Rejs trygt og sikkert!
Rundresa på Madagaskar 18650 SEK, 14 Dagar

Följ med på en rundresa på Madagaskar, en av de få riktiga paradisplatser på jorden. Turen går tvärs över denna enorma ö och bjuder på oförglömliga naturupplevelser - rikt djur- och växtliv, finkorniga kritvita stränder och mycket mer.

En kontrastfylld och äventyrlig resa till världens fjärde största ön. Madagaskar ligger i Indiska oceanen, ca 400km öst om Moçambique i södra Afrika. Öns unika djur- och växtrike gör ön till en stor nationalpark med savanner, frodiga bergsområden, vita ssandstränder, djungel och regnskog – en naturrikedom i särklass. Hela 6 regnskogsområden är med på UNESCOs världsarvslista. Trots den ganska dåliga infrastruktur har ön en stior tillgång, den enastående naturen. Men den lokala befolkningen ökar och därmed växter intrånget i regnskogen, fler skog fälls ner för att tillmötesgå behovet av jordbruk. Man är medveten om problemen och därför jobbar man på alvar med att etablera hållbar turism. 

Resans höjdpunkter
Ranomafana Nationalparken– troligen den bästa nationalparken på Madagaskar. Den berggiga terrängen är täckt av tropisk regnskog där finns 5 olika arter lemurer och många olika orchidéer.
Isalo Nationalparken– 81,540 hektar massif av jura sandsten.

 


Reseplan:
Dag 1. Antananrivo (Tana)
Ankomst till Tana; Guiden möter oss på flygplatsen Ivato; transfer till hotellet. Resten av dagen (avhängande ankomsttid) på egen hand.

Dag 2. Tana - Andasibe
Efter frukosten åker vi österut med ett besök i Peryeras Reptile Park.
Vidare till Andasibe. Möjlighet (tillval) för en nattur får att spana efter mörkrets lemurer, den minsta arten i hela världen.

Dag 3. Andasibe
Morgonstunden är den bästa tiden då man får uppleva de stora lemurerna, indrien, och olika fågelarter. På eftermiddagen besöker vi också den privata parken Vakona där vi kan mata med bananer de lekfula lemurerna.

Dag 4. Andasibe – Antsirabe
Vi åker mot Antsirabe känt för sina varma källor. Staden bjuder på ett svalare klimat och massor av rikshor – den lokala transportmedel.

Dag 5. Antsirabe - Ranomafana
Bilfärd till Ranomafana, ca 60 km från Fianarantsoa, med sitt berömda naturreservat som bjuder på ett rikt djur- och växtliv. På vägen stannar vi i Ambositra och besöker träverkstaden Zafimaniry.

Dag 6. Ranomafana Nationalparken
En guidad tur i skogen på jakt efter växter, fåglar och lemurer. Området bjuder på praktfula utsikter över bergskedjan.

Dag 7. Ranomafana - Ranohira
Turen fortsätter söderut; vi stannar i Fianarantsoa, Betsileo stammens huvudstad. Vårt nästa stopp är i Ambalavao, en liten by på gränsen mellan höglandet och södern. På vägen besöker vi också reservatet Anja, med ringhalsade lemurer. Vi fortsätter vidare mot Ranohira. Övernattning på hotel.

Dag 8. Isalo Nationalparken
Belläget mellan Isalo massivet och Horombe platån är Isalo den perfekta utgångspunkten till Isalo Nationalparken. Vi gör ett besök (ca 3t lätt vandring) till de naturliga poolar i klyftan, Priscine Naturelle.

Dag 9. Ranohira – Ifaty
Vi åker till södra Madagaskars huvudstad, Tuléar. På vägen stannar vi vid Arboretum of Antsokay där vi intar vår lunch. Övernattning i lfaty.

Dag 10-12. Ifaty beach
Tid för att siola och bada i den Indiska oceanen. Möjligheter (tillval) för bl.a. dykning i koralreven eller ett besök på Reniala privatparken.

Dag 13. Ifaty - Tuléar - Tana
Efter frukost transfer till Tuléar och inrikesflyg till Tana. Transfer till vårt hotell.

Dag 14. Avresa
City tur i Tana (avhängigt flygresorna hem). Transfer till flygplatsen och hemresa (på egen hand och räkning); vanligen med ankomst påföljande dag. 

Bra att veta►turens längd: 14 dagar/13 nätter (exkl. resdagarna) ♦ det kan förekomma extra övernattning (ej inkl. i priset) på utresan i samband med flygbyte. Kontakta oss för mer information och priser på hotell. ♦ Det kan p.g.a. operativa anledningar förekomma små ändringar i rutten/övernattningsalternativen ♦ Turen kan eventuellt (dock ej garanterat) arrangeras även med mindre antal deltagare dock med enbart engelsktalande chaufför/guide

Visum Nordiska medborgare kan få visum  vid ankomsten på Ivato flygplatsen i Tana (65 EUR / 88 USD per pass; betalas endast kontant) och gäller i 90 dagar. Passet får inte vara sprucket eller trasigt någonstans (inga lösa sidor, inga synliga skador och dylik).
Vi reserverar oss för information som inte kommit oss tillhanda.

Vaccinationer: Inga obligatoriska dock p.g.a. den unika växtligheten och landets egen utveckling förekommer en hel rad sjukdomar på Madagaskar vilket kräver utförliga förebyggande åtgärder. Utförligt information hittar du t.ex.http://vaccination.medicallink.se/. Vi rekommenderar dessutom att du kontaktar i god tid innan avresan din egen läkare och får råd och tips om vad det är som behövs.

Länkar för extra information:   
Lexikon - information om Madagaskar (på danska)
Bildgalleri (på engelska)
Madagaskar: resetips och råd (på engelska)


Priset inkluderar:
Övernattning på turisthotell med frukost
all transport (enligt program)
engelsktalande lokal guide (vid min 4 pers) eller chaufför/guide (vid 2-3 pers.)
inrikesflyg Tulear-Antananarivo (enkel)
utflykter (enligt program)
entréavgifter till nationalparker och reservat (enligt program)
OBS. Priserna avser vanligen del i dubbelrum. Dock måste resenär som beställt del i dubbelrum vara beredd att betala enkelrumstillägg om rumspartner ej kan ordnas.

Ingår ej:
Flyresa till/från Tana
privat transfers (vid ankomst och dylik)
måltider utöver de beskrivna i ’I grundpriset ingår’ avsnittet
vatten och drinks (alkoholhaltiga
läsk mm)
turistvisum
vaccinationer
försäkringar
dricks
privata utgifter och allt annat som inte är specificerat i avsnittet 'I grundpriset ingår'
andra möjliga aktiviteter

Ytterligare tjänster:
Turistvisum: ca 65€/pass
vaccinationer (tillval): kolla med din läkare eller vaccinationscentrallen


Fotogalleri


Rundresa på Madagaskar (Nominell 4.81 / 5 Baserat på 318 Recensioner)
Pris
18650 SEK
Reslängd
14 Dagar
Enkelrum
3950 SEK
Bokningsstatus
Öppet för bokning
Pris
18650 SEK
Reslängd
14 Dagar
Enkelrum
3950 SEK
Bokningsstatus
Öppet för bokning

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

No special experience is needed; everyone who is in condition to cope with long Saturday walks in the forest can also cope with these tours. As a rule, the trips are short and at a low altitude. Often, it is your choice to join or skip a day-tour. The routes follow a hilly terrain without steep ascents and descents. Normally we walk 3/5h a day.

Deltagarantal
2-8
Bokningskod
Madagascar
Rundresa på Balkan - kulturhistoriskt kalejdoskop 10650 SEK, 14 Dagar

Rundresa på Balkan - kulturhistoriskt kalejdoskop

LADDA NER VÅR TRIP DOSSIER På en och samma resa lär du känna kulturen och historien av flera...
Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten 7300 SEK, 7 Dagar

Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten

Som en duk där naturen med en konstnärskänsla har försökt att kombinera barrskogarnas intensiva...
Rila-Pirin Trek (Bulgarien) 5550 SEK, 8 Dagar

Rila-Pirin Trek (Bulgarien)

Låt dina tankar vila och följ fötternas rytm i en orörd, barsk natur. En unik fjällvandring ovan...
Se allt» Aktuellt

13.03.2017 17:30

10 fakta om Nordkorea

  1. Nordkoreas kalendern är baserad på födelsedagen av landets "eviga president" Kim Il-Sung: den 15:e april 1912 2. Det finns nästan inga fungerande trafikljus, och de få som fungerar används inte, för de har ersatts av poliser som styr trafiken. 3. Världens största stadion - Rungrado May 1 Stadium - finns i Nordkorea , och har 150,000 sittplatser 4. Dragspel är den...


05.08.2016 15:40

WEEKEND SKIDRESOR TILL BANSKO

I år är vi glada att få kunna erbjuda kortare skidresor. Har du inte möjlighet att resa en hel vecka kan vi ordna kortare skidresor, t.ex. över en veckoslut. Kontakta oss gärna för priser och ett reseförslag som passar just dig.  


10.12.2015 14:12

Bansko Nyheter: Ny 6-stolslift klar till säsongen

Nu börjar skidsäsongen i Bansko! Officielt öppnar skidsäsongен i Bansko den 12:е december och i förbindelse med det ska den nya 6-stolsliften sättas i gång. Den nya liften har en hastighet på 6 m/sek och en kapacitet på 2000 personer per timme. Liften kör 2.3 km (6-7 minuter) upp till Shiligarnik-Todorka. Har ni inte beställt er skidsemester i Bansko än? Klicka här för mer information. Vi...


16.07.2015 12:30

SKIDRESOR - SISTA CHANSEN!

Sista chansen att boka din vintersemester till sommarpriser. Du har väl inte missat vårt nyhetsbrev med detta fantastiska erbjudande på skidresorna till Bulgarien? Vi vill uppmärksamma dig att vi har några platser kvar på utvalda veckor till Bansko. Du kan spara ytterligare på din reskassa om du är snabb och slutbetalar din skidresa till Bulgarien före den 22/7. Då får du ett 6-dagars...