Coronavirus (COVID-19) travel update
Vi arbejder fortsat hjemmefra og har begrænset adgang til telefonopkald/online chat.
Kommer du ikke hurtigt igennem, så send os en besked på info@penguin.dk. Vi er klar på mailen og ringer gerne tilbage inden for kort tid.

Landet till greven Dracula (Rumänien)

Landet till greven Dracula (Rumänien) 8300 SEK, 8 Dagar

 Rumänien är känd som Draculas hemland, män måste erbjuda mycket mer än så - pittoreska slott och citadeller, spridda över det skogsområde i Transylvanian, där vargar och björnar strövar över de majestätiska Karpaterna.
Att komma runt på landsbygden kan vara en utmaning, män som ger givande upplevelser, där folkstraditioner sprider det stora och det stora i århundraden. Vissa historiska kloster, kyrkor och byar är bland de bästa platserna från Mellanöstern i världen. Jag gjorde nyligen det Rumänien har gjort för framtiden av det smälta isberget. Folket har kommit ur isoleringsrutan och rusar nu mot framtiden.
Vi inbjuder dig att delta i vår runda i ett av Europas bäst bevarade hemligheter, distribuera dem av legenderna och visa motsvarigheten till det europeiska Europa som det var.

Turens höjdpunkter:
Bukarest - Rumäniens största by och huvudstad, är idag och den livliga metropolen, känd för sina breda boulevarder, härliga Belle Époque-byggnader och smeknamnet "Little Paris"
Sibiu (Hermannstadt på tyska) var den största och rikaste av de sju befästade citadellerna, byggda på 1100-talet av den nya bosättaren känd som de transylvaniska saxarna.
Sighisoara (Schaessburg), utses till UNESCO: s världsarvslista, står som en av de vackraste och bäst bevarade medeltida byarna i Europa
Bucovina - målade kyrkor och gamla traditioner från Maramures


Reseplan:   

Dag 1: Bukarest
Ankomst Bukarest. Övernatning på hotell.

Dag 2: Bukarest - Curtea de Arges - Sibiu - Sibiel
Efter frukosten, åka till Curtea de Arges, den tidigare huvudstaden i Wallachia. Besök Episcopal Church som byggdes av Prince Neagoe Basarab (1512-1517), där de rumänska kungarna är begravda. Kör längs den pittoreska Oltdalen till Sibiu, en av de äldsta städerna i Transsylvanien - tidigare Hermannstadt - grundad av de saxiska kolonisterna. Guidad promenad i den medeltida staden (Main Square, Evangelical Church and Liars 'Bridge etc.). Gå till Sibiel - byn som tilldelades utmärkelsen "Pomme d'Or" av FIJET Press Association. Besök Ikonmuseet. Övernatning  och middag i Sibiel.

Dag 3: Sibiel - Sighisoara - Targu Mures - Bistrita
Morgonavgång till Sighisoara, Vlad impalerens födelseplats. På vägen kan du besöka den stärkte kyrkan i Biertan, en av de vackraste byggnaderna i Rumänien, i gotisk och renässansstil. Vi anländer till Sighisoara och upptäcker den medeltida citadellen som ingår i UNESCO: s världsarv: klocktornet, kyrkan på marken, de trappor över taket osv. Fortsätt till Targu Mures, promenera genom den eleganta stadskärnan, känd för sin arkitektur: Kulturpalatset, de ortodoxa kyrkorna och Teleki-Bolyai-biblioteket. Kör vidare till Bistrita - en av de sju medeltida städerna i Transsylvanien och platsen där Jonathan Harker, Bram Stoker tillbringade natten innan han anlände till Draculas slott. Middag och övernattning på ett centralt hotell.

Dag 4: Bistrita - Moldovita - Voronet - Susevita / Gura Himorului
Avresa till Bucovina - "övre landet" med de unika målade klostrarna som tillhör UNESCO: s världsarv. Efter att ha korsat Dracula-landet, vackert avbildat i Bram Stockers roman "Dracula", anländer vi till Bucovina. Lunch i en lokal restaurang. På eftermiddagen kan du besöka Moldovita-klostret - en symfoni i lila rött, en medeltida konstskatt. Vi fortsätter med ett besök på en målad äggverkstad. Vi besöker också ett av juvelerna i Bucovina: Voronet-klostret, en riktig turistattraktion, både för rumänska och utländska besökare. Det kallas också "Det sixtinska kapellet i öst". Middag och övernattning i området.

Dag 5: Sucevita / Gura Humorului - Lacu Rosu- Brasov / Poiana Brasov
Vi fortsätter att köra genom de moldaviska byarna, med deras typiska hus. Vi besöker Agapia-klostret. På eftermiddagen korsar vi de fantastiska Bicaz Gorges. Ankomst till Lacu Rosu (Red Lake) Resort; lunch - smak på den typiska huvudrätten "gulas". Fortsätt till Brasov, tidigare Kronstadt, grundat av de saxiska kolonisterna, som den södra porten till Transsylvanien. Boende på ett 3 * / 4 * hotell Brasov / Poiana Brasov (ligger 15 km från Brasov). Ingen middag ingår denna dag.

Dag 6: Poiana Brasov / Brasov - Sinaia - Bran - Prejmer - Brasov
Breakfast. Besök det fantastiska Peles-slottet, en utsökt arkitekturbit och en av de mest spektakulära slott i Europa. Fortsätt vidare till Bran och besök det berömda medeltida slottet ('Draculas' slott) som byggdes som en fästning för Brasovs medborgare 1377, som ett försvar för staden. Lunch i Bran. Stanna över Prejmer för ett besök i den stärkte kyrkan, inklusive UNESCO: s världsarvslista. Återgå till Brasov. Stadstur i Brasov inklusive svarta kyrkan (endast utanför), den största gotiska kyrkan mellan Istanbul och Wien, de gamla befästningarna, det vita och svarta tornet, rådhusplatsen, Ekaterina-porten och kyrkan Saint Nicholas Boende i Brasov / Poiana Brasov i ett 3 * / 4 * hotell. Ingen middag ingår denna dag.

Dag 7: Brasov - Bukarest
På morgonen korsar vi Karpaterna mot Bukarest. Lunch ingår inte den här dagen. Panoramatur till Bukarest, den kontrasterande staden mellan gammalt och nytt, med stora boulevarder och magnifika byggnader (rumänska Athenaeum, Patriarchal Church; besök parlamentet eller Palatul Primaverii (Observera att parlamentets palats är en regeringsbyggnad och det kan stängas utan förvarning)). på ett 4 * hotell i Bukarest, vandra i gamla stan, säga adjö till en härlig brassiere och behålla den gamla andan i Bukarest i slutet av seklet.

Dag 8: Avresa

 


Priset inkluderar:
Transfer till flygplatsen för avgång
dubbelrum med privata faciliteter i standardhotell
alla måltider från middag på dag 1 till frukost på dag 8 utom 2 middagar i Brasov, transport och entréavgift per program
engelsktalande guide
transport från / till flygplatsen dag 1 och dag 8
1 liten flaska mineralvatten per person / dag

Ingår ej:
flyg
tips
drycker och måltider som inte nämns
försäkring
förutom transport, fotografi avgift när det behövs
personliga utgifter

Ytterligare tjänster:
4-dagars / 3-natters förlängning till Donau Delta kan ordnas efter huvudresan på alla avgångsdatum utom 05.04 och 04.10: 565 EUR per person; enkelrumstillägg: 60 EUR. Betalas till oss när du beställer i förväg i SEK enligt dagens kurs.


Fotogalleri


Landet till greven Dracula (Rumänien) (Nominell 4.96 / 5 Baserat på 20 Recensioner)
Pris
8300 SEK
Reslängd
8 Dagar
Enkelrum
2300 SEK
Bokningsstatus
Garanterad avgång
Pris
8300 SEK
Reslängd
8 Dagar
Enkelrum
2300 SEK
Bokningsstatus
Garanterad avgång
Pris
8300 SEK
Reslängd
8 Dagar
Enkelrum
2300 SEK
Bokningsstatus
Garanterad avgång
Pris
8300 SEK
Reslängd
8 Dagar
Enkelrum
2300 SEK
Bokningsstatus
Garanterad avgång
Pris
8300 SEK
Reslängd
8 Dagar
Enkelrum
2300 SEK
Bokningsstatus
Garanterad avgång
Pris
8300 SEK
Reslängd
8 Dagar
Enkelrum
2300 SEK
Bokningsstatus
Garanterad avgång

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

No special experience is needed; everyone who is in condition to cope with long Saturday walks in the forest can also cope with these tours. As a rule, the trips are short and at a low altitude. Often, it is your choice to join or skip a day-tour. The routes follow a hilly terrain without steep ascents and descents. Normally we walk 3/5h a day.

Deltagarantal
Min. 1 person
Bokningskod
RORUND
Långritt Över Balkanbergen 7050 SEK, 8 Dagar

Långritt Över Balkanbergen

Drömmer du om att få rida på urgamla leder över imponerande bergstoppar, genom öde bergspass, längs...
Se allt» Aktuellt

13.03.2017 17:30

10 fakta om Nordkorea

  1. Nordkoreas kalendern är baserad på födelsedagen av landets "eviga president" Kim Il-Sung: den 15:e april 1912 2. Det finns nästan inga fungerande trafikljus, och de få som fungerar används inte, för de har ersatts av poliser som styr trafiken. 3. Världens största stadion - Rungrado May 1 Stadium - finns i Nordkorea , och har 150,000 sittplatser 4. Dragspel är den...


05.08.2016 15:40

WEEKEND SKIDRESOR TILL BANSKO

I år är vi glada att få kunna erbjuda kortare skidresor. Har du inte möjlighet att resa en hel vecka kan vi ordna kortare skidresor, t.ex. över en veckoslut. Kontakta oss gärna för priser och ett reseförslag som passar just dig.  


10.12.2015 14:12

Bansko Nyheter: Ny 6-stolslift klar till säsongen

Nu börjar skidsäsongen i Bansko! Officielt öppnar skidsäsongен i Bansko den 12:е december och i förbindelse med det ska den nya 6-stolsliften sättas i gång. Den nya liften har en hastighet på 6 m/sek och en kapacitet på 2000 personer per timme. Liften kör 2.3 km (6-7 minuter) upp till Shiligarnik-Todorka. Har ni inte beställt er skidsemester i Bansko än? Klicka här för mer information. Vi...


16.07.2015 12:30

SKIDRESOR - SISTA CHANSEN!

Sista chansen att boka din vintersemester till sommarpriser. Du har väl inte missat vårt nyhetsbrev med detta fantastiska erbjudande på skidresorna till Bulgarien? Vi vill uppmärksamma dig att vi har några platser kvar på utvalda veckor till Bansko. Du kan spara ytterligare på din reskassa om du är snabb och slutbetalar din skidresa till Bulgarien före den 22/7. Då får du ett 6-dagars...