Coronavirus (COVID-19) travel update
Vi holder stadig vores fysiske kontorer lukkede og arbejder hjemmefra.
Det betyder desværre, at vi ikke kan modtage telefonopkald eller kontaktes på chatten. Vi er klar på mailen og ringer gerne tilbage, så send os en besked på info@penguin.dk. Vi er snart tilbage!

Ridresor i Montenegro

Ridresor i Montenegro 12100 SEK, 8 Dagar

Följ med på en ridresa till Montenegro och upptäck landets okända natur.

Det lilla landet på Balkan är känt för sin vackra natur. Enligt Lonely Planet Ligger Montenegro på andra plats (2013) bland de hetaste resmålen I hela världen. På en liten yta av knappt 14000 kvkm ligger hela 5 nationalparker, många sjöar och bergmassiv. Spendera 5 riddagar i denna paradisö i Europa med fortfarande välbevarad natur!

 


Reseplan:
Dag 1. Ankomst
Ankomst (på egen hand och räkning) till vanligen Podgorica och transfer till Kolasin. Här möter vi och bekantar oss med hästarna. Övernattining i Bijeli potok stugor. 

Dag 2. . Kolasin - Vranjak
Efter frukost börjar vi vår ritt längs floden mot Izlazak och Bjelasica ängarna. Ritten går vidare förbi Cirilovackloster, over Bjelasica och till Vranjak. Övernattning på Eko katun Vranjak.

Dag 3. Vranjak - Biogradskosjön
Vi rider i närheten av Zekova Glava toppen, förbi en hel rad av vackra sjöar - Pesica-, Ursulovacko- & Sisko sjöarna. Vårt mål är Biogradskosjön där vi stanna för natten. Övernattning i stugor/camp. Som alternativ (tillval) kan gruppen med en kort transfer (ca20 min) åka för övernattning till Bijeli potok stugorna.

Dag 4. Stitarica - Zabojskosjön
Efter en kort transfer till Stitarica startar dagen ritt över Sinjavina till Zabojskosjön. Övernattning vid sjön.

Dag 5. Zabojskosjön - Zabljak
Idag rider vi över Sinjavina ängarna, genom små byar mot Durmitorbergen. Ritten fortsätter mot Zabljak. Här tar vi avsked från våra hästar. Övernattning på hotell.

Dag 6. Rafting på Tarafloden (Splaviste - Zugica luka)
På vår sista dag på turen utforskar vi naturen med en kort rafting (ca 2.5t) på Tarafloden. Turen i denna del av floden är lätt och bjuder på fina naturupplevelser. Vi intar vår lunch på campen vid Djurdjevica Tara born. Möjlighet (tillval) för en kort vandringstur på Zip linjen over kanjonen. Tillbaka till Zabljak där vi har eftermiddagen för ridning över Dutmitor ängar. Övernattning.

Dag 7. Avresa
Transfer till flygplatsen för hemresa eller vidare enligt eget program.

 

Bra att veta: ♦ turens längd: 7 dagar/6 nätter  ♦ svårighetsgrad: moderat  ♦ förlängning av turen: ytterligare dagar på t.ex. den Budvanska rivieran. Kontakta oss för mer information och priser. ♦ små ändringar i programmet (bl.a. i boendealternativen/ridrutten) kan förekomma. Vi upplyser om detta så gott det går i förväg. ♦ Ritten: vi rider vanligen 5-7t om dagen (något kortare på Dag-6) ♦ Ridvanor: turen lämpar sig, p.g.a. den bergiga terrängen för mellan och erfarna ryttare. Barn under 12år p.g.a. säkerhetsskäl får tyvärr inte delta i turen ♦ Hästar: inhemsk ras med mellan storlek; vältränade och vana vid bergridning Rytarens max vikt får inte överstiga 100kg. ♦ Sadlar: western typ   

Vi rekommenderar resa i perioden:  maj - oktober 

Nödvändig utrustning:   Egen ridhjälm medtas

  


Priset inkluderar:
2 nätter på bra turisthotell (del i dubbelrum
med eget WC/dusch); 4 nätter i semesterstugor/camp
helpension fr.o.m. middagen på Dag-1 t.o.m. frukosten på Dag-7; luncherna är med lunchpack
samlad transfer från/till flygplatsen
all transport jfr. program
bagagetransport
lokal engelsktalande ridförare
fullt utrustade hästar (dock ridhjälm medtas)
2entréavgifter (enligt program)
lokala skatter. OBS. Priserna avser vanligen del i dubbelrum. Dock måste resenär som beställt del i dubbelrum vara beredd att betala enkelrumstillägg om rumspartner ej kan ordnas.

Ingår ej:
Detta ingår inte i resans pris: flygresa; måltider utöver de beskrivna i avsnittet ’I grundpriset ingår’; drycker och dricks; turistvisum
vaccinationer
entréavgifter
försäkringar
privata utgifter och allt annat som inte är specificerat i avsnittet 'I grundpriset ingår'. Andra möjliga aktiviteter (ej inkluderade) som föreslås i Resplanen/Katalogen är bara förslag på ytterligare/alternativa aktiviteter. Kostnaderna för dem sistnämnda står du själv för. Om du avviker från resplanen står du själv för kostnaderna för transport och logi.

Ytterligare tjänster:
Enkelrum (i mån av plats): +1283/pp (där det finns möjlighet).
Förlängning (tillval): ytterligare dagar i t.ex. Zabljak. Kontakta oss för mer information och priser.
Extra utflykter/aktiviteter (tillval): bokas och betalas på plats


Fotogalleri


Ridresor i Montenegro (Nominell 4.86 / 5 Baserat på 291 Recensioner)
Pris
12100 SEK
Reslängd
8 Dagar
Enkelrum
1350 SEK
Bokningsstatus
Öppet för bokning
Pris
12100 SEK
Reslängd
8 Dagar
Enkelrum
1350 SEK
Bokningsstatus
Öppet för bokning
Pris
12100 SEK
Reslängd
8 Dagar
Enkelrum
1350 SEK
Bokningsstatus
Öppet för bokning
Pris
12100 SEK
Reslängd
8 Dagar
Enkelrum
1350 SEK
Bokningsstatus
Öppet för bokning
Pris
12100 SEK
Reslängd
8 Dagar
Enkelrum
1350 SEK
Bokningsstatus
Öppet för bokning

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Deltagarantal
2 - 12 persons
Bokningskod
MERIDE
Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten 5200 SEK, 7 Dagar

Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten

Som en duk där naturen med en konstnärskänsla har försökt att kombinera barrskogarnas intensiva...
Långritt Över Balkanbergen 7050 SEK, 8 Dagar

Långritt Över Balkanbergen

Drömmer du om att få rida på urgamla leder över imponerande bergstoppar, genom öde bergspass, längs...
Se allt» Aktuellt

13.03.2017 17:30

10 fakta om Nordkorea

  1. Nordkoreas kalendern är baserad på födelsedagen av landets "eviga president" Kim Il-Sung: den 15:e april 1912 2. Det finns nästan inga fungerande trafikljus, och de få som fungerar används inte, för de har ersatts av poliser som styr trafiken. 3. Världens största stadion - Rungrado May 1 Stadium - finns i Nordkorea , och har 150,000 sittplatser 4. Dragspel är den...


05.08.2016 15:40

WEEKEND SKIDRESOR TILL BANSKO

I år är vi glada att få kunna erbjuda kortare skidresor. Har du inte möjlighet att resa en hel vecka kan vi ordna kortare skidresor, t.ex. över en veckoslut. Kontakta oss gärna för priser och ett reseförslag som passar just dig.  


10.12.2015 14:12

Bansko Nyheter: Ny 6-stolslift klar till säsongen

Nu börjar skidsäsongen i Bansko! Officielt öppnar skidsäsongен i Bansko den 12:е december och i förbindelse med det ska den nya 6-stolsliften sättas i gång. Den nya liften har en hastighet på 6 m/sek och en kapacitet på 2000 personer per timme. Liften kör 2.3 km (6-7 minuter) upp till Shiligarnik-Todorka. Har ni inte beställt er skidsemester i Bansko än? Klicka här för mer information. Vi...


16.07.2015 12:30

SKIDRESOR - SISTA CHANSEN!

Sista chansen att boka din vintersemester till sommarpriser. Du har väl inte missat vårt nyhetsbrev med detta fantastiska erbjudande på skidresorna till Bulgarien? Vi vill uppmärksamma dig att vi har några platser kvar på utvalda veckor till Bansko. Du kan spara ytterligare på din reskassa om du är snabb och slutbetalar din skidresa till Bulgarien före den 22/7. Då får du ett 6-dagars...