Rejs trygt og sikkert!
Rundresa i Sri Lanka

Kom med på en oförglömlig resa till paradisön Sri Lanka.

Landet kallas av många för 'Pearl of the Indian Ocean'. Vår rundresa på Sri Lanka tar dig tvärsöver ön med bl.a. vildlivet Ii Yala Nationalparken och några av landets största buddist tempel. Vi tillbringar också tid vid kusten samt lär vi känna på nära håll landets gästvänlighet.

Resans höjdpunkter
Anuradhapura, Polonnaruwa, Dambulla och Sigiriya - urgamla huvudstäder
Yala Nationalparken - känd med sitt vildliv (leoparder, elefanter m.fl.)
Adams Peak - Föjl pilgrimerna i et trek till toppen av detta heliga berg vid soluppgången
Mirissa och Galle - kritvita sandstränder på södra kustremsan


Reseplan:

Dag 1. Negombo
Ankomst till Negombo. Beroende på när du landar kommer du att hämtas på flygplatsen och drivas till hotellet.

Dag 2. Negombo - Anuradhapura
Efter frukost styr vi mot Anuradphapura. Vi ser några av dem bäst bevarade och högsta Dagobas i Sri Lanka - Thuparama Dagoba samt en känt för sin “elefant mur”. Vi besöker också "Sri Maha Bodhi" kallad för Bo träd som är äldre än 2 200 år. Vi kör vidare till Anuradhapura. Övernattning på hotell.

Dag 3. Anuradhapura - Polonnaruwa via Sigiriya
Efter frukost åker vi mot Polonnaruwa. Väl framme besöker vi borgen som var Den Kungliga Citadelen för över 18 år; en annan citadel är Lion Rock som med sina 200 m sticker ut ur jungeln. Vi kör vidare till Polonnaruwa, landets f.d. huvudstad under 1100-1300 talen; välbevarad stadsmur skyddar staden. Tillbaka till Habarana. Övernattning.

Dag 4. Dambulla - Kandy
Idag åker vi till Dambulla där vi besöker det berömda grottemplet "Golden Rock" vilket står på UNESCOs världskultursarvslistan. Detta grottkomplex är största på Sri Lanka och ett av världens mest imposanta buddist tempel. På vägen mot Kandy gör vi ett stopp vid örtträdgården i Matale. Sent på eftermiddagen är vi framme i Kandy; vi tar in på vårt hotell. På kvällen besöker vi "Tooth temple", Peradeniya Botaniska trädgården och avslutar med en show på Kandyan Arts & Cultural Center. Övernattning på hotell i Kandy.

Dag 5. Kandy - Nuwara Eliya 
Efter frukost fortsätter vi mot Nuwara Eliya. På väg till Ramboda vattenfall kan vi besöka en tefabrik och se hur en av världens mest favorita drycker produceras. Nuwara Eliya liknar en gammal engelsk stad med små sjöar och gröna platser, en anglikansk kyrka och en golfbana. Övernattning i Nuwara Eliya.

Dag 6. Nuwara Eliya - Ella
Vi fortsätter till Horton Plains i Sri Lanka - den kallaste og mest blåsiga platsen i landet. Den består av ekosystem som de gröna skogarna och gräsmarken i bergen. På en höjd av 2.100 meter över havet, fyller Horton Plains 3.169 hektar över öns högsta punkter. På grund av det stora nummer av endemiska flora och fauna var Horton Plains förklarades till UNESCOs världsarvslista den 30 juli 2010. Efter att ha besökt Horton Plains fortsätter vi till Ohiya järnvägsstation för att köra med tåg till Ella.

Dag 7. Ella - Tissamaharama
Efter frukost utforskar vi Ella.
Little Adams Peak - Nine Arch Bridge - Rawana Falls och forsätter till Tissamaharama.

Dag 8. Tissamaharama - Mirissa
Idag kör vi till Yala National Park för en morgon safari. Vi fortsätter till Mirissa. På vägen besöker vi Weherehena Underground Temple, Blow Hole. 

Dag 9. Mirissa
Möjligheter för valskådning, att slappna av på Unawatuna stranden och Galle Dutch Fort. Övernattning i Mirissa.

Dag 10. Avresa - Mirissa Flygplatsen
Transfer till Mirissa flygplatsen - beroende på din tid. 

Visum: Visum krävs för nordiska medborgare. Fr.o.m. 1 Januari 2012 ska turister ansöka om ett inresetillstånd (ETA) online på: http://www.eta.gov.lk. Passet ska vara gyltigt minst 6 månader efter hemresan och i gott skick; det får inte vara sprucket eller trasigt någonstans (inga lösa sidor, inga synliga skador och dylik) och måste innehålla 2 ostämplade sidor per visum.
Vi reserverar oss för information som inte kommit oss tillhanda.

 


Priset inkluderar:
8 nätter i gästhus och 3*-hotell (del i dubbelrum
med eget WC/dusch)
frukost
all transport jfr. program
engelsktalande guide/chaufför OBS. Priserna avser vanligen del i dubbelrum. Dock måste resenär som beställt del i dubbelrum vara beredd att betala enkelrumstillägg om rumspartner ej kan ordnas.

Ingår ej:
Flygresa
måltider utöver de beskrivna i avsnittet ’I grundpriset ingår’
drycker och dricks
turistvisum
vaccinationer
entréer
försäkringar
privata utgifter och allt annat som inte är specificerat i avsnittet 'I grundpriset ingår'
andra möjliga aktiviteter (ej inkluderade) som föreslås i Resplanen/Katalogen är bara förslag på ytterligare/alternativa aktiviteter
Kostnaderna för dem sistnämnda står du själv för. Om du avviker från resplanen står du själv för kostnaderna för transport och logi.

Ytterligare tjänster:
Turistvisum: på egen hand och räkning
entreeavgifterna kostar ungefär 1760 SEK totalt
hval safari-780 SEK
Yala safari-830 SEK
solo reisende-5780 SEK


Fotogalleri


Rundresa i Sri Lanka (Nominell 4.79 / 5 Baserat på 317 Recensioner)
Deltagarantal
min 2 people
Bokningskod
SRILANKA
Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten 7300 SEK, 7 Dagar

Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten

Som en duk där naturen med en konstnärskänsla har försökt att kombinera barrskogarnas intensiva...
Rundresa på Balkan - kulturhistoriskt kalejdoskop 10650 SEK, 14 Dagar

Rundresa på Balkan - kulturhistoriskt kalejdoskop

LADDA NER VÅR TRIP DOSSIER På en och samma resa lär du känna kulturen och historien av flera...
Rila-Pirin Trek (Bulgarien) 5550 SEK, 8 Dagar

Rila-Pirin Trek (Bulgarien)

Låt dina tankar vila och följ fötternas rytm i en orörd, barsk natur. En unik fjällvandring ovan...
Se allt» Aktuellt

13.03.2017 17:30

10 fakta om Nordkorea

  1. Nordkoreas kalendern är baserad på födelsedagen av landets "eviga president" Kim Il-Sung: den 15:e april 1912 2. Det finns nästan inga fungerande trafikljus, och de få som fungerar används inte, för de har ersatts av poliser som styr trafiken. 3. Världens största stadion - Rungrado May 1 Stadium - finns i Nordkorea , och har 150,000 sittplatser 4. Dragspel är den...


05.08.2016 15:40

WEEKEND SKIDRESOR TILL BANSKO

I år är vi glada att få kunna erbjuda kortare skidresor. Har du inte möjlighet att resa en hel vecka kan vi ordna kortare skidresor, t.ex. över en veckoslut. Kontakta oss gärna för priser och ett reseförslag som passar just dig.  


10.12.2015 14:12

Bansko Nyheter: Ny 6-stolslift klar till säsongen

Nu börjar skidsäsongen i Bansko! Officielt öppnar skidsäsongен i Bansko den 12:е december och i förbindelse med det ska den nya 6-stolsliften sättas i gång. Den nya liften har en hastighet på 6 m/sek och en kapacitet på 2000 personer per timme. Liften kör 2.3 km (6-7 minuter) upp till Shiligarnik-Todorka. Har ni inte beställt er skidsemester i Bansko än? Klicka här för mer information. Vi...


16.07.2015 12:30

SKIDRESOR - SISTA CHANSEN!

Sista chansen att boka din vintersemester till sommarpriser. Du har väl inte missat vårt nyhetsbrev med detta fantastiska erbjudande på skidresorna till Bulgarien? Vi vill uppmärksamma dig att vi har några platser kvar på utvalda veckor till Bansko. Du kan spara ytterligare på din reskassa om du är snabb och slutbetalar din skidresa till Bulgarien före den 22/7. Då får du ett 6-dagars...