du är snabb och slutbetalar din skidresa till Bulgarien före den 22/7. Då får du ett 6-dagars...