Långritt i Mongoliet

Långritt i Mongoliet

Följ i Marco Polos och de andra upptäcktsresandes spår på denna äventyrsresa på hästrygg i Djingis Khans gamla rike. Denna långritt i Mongoliet är något utöver de4t vanliga – upplevelserna över stäpperna är utan motstycke.

Det är ett av de sista återstående territorierna med oförstörd natur som är spridd över ett så stort område. Gamar, örnar och murmeldjur lever ostört och vilt här. Här och där ser ni nomadfamiljer i deras medeltida jurtor. Turen tar er runt i nationalparken Terelj och inkluderar höjdpunkter så som Gunj-klostret, Turtle Rock, Tuulfloden och den naturliga omgivningens överväldigande skönhet vid och rikedomen i dess flora och fauna. De dagliga ritterna är normalt på 20-25 km och tar 6-8 timmar.
 

Resans höjdpunkter
Terelj nationalparken – vackert landskap med det kända landsmärken Turtle Rocks.
Ulan Bator – Mongoliets huvudstad (på 1 350 m ö.h.) är väldigt olik de stora städerna vi är vana vid. I stadens utkanter bor folk fortfarande i sina traditionella ger’s (fälttält) och det händer att du kan när stöta med en ko som står i centrum och betar gräs.

 


Reseplan:
Dag 1. Ulan Bator
Ankomst (på egen hand och räkning) till Ulan Bator; transfer till hotell och inkvartering. Tid på egen hand i UlanBator.
Möjlighet (som tillval) att ta en sightseeing tur på stan där vi besöker Gandan Hiid templet, national museet, Zaisan monumentet mm. På kvällen är det folkloreshow.

Dag 2. Ulan Bator - Terelj Nationalparken
Bilfärd till Terelj Nationalparken (ca 80 km); inkvartering i ger camp. Vi bekantar oss med hästarna och rider till Turtle Rock och det lila buddhistiska templet Aryabal (15 km). Fullpension / lunch och middag - lunchpaket /. Övernattning i camping tält.

Dag 3. Stäppridning
Ridning till Gunj kloster (20-25 km). Fullpension / lunch och middag - lunchpaket /.  Övernattning i camping tält.

Dag 4. Stäppridning
Ritten fortsätter utmed Yuliin davaa (20-25 km). Övernattning i camping tält.

Dag 5. Terelj
Vi rider tillbaka till ger camp och passar på och duschar och vilar oss efter den första ridetappen. Middag och overnattning i ger.

Dag 6. Tuulfloden
Vår andra ridetapp går västerut mot Djingis khan monumentet och Tuulfloden (25 km). Fullpension / lunch och middag - lunchpaket /. Övernattning i camping tält nära monumentet.

Dag 7. Tuulfloden
Real stäppridning idag tillbaka till Tuul River (15 km). Vi slår upp vårt läger vid Tuul flodbänken. 

Dag 8. Terelj
Efter frukost korsar vi över Tuulfloden och rider tillbaka till ger camp där vi tar avsked från våra hästar. Eftermiddagen är till fri disposition. Middag og overnattning i ger

Dag 9. Terelj - Ulan Bator
Vi åker tillbaka till Ulan Bator. Vi tar in på vårt hotell där vi tillbringar den sista natten i detta underbara land. Resten av dagen är på egen hand.

Dag 10. Avresa
Transport till flygplatsen och hemresa 


Bagagetransport: 
Inkluderad (med transporthästar) dock följande måste beaktas: man får ta med sig på ritten max 15 kg/pp; resten av bagaget kan lämnas i lägret i Terelj.

Bra att veta: ►Turens längd: 10 dagar/9 nätter (8 dagars ridning)  (exkl. resdagarna till/från UlanBator) ►Viktgräns på ryttare: 95 kg ►Hästar: Mongoliska hästar (mankhöjd 150 – 160 cm ); Sadlarna är av trä med skin packning. ►De mongoliska vägarna är väldigt primitiva – ofta endast hjulspår. Var därför inställt på att vissa dagar är färden ganska krävande ►ta med sovsäck och liggunderlagg för övernattningarna i tält på ritten. 

Visum:  Nordiska medborgare behöver visum till Mongoliet. Visum ska sökas innan avresa (dock inte tidigare än 3 månader). Passet ska vara giltigt minst 6 månader vid hemresan och innehålla 2 ostämplade sidor. Passet får inte vara sprucket eller trasigt någonstans. Mongoliet har sitt Generalkonsulat i Stockholm.
Vi reserverar oss för information som inte kommit oss tillhanda.

Vi rekommenderar resa i perioden: maj-september


Priset inkluderar:
all transport (enligt program) inkl. transport från / till flygplatsen
2 nätter på 3*-hotell i Ulan Bator (del i dubbelrum,med frukost); 2 övernattningar i ger (jurter upp till 4 pers); 5 nätter i fält (sovsäck ej inkluderad)
helpension på ritten (dag 2-9); frukost (dag 10)
lokal mongolisk engelsktalande ridförare
fullutrustade hästar (dock ridhjälm medtas)
bagagetransport under hela ritten med hästar. OBS. Priserna avser vanligen del i dubbelrum. Dock måste resenär som beställt del i dubbelrum vara beredd att betala enkelrumstillägg om rumspartner ej kan ordnas.

Ingår ej:
flygresa
drycker och måltider utöver de beskrivna
turistvisum
dricks
valfria utflykter
försäkringar
privata utgifter och allt annat som inte är specificerat i avsnittet 'Information om priset'. Om du avviker från resplanen står du själv för kostnaderna för transport och logi.

Ytterligare tjänster:
sightseeing tur (tillval) på Dag-1: 950 SEK (min. 2 personer). Detta måste bokas och betals i förväg vid beställningen av ridresan.
Tillägg för 2-3 resenärer: 900 SEK per person (resan kan ordnas på ett datum som passar dig mellan 1 juni och 15 september för minst 2 personer)


Fotogalleri


Långritt i Mongoliet (Nominell 4.72 / 5 Baserat på 367 Recensioner)
*För den mest uppdaterade resplanen och ytterligare information, vänligen kontrollera den engelska versionen av vår webbplats.

Vi rekommenderar flyg med Aeroflot eller Turkish Airlines 

medium-high

Deltagarantal
Min. 2
Bokningskod
MNRIDEXP
Kaukasusupptäckare - Armenien, Georgien och Azerbajdzjan 14300 SEK, 11 Dagar

Kaukasusupptäckare - Armenien, Georgien och Azerbajdzjan

Kaukasus - regionen där Europa möter Asien, där dramatiska naturlandskap möter tusentals år gamla...
På cykel i norra Bulgarien (Balkanbergen) 8100 SEK, 8 Dagar

På cykel i norra Bulgarien (Balkanbergen)

Under den här resan cyklar vi längs Balkanbergens norra och centrala delar, som är kända för sin...
Det bästa från Kenya 16600 SEK, 8 Dagar

Det bästa från Kenya

Bevittna ett av de största naturskådespelen i världen - den stora gnumigrationen! Varje år...
Se allt»

Aktuellt

15.11.2023 17:45

Utforska Abidjan: Elfenbenskustens livliga metropol

Välkommen till Abidjan, Elfenbenskustens kulturella hjärtslag! Med sin blandning av modernitet och tradition är denna västafrikanska stad en dold pärla som väntar på att bli utforskad. Abidjans charm ligger i dess mångfald, från livliga marknader till fantastiska laguner och aptitretande mat. I den här reseguiden tar vi dig med på en resa genom den förtrollande staden Abidjan. Upptäck Abidjans...


07.09.2023 18:41

Stans Country: Utforska regionen, länderna och kulturen

Är du nyfiken på regionen Stans Country och dess unika länder? Stans, även känd som de centralasiatiska länderna, inkluderar Kazakstan, Kirgizistan, Tadzjikistan, Turkmenistan och Uzbekistan. Dessa länder, som delar historiska och kulturella band, har mycket att erbjuda, från fantastiska landskap till olika etniska traditioner. Vilken region är Stans? Stans ligger i Centralasien, mellan...


05.06.2023 18:29

Suchitoto: En Charmig Kulturpärla i El Salvador

El Salvador är känt för sina fantastiska stränder och pittoreska vulkaner, men låt oss inte glömma landets dolda pärlor. En sådan pärla är Suchitoto, en charmig liten stad som ligger högt uppe i bergen i El Salvador. Med sin rika historia, kulturella arv och natursköna omgivningar är Suchitoto ett resmål som inte får missas av äventyrslystna resenärer. Suchitoto, även känt som "Staden av...


13.03.2017 17:30

10 fakta om Nordkorea

  1. Nordkoreas kalendern är baserad på födelsedagen av landets "eviga president" Kim Il-Sung: den 15:e april 1912 2. Det finns nästan inga fungerande trafikljus, och de få som fungerar används inte, för de har ersatts av poliser som styr trafiken. 3. Världens största stadion - Rungrado May 1 Stadium - finns i Nordkorea , och har 150,000 sittplatser 4. Dragspel är den...