Irak - en resa till civilisationens vagga

Irak - en resa till civilisationens vagga 22350 SEK, 9 Dagar

Efter år av politisk oro och militär kris stiger Irak långsamt från asken. Landet är nu öppet för resenärer och är redo att visa sitt historiska och kulturella arv för världen. Hem till några av världens tidigaste imperier - sumerierna, babylonierna, assyrierna - Irak har förmodligen mycket att visa för det. Spår av dessa forntida civilisationer finns över hela landet på platser som staden Babylon - där de ikoniska "hängande trädgårdarna" en gång stod, den antika staden Ur - känd som födelseplatsen för profeten Abraham och Uruk - den plats där skrivkonst antas ha sitt ursprung. Några av de heligaste platserna i islam finns också här - som Imam Husayn-moskén i Karbala och staden Najaf.

Höjdpunkter:
♦ Ktesifon och Baghdad - huvudstäder i det förflutna och nuet.
♦ Babylon, Karbala, Ur - där vi känner historiens surr
♦ Träsket - träskområde med vattenbuffel och vasskojor


Reseplan:

Dag 1. Ankomst Baghdad
Efter ankomst - och visumförfarandet sker transfer till hotellet för övernattning.

Dag 2. Stadstur i Baghdad
På morgonen besöker vi Arkeologiska museet i Irak och på eftermiddagen åker vi för att besöka den berömda Al-Mutanabi Street, uppkallad efter en poet från 900-talet. och vi måste utforska den berömda kopparmarknaden. Sedan ser vi El-Mustansariyyaschool (madrasa), som är en av de äldsta islamiska institutionerna för högre utbildning inom islamiska lagar, det arabiska språket och Koranen. Madrasa grundades 1227 av Abbasid Caliph al-Mustansir och ligger på vänstra stranden av floden Tigris. Sedan 1235 har bön kallats dygnet runt med ett larm från en monumental vattendriven klocka vid ingången. Senare på eftermiddagen kör vi sydost i centrala Irak bara 30 km utanför Bagdad till den gamla staden Ktesifon på vänstra stranden av floden Tigris. Staden var vinterhovedstaden i Parterriket och senare i Sassanidernas riket. Övernattning i Baghdad.

Dag 3. Baghdad - Babylon - Karbala
Efter frukost kör vi till historiska Babylon, där en spännande stadsturné i det gamla Babylons huvudstad och en av de största städerna i Mesopotamien väntar. Under Saddam Hussein byggdes ruinerna av forntida byggnader praktiskt taget om från rent intet. Därför lyser Babylons centrala palats i röda tegelstenar från 1900-talet, och ja, det är imponerande att gå igenom dessa stora gårdar och tänka att Alexander den store dog här i ett tronsal omgivet av sina sorgande generaler. Här ser du den berömda Ishtar-porten i kopia. Originalet visas på Pergamonmuseet i Berlin, men här kan du se den ursprungliga processionsvägen med de stora sniderierna. Strax bakom Babylon och med den vackraste utsikten över Eufrat ligger ruinerna av en av Saddam Husseins imponerande palats. Det är öppet och möjligt att ströva omkring. Slottet är plundrade till den sista glödlampan. Dess enorma storlek och tanken på de många kostnaderna för ett palats han förmodligen aldrig stannade i vittnar om omfattningen av hans galenskap och ett ensamt avfall. Härifrån fortsätt till den heliga staden irakiska sjiamuslimer, Karbala, med helgedomen Imam Husayn Ibn Ali, som drabbades av martyrskap här år 680. I den efterföljande tvisten om arvet från kalifatet ledde till splittringen i islam och splittring. till shiamuslimer och sunnimuslimer. Övernattning på hotell i Karbala.

Dag 4. Karbala - Ki - Kufa - Najaf
På morgonen lämnar vi Karbala och kör till Najaf - en annan helig islamisk stad med graven till Imam Ali, kusin och svärson till profeten Muhammad och den fjärde kalifen (656-661). På vägen görs stopp i staden Al Ki med profeten Ezekiels helgedom. Boende på hotellet. På kvällen besöker vi souken (basaren) runt det blanka helgedomskomplexet. Vi äter middag på hotellet. Övernattning i Najaf.

Dag 5. Najaf - Uruk - Nasiriya

Avgång till Samawa, bosättning från 300-talet. för Himyarite-stammen Banu Quda'a på båda sidor om Eufratfloden. Härifrån till den antika staden Uruk, där skrivkonsten uppfanns och med ruinhögen (tell) kallad Warka. Vi fortsätter till Nasiriya, huvudstaden i provinsen Dhi-Qar, nära ruinerna av den antika staden Ur vid floden Eufrat. Före middagen besöker vi den livliga souken i Nasiriya där vi övernattar.

Dag 6. Nasiriya - Ur
På morgonen åker vi till Ur och ser tempelkomplexet Ziggurat, byggt med samma egenskaper som Bibelns torn av Babel och vars torn är tillägnad stadens skyddshund, månguden Nanna. Rundtur i den arkeologiska staden Ur, som anses vara födelseplatsen för profeten Abraham. Efter lunch har du möjlighet att shoppa i basaren eller koppla av i den imponerande historiska omgivningen. Övernattning i Nasiriya.

Dag 7. Nasiriya - träsket - Basra
Dagen är på en kanotresa i träsket i ett av världens största ekosystem och en av de mest konstiga vattenmiljöerna. Våtmarken återskapas för närvarande efter den dramatiska och aggressiva dräneringspolitiken som bedrivs under Saddam Husseins regim. Denna stora vattenmassa vid ingången till Shatt-el-Arab, det gemensamma utloppet för Eufrat och Tigris i Persiska viken, är täckt med vass och fyllt med katedralliknande vassbyggnader som är karakteristiska för de myraraberna som bor här . Området har bebodts i över 5000 år och araberna har behållit den traditionella livsstilen baserad på buffelodling, fiske och vävning. Härifrån fortsätt till Basra med en kort vistelse där Tigris och Eufrat möts i en fantastisk scen.

Dag 8. Basra
Efter frukost åker vi i den gamla staden längs kanalen med de ottomanska Shenashil-husen. Tyvärr framstår de som en sorglig skugga av Basras tidigare ära. De flesta av dem är tomma och håller på att falla sönder, och vi kan besöka en av dem, som en gång ägdes på 1800-talet av en rik grekisk köpman på 1800-talet. Ta sedan en båttur på Shatt AI-Arab för att se solnedgången. Middag och övernattning i Basra.

Dag 9. Avgång från Basra


Fotogalleri


Irak - en resa till civilisationens vagga (Nominell 4.74 / 5 Baserat på 91 Recensioner)
*För den mest uppdaterade resplanen och ytterligare information, vänligen kontrollera den engelska versionen av vår webbplats.
Pris
22350 SEK
Reslängd
9 Dagar
Enkelrum
2950 SEK
Bokningsstatus
Garanterad avgång
Pris
22350 SEK
Reslängd
9 Dagar
Enkelrum
2950 SEK
Bokningsstatus
Öppet för bokning
Pris
22350 SEK
Reslängd
9 Dagar
Enkelrum
2950 SEK
Bokningsstatus
Öppet för bokning

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Deltagarantal
6-15
Bokningskod
IQRUND
Syrien och Libanon – rundresa 16050 SEK, 8 Dagar

Syrien och Libanon – rundresa

Damaskus välkomnar dig igen! Syrien har haft några turbulenta år med kriget som rasade i landet....
Saudiarabien: Bakom den andliga slöjan 25300 SEK, 8 Dagar

Saudiarabien: Bakom den andliga slöjan

Saudiarabien är en av de mest gåtfulla och svåra platserna att besöka, så missa inte denna unika...
På cykel i norra Bulgarien (Balkanbergen) 7800 SEK, 8 Dagar

På cykel i norra Bulgarien (Balkanbergen)

Under den här resan cyklar vi längs Balkanbergens norra och centrala delar, som är kända för sin...
Se allt»

Aktuellt

15.11.2023 17:45

Utforska Abidjan: Elfenbenskustens livliga metropol

Välkommen till Abidjan, Elfenbenskustens kulturella hjärtslag! Med sin blandning av modernitet och tradition är denna västafrikanska stad en dold pärla som väntar på att bli utforskad. Abidjans charm ligger i dess mångfald, från livliga marknader till fantastiska laguner och aptitretande mat. I den här reseguiden tar vi dig med på en resa genom den förtrollande staden Abidjan. Upptäck Abidjans...


07.09.2023 18:41

Stans Country: Utforska regionen, länderna och kulturen

Är du nyfiken på regionen Stans Country och dess unika länder? Stans, även känd som de centralasiatiska länderna, inkluderar Kazakstan, Kirgizistan, Tadzjikistan, Turkmenistan och Uzbekistan. Dessa länder, som delar historiska och kulturella band, har mycket att erbjuda, från fantastiska landskap till olika etniska traditioner. Vilken region är Stans? Stans ligger i Centralasien, mellan...


05.06.2023 18:29

Suchitoto: En Charmig Kulturpärla i El Salvador

El Salvador är känt för sina fantastiska stränder och pittoreska vulkaner, men låt oss inte glömma landets dolda pärlor. En sådan pärla är Suchitoto, en charmig liten stad som ligger högt uppe i bergen i El Salvador. Med sin rika historia, kulturella arv och natursköna omgivningar är Suchitoto ett resmål som inte får missas av äventyrslystna resenärer. Suchitoto, även känt som "Staden av...


13.03.2017 17:30

10 fakta om Nordkorea

  1. Nordkoreas kalendern är baserad på födelsedagen av landets "eviga president" Kim Il-Sung: den 15:e april 1912 2. Det finns nästan inga fungerande trafikljus, och de få som fungerar används inte, för de har ersatts av poliser som styr trafiken. 3. Världens största stadion - Rungrado May 1 Stadium - finns i Nordkorea , och har 150,000 sittplatser 4. Dragspel är den...