Rundresa i Algeriet

Rundresa med härliga kulturella upplevelser i Afrikas till ytan största land.

Algeriet, med en rik och spännande historia, är vårt förslag på en rundresa. En fantastisk blandning av olika civilisationer som satt sin prägel på traditioner och livsstil, med en otroligt gästvänlig lokal befolkning. Vår rundresa i Algeriet går utmed medelhavskusten och vi besöker några av de största sevärdheterna i landet – Constantine, Djemila och Annaba. Missa inte chansen att besöka ett av de mest fascinerande land du kan tänka dig.

Resans höjdpunkter
Alger – landets huvudstad och största staden i Algeriet, vackert belägen längs en bukt i Medelhavet.
Ghardaia och Timgad – 2 berömda sevärdheter som är med på UNESCOs världsarvslista.
Constantine – landets tredje största stad kallar ofta för ”Den flyggande ön”.

 


Reseplan:
Dag 1. Alger
Ankomst till Alger och transfer till hotellet. Resten av dagen är på egen hand.

Dag 2. Alger
Stadsvandring i huvudstaden med besök på bl.a. Casbah, Palais des Rais (från 1600-talet), de historiska moskéerna Djeema Ketchoua, Djeema el-Djedid och Djeema el-Kebir. Lunch (ej inkl.) på en typisk restaurang. Turen på stan fortsätter med Grande Poste och Notre Dame d'Afrique. Övernattning i Alger.

Dag 3. Alger – Djemila - Constantine
Efter frukost beger vi oss österut mot Djemila (ca4t körsträcka) där vi besöker de romerska ruinerna, Bacchus huset, Jupiter templet m.fl. Vi fortsätter vidare till Constantine (ca 1.5t). Inkvartering på hotell.

Dag 4. Constantine
Stadsvandring i Constantine med besök på Ahmed Bey palatset, broarna Sidi M'Cii och Sidi Rached, m.fl. Övernattning i Constantine.

Dag 5. Constantine – Timgad - Biskra
Idag åker vi till Timgad (ca2t), en historisk stad från tiden då Romarriket styrde över denna del av Afrika. Vidare till Balcon Rhoufi, en gammal berberbosättning inhuggen i klipporna. Övernattning i Biskra – vår dörr till Saharaöknen.

Dag 6. Biskra - Ghardaia
Efter frukost kör vi mot Ghardaia (ca7t). Vägen går genom El-Oued känt för sina kupolformade byggnader. Vi besöker marknaden och Sidi Salem moskeén. Vägen vidare går genom små landsbyar. Övernattning i Ghardaia.

Dag 7-8. Melika, Ghardaia, El-Atteuf
Dagsutflykter till Melika – Melika gravpaltsen; Ghardaia där vi besöker gamla stan. El-Atteuf, med Sidi Brahim m.m. Övernattning 2 nätter i Ghardaia.

Dag 9. Ghardaia - Alger
Vi åker tillbaka till huvudstaden (ca8t). Inkvartering på hotell; resten av dagen är till egen disposition.

Dag 10. Hemresa
Transfer till flygplatsen och hemresa till Skandinavien.  

 

I grundpriset ingår: ► 6 nätter på 2*/3*-hotell (del i dubbelrum); 3 nätter på gästhus i Ghardaia ► frukost (alla dagar) ► all transport jfr. program ► entréavgifter (jfr. program) ► skandinavisktalande färdledare ► engelsktalande lokal guide
OBS. Priserna avser vanligen del i dubbelrum. Dock måste resenär som beställt del i dubbelrum vara beredd att betala enkelrumstillägg om rumspartner ej kan ordnas.

Detta ingår inte i resans pris:  flyg till/från Algeriet; måltider utöver de beskrivna i avsnittet ’I grundpriset ingår’; drycker och dricks; turistvisum, försäkringar, privata utgifter och allt annat som inte är specificerat i avsnittet 'I grundpriset ingår'. Andra möjliga aktiviteter (ej inkluderade) som föreslås i Resplanen/Katalogen är bara förslag på ytterligare/alternativa aktiviteter. Kostnaderna för dem sistnämna står du själv för. Om du avviker från resplanen står du själv för kostnaderna för transport och logi.

Övriga tillägg:  ♦ Turistvisum: 600/pass (på egen hand). Vi reserverar oss för information som inte kommit oss tillhanda ♦ Enkelrum (i mån av plats): +2940/pp  ♦ Extra utflykter/aktiviteter: bokas och betalas på plats ♦ extra natt i Alger: 260 SEK pp del i dubbelrum; enkelrum: 440 SEK

Bra att veta:  ♦ turens längd: 10 dagar/9 nätter  ♦ svårighetsgrad: lätt  ♦ små ändringar i programmet (bl.a. i valda hotell/rutten) kan förekomma. ♦ Vi rekommenderar att man tar med sig kontant resevaluta i EUR/USD; kreditkort går inte att använda. Det finns bankomater i de stora städerna. ♦ Var uppmärksam på att det är förbjudet att ta bilder på militär, offentliga och politiska byggnader. Om du vill ta bild på någon borde du fråga först om lov att få ta bild (speciellt på kvinnor och barn). ♦ Klädstil: Livet och traditionerna i Algeriet, trots de många turisterna, är väldigt konservativa. Som kvinna t.ex. måste man bära heltäckande kläder.

Visum:  Svenska medborgare behöver visum till Algeriet. Visum kan fås (på egen hand) på ambassaden i Stockholm: Danderydsgatan 3-5,tel 08-679 91 30. Vi hjälper till med visuminbjudan – skicka till oss en skannad kopia på ditt pass (i färg!) vid beställning av din resa. Passet ska vara gyltigt minst 6 månader efter hemresan och i gott skick; det får inte vara sprucket eller trasigt någonstans (inga lösa sidor, inga synliga skador och dylik) och ska innehålla minst 2 ostämplade sidor. Man måste bifoga en kopia på sin reseförsäkring till visumansökan.
Vi reserverar oss för information som inte kommit oss tillhanda 

Vi rekommenderar resa i perioden:   mars - april

  


Fotogalleri


Rundresa i Algeriet (Nominell 4.71 / 5 Baserat på 340 Recensioner)

Kontakta oss om du vill att vi hjälper dig att hitta lämpligt flyg till bästa möjliga pris från Köpenhamn eller någon ort i Sverige. När vi hjälper dig att söka flyg försöker vi alltid boka det mest förmånligaste för kunden med hänsyn till avgångs- och ankomsttider. Priserna varierar beroende på flygbolag och aktuell platstillgång. Kom dock ihåg att de billiga flygbiljetterna är ofta svåra eller omöjliga att omboka eller avboka om det av någon anledning skulle behövas.
Betalning av flygbiljett sker med ditt eget betalkort direkt till flygbolaget eller flygresebyrån, som också skickar ut bekräftelse på bokningen.
En serviceavgift* tillkommer om du vill att vi hjälper dig att hitta lämplig flygbiljett:
- inom Europa: 250 SEK/pp
- utanför Europa: 500 SEK/pp
*Serviceavgiften betalas till Penguin Travel tillsammans med ditt arrangemang.

Deltagarantal
6 - 12
Bokningskod
Algeria
Rila-Pirin Trek (Bulgarien) 5700 SEK, 8 Dagar

Rila-Pirin Trek (Bulgarien)

Låt dina tankar vila och följ fötternas rytm i en orörd, barsk natur. En unik fjällvandring ovan...
Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten 6250 SEK, 7 Dagar

Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten

Som en duk där naturen med en konstnärskänsla har försökt att kombinera barrskogarnas intensiva...
Se allt» Aktuellt

13.03.2017 17:30

10 fakta om Nordkorea

  1. Nordkoreas kalendern är baserad på födelsedagen av landets "eviga president" Kim Il-Sung: den 15:e april 1912 2. Det finns nästan inga fungerande trafikljus, och de få som fungerar används inte, för de har ersatts av poliser som styr trafiken. 3. Världens största stadion - Rungrado May 1 Stadium - finns i Nordkorea , och har 150,000 sittplatser 4. Dragspel är den...


05.08.2016 15:40

WEEKEND SKIDRESOR TILL BANSKO

I år är vi glada att få kunna erbjuda kortare skidresor. Har du inte möjlighet att resa en hel vecka kan vi ordna kortare skidresor, t.ex. över en veckoslut. Kontakta oss gärna för priser och ett reseförslag som passar just dig.  


10.12.2015 14:12

Bansko Nyheter: Ny 6-stolslift klar till säsongen

Nu börjar skidsäsongen i Bansko! Officielt öppnar skidsäsongен i Bansko den 12:е december och i förbindelse med det ska den nya 6-stolsliften sättas i gång. Den nya liften har en hastighet på 6 m/sek och en kapacitet på 2000 personer per timme. Liften kör 2.3 km (6-7 minuter) upp till Shiligarnik-Todorka. Har ni inte beställt er skidsemester i Bansko än? Klicka här för mer information. Vi...


16.07.2015 12:30

SKIDRESOR - SISTA CHANSEN!

Sista chansen att boka din vintersemester till sommarpriser. Du har väl inte missat vårt nyhetsbrev med detta fantastiska erbjudande på skidresorna till Bulgarien? Vi vill uppmärksamma dig att vi har några platser kvar på utvalda veckor till Bansko. Du kan spara ytterligare på din reskassa om du är snabb och slutbetalar din skidresa till Bulgarien före den 22/7. Då får du ett 6-dagars...