Rejs trygt og sikkert!

Rundresa i Pakistan Karakoram Highway Hunza Shangri-La

Rundresa i Pakistan Karakoram Highway Hunza Shangri-La 11750 SEK, 11 Dagar

Njut av fridfullheten i naturen och folklivet i norra Pakistan!

Vi reser genom Hunzadalen kallad ofta för Shangri-La (Jordens pradis). Ryktet går att den mytomspunna dalen blev inspiration för romanen Lost Horizon av James Hilton (publicerad 1933). Turen går på den berömda Karakoram Highway som sträcker sig på 130 mil. Denna motorväg p.g.a. sin höjd och de otroligt svåra byggförhållanden betraktas av många som det åttonde världsundret. Byggarbetet utfördes 1959-1979 och vägen följer en av Sidenvägens urgamla rutter.

Resans höjdpunkter
Islamabad – huvudstaden är späckad med sevärdheter och aktiviteter; missa inte t.ex. Nationalmonument och Shah Faisal Moskén – Asiens största moské med plats till 100 000 tillbedjare
Attabadsjön – denna sjö i nordliga Pakistan skapades 2010 efter en bergras i Hunzafloden

 


Reseplan:

Dag 1. Islamabad
Ankomst (på egen hand och räkning) till Islamabad där vår lokala guide möter oss; transfer till vårt hotell. Efter vi vilat i några timmar är det dags för en halvdags stadstur.
Övernattning i Islamabad.

Dag 2. Islamabad – Besham
På morgonen drar vi till Besham – Karakoram motorvägens startpunkt. Dagens körning tar ca 7-8 timmar och på vägen dit kör vi förbi olika städer som Abbobad, Manshera, Balakot, Shinkiyari och Thakot.
Övernattning i Besham.

Dag 3. Besham – Chilas – Gilgit
Idag börjar vår resa på Karakoram motorvägen som förbinder Kina och Pakistan över Karakoram bergskedjan genom Khunjerab Pass på en höjd av 4,693 m. På grund av höjden och de svåra förhållanden under vilka den konstruerades, kallas den för världens åttonde underverk. Motorvägen byggdes mellan 1959 och 1979 och själva konstruktionen tog livet av över 1000 arbetare. Rutten av motorvägen går langs en av de många vägarna som är en del av den gamla Sidenvägen. På vägen kan man se Indus älven som ska följa med oss under vår äventyr och en massa vattenfall tills vi ankommer till vår lunchstopp i Chilas. Efteråt fortsätter vi till Gilgit där vi stannar för övernattning.

Dag 4. Gilgit – Hunzadalen
Efter frukosten som ska serveras på hotellet, besöker vi Buddha statyn och börjar vår 3-timmars-lång stadstur i Gilgit – huvudstaden av Gilgit-Baltistan. Därefter drar vi mot Hunzadalen som ligger 102 km borta från Gilgit. Hunzadalen är känd för dess kulturarv och mest av allt för Altit och Baltit fästningarna som var restaurerade av Agha Khan och WTO.
Övernattning i Hunzadalen.

Dag 5. Hunzadalen – Attabadsjön – Gojaldalen – Gulmit – Khunjerab – Hunza
Efter frukosten besöker vi Khunjerab nationalparken – den högsta internationella gränsen mellan Pakistan och Kina som ligger på 4,500 m.ö.h. På vägen dit ser vi det klarblåa vattnet av Attabadsjön och besöker byen Sust i Gojal dalen och staden Gulmit. Efteråt kör vi tillbaka till Hunzadalen för övernattning.

Dag 6. Hunza – Skardu
Idag drar vi på en 10-timmars-lång körning langs Karakoram Motorvägen från Hunzadalen till Skardu. Skardu är känd för många saker men mest av allt för att den ligger i närheten av Shangrila sjön – ett av Pakistans vackraste naturliga ställen.
Övernattning i Skardu.

Dag 7. Skardu – Kachura sjön – Khapludalen
Efter frukosten, besöker vi Kachura sjön som är berömd för sitt varma och gröna vatten. Då fortsätter vi att köra mot Khaplu dalen (ca 3 timmar) där vi övernattar.

Dag 8. Khaplu – Chilas
Idag besöker vi Khaplu fästningen som är en riktig arkitektonisk mästerverk och Chnaqchan moskeen – ett religiöst tempel som har existert i mer än 700 år och har en stor kulturell och religiös betydelse. Därefter kör vi tillbaka till Skardu, besöker stan och några shoppingområden.
Övernattingn i Skardu.

Dag 9. Skardu – Chilas
Idag har vi en lång resa till Chilas – huvudstaden av Diamir. Här kan vi se den mäktiga Nanga Parbatas – det nionde högsta berget i världen (8,126 m)
Övernattning i Chilas.

Dag 10. Chilas - Islamabad
Tidigt på morgonen drar vi till Islamabad och är framme i staden på kvällen.
Övernattning i Islamabad.

Dag 11. Avresa
Efter frukosten på hotellet har vi transfer till Islamabad flygplatsen.

 

Visum: Visum krävs för nordiska medborgare. Besökare kan bara resa i de delar av landet som uppgivits i viseringsansökan. Visum söks på egen hand och räkning; var god kontakta den närmaste konsulat. Vanligen tar ansökningsprocessen 5-7 arbetsdagar. Vi hjälper till med vidimerad visuminbjudan. Visumformulär kan laddas ned online. Passet ska vara gyltigt minst 6 månader efter hemresan och i gott skick; det får inte vara sprucket eller trasigt någonstans (inga lösa sidor, inga synliga skador och dylik) och måste innehålla 2 ostämplade sidor per visum.
Vi reserverar oss för information som inte kommit oss tillhanda.


Priset inkluderar:
10 nätter på hotell (del i dubbelrum,med eget WC/dusch)
samlad transfer från/till flygplatsen
all transport enligt program
engelsktalande guide
båtresa över Attabadsjön
visuminbjudan
entréavgifter för Baltit,Altit och Khaplu
besök till Attahabad,Shangrila,Kachura och Sadpara

Ingår ej:
flygbiljetter till och från Islamabad
drycker och måltider som inte är nämnda i programmet
dricks
försäkringar
privata utgifter

Ytterligare tjänster:
Turistvisum: på egen hand och räkning; enligt ambassadens visumavgifter
tillägg per person för tre personer som delar en bil:på förfrågan
tillägg per person för två personer som delar en bil:på förfrågan
Enkelrum tillägg


Fotogalleri


Rundresa i Pakistan Karakoram Highway Hunza Shangri-La (Nominell 4.76 / 5 Baserat på 317 Recensioner)
Pris
11750 SEK
Reslängd
11 Dagar
Bokningsstatus
Öppet för bokning

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Deltagarantal
4-12
Bokningskod
Pakistan-Hunza
Rila-Pirin Trek (Bulgarien) 5550 SEK, 8 Dagar

Rila-Pirin Trek (Bulgarien)

Låt dina tankar vila och följ fötternas rytm i en orörd, barsk natur. En unik fjällvandring ovan...
Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten 7300 SEK, 7 Dagar

Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten

Som en duk där naturen med en konstnärskänsla har försökt att kombinera barrskogarnas intensiva...
Den Okända Balkan – Bulgarien, Nordmakedonien, Albanien, Grekland 8150 SEK, 8 Dagar

Den Okända Balkan – Bulgarien, Nordmakedonien, Albanien, Grekland

En resa tillbaka i tiden för att utforska det historiska arvet och den kulturella mångfalden av...
Se allt» Aktuellt

13.03.2017 17:30

10 fakta om Nordkorea

  1. Nordkoreas kalendern är baserad på födelsedagen av landets "eviga president" Kim Il-Sung: den 15:e april 1912 2. Det finns nästan inga fungerande trafikljus, och de få som fungerar används inte, för de har ersatts av poliser som styr trafiken. 3. Världens största stadion - Rungrado May 1 Stadium - finns i Nordkorea , och har 150,000 sittplatser 4. Dragspel är den...


05.08.2016 15:40

WEEKEND SKIDRESOR TILL BANSKO

I år är vi glada att få kunna erbjuda kortare skidresor. Har du inte möjlighet att resa en hel vecka kan vi ordna kortare skidresor, t.ex. över en veckoslut. Kontakta oss gärna för priser och ett reseförslag som passar just dig.  


10.12.2015 14:12

Bansko Nyheter: Ny 6-stolslift klar till säsongen

Nu börjar skidsäsongen i Bansko! Officielt öppnar skidsäsongен i Bansko den 12:е december och i förbindelse med det ska den nya 6-stolsliften sättas i gång. Den nya liften har en hastighet på 6 m/sek och en kapacitet på 2000 personer per timme. Liften kör 2.3 km (6-7 minuter) upp till Shiligarnik-Todorka. Har ni inte beställt er skidsemester i Bansko än? Klicka här för mer information. Vi...


16.07.2015 12:30

SKIDRESOR - SISTA CHANSEN!

Sista chansen att boka din vintersemester till sommarpriser. Du har väl inte missat vårt nyhetsbrev med detta fantastiska erbjudande på skidresorna till Bulgarien? Vi vill uppmärksamma dig att vi har några platser kvar på utvalda veckor till Bansko. Du kan spara ytterligare på din reskassa om du är snabb och slutbetalar din skidresa till Bulgarien före den 22/7. Då får du ett 6-dagars...