Mini ridsemester i Rilabergen Bulgarien

Mini ridsemester i Rilabergen Bulgarien

Har du inte tid att avsätta en hel vecka till ridning utomlands kan du passa på och åka på en lång weekend till Bulgarien. Vår mini ridsemester i Rilabergen i Bulgarien erbjuder en härlig kombination av bekvämt boende på ett 4*-hotell med 3 dagars ridning i skiftande terräng.

Rilabergen är inte bara de högsta bergen på Balkan, men också i hela Sydösteuropa. Den högsta toppen, Mussala (2 925 m ö.h.), är knappt den endaste på nära 3 000 meter. Rila (ett gammalt slaviskt ord som betyder "bergvatten") ser ut som ett grovt hav av bergryggar och djupa raviner samt 150 kristallklara issjöar. Här ligger skidorten Borovets grundad redan på slutet av 1900-talet som jaktcenter för de bulgariska kungarna. Orten drar till sig många bergentusiaster som brukar vandra, klättra elle rida i de fantastiska omgivningarna. På vår mini ridsemester bor du på ett fint hotell av hög standard och rider 3 dagar längs olika ridleder. Skönare avkoppling kan man knappt hitta på nära håll.

Resans höjdpunkter
♦ 3 dagars bergridning

 


Reseplan:
Dag 1. Borovets
Ankomst till Sofia. Vår lokala representant möter oss på flygplatsen; transfer till Borovets (ca 1t). Inkvartering på hotell Flora där vi bor alla nätter.

Dag 2. Borovets - Pashanitsa - Borovets
Stallet ligger på promenadavstånd från vårt hotell. Vi rider mot Varniko och Hunting Well. Efter vi passerat Varovita Cheshma stannar vi och inta vår medhavda lunch. Ridturen fortsätter mot Pashanitsa och Malka Lukovitsa och avslutas vid vårt hotell.
Ridning: 7t

Dag 3. Borovets - Sitniakovo - Borovets
Efter frukosten rider vi mot Black Rock och Gvardeiska Polyana. Vi äter vår lunch vid Chakur hyttan. Vi rider i eget tempo via Sitniakovo tillbaka till Borovets och vårt fina hotell.
Ridning: 7t

Dag 4. Borovets – Shumnatitsa - Sofia
Dagens ridning tar oss till Malka Lukovitsa och Golyam Giol där vi stannar för lunchrast. Efter vi vilat fortsätter vi mot Shumnatitsa hyttan och vidare till vårt hotell i Borovets. Vi tar avsked från våra fina fyrbenta vänner och åker till flygplatsen för hemresa.
Ridning: 5t (OBS: Beroende på flygresan hem)

 

I grundpriset ingår:  ► transfer från/till Sofia flygplats ► 3 nätter på 4*-hotell (del i dubbelrum, med eget WC/dusch) ► halvpension (frukost och lunchpaket) ► lokal kvalificerad ridförare (engelsktalande) ► fullt utrustade hästar (dock ridhjälm medtas) ► sent check-out på dag-4 ► alla kända lokala skatter.
OBS. Priserna avser vanligen del i dubbelrum. Dock måste resenär som beställt del i dubbelrum vara beredd att betala enkelrumstillägg om rumspartner ej kan ordnas.

Detta ingår inte i resans pris:   måltider utöver de beskrivna i avsnittet 'I grunsdpriset ingår'; drycker och dricks, entréer, försäkringar, privata utgifter och allt annat som inte är specificerat i avsnittet 'Information om priset'. Andra möjliga aktiviteter (ej inkluderade) som föreslås i Resplanen/Katalogen är bara förslag på ytterligare/alternativa aktiviteter. Kostnaderna för dem sistnämna står du själv för. Om du avviker från resplanen står du själv för kostnaderna för transport och logi.

Övriga tillägg:  ♦ Enkelrum (i mån av plats): +600/pp (vid minst 3 eller fler resande/betalande tillsammans). ♦ Extra utflykter/aktiviteter: bokas och betalas på plats ♦ Extra natt i Borovets: +300/pp   

Bra att veta:   ♦ turens längd: 4 dagar/3 nätter ♦ svårighetsgrad: moderat (+ svårare valmöjligheter)  ♦ Hästar: alla hästar är från den östbulgariska rasen halvblods (mankhöjd ca 150 cm); alla hästar är vana vid bergterräng. De är snabba, tålamodiga och uthålliga. Hästarna är välskötta och välskolade. Sadlarna är av western typ med det finns möjlighet även för engelska sadlar (vid förfrågan och ej kan garanteras). Ryttarnas bör ha en vikt på max 95 kg. ♦ turen kan förlängas med 1 extra natt i Borovets eller extra dagar i Sofia. Kontakta oss för mer information och priser.

Vi rekommenderar resa i perioden   juni-september


Fotogalleri


Mini ridsemester i Rilabergen Bulgarien (Nominell 4.89 / 5 Baserat på 409 Recensioner)
*För den mest uppdaterade resplanen och ytterligare information, vänligen kontrollera den engelska versionen av vår webbplats.

Vill du ha hjälp med flygresan?
Kontakta oss om du vill att vi hjälper dig att hitta lämpligt flyg till bästa möjliga pris från andra avreseort än Köpenhamn. När vi hjälper dig att söka flyg försöker vi alltid boka det mest förmånligaste för kunden med hänsyn till avgångs- och ankomsttider. Priserna varierar beroende på flygbolag och aktuell platstillgång. Kom dock ihåg att de billiga flygbiljetterna är ofta svåra eller omöjliga att omboka eller avboka om det av någon anledning skulle behövas.
Betalning av flygbiljett sker med ditt eget betalkort direkt till flygbolaget eller flygresebyrån, som också skickar ut bekräftelse på bokningen.
Här kommer några ungefärliga priser på flyg till Bulgarien (t/r) vid den 23 februari 2015:
Stockholm – Sofia – 2000 SEK
Göteborg – Sofia – 3000 SEK
Malmö –Sofia – 1000 - 1500 SEK
Köpenhamn – Sofia – 2000 SEK
En serviceavgift* tillkommer om du vill att vi hjälper dig att hitta lämplig flygbiljett:
- inom Europa: 250 SEK/pp
- utanför Europa: 500 SEK/pp
*Serviceavgiften betalas till Penguin Travel tillsammans med ditt arrangemang.

Deltagarantal
Min. 3 persons
Bokningskod
BGRIDBRV
Långritt Över Balkanbergen 9250 SEK, 8 Dagar

Långritt Över Balkanbergen

Drömmer du om att få rida på urgamla leder över imponerande bergstoppar, genom öde bergspass, längs...
Rundresa i Oman 17100 SEK, 8 Dagar

Rundresa i Oman

Upptäck magin i Sultanatet Oman - historia, öken och hav. Från höga berg och vidsträckta öknar till...
Irak - en resa till civilisationens vagga 23200 SEK, 9 Dagar

Irak - en resa till civilisationens vagga

Efter år av politisk oro och militär kris stiger Irak långsamt från asken. Landet är nu öppet för...
Se allt»

Aktuellt

15.11.2023 17:45

Utforska Abidjan: Elfenbenskustens livliga metropol

Välkommen till Abidjan, Elfenbenskustens kulturella hjärtslag! Med sin blandning av modernitet och tradition är denna västafrikanska stad en dold pärla som väntar på att bli utforskad. Abidjans charm ligger i dess mångfald, från livliga marknader till fantastiska laguner och aptitretande mat. I den här reseguiden tar vi dig med på en resa genom den förtrollande staden Abidjan. Upptäck Abidjans...


07.09.2023 18:41

Stans Country: Utforska regionen, länderna och kulturen

Är du nyfiken på regionen Stans Country och dess unika länder? Stans, även känd som de centralasiatiska länderna, inkluderar Kazakstan, Kirgizistan, Tadzjikistan, Turkmenistan och Uzbekistan. Dessa länder, som delar historiska och kulturella band, har mycket att erbjuda, från fantastiska landskap till olika etniska traditioner. Vilken region är Stans? Stans ligger i Centralasien, mellan...


05.06.2023 18:29

Suchitoto: En Charmig Kulturpärla i El Salvador

El Salvador är känt för sina fantastiska stränder och pittoreska vulkaner, men låt oss inte glömma landets dolda pärlor. En sådan pärla är Suchitoto, en charmig liten stad som ligger högt uppe i bergen i El Salvador. Med sin rika historia, kulturella arv och natursköna omgivningar är Suchitoto ett resmål som inte får missas av äventyrslystna resenärer. Suchitoto, även känt som "Staden av...


13.03.2017 17:30

10 fakta om Nordkorea

  1. Nordkoreas kalendern är baserad på födelsedagen av landets "eviga president" Kim Il-Sung: den 15:e april 1912 2. Det finns nästan inga fungerande trafikljus, och de få som fungerar används inte, för de har ersatts av poliser som styr trafiken. 3. Världens största stadion - Rungrado May 1 Stadium - finns i Nordkorea , och har 150,000 sittplatser 4. Dragspel är den...