Rundresa i Centralamerika 18950 SEK, 13 Dagar

Centralamerika i ett nötskal - Guatemala, Nicaragua, El Salvador och Honduras. Vår rundresa tar oss på ett äventyr genom Centralamerika. Vi besöker kolonialstäderna i Nicaragua och El Salvador, utforskar de ljuvliga marknaderna på Guatemalas högland och bekantar oss med Honduras enorma biologiska mångfald. Vi lär känna en hel del av den urgamla mayakulturen och historia.

Höjdpunkter
Antigua – grundad i början på 1600-talet av spanjörerna ligger Antigua de Guatemala mellan vulkanerna Agua, Fuego och Acatenango. Staden är förmodligen Centralamerikas mest pittoreska stad.
Copan – upptogs på UNESCOs världsarvslista 1980; en de största ruinerna efter mayakulturen i Amerika
Guatemalska höglandet – med den ljuvliga Chichicastenango marknaden och mayabyarna längs Atitlansjön
León och Granada – utforska dessa charmiga städer som under århundraden tävlade om titeln som Nicaraguas huvudstad


Reseplan:

Dag 1. Antigua (Guatemala)
Ankomst (på egen hand och räkning) till Antigua; inkvartering på hotell.

Dag 2. Antigua
På förmiddagen tar vi en citysightseeing med besök på bl.a. kyrkorna San Francisco, Santa Clara, La Merced och Las Capuchinas. Eftermiddagen är på egen hand med möjligheter att vidare utforska staden.

Dag 3. Panajachel – Iximche - Panajachel - Atitlansjön
Efter frukosten drar vi mot Panajachel vid Atitlansjön och besöker ruinerna vid Iximche på vägen dit. Sjön är den djupaste i Centralamerika. Panajachel är gammal spansk bosättning och nuförtiden är ett dragplåster för turisterna. Övernattning i San Pedro La Laguna.

Dag 4. Atitlansjön
Sjön är omgiven av vulkanerna Toliman, Atitlan och San Pedro och dess fertila stränder är fyllda me smågrupper av bönder och fiskare som fortfarande upprätthåller traditionerna av deras förfäder. På morgonen tar vi båt för att utforska en sådan by som heter San Juan La Laguna och är bebodd av Tzutujil Maya folk. Eftermiddaggen är på egen hand och räkning och då kan man njuta av sjön och utforska dess vackra omgivning.

Dag 5. Atitlansjön – Copan (Honduras)
Idag styr vi kurs mot Honduras och på vägen dit krysser vi ett landskap med frodig vegetation och bergiga dalar. Vår slutdestination för dagen är Copan – en charmig by som ligger väldigt nära de magnifika Maya ruinerna.

Dag 6. Copan
Vi besöker UNESCOs världsarvsobektet i Copan där en lokal guide berättar om den fascinerande mayakulturen. Det Stora torget (Great Plaza ) från750 f.Kr. bjuder på en av de största samlingarna av mayaperioden. Eftermiddagen är på egen hand i Copan.

Dag 7. Copan - Suchitoto (El Salvador)
Vi följer panoramavägen till gränsen mot El Salvador och vidare till Suchitoto vid foten av bergen och nära Suchitlansjön. För i tiden har Suchitoto varit center för indigotillverkning och handel. På eftermiddagen tar vi en båttur över Suchitlansjön. Övernattning på hotell.

Dag 8. Suchitoto
Fritid att utforska Suchitoto – en charmig stad med kullerstengator och vackra hus. En snabbt växande centrum för konst och kultur, fylld med hantverksbutiker och många historiska och kulturella höjdpunkter vilket gör det till en underbar plats att utforska.

Dag 9. Suchitoto – Leon (Nicaragua)
Vi kör genom rik jordbruksmark tills vi når gränsen till Honduras. Vi följer Fonseca bukten tills vi ankommer till Stilla låglandet i Nicaragua och avslutar dagens resa i den koloniala staden Leon. Övernattning i Leon.

Dag 10. Leon – Ometepeön
Idag drar vi på en citysightseeing i Leon som är en av de äldsta koloniala huvudstäderna. Leon ligger i skuggan av sju vulkaner och anses fortfarande som Nicaraguas intellektuella centrum. På eftermiddaggen fortsätter vi mot Ometepeön.

Dag 11. Ometepeön – Granada
Vi tillbringar dagen på Ometepeön som ofta kallas för Oasis of Peace. Ön är ett fascinerande ställe med fantastiska sevärdheter och aktiviteter. Vi besöker El Ojo de Agua – två pooler med termisk källvatten i skogen; Playa Santo Domingo – en 4-kilometers-lång sandstrand och Charco Verde med sina många lugna och natursköna stränder med dramatiska utsikter över Concepcion vulkanen. På eftermiddaggen åker vi tillbaka till Granada.

Dag 12. Granada
Citysightseeing i Granada med möjlighet att besöka Las Isletas (en grupp av småöar i närheten av Volcano Mombacho) med båt eller kajak. En annan möjlighet är att besöka Masaya vulkanen på kvällen.

Dag 13. Granada - Managua / Avresa
Vi åker tillbaka till Managua; transfer till flygplatsen för hemresan (på egen hand och räkning) mot Europa eller vidare enligt eget program.


Fotogalleri


Rundresa i Centralamerika (Nominell 4.83 / 5 Baserat på 412 Recensioner)
*För den mest uppdaterade resplanen och ytterligare information, vänligen kontrollera den engelska versionen av vår webbplats.
Pris
18950 SEK
Reslängd
13 Dagar
Enkelrum
4100 SEK
Bokningsstatus
Garanterad avgång
Pris
18950 SEK
Reslängd
13 Dagar
Enkelrum
4400 SEK
Bokningsstatus
Öppet för bokning
Pris
18950 SEK
Reslängd
13 Dagar
Enkelrum
4400 SEK
Bokningsstatus
Öppet för bokning

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Deltagarantal
6-12
Bokningskod
Central America
Syrien och Libanon – rundresa 16050 SEK, 8 Dagar

Syrien och Libanon – rundresa

Damaskus välkomnar dig igen! Syrien har haft några turbulenta år med kriget som rasade i landet....
Rila-Pirin Trek (Bulgarien) 7350 SEK, 8 Dagar

Rila-Pirin Trek (Bulgarien)

Låt dina tankar vila och följ fötternas rytm i en orörd, barsk natur. En unik fjällvandring ovan...
Rundresa i Centralamerika 18950 SEK, 13 Dagar

Rundresa i Centralamerika

Centralamerika i ett nötskal - Guatemala, Nicaragua, El Salvador och Honduras. Vår rundresa...
Se allt»

Aktuellt

15.11.2023 17:45

Utforska Abidjan: Elfenbenskustens livliga metropol

Välkommen till Abidjan, Elfenbenskustens kulturella hjärtslag! Med sin blandning av modernitet och tradition är denna västafrikanska stad en dold pärla som väntar på att bli utforskad. Abidjans charm ligger i dess mångfald, från livliga marknader till fantastiska laguner och aptitretande mat. I den här reseguiden tar vi dig med på en resa genom den förtrollande staden Abidjan. Upptäck Abidjans...


07.09.2023 18:41

Stans Country: Utforska regionen, länderna och kulturen

Är du nyfiken på regionen Stans Country och dess unika länder? Stans, även känd som de centralasiatiska länderna, inkluderar Kazakstan, Kirgizistan, Tadzjikistan, Turkmenistan och Uzbekistan. Dessa länder, som delar historiska och kulturella band, har mycket att erbjuda, från fantastiska landskap till olika etniska traditioner. Vilken region är Stans? Stans ligger i Centralasien, mellan...


05.06.2023 18:29

Suchitoto: En Charmig Kulturpärla i El Salvador

El Salvador är känt för sina fantastiska stränder och pittoreska vulkaner, men låt oss inte glömma landets dolda pärlor. En sådan pärla är Suchitoto, en charmig liten stad som ligger högt uppe i bergen i El Salvador. Med sin rika historia, kulturella arv och natursköna omgivningar är Suchitoto ett resmål som inte får missas av äventyrslystna resenärer. Suchitoto, även känt som "Staden av...


13.03.2017 17:30

10 fakta om Nordkorea

  1. Nordkoreas kalendern är baserad på födelsedagen av landets "eviga president" Kim Il-Sung: den 15:e april 1912 2. Det finns nästan inga fungerande trafikljus, och de få som fungerar används inte, för de har ersatts av poliser som styr trafiken. 3. Världens största stadion - Rungrado May 1 Stadium - finns i Nordkorea , och har 150,000 sittplatser 4. Dragspel är den...