Rejs trygt og sikkert!

Stället där Pamir bergen möter Hindu Kush – Tadzjikistan och Afghanistan

Stället där Pamir bergen möter Hindu Kush – Tadzjikistan och Afghanistan 17900 SEK, 12 Dagar

Badakshan är en av de mindre kända områdena i Pamir/Hindu Kush, som ligger bland exotiska landskap med snötäckta toppar, bergsjöar och floder, bebodda av folk som bor i bosättningar med äkta arkitektur som har lyckats bevara urgamla traditioner. För det mesta var regionen oberörd av den sovjetiska ockupationens och talibanernas ödemarker och beskrivs ofta som “förnuftens ö i galenskapens hav”. Området erbjuder en unik möjlighet för resenärer att uppleva ett land som mest förknippas med politiskt dödläge, korruption och våldsamma konflikter.

Badakshans mångfaldiga kulturella bakgrund härstammar från de många stora makterna som har härskat där, som till exempel turkarna, araberna, uzbeksna och sovjietunionen. Denna 10-dagars resa avslöjar båda delarna av Badakshan – den afghanska och den tadzijiska delen GBAO, och erbjuder ett banbrytande äventyr i en av de minst utforskade delarna i Centralasien.


Resplan:   

Dag 1. Dushanbe
Tidig ankomst i Dushanbe (beroende på era flygtider kan resan från hemlandet börja redan den 14:e september) transfer från flygplatsen till hotell Serena**** för en kort vila och frukost. Därefter har vi stadsrundtur i Dushanbe till Green Bazar, Ismaili Somoni Park, Flagpole, Ismaili Center.
Övernattning i Dushanbe.

Dag 2. Dushanbe – Khorog
Tidig morgonavgång till Khorog (650 km / 12-13 timmars bilresa). Besök till den arkeologiska utgrävningen i Darwaz. Sen ankomst på kvällen i Khorog och övernattning på hotell.

Dag 3. Khorog
Sightseeing i Khorog och besök till den botaniska trädgården.
Övernattning i Khorog.

Dag 4. Khorog – Demogan (Afghanistan)
Efter att ha fått afghanskt visum korsar vi gränsen vid Tem-Demogan-bron över Panjifloden. Därefter besöker vi den lokala basaren, Aga Khan sjukhuset, hantverksmarknaden (2 timmars bilresa). Middag och övernattning.

Dag 5. Demogan – Rubot – Chosnud
Vår resa i Afghanistan fortsätter med utforskning av Yorkh sjön och byarna Rubot och Chosnud. (6-7 timmars körning). Middag och övernattning i ett byhus.

Dag 6. Chosnud – Margh
Idag går vi till Margh byn (1 timme) med valfri 3-4 timmars lång promenad i omgivningen (4 timmars bilresa)
Middag och övernattning.

Dag 7. Wakhan-dalen (Tadzjikistan)
Idag korsar vi gränsen tillbaka till Tadzjikistan, kör till Wakhan-dalen och besöker Kahkah-fästningen strax utanför Namanguti Poyon-byn, fästningen Yamchun och Yamg museet. (6-7 timmars bilresa)
Middag och övernattning.

Dag 8. Pamir motorvägen
Idag kör vi till Pamir motorvägen via Kargush passet (4330 m), besöker Yashikul sjön via Bulunkul och de heta källorna Jelondi. (6-7 timmars bilresa)
Middag och övernattning

Dag 9. Qalaikhum
Vår resa längs Pamir motorvägen fortsätter till Qalaikhum (370 km/8-9 timmar).
Middag och övernattning på Karon Palace 4**** hotell.

Dag 10. Qalaikhum – Dushanbe
Kör tillbaka till Dushanbe (300 km / 7 timmar). Övernattning på Serena Hotel ****

Dag 11. Avresa
Transfer till Dushanbe flygplatsen för avresa
 
I grundpriset ingår: ►5 nätter på hotell i Dushanbe, Khorog och Qailakhum ► 5 nätter i byhus med delade faciliteter ► hel pension ( från frukosten dag 2 till frukosten dag 10) , frukost dag 11 ►all transport enligt program ► engelsktalande lokal guide ► flygplats transfers ► GBAO tillstånd ► Afghanskt visum

I grundpriset ingår inte: ► flygbiljetter ► dricks ► försäkringar ► drycker och måltider som inte är nämnda i programmet ► personliga utgifter ► visum till Tadzjikistan – double entry elektroniskt visum är tillgängligt, mer information kommer att skickas efter att turen har bokats.

Övriga tillägg: ► enkelrum för hotellövernattningarna
 


Fotogalleri


Stället där Pamir bergen möter Hindu Kush – Tadzjikistan och Afghanistan (Nominell 4.74 / 5 Baserat på 335 Recensioner)
Pris
17900 SEK
Reslängd
12 Dagar
Enkelrum
1250 SEK
Bokningsstatus
Öppet för bokning
Pris
17900 SEK
Reslängd
12 Dagar
Enkelrum
1250 SEK
Bokningsstatus
Öppet för bokning

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Deltagarantal
4-7
Bokningskod
Afghanistan
Rila-Pirin Trek (Bulgarien) 5550 SEK, 8 Dagar

Rila-Pirin Trek (Bulgarien)

Låt dina tankar vila och följ fötternas rytm i en orörd, barsk natur. En unik fjällvandring ovan...
Den Okända Balkan – Bulgarien, Nordmakedonien, Albanien, Grekland 8150 SEK, 8 Dagar

Den Okända Balkan – Bulgarien, Nordmakedonien, Albanien, Grekland

En resa tillbaka i tiden för att utforska det historiska arvet och den kulturella mångfalden av...
Rundresa på Balkan - kulturhistoriskt kalejdoskop 10650 SEK, 14 Dagar

Rundresa på Balkan - kulturhistoriskt kalejdoskop

LADDA NER VÅR TRIP DOSSIER På en och samma resa lär du känna kulturen och historien av flera...
Se allt» Aktuellt

13.03.2017 17:30

10 fakta om Nordkorea

  1. Nordkoreas kalendern är baserad på födelsedagen av landets "eviga president" Kim Il-Sung: den 15:e april 1912 2. Det finns nästan inga fungerande trafikljus, och de få som fungerar används inte, för de har ersatts av poliser som styr trafiken. 3. Världens största stadion - Rungrado May 1 Stadium - finns i Nordkorea , och har 150,000 sittplatser 4. Dragspel är den...


05.08.2016 15:40

WEEKEND SKIDRESOR TILL BANSKO

I år är vi glada att få kunna erbjuda kortare skidresor. Har du inte möjlighet att resa en hel vecka kan vi ordna kortare skidresor, t.ex. över en veckoslut. Kontakta oss gärna för priser och ett reseförslag som passar just dig.  


10.12.2015 14:12

Bansko Nyheter: Ny 6-stolslift klar till säsongen

Nu börjar skidsäsongen i Bansko! Officielt öppnar skidsäsongен i Bansko den 12:е december och i förbindelse med det ska den nya 6-stolsliften sättas i gång. Den nya liften har en hastighet på 6 m/sek och en kapacitet på 2000 personer per timme. Liften kör 2.3 km (6-7 minuter) upp till Shiligarnik-Todorka. Har ni inte beställt er skidsemester i Bansko än? Klicka här för mer information. Vi...


16.07.2015 12:30

SKIDRESOR - SISTA CHANSEN!

Sista chansen att boka din vintersemester till sommarpriser. Du har väl inte missat vårt nyhetsbrev med detta fantastiska erbjudande på skidresorna till Bulgarien? Vi vill uppmärksamma dig att vi har några platser kvar på utvalda veckor till Bansko. Du kan spara ytterligare på din reskassa om du är snabb och slutbetalar din skidresa till Bulgarien före den 22/7. Då får du ett 6-dagars...