Rundresa i Centralamerika 17600 SEK, 13 Dagar

Centralamerika i ett nötskal – Guatemala, Nicaragua, El Salvador och Honduras.

Vår rundresa tar oss på ett äventyr genom Centralamerika. Vi besöker kolonialstäderna i Nicaragua och El Salvador, utforskar de ljuvliga marknaderna på Guatemalas högland och bekantar oss med Honduras enorma biologiska mångfald. Vi lär känna en hel del av den urgamla mayakulturen och historia.

Resans höjdpunkter
Antigua – grundad i början på 1600-talet av spanjörerna ligger Antigua de Guatemala mellan vulkanerna Agua, Fuego och Acatenango. Staden är förmodligen Centralamerikas mest pittoreska stad.
Copan – upptogs på UNESCOs världsarvslista 1980; en de största ruinerna efter mayakulturen i Amerika
Guatemalska höglandet – med den ljuvliga Chichicastenango marknaden och mayabyarna längs Atitlansjön
León och Granada – utforska dessa charmiga städer som under århundraden tävlade om titeln som Nicaraguas huvudstad

 


Reseplan:

Dag 1. Antigua (Guatemala)
Ankomst (på egen hand och räkning) till Antigua; inkvartering på hotell.

Dag 2. Antigua
På förmiddagen tar vi en citysightseeing med besök på bl.a. kyrkorna San Francisco, Santa Clara, La Merced och Las Capuchinas. Eftermiddagen är på egen hand med möjligheter att vidare utforska staden.

Dag 3. Panajachel – Iximche - Panajachel - Atitlansjön
Efter frukosten drar vi mot Panajachel vid Atitlansjön och besöker ruinerna vid Iximche på vägen dit. Sjön är den djupaste i Centralamerika. Panajachel är gammal spansk bosättning och nuförtiden är ett dragplåster för turisterna. Övernattning i San Pedro La Laguna.

Dag 4. Atitlansjön
Sjön är omgiven av vulkanerna Toliman, Atitlan och San Pedro och dess fertila stränder är fyllda me smågrupper av bönder och fiskare som fortfarande upprätthåller traditionerna av deras förfäder. På morgonen tar vi båt för att utforska en sådan by som heter San Juan La Laguna och är bebodd av Tzutujil Maya folk. Eftermiddaggen är på egen hand och räkning och då kan man njuta av sjön och utforska dess vackra omgivning.

Dag 5. Atitlansjön – Copan (Honduras)
Idag styr vi kurs mot Honduras och på vägen dit krysser vi ett landskap med frodig vegetation och bergiga dalar. Vår slutdestination för dagen är Copan – en charmig by som ligger väldigt nära de magnifika Maya ruinerna.

Dag 6. Copan
Vi besöker UNESCOs världsarvsobektet i Copan där en lokal guide berättar om den fascinerande mayakulturen. Det Stora torget (Great Plaza ) från750 f.Kr. bjuder på en av de största samlingarna av mayaperioden. Eftermiddagen är på egen hand i Copan.

Dag 7. Copan - Suchitoto (El Salvador)
Vi följer panoramavägen till gränsen mot El Salvador och vidare till Suchitoto vid foten av bergen och nära Suchitlansjön. För i tiden har Suchitoto varit center för indigotillverkning och handel. På eftermiddagen tar vi en båttur över Suchitlansjön. Övernattning på hotell.

Dag 8. Suchitoto
Fritid att utforska Suchitoto – en charmig stad med kullerstengator och vackra hus. En snabbt växande centrum för konst och kultur, fylld med hantverksbutiker och många historiska och kulturella höjdpunkter vilket gör det till en underbar plats att utforska.

Dag 9. Suchitoto – Leon (Nicaragua)
Vi kör genom rik jordbruksmark tills vi når gränsen till Honduras. Vi följer Fonseca bukten tills vi ankommer till Stilla låglandet i Nicaragua och avslutar dagens resa i den koloniala staden Leon. Övernattning i Leon.

Dag 10. Leon – Ometepeön
Idag drar vi på en citysightseeing i Leon som är en av de äldsta koloniala huvudstäderna. Leon ligger i skuggan av sju vulkaner och anses fortfarande som Nicaraguas intellektuella centrum. På eftermiddaggen fortsätter vi mot Ometepeön.

Dag 11. Ometepeön – Granada
Vi tillbringar dagen på Ometepeön som ofta kallas för Oasis of Peace. Ön är ett fascinerande ställe med fantastiska sevärdheter och aktiviteter. Vi besöker El Ojo de Agua – två pooler med termisk källvatten i skogen; Playa Santo Domingo – en 4-kilometers-lång sandstrand och Charco Verde med sina många lugna och natursköna stränder med dramatiska utsikter över Concepcion vulkanen. På eftermiddaggen åker vi tillbaka till Granada.

Dag 12. Granada
Citysightseeing i Granada med möjlighet att besöka Las Isletas (en grupp av småöar i närheten av Volcano Mombacho) med båt eller kajak. En annan möjlighet är att besöka Masaya vulkanen på kvällen.

Dag 13. Granada - Managua / Avresa
Vi åker tillbaka till Managua; transfer till flygplatsen för hemresan (på egen hand och räkning) mot Europa eller vidare enligt eget program.

I grundpriset ingår: ► 12 nätter på bra turist-hotell (del i dubbelrum, med eget WC/dusch) ► frukost varje dag ► samlad transfer från/till flygplats ► all transport jfr. program ► engelsktalande lokal guide ► aktiviteter som beskrivna i programmet► entréavgifter enligt program ► båtturer i Atitlansjön och El Golfo ► engelsktalande färdledare från Penguin Travel (dock vid min 12 pers.).
OBS. Priserna avser vanligen del i dubbelrum. Dock måste resenär som beställt del i dubbelrum vara beredd att betala enkelrumstillägg om rumspartner ej kan ordnas.

Detta ingår inte i resans pris:
► flygresa ► lunsj och middag ► valfria turer och aktiviteter ► försäkring ► dricks ► personliga utgifter

Övriga tillägg: ► enkelrum: 4350 SEK ► extra nätter i Antigua som kostar ca 585 SEK för enkelrum och 740 för dubbelrum

 


Fotogalleri


Rundresa i Centralamerika (Nominell 4.83 / 5 Baserat på 369 Recensioner)
Pris
17600 SEK
Reslängd
13 Dagar
Enkelrum
4050 SEK
Bokningsstatus
Garanterad avgång

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Paketpris (inkl. flyg) 21900 SEK
Deltagarantal
6-12
Bokningskod
Central America
Rila-Pirin Trek (Bulgarien) 6600 SEK, 8 Dagar

Rila-Pirin Trek (Bulgarien)

Låt dina tankar vila och följ fötternas rytm i en orörd, barsk natur. En unik fjällvandring ovan...
Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten 7200 SEK, 7 Dagar

Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten

Som en duk där naturen med en konstnärskänsla har försökt att kombinera barrskogarnas intensiva...
Rundresa på Balkan - kulturhistoriskt kalejdoskop 13350 SEK, 14 Dagar

Rundresa på Balkan - kulturhistoriskt kalejdoskop

LADDA NER VÅR TRIP DOSSIER På en och samma resa lär du känna kulturen och historien av flera...
Se allt»

Aktuellt

13.03.2017 17:30

10 fakta om Nordkorea

  1. Nordkoreas kalendern är baserad på födelsedagen av landets "eviga president" Kim Il-Sung: den 15:e april 1912 2. Det finns nästan inga fungerande trafikljus, och de få som fungerar används inte, för de har ersatts av poliser som styr trafiken. 3. Världens största stadion - Rungrado May 1 Stadium - finns i Nordkorea , och har 150,000 sittplatser 4. Dragspel är den...


05.08.2016 15:40

WEEKEND SKIDRESOR TILL BANSKO

I år är vi glada att få kunna erbjuda kortare skidresor. Har du inte möjlighet att resa en hel vecka kan vi ordna kortare skidresor, t.ex. över en veckoslut. Kontakta oss gärna för priser och ett reseförslag som passar just dig.  


10.12.2015 14:12

Bansko Nyheter: Ny 6-stolslift klar till säsongen

Nu börjar skidsäsongen i Bansko! Officielt öppnar skidsäsongен i Bansko den 12:е december och i förbindelse med det ska den nya 6-stolsliften sättas i gång. Den nya liften har en hastighet på 6 m/sek och en kapacitet på 2000 personer per timme. Liften kör 2.3 km (6-7 minuter) upp till Shiligarnik-Todorka. Har ni inte beställt er skidsemester i Bansko än? Klicka här för mer information. Vi...


16.07.2015 12:30

SKIDRESOR - SISTA CHANSEN!

Sista chansen att boka din vintersemester till sommarpriser. Du har väl inte missat vårt nyhetsbrev med detta fantastiska erbjudande på skidresorna till Bulgarien? Vi vill uppmärksamma dig att vi har några platser kvar på utvalda veckor till Bansko. Du kan spara ytterligare på din reskassa om du är snabb och slutbetalar din skidresa till Bulgarien före den 22/7. Då får du ett 6-dagars...