Ridresor i Montenegro

Ridresor i Montenegro

Följ med på en ridresa till Montenegro och upptäck landets okända natur.

Det lilla landet på Balkan är känt för sin vackra natur. Enligt Lonely Planet Ligger Montenegro på andra plats (2013) bland de hetaste resmålen I hela världen. På en liten yta av knappt 14000 kvkm ligger hela 5 nationalparker, många sjöar och bergmassiv. Spendera 5 riddagar i denna paradisö i Europa med fortfarande välbevarad natur!

 


Reseplan:


Dag 1. Ankomst
Ankomst (på egen hand och räkning) till vanligen Podgorica och transfer till Kolasin. Här möter vi och bekantar oss med hästarna. Övernattining i Bijeli potok stugor. 

Dag 2.  Kolasin - Vranjak
Efter frukost börjar vi vår ritt längs floden mot Izlazak och Bjelasica ängarna. Ritten går vidare förbi Cirilovackloster, over Bjelasica och till Vranjak. Övernattning på Eko katun Vranjak.

Dag 3. Vranjak - Biogradskosjön
Vi rider i närheten av Zekova Glava toppen, förbi en hel rad av vackra sjöar - Pesica-, Ursulovacko- & Sisko sjöarna. Vårt mål är Biogradskosjön där vi stanna för natten. Övernattning i stugor/camp. Som alternativ (tillval) kan gruppen med en kort transfer (ca20 min) åka för övernattning till Bijeli potok stugorna.

Dag 4. Stitarica - Zabojskosjön
Efter en kort transfer till Stitarica startar dagen ritt över Sinjavina till Zabojskosjön. Övernattning vid sjön.

Dag 5. Zabojskosjön - Zabljak
Idag rider vi över Sinjavina ängarna, genom små byar mot Durmitorbergen. Ritten fortsätter mot Zabljak. Här tar vi avsked från våra hästar. Övernattning på hotell.

Dag 6. Rafting på Tarafloden (Splaviste - Zugica luka)
På vår sista dag på turen utforskar vi naturen med en kort rafting (ca 2.5t) på Tarafloden. Turen i denna del av floden är lätt och bjuder på fina naturupplevelser. Vi intar vår lunch på campen vid Djurdjevica Tara born. Möjlighet (tillval) för en kort vandringstur på Zip linjen over kanjonen. Tillbaka till Zabljak där vi har eftermiddagen för ridning över Dutmitor ängar. Övernattning.

Dag 7. Avresa
Transfer till flygplatsen för hemresa eller vidare enligt eget program.

Bra att veta: ♦ turens längd: 7 dagar/6 nätter  ♦ svårighetsgrad: moderat  ♦ förlängning av turen: ytterligare dagar på t.ex. den Budvanska rivieran. Kontakta oss för mer information och priser. ♦ små ändringar i programmet (bl.a. i boendealternativen/ridrutten) kan förekomma. Vi upplyser om detta så gott det går i förväg. ♦ Ritten: vi rider vanligen 5-7t om dagen (något kortare på Dag-6) ♦ Ridvanor: turen lämpar sig, p.g.a. den bergiga terrängen för mellan och erfarna ryttare. Barn under 12år p.g.a. säkerhetsskäl får tyvärr inte delta i turen ♦ Hästar: inhemsk ras med mellan storlek; vältränade och vana vid bergridning Rytarens max vikt får inte överstiga 100kg. ♦ Sadlar: western typ   

Vi rekommenderar resa i perioden:  maj - oktober 

Nödvändig utrustning:   Egen ridhjälm medtas

  


Priset inkluderar:
boende som skrivet i programmet
mat och dryck
engelsktalande ridguide
sadlade hästar
logistik
forsränning dag 7
skatter och entréavgifter för nationalparkområdena

Ingår ej:
flygresa; måltider utöver de beskrivna i avsnittet ’I grundpriset ingår’; drycker och dricks; turistvisum
vaccinationer
entréavgifter
försäkringar
privata utgifter och allt annat som inte är specificerat i avsnittet 'I grundpriset ingår'. Andra möjliga aktiviteter (ej inkluderade) som föreslås i Resplanen/Katalogen är bara förslag på ytterligare/alternativa aktiviteter. Kostnaderna för dem sistnämnda står du själv för. Om du avviker från resplanen står du själv för kostnaderna för transport och logi.

Ytterligare tjänster:
Enkelrum (i mån av plats där det finns möjlighet,garanterat 4 nätter)


Fotogalleri


Ridresor i Montenegro (Nominell 4.86 / 5 Baserat på 383 Recensioner)
*För den mest uppdaterade resplanen och ytterligare information, vänligen kontrollera den engelska versionen av vår webbplats.
Deltagarantal
2-12
Bokningskod
MERIDE
Det bästa från Kenya 16600 SEK, 8 Dagar

Det bästa från Kenya

Bevittna ett av de största naturskådespelen i världen - den stora gnumigrationen! Varje år...
Rundresa i Centralamerika 19700 SEK, 13 Dagar

Rundresa i Centralamerika

Centralamerika i ett nötskal – Guatemala, Nicaragua, El Salvador och Honduras. Vår rundresa...
Långritt Över Balkanbergen 9250 SEK, 8 Dagar

Långritt Över Balkanbergen

Drömmer du om att få rida på urgamla leder över imponerande bergstoppar, genom öde bergspass, längs...
Se allt»

Aktuellt

15.11.2023 17:45

Utforska Abidjan: Elfenbenskustens livliga metropol

Välkommen till Abidjan, Elfenbenskustens kulturella hjärtslag! Med sin blandning av modernitet och tradition är denna västafrikanska stad en dold pärla som väntar på att bli utforskad. Abidjans charm ligger i dess mångfald, från livliga marknader till fantastiska laguner och aptitretande mat. I den här reseguiden tar vi dig med på en resa genom den förtrollande staden Abidjan. Upptäck Abidjans...


07.09.2023 18:41

Stans Country: Utforska regionen, länderna och kulturen

Är du nyfiken på regionen Stans Country och dess unika länder? Stans, även känd som de centralasiatiska länderna, inkluderar Kazakstan, Kirgizistan, Tadzjikistan, Turkmenistan och Uzbekistan. Dessa länder, som delar historiska och kulturella band, har mycket att erbjuda, från fantastiska landskap till olika etniska traditioner. Vilken region är Stans? Stans ligger i Centralasien, mellan...


05.06.2023 18:29

Suchitoto: En Charmig Kulturpärla i El Salvador

El Salvador är känt för sina fantastiska stränder och pittoreska vulkaner, men låt oss inte glömma landets dolda pärlor. En sådan pärla är Suchitoto, en charmig liten stad som ligger högt uppe i bergen i El Salvador. Med sin rika historia, kulturella arv och natursköna omgivningar är Suchitoto ett resmål som inte får missas av äventyrslystna resenärer. Suchitoto, även känt som "Staden av...


13.03.2017 17:30

10 fakta om Nordkorea

  1. Nordkoreas kalendern är baserad på födelsedagen av landets "eviga president" Kim Il-Sung: den 15:e april 1912 2. Det finns nästan inga fungerande trafikljus, och de få som fungerar används inte, för de har ersatts av poliser som styr trafiken. 3. Världens största stadion - Rungrado May 1 Stadium - finns i Nordkorea , och har 150,000 sittplatser 4. Dragspel är den...