Rejs trygt og sikkert!
Myanmar (Burma)

 Det råder ingen tvekan om att Myanmar (Burma) är Asiens dolda pärla – ett riktigt orört land. Det var först på senare tid att landet öppnades för turister. På många sätt har landet ändrats otroligt lite sedan Rudyar Kipling skrev om det för 100 år sedan. Vår resa börjar i den tidigare brittiska kolonialstaden Yangon vid den magnifika Shwedagon pagoden, som fungerar som ett kulturcentrum för folket. Resan fortsätter till den nordliga delen av landet, där vi fortsättet att utforska detta unika och majestätiska land.
Det finns möjlighet att förlänga resan med ett besök på Ngwe Saung Beach på bredden av Indiska oceanen.

Resans höjdpunkter:

• Shwedagon pagoden – den 98 m höga stupan i Yangons centrum är den heligaste pagoden i Myanmar
• Bagan – huvudstaden av det gamla burmesiska kungariket, där under Medeltiden byggdes mer än 4000 tempel
• Inle sjön – med sina flytande blommor och styltiga byar är det det enda stället i världen, där människor ror båtarna med sina ben
• Mandalay – krysning på Irrawaddy floden och besök till den närliggande U-Bein bron
• Mt. Kyaikhtiyo – med sina förgyllade klippor


Reseplan:

Dag 1. Yangon
Ankomst till Yangon. Transfer till hotellet och check-in. På eftermiddagen besöker vi Shwedagon pagoden. Denna stora guldkupol är 99 meter hög och är täckt av 60 ton rent guld. Övernattning i Yangon.

Dag 2. Yangon

Efter frukosten fortsätter vi vår utforskning av Yangon. På eftermiddagen besöker vi Kyaukhtagyi pagoden, där det finns en 70 meter hög Buddha staty. Därefter besöker vi det gamla stadscentrumet, som har bevarat den koloniala arkitekturen. Här finns det en glittrande Sule pagod som är över 2000 år gammal. Vi gör en kort tågresa till utkanten av stan och besöker Insein marknadsplatsen för att uppleva det livliga och färgglada livet det burmesiska folket lever. Ledig tid då man kan besöka Bogoyke Aung San marknaden, som är känd för sina kullerstensgator och koloniala arkitektur.

Dag 3.Yangon - Kyaikhtiyo pagod
Tidig avresa från Yangon. Vi kör mot Kyaikhtiyo (4-5 timmar). På vägen dit stannar vi vid Bago (Pegu). Bago var förr i tiden Mon Kungarikets huvudstad. Här besöker vi Bago marknaden, den 55 meter långa Shwethaulung liggande Buddha och den 114 metet höga Shwemawdaw pagoden. Övernattning i Kyaikhtiyo.

Dag 4. Kyaikhtiyo – Bago – Yangon
Tidigt på morgonen kan man göra ett besök på egen hand till de gyllene stenarna för att titta på soluppgången. Sen kör vi tillbaka till Yangon. På vägen besöker vi en cashewnötter-plantage och ett gummiträ-plantage. Vi stannar vi Htaukkyant kyrkogården, där det ligger 6374 soldater som dog under andra världskriget. Övernattning i Yangon.

Dag 5. Inrikesflyg Yangon – Heho. Pindaya och Inle sjön.
Tidig transfer till flygplatsen. Inrikesflyg från Yangon till Heho. Vi kör 1.5 timmar till den lilla staden Pindaya, som ligger på bredden av den fredliga Botoloke sjön. Här gör vi ett besök till Shwe U Min grottan, som är en del av ett större underjordiskt komplex av naturliga grottor. Tunnlarna är fyllda med mer än 8000 Buddha statyer. Vi besöker en pappers- och paraplyfabrik. Därifrån fortsätter vi till Inle sjön. Övernattning på hotell.

Dag 6. Inle – Indein – Inle

Kryssning på Inle sjön. Vi besöker Indein byn, som ligger på den västliga bredden av sjön, och områdets skola. Här bor det ett lokalt folk som heter Pa-Oh. Vi fortsätter till Phuan Daw Oo pagoden och de fem heliga Buddha bilderna, och så gör vi ett besök till Nga Phe Chaung klostret.

Dag 7. Inrikesflyg Heho – Mandalay

På väg till Heho flygplatsen besöker vi Red Mountain vingården, som är ett samarbete mellan det lokala Pa-Oh folket och en fransk vinproducent. Sen gör vi ett besök till Shwe Yan Pyay träklostret med dess unika ovala fönster. På eftermiddagen flyger vi till Mandalay. Här besöker vi Magamuni pagoden med en av Myanmars mest beundrade Buddha avbildningar – en 4-meters staty täckt med ett tjockt lager av bladguld som är resultat av många generationer av piligrimer som lämnade dessa små stycken bladguld på statyen. Övernattning i Mandalay.

Dag 8. Mandalay – Amarapura – Ava – Sagaing – Mandalay
En heldagsutflykt till städerna Amarapura, Ava och Sagain. Vi besöker Maha Ganyon Kyaung klostret, som hyser flera tusen unga munkar och är känt som ett centrum för klosterliv, religiön och andlighet. En färja korsar Myintge älvfåran till Ava. Därefter fortsätter vi med hästvagn genom byarna och förbi det gamla träklostret Bagaya (Me Nu Ok Kyaung), ruinerna av det 27 meter höga vakttornet Nanmying, tegel-оch-stuck klostret Maha Aung Mye Bonzan, det kungliga palatset, den gamla fästningen och flera vita pagoder. Vi fortsätter till Sagain, som är berömt för sina 600 kloster belägna längs backarna. Vid solnedgång går vi en liten promenad längs U Bein bron. Övernattning i Mandalay.

Dag 9. Mandalay – Mingun – Mandalay
Vi tar en båttur från Mandalay till Mingun för att besöka det ofärdiga templet Pahtodawgyim, och därefter för vi ett besök till Mingun Bell som är världens största fungerande bronsklocka. Klockan väger 90 ton och är 4 meter hög och 5 meter bred. Därefter följer ett besök till Hsinbuyme pagoden (Myantheindan). När vi kommer tillbaka till Mandalay besöker vi Shwenandaw klostret, som är känt för sina utsökta träsniderier samt Kuthodaw pagoden, där man kan se buddhistiska skrifter ristade på 729 marmor tabletter. Övernattning i Mandalay.

Dag 10. Inrikesflyg Mandalay – Bagan
Vid ankomst till Bagan besöker vi den färgglada marknadsplatsen Nyaung Oo, Shweizgon pagoden och det eleganta Htilominlo templet. På eftermiddagen fortsätter vi till Myinkaba byn, där det finns enorma högar av bambu. Byn är också känd för det traditionella Mon-lackarbetet.
Turen fortsätter med utforskning av Ananda templet, som är ett mästervärk i arkitektur och avspeglar den tidiga stilen av Bagan tempel. Det innehåller fyra stående Buddha statyer på 9.5 meter.
Från Ananda tar vi hästvagnen bland de gamla stupas och ruiner. Vid solnedgång besöker vi den berömda Shwesandaw pagoden och klättrar upp till en av de högsta terrasserna. Där har vi en fantastisk vy över slätterna. Det är det perfekta stället där man kan se solen gå ner över dat gamla Bagan och Irrawaddy-floden mot väst. Övernattning i Bagan.

Dag 11. Bagan – Mt. Popa – Bagan
Denna dag börjar vi med att köra 1.5 timmar till Mt. Popa, som är det heliga hemmet för Myanmars 37 andar, och centrum för deras dyrkan. Vi klättrar upp på de 777 stegen till bergstoppen, där vi får en imponerande vy över slätterna. Besök till Minnanthu byn. Man kan tillbringa tiden med att utforska och vandra runt i byn, där man kan bland annat titta på kvinnor som rullar cigarrer. Den sista solnedgången i Bagan ser vi från Tayoke Pyay templet. Övernattning i Bagan.

Dag 12. Bagan – Yangon. Avresa.
Efter frukosten gör vi transfer till flygplatsen för att åka tillbaka till Yangon och sen fortsätta hemåt.


I grundpriset ingår:
► 11 nätter på gästhus eller familjägna hotell (del i dubbelrum med eget bad/WC) ► frukost ► engelsktalande lokala guider ► inträdesavgifter ►alla inrikesflyg ► all transport inkl. båttur i Mingun och Inle sjön

Detta ingår inte i resans pris: ► internationella flygbiljetter till/från Yangon ► försäkring ► dricks och andra personliga utgifter ►mat och drycker som inte är beskrivna i programmet ► visum

Övriga tillägg:
► tillägg för enkelrum: 2950 SEK ► tillägg för mindre grupp (2-3 pers) – 2670 SEK per person ►välkomstmiddag dag 1: 35 USD per person

Visum: ►Svenska medborgare kan få visum till Myanmar via e-visum, som kan erhållas tidigast 90 dagar före avresa (Penguin kommer att skicka relevant information vid bokning turnén). Kostnaden för visum är ~ 50 USD, kan stämpeln vara inkom till Yangon International Airport.

Praktisk information: ► Den mest använda valutan för utbyte och shopping är USD. Kreditkort kan inte ofta används i Myanmar så ta tillräckligt med pengar ► tillägg för högsäsong och obligatoriska galamiddagar under festliga säsonger (ex jul, nyår) kan komma

Vi rekommenderar resa i perioden: oktober - april
 


Fotogalleri


Myanmar (Burma) (Nominell 4.77 / 5 Baserat på 320 Recensioner)

No special experience is needed; everyone who is in condition to cope with long Saturday walks in the forest can also cope with these tours. As a rule, the trips are short and at a low altitude. Often, it is your choice to join or skip a day-tour. The routes follow a hilly terrain without steep ascents and descents. Normally we walk 3/5h a day.

Most of you, who are used to walking/cycling during a long weekend, will be in condition to cope with a tour of this level. You should be in a good health condition. We have successive days of longer and more difficult walking and days of lighter walking/cycling. Some parts of the day routes are done at a higher altitude. The paths are in good condition. We walk/cycle for 5/7h a day.

Deltagarantal
Min. 4 persons
Bokningskod
Myanmar_round
Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten 7300 SEK, 7 Dagar

Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten

Som en duk där naturen med en konstnärskänsla har försökt att kombinera barrskogarnas intensiva...
Den Okända Balkan – Bulgarien, Nordmakedonien, Albanien, Grekland 8150 SEK, 8 Dagar

Den Okända Balkan – Bulgarien, Nordmakedonien, Albanien, Grekland

En resa tillbaka i tiden för att utforska det historiska arvet och den kulturella mångfalden av...
Rundresa på Balkan - kulturhistoriskt kalejdoskop 10650 SEK, 14 Dagar

Rundresa på Balkan - kulturhistoriskt kalejdoskop

LADDA NER VÅR TRIP DOSSIER På en och samma resa lär du känna kulturen och historien av flera...
Se allt» Aktuellt

13.03.2017 17:30

10 fakta om Nordkorea

  1. Nordkoreas kalendern är baserad på födelsedagen av landets "eviga president" Kim Il-Sung: den 15:e april 1912 2. Det finns nästan inga fungerande trafikljus, och de få som fungerar används inte, för de har ersatts av poliser som styr trafiken. 3. Världens största stadion - Rungrado May 1 Stadium - finns i Nordkorea , och har 150,000 sittplatser 4. Dragspel är den...


05.08.2016 15:40

WEEKEND SKIDRESOR TILL BANSKO

I år är vi glada att få kunna erbjuda kortare skidresor. Har du inte möjlighet att resa en hel vecka kan vi ordna kortare skidresor, t.ex. över en veckoslut. Kontakta oss gärna för priser och ett reseförslag som passar just dig.  


10.12.2015 14:12

Bansko Nyheter: Ny 6-stolslift klar till säsongen

Nu börjar skidsäsongen i Bansko! Officielt öppnar skidsäsongен i Bansko den 12:е december och i förbindelse med det ska den nya 6-stolsliften sättas i gång. Den nya liften har en hastighet på 6 m/sek och en kapacitet på 2000 personer per timme. Liften kör 2.3 km (6-7 minuter) upp till Shiligarnik-Todorka. Har ni inte beställt er skidsemester i Bansko än? Klicka här för mer information. Vi...


16.07.2015 12:30

SKIDRESOR - SISTA CHANSEN!

Sista chansen att boka din vintersemester till sommarpriser. Du har väl inte missat vårt nyhetsbrev med detta fantastiska erbjudande på skidresorna till Bulgarien? Vi vill uppmärksamma dig att vi har några platser kvar på utvalda veckor till Bansko. Du kan spara ytterligare på din reskassa om du är snabb och slutbetalar din skidresa till Bulgarien före den 22/7. Då får du ett 6-dagars...