Ridning i trakernas spår Hissar Bulgarien

Ridning i trakernas spår Hissar Bulgarien

Riktig ridupplevelse i trakterna där trakéerna härskade över Balkan.

Vår långritt tar dig genom trakernas land, bergskedjan Sredna Gora med många mineralvattenkällor och stora planteringar av rosor och lavendel. En fantastisk resa för både kropp och själ där du kan lätt ladda om batterierna. Förutom naturen upplever vi också SPA behandlingsmöjligheter och det utsökta lokala köket och goda viner. Vi galopperar över stora frodiga ängar och rider i eget takt genom gamla ek- och bokskog. På vägen bekantar vi oss med den rika historia och kultur av trakterna där trakerna för hundratalsår tillbaka härskade.

Resans höjdpunkter
Plovdiv - en av Europas äldsta städer, nästan 8000 år gammal; Bulgariens kulturella huvudstad
Koprivshtitsa – en liten stad med troligen de bäst bevarade hus från den bulgariska renässansen.
Thracian Cult Complex - grundat redan av den trakernas kung Sitalk (431-424 f.Kr.). Utgrävningarna visar en gravkammare från femte århundradet f.Kr.

 


Reseplan:
Dag 1. Sofia-Plovdiv
Ankomst (på egen hand och räkning) till Sofia; samlad transfer till Plovdiv (140km). Övernattning på hotell i Gamla stan.

Dag 2. Hissar
Transfer till Hissar (40km); sightseeing på staden där vi ser bl.a. den gamla romerska muren lång ca2km och 3m på bredden som omringade staden på den tiden. Hissar har många SPA anläggningar och SPA traditionerna är med anor från romarnas tid. Vi träffar våra fyrbenta vänner och rider över det platta landskapet omkring Hissar. Övernattning på ett SPA-hotell.
Ridning: 3-4t

Dag 3. Hissar – Chateau Copsa
Vi rider norrut mot Sredna Goda bergskedkedjan. Vi intar vår picknick lunch i det gröna och därefter fortsätter ritten mot Eledjiktoppen. Vi övernattar i en vacker dal nära Karlovo - atningen på Chateau Copsa (standard rum) eller Yaev Complex.
Ridning: ca5t

Dag 4. Chateau Copsa – Srednogorechyttan
Idag rider vi över vackert landskap upp till Malak Bogdantoppen på 1 532m höjd. Vi äter vår medhavda lunch på toppen. Tid för en kort vandring eller ridning på området innan vi fortsätter till Srednogorechyttan. Övernattning.
Ridning: 4-5t

Dag 5. Srednogorechyttan - Koprivshtica
Dagens ridetapp tar oss upp till Bogdantoppen ((1 603 m ö.h.), Sredna Goras högsta topp. Vi besöker också Plachkov källan, härifrån börjar Topolnicafloden. Leden ned går över ängar och betesmarker och vi kan avnjuta en härlig galoppridning hela vägen till Koprivshtica. På eftermiddagen tar vi en sightseeingtur på denna stad från Bulgariens renässanstid. Övernattning.
Ridning: 4-5t

Dag 6. Koprivshtica – Buntovnahyttan
Ritten fortsätter upp i bergen till Kimera området, kallat efter en gammal bro i närheten och vidare till Vlaktoppen ((1 243 m ö.h.) med fint utsikt över hela området. Här på toppen äter vi vår lunch. Ned mot Buntovnahyttan för övernattning.
Ridning: ca5t

Dag 7. Buntovna hyttan – Starosel
På vår sista riddag på vägen mot byn Starosel gör vi etts topp och besöker den trakernas gravkammare. Övernattning på Starosels vingård där vi avnjuter en vinprovning och kulinariska läckerheter – en välförtjänt avslutning på vår ridvecka. Möjlighet för SPA-behandlingar (tillval).
Ridning: 4-5t

Dag 8. Avresa
Transfer till Sofia flygplats (ca2t) och hemresa eller vidare enligt eget program.

   

Bagagetransport:  Inkluderad (1st ryggsäck/resväska per person; max 20kg)

I grundpriset ingår:  ► samlad transfer från/till Sofia flygplatsen (mellan 09:00 och 19:00); i annat fall kan man beställa privat transfer ► all transport jfr. program ► bagagetransport ► 5 nätter på 3*/4*-hotell samt 2 nätter i bergshyttor, med eget WC/dusch (del i dubbelrum) ► frukost, 5 lunchpaket samt 4 middagar ► lokal engelstalande ridförare ► fullt utrustade hästar (dock ridhjälm medtas) ► lokala skatter och avgifter
OBS. Priserna avser vanligen del i dubbelrum. Dock måste resenär som beställt del i dubbelrum vara beredd att betala enkelrumstillägg om rumspartner ej kan ordnas.

Detta ingår inte i resans pris:  flygresa; måltider utöver de beskrivna i avsnittet ’I grundpriset ingår’; drycker och dricks; turistvisum, vaccinationer, entréer, försäkringar, privata utgifter och allt annat som inte är specificerat i avsnittet 'I grundpriset ingår'. Andra möjliga aktiviteter (ej inkluderade) som föreslås i Resplanen/Katalogen är bara förslag på ytterligare/alternativa aktiviteter. Kostnaderna för dem sistnämnda står du själv för. Om du avviker från resplanen står du själv för kostnaderna för transport och logi.

Övriga tillägg:  ♦ Enkelrum (i mån av plats): +1200/pp  ♦ Transfers (tillval): privat transfer till turens startpunkt. Kontakta oss för mer information och priser. ♦ Vinprovning (tillval): möjlighet för provning av 3 olika viner med tilltugg i vinkällaren Starosel (Dag-7) á 100SEK/pp. Bokas i förväg. ♦ Extra utflykter/aktiviteter: bokas och betalas på plats

Bra att veta:  ♦ turens längd: 8 dagar/7 nätter  ♦ svårighetsgrad: moderat  ♦ de angivna ridningstiderna avser själva ridningen (utan några stopp mm. inräknade). ♦ Hästarna: av rasen arabhästar (mankhöjd 150 – 160 cm), starka och lugna). Alla hästar är välskötta, friska och välskolade. ♦ Viktgräns på ryttare: 100 kg ♦ Sadlarna är av western eller engelsk typ (vid begäran; meddelas vid bokningstillfällen). ♦ små ändringar i programmet (bl.a. i boendealternativen/rutten) kan förekomma. ♦ Glöm inte passet och ditt EU-sjukförsäkringskort ♦ om du ordnar resan till Bulgarien själv måste du befinna dig vid en viss förutbestämd tid på flyplatsen för att ansluta dig till en samlad transfer. I annat fall kan du beställa (tillval) privat transfer till turens startpunkt. ♦ förlängning av turen: ytterligare dagar i Sofia/Bulgarien. Kontakta oss för mer information och priser. 

Vi rekommenderar resa i perioden:   april - oktober


Fotogalleri


Ridning i trakernas spår Hissar Bulgarien (Nominell 4.72 / 5 Baserat på 408 Recensioner)
*För den mest uppdaterade resplanen och ytterligare information, vänligen kontrollera den engelska versionen av vår webbplats.

Kontakta oss om du vill att vi hjälper dig att hitta lämpligt flyg till bästa möjliga pris från Köpenhamn eller någon avreseort i Sverige. När vi hjälper dig att söka flyg försöker vi alltid boka det mest förmånligaste för kunden med hänsyn till avgångs- och ankomsttider. Priserna varierar beroende på flygbolag och aktuell platstillgång. Kom dock ihåg att de billiga flygbiljetterna är ofta svåra eller omöjliga att omboka eller avboka om det av någon anledning skulle behövas.
Betalning av flygbiljett sker med ditt eget betalkort direkt till flygbolaget eller flygresebyrån, som också skickar ut bekräftelse på bokningen.
Här kommer några ungefärliga priser på flyg till Bulgarien (t/r) vid den 23 februari 2015:
Stockholm – Sofia – 2000 SEK
Göteborg – Sofia – 3000 SEK
Malmö –Sofia – 1000 - 1500 SEK
Köpenhamn – Sofia – 2000 SEK
En serviceavgift* tillkommer om du vill att vi hjälper dig att hitta lämplig flygbiljett:
- inom Europa: 250 SEK/pp
- utanför Europa: 500 SEK/pp
*Serviceavgiften betalas till Penguin Travel tillsammans med ditt arrangemang.

Deltagarantal
2-8
Bokningskod
BGHissarRid
Rundresa i Oman 17100 SEK, 8 Dagar

Rundresa i Oman

Upptäck magin i Sultanatet Oman - historia, öken och hav. Från höga berg och vidsträckta öknar till...
Jemen - fastlandetstur (från Salalah, Oman) 22350 SEK, 7 Dagar

Jemen - fastlandetstur (från Salalah, Oman)

Jemen, med sin rika historia, kulturarv och naturliga skönhet, var ett populärt turistmål innan...
Långritt Över Balkanbergen 9250 SEK, 8 Dagar

Långritt Över Balkanbergen

Drömmer du om att få rida på urgamla leder över imponerande bergstoppar, genom öde bergspass, längs...
Se allt»

Aktuellt

15.11.2023 17:45

Utforska Abidjan: Elfenbenskustens livliga metropol

Välkommen till Abidjan, Elfenbenskustens kulturella hjärtslag! Med sin blandning av modernitet och tradition är denna västafrikanska stad en dold pärla som väntar på att bli utforskad. Abidjans charm ligger i dess mångfald, från livliga marknader till fantastiska laguner och aptitretande mat. I den här reseguiden tar vi dig med på en resa genom den förtrollande staden Abidjan. Upptäck Abidjans...


07.09.2023 18:41

Stans Country: Utforska regionen, länderna och kulturen

Är du nyfiken på regionen Stans Country och dess unika länder? Stans, även känd som de centralasiatiska länderna, inkluderar Kazakstan, Kirgizistan, Tadzjikistan, Turkmenistan och Uzbekistan. Dessa länder, som delar historiska och kulturella band, har mycket att erbjuda, från fantastiska landskap till olika etniska traditioner. Vilken region är Stans? Stans ligger i Centralasien, mellan...


05.06.2023 18:29

Suchitoto: En Charmig Kulturpärla i El Salvador

El Salvador är känt för sina fantastiska stränder och pittoreska vulkaner, men låt oss inte glömma landets dolda pärlor. En sådan pärla är Suchitoto, en charmig liten stad som ligger högt uppe i bergen i El Salvador. Med sin rika historia, kulturella arv och natursköna omgivningar är Suchitoto ett resmål som inte får missas av äventyrslystna resenärer. Suchitoto, även känt som "Staden av...


13.03.2017 17:30

10 fakta om Nordkorea

  1. Nordkoreas kalendern är baserad på födelsedagen av landets "eviga president" Kim Il-Sung: den 15:e april 1912 2. Det finns nästan inga fungerande trafikljus, och de få som fungerar används inte, för de har ersatts av poliser som styr trafiken. 3. Världens största stadion - Rungrado May 1 Stadium - finns i Nordkorea , och har 150,000 sittplatser 4. Dragspel är den...