Rundresa i Algeriet 14550 SEK, 8 Dagar

Rundresa med härliga kulturella upplevelser i Afrikas till ytan största land. Algeriet, med en rik och spännande historia, är vårt förslag på en rundresa. En fantastisk blandning av olika civilisationer som satt sin prägel på traditioner och livsstil, med en otroligt gästvänlig lokal befolkning. Vår rundresa i Algeriet går utmed medelhavskusten och vi besöker några av de största sevärdheterna i landet – Constantine, Djemila och Annaba. Missa inte chansen att besöka ett av de mest fascinerande land du kan tänka dig.

Höjdpunkter:
Alger - landets huvudstad och största staden i Algeriet, vackert belägen längs en bukt i Medelhavet.
Ghardaia och Timgad - 2 berömda sevärdheter som är med på UNESCOs världsarvslista.
Constantine - landets tredje största stad kallar ofta för ”Den flyggande ön”.


Reseplan:

Dag 1. Ankomst Alger
Ankomst till Alger. Mottagning på Algiers internationella flygplats och transfer till hotellet. - Panoramatur i Alger (beroende på ankomsttid). Middag på restaurangen. Natt i Alger.

Dag 2. Alger - Tipaza - Alger
Avgång mot Tipaza. Besök platsen för Mauretanien "Den kristnas grav". Fortsätt till Cherchell eller Caesarea under Juba II:s regeringstid. Besök det arkeologiska museet och Mosaikparken. Lunch. Besök av Tipaza, romersk plats, som under det första århundradet f.Kr. blev en konststad och centrum för den grekisk-romerska civilisationen i Nordafrika. Besök det arkeologiska museet. Middag och övernattning i Alger.

Dag 3. Alger - Setif (Setifis)
Avresa till Setif för att nå den romerska platsen Djemila, som betyder "den vackra" på arabiska. Besök den arkeologiska platsen som grundades under kejsar Nervas regeringstid (96-98). Dess sublima romerska ruiner är i ett utmärkt tillstånd av bevarande och förklarades till Unescos världsarvslista 1981. Djémila eller "Cuicul" som byggdes på ojämn mark är en av de viktigaste romerska städerna i slutet av 200-talet. Lunch. Panoramatur i Setif. Incheckning på hotellet och ledig tid. Middag och övernattning i Setif.

Dag 4. Setif - Batna
Avresa till staden Batna. Efter lunch besöker Timgad eller "Thamugadi" - en av de mest kända romerska städerna i Nordafrika. Besök av Nordafrikas Pompeji och dess museum. Platsen är en UNESCO: s världsarvslista. Historien om den romerska kolonin Timgad går tillbaka till år 100 e.Kr. Den grundades av kejsar Trajanus. Middag och övernattning i Batna.

Dag 5. Souk Ahras (Thagaste) - Guelma (Galama)
Besök av Souk Ahras, födelseplatsen för Saint Augustine (Aurelius Augustinus) född den 13 november 354. Besök av Saint Augustine och Madaures olivträd, Numidian stad som var under romersk ockupation från 1:a århundradet e.Kr. Madaure var känd och känd för sina skolor. Saint-Augustin studerade där. De antika lämningarna sträcker sig över ett område på 30 hektar med ett romerskt forum, basilikor, oljekvarnar, teater att se på plats. Besök av Khamissa - Thubarsicu Numidarum - en romersk koloni under kejsar Trajanus regeringstid på 200-talet e.Kr. Viktiga biskopar nämns ha varit där mellan 354 och 411 såsom Fortinius, Maurentius och Jamarius. Avfärd till Guelma. Middag och övernattning på GUELMA.

Dag 6. Guelma (Galama) - Konstantin
Guelma blev en romersk stad i slutet av 300-talet e.Kr. Besök dess arkeologiska museum och den romerska teatern med sina 4 500 sittplatser. Denna numidiska stad skyddar statyn av Saint Augustine i sitt museum. Staden hade flera biskopar inklusive Donatius, Megalius och Possidus. Middag och övernattning i Constantine.

Dag 7. Constantine - Annaba (Hippo Regius) - Alger
Besök den gamla staden Constantine och dess hängbroar. Besök Cirta-museet och den stora moskén. Vi fortsätter till Annaba där vi besöker museet och "flodhöstbasilikan" tillägnad St. Augustinus. Saint Augustin, biskop av Hippo (354-430 efter J-C), är en av den latinska kyrkans fyra fäder. Från förgården sträcker sig utsikten över Annaba golfbana. Besök den romerska arkeologiska platsen Hippo vid foten av basilikan. Gå på huvudgatan Boulevard du Front de mer. Lunch. Tidigt på kvällen, transfer till Annaba flygplats och flyg till Alger (ca 1 timmes flygning). Middag och övernattning i Alger.

Dag 8. Avresa
Besök av Kasbah i Alger. Casbah är hjärtat av staden och förblir en arkitektonisk referens med sina smala gator och sina moriska konstskatter. Kasbah i Alger är en UNESCO: s världsarvslista. Besök av Basilica of Our Lady of Africa, etablerad på en udde med utsikt över distriktet Bab El Oued och Algerbukten, basilikan byggdes från 1858 till 1872. Lunch. Besök av Palais des Raïs (Bastion 23) är ett av de viktigaste historiska monumenten i staden Alger och representerar ett av de sista vittnena som fysiskt vittnar om utvidgningen av medinan El Djazaïr (Kasbah) till havet i Osmanska eran (1500/1800-talet). Transfer till flygplatsen och avresa.


Fotogalleri


Rundresa i Algeriet (Nominell 4.71 / 5 Baserat på 399 Recensioner)
*För den mest uppdaterade resplanen och ytterligare information, vänligen kontrollera den engelska versionen av vår webbplats.
Pris
14550 SEK
Reslängd
8 Dagar
Enkelrum
3650 SEK
Bokningsstatus
Fullt

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Deltagarantal
6-12
Bokningskod
Algeria
Saudiarabien: Bakom den andliga slöjan 25300 SEK, 8 Dagar

Saudiarabien: Bakom den andliga slöjan

Saudiarabien är en av de mest gåtfulla och svåra platserna att besöka, så missa inte denna unika...
Kaukasusupptäckare - Armenien, Georgien och Azerbajdzjan 13800 SEK, 11 Dagar

Kaukasusupptäckare - Armenien, Georgien och Azerbajdzjan

Kaukasus - regionen där Europa möter Asien, där dramatiska naturlandskap möter tusentals år gamla...
Rundresa på Balkan - kulturhistoriskt kalejdoskop 14550 SEK, 14 Dagar

Rundresa på Balkan - kulturhistoriskt kalejdoskop

Vår kalejdoskopresa börjar i Bulgarien och tar oss genom ytterligare 7 länder - Serbien,...
Se allt»

Aktuellt

15.11.2023 17:45

Utforska Abidjan: Elfenbenskustens livliga metropol

Välkommen till Abidjan, Elfenbenskustens kulturella hjärtslag! Med sin blandning av modernitet och tradition är denna västafrikanska stad en dold pärla som väntar på att bli utforskad. Abidjans charm ligger i dess mångfald, från livliga marknader till fantastiska laguner och aptitretande mat. I den här reseguiden tar vi dig med på en resa genom den förtrollande staden Abidjan. Upptäck Abidjans...


07.09.2023 18:41

Stans Country: Utforska regionen, länderna och kulturen

Är du nyfiken på regionen Stans Country och dess unika länder? Stans, även känd som de centralasiatiska länderna, inkluderar Kazakstan, Kirgizistan, Tadzjikistan, Turkmenistan och Uzbekistan. Dessa länder, som delar historiska och kulturella band, har mycket att erbjuda, från fantastiska landskap till olika etniska traditioner. Vilken region är Stans? Stans ligger i Centralasien, mellan...


05.06.2023 18:29

Suchitoto: En Charmig Kulturpärla i El Salvador

El Salvador är känt för sina fantastiska stränder och pittoreska vulkaner, men låt oss inte glömma landets dolda pärlor. En sådan pärla är Suchitoto, en charmig liten stad som ligger högt uppe i bergen i El Salvador. Med sin rika historia, kulturella arv och natursköna omgivningar är Suchitoto ett resmål som inte får missas av äventyrslystna resenärer. Suchitoto, även känt som "Staden av...


13.03.2017 17:30

10 fakta om Nordkorea

  1. Nordkoreas kalendern är baserad på födelsedagen av landets "eviga president" Kim Il-Sung: den 15:e april 1912 2. Det finns nästan inga fungerande trafikljus, och de få som fungerar används inte, för de har ersatts av poliser som styr trafiken. 3. Världens största stadion - Rungrado May 1 Stadium - finns i Nordkorea , och har 150,000 sittplatser 4. Dragspel är den...