Rejs trygt og sikkert!
En resa genom Argentina

Följ med oss på ett äventyr i hjärtat av Argentina. Njut av de livfulla färgerna i den mest europeisk-liknande staden i Sydamerika – Buenos Aires med sina färgglada koloniala hus, som kommer tillsammans med tango rytmen och vinets goda smak. Det dundrande vattnet i Iguazu fallen lämnar dig mållös inför ett av naturens mäktigaste underverk. Beundra utsikten över den otroligt inspirerande Perito Moreno-glaciären och njut av promenader genom det spektakulära landskapet “Los Glaciares” nationalpark.

Höjdpunkter:

♦ Buenos Aires – kolonial skönhet, tango och vin
♦ Igeazu fallen – fantastiska vattenfall och subtropiska regnskogar fulla av fjärilar
♦ Perito Moreno – det fantastiska landskapet i “Los Glaciares”


Reseplan

Dag 1. Ankomst till Buenos Aires
Ankomst till flygplatsen och transfer till "Rochester Concept Hotel" eller liknande. Du kommer att åtföljas av vår lokala representant som hjälper dig med incheckningen och förser dig med informationspaketet om resan.
Övernattning i Buenos Aires.

Dag 2. Buenos Aires – stadsrundtur
Stadsrundtur under vilken vi kommer att besöka 9 de Julio Aveny, Obelisken och Corientes gatan. Vi avslutar turen vid Plaza de Mayo för att besöka katedralen och cabildon (gamla stadshuset). Därefter fortsätter vår resa mot San Telmo – känd för sina koloniala hus och kullerstensgator.
Senare kör vi till den södra stadsdelen La Boca där de färgglada zinkhus skyddade de första invandrare och sedan fortsätter vi mot Puerto Madero (populärt gastronomiskt och bostadsområde). Vi kommer att besöka området Palermo, täckt av trädgprdar och dammar och omgiven av fantastiska byggnader. Vår sista stopp för dagen kommer att vara i Recoleta, där vi kan besöka den kända kyrkogården och de många kaféer och restauranger.
Övernattning i Buenos Aires.

Dag 3. Buenos Aires
Fri tid som man ska tillbringa på egen hand och räkning.
Övernattning i Buenos Aires.

Dag 4. Buenos Aires – Puerto Iguazu
Transfer till flygplatsen. Flyg till Puerto Iguazu och transfer till “Jardin del Iguazu” hotell med vår lokala representant.
Övernattning i Puerto Iguazu.

Dag 5. Utflykter på Iguazu
Nationalparken grundades 1934 och på 1984 blev den med sina fantastiska vattenfall Iguazúfallen, klassad som ett världsarv. 2011 utsågs fallen även till ett av världens sju naturliga underverk. Besöket till parken kan göras på 3 sätt. Den nedre banan (1200 meter) avslöjar fantastiska utsikter över de många forsar och faller. Det tar cirka 2 timmar och anses vara svårt på grund av antalet steg längs vägen. Den högre vägen (1300 meter) tar 1 timme och kräver mindre ansträngning men erbjuder också fantastiska utsikter. Djävulens hals måste nås via ett ekologiskt djungeltåg. Från dess slutstation börjar en slingrande stig som går runt ön för ungefär 1100 meter och slutar vid själva fallen. Det tar ungefär 2 timmar.
Övernattning i Puerto Iguazu.

Dag 6. Puerto Iguazu
Fri tid som man ska tillbringa på egen hand och räkning.
Övernattning i Puerto Iguazu.

Dag 7. Puerto Iguazu – El Calafate
Transfer till Puerto Iguazu flygplats. Flyg till El Calafate där du kommer att träffas med vår lokala representant och få transfer till “Rochester El Calafate” hotell.
Övernattning i El Calafate.

Dag 8. El Calafate. Perito Moreno-glaciären.
Idag kommer vi att köra 85 km till Perito Moreno-glaciären, känd för sin ständiga framåtrörelse. På väg till nationalparken “Los Glaciares” kommer vi att njuta av det vackra landskapet. Ingången till parken ligger vid Argentino-sjön. Längs Brazo Rico-älven börjar vi upptäcka de flytande isbergen tills vi äntligen kan se detta naturliga underverk, som ingår i UNESCOs världsarvlista. På eftermiddagen åker vi tillbaka till hotellet.
Övernattning i El Calafate.

Dag 9. El Calafate.
Fri tid som man ska tillbringa på egen hand och räkning.
Övernattning i El Calafate.

Dag 10. Avresa
Resans sista dag. Transfer till flygplatsen i El Calafate och resa hem.
  

Pris för extra tjänster: ► enkelrum ► 3 inrikesflyg: ungefär ca 7245 SEK /700 EUR (beroende på datum och tillgänglighet)   

Ingår i priset: ► transfer flygplats – hotell – flygplats som det står i programmet ► övernattning på de angivna hotellen eller liknande inkl. frukost ► utflykter enligt program ► lokal engelsktalande guide ► möjlighet för hjälp och assistans i varje stad   

Ingår inte i priset: ► varken internationella eller inrikesflyg ► entréer ► måltider som inte är nämnda i programmet ► tidig incheckning/utcheckning och extra services på hotellen ► försäkring ► personliga utgifter ► dricks till guider och hotellanställda ► övriga utflykter och turer som kan arrangeras och betalas på plats  

Bra att veta: ► inga preliminära bokningar har gjorts och hotellen kan variera enligt tillgänglighet ► vi förbehåller oss rätten att ändra på priserna utan föregående meddelande.

Visum: Europeiska medborgare behöver inte visum för att besöka Argentina i upp till 90 dagar.
 

 


Fotogalleri


En resa genom Argentina (Nominell 4.88 / 5 Baserat på 350 Recensioner)
Deltagarantal
Min. 2 persons
Rundresa på Balkan - kulturhistoriskt kalejdoskop 10650 SEK, 14 Dagar

Rundresa på Balkan - kulturhistoriskt kalejdoskop

LADDA NER VÅR TRIP DOSSIER På en och samma resa lär du känna kulturen och historien av flera...
Den Okända Balkan – Bulgarien, Nordmakedonien, Albanien, Grekland 8150 SEK, 8 Dagar

Den Okända Balkan – Bulgarien, Nordmakedonien, Albanien, Grekland

En resa tillbaka i tiden för att utforska det historiska arvet och den kulturella mångfalden av...
Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten 7300 SEK, 7 Dagar

Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten

Som en duk där naturen med en konstnärskänsla har försökt att kombinera barrskogarnas intensiva...
Se allt» Aktuellt

13.03.2017 17:30

10 fakta om Nordkorea

  1. Nordkoreas kalendern är baserad på födelsedagen av landets "eviga president" Kim Il-Sung: den 15:e april 1912 2. Det finns nästan inga fungerande trafikljus, och de få som fungerar används inte, för de har ersatts av poliser som styr trafiken. 3. Världens största stadion - Rungrado May 1 Stadium - finns i Nordkorea , och har 150,000 sittplatser 4. Dragspel är den...


05.08.2016 15:40

WEEKEND SKIDRESOR TILL BANSKO

I år är vi glada att få kunna erbjuda kortare skidresor. Har du inte möjlighet att resa en hel vecka kan vi ordna kortare skidresor, t.ex. över en veckoslut. Kontakta oss gärna för priser och ett reseförslag som passar just dig.  


10.12.2015 14:12

Bansko Nyheter: Ny 6-stolslift klar till säsongen

Nu börjar skidsäsongen i Bansko! Officielt öppnar skidsäsongен i Bansko den 12:е december och i förbindelse med det ska den nya 6-stolsliften sättas i gång. Den nya liften har en hastighet på 6 m/sek och en kapacitet på 2000 personer per timme. Liften kör 2.3 km (6-7 minuter) upp till Shiligarnik-Todorka. Har ni inte beställt er skidsemester i Bansko än? Klicka här för mer information. Vi...


16.07.2015 12:30

SKIDRESOR - SISTA CHANSEN!

Sista chansen att boka din vintersemester till sommarpriser. Du har väl inte missat vårt nyhetsbrev med detta fantastiska erbjudande på skidresorna till Bulgarien? Vi vill uppmärksamma dig att vi har några platser kvar på utvalda veckor till Bansko. Du kan spara ytterligare på din reskassa om du är snabb och slutbetalar din skidresa till Bulgarien före den 22/7. Då får du ett 6-dagars...