Familjäventyr i Rilabergen Bulgarien

Familjäventyr i Rilabergen Bulgarien 5500 SEK, 8 Dagar

Ett riktigt äventyr för hela familjen – alla kan vara med och ha enormt roligt i bergen.
 

Resans höjdpunkter
Sofia – Bulgariens huvudstad med rik historia och många sevärdheter
Rilabergen – Berget liknar närmast ett upprört hav av bergstoppar och djupa klyftor och fler än 150 sjöar med kristallklart vatten som med full rätt kallas för ’Rilas blåa ögon’.
Spännande aktiviteter – kayaking, cykling och vandring

 


Reseplan:
Dag 1. Sofia
Ankomst (på egen hand och räkning) till Sofia. Övernattning.

Dag 2. Vandring i Vitoshabergen
Dagen börjar med en kort transfer till byn Dragalevtsi där vi tar sittliften upp till Goli Vrahtoppen (1 428m ö.h.). Härifrån börjar trekkingen mot Cherni Vrahtoppen (2 290m ö.h.), med en fantastisk utsikt i alla väderstreck. Vi vandrar på markerade leder och smala grusvägar.
Vandring ca 4-5 t; nivåskillnad +500/-500m

Dag 3. Cykling
Vi åker till byn Plana (ca1t bilfärd) där cykelturen börjar mot Iskarflodens dalgång. Transfer till semesterbyn Shtarkelovo Gnezdo (Storkens bo) där vi stannar för övernattning.
Cykling ca 3-4 t; nivåskillnad +250/-550m

Dag 4. Kajaking i Iskardammen
Dagens mål är att komma till andra sidan av dammen (ca 4-5km). Möjlighet att utforska vidare dammområdet med kajak. Väl på andra sidan dammen åker vi till Borovets skidorten belägen vid foten av Rilabergen. Övernattning på hotell.

Dag 5. Trekking i Rilabergen
Efter frukost tar vi sittliften upp till Yastrebetstoppen (2 369m ö.h.) vilken är startpunkten för vår vandringstur över barrträdbeklädda berg till Mussalahytten och Musalenskisjöar. Vi bestiger Balkanhalvöns högsta punkt, Mussalatoppen (2 925m ö.h.). Nedstigning till Yastrebetstoppen och med sittliften ned till vårt hotell i Borovets.
Vandring ca 7-8 t; nivåskillnad +560/-560m

Dag 6. Ritt i Rilabergen
Idag är det dags att utforska bergen från hästsadeln. Vi rider på låga höjder kring Borovets och Malka Lukovitsa och Golyam Gyiol områden. På vägen tillbaka rider vi förbi Shumnatitsa. Övernattning i Borovets. Ritten kan ändras och anpassas efter önskemål och ridvana.
Ridning ca 5 t.

Dag 7. Cykling
Dagen bjuder på en härlig cykeltur på asfaltväg från Borovets till byn Beli Iskar och vidare till Govedartsi och CMS Maliovitsa. På vägen gör vi ett stopp i byn Govedartsi eller en picknick stopp för lunch på någon av de många fina ängarna på vägen. Transfer från CMS Maliovitsa tillbaka till Sofia. Övernattning på gästhus i Sofia.
Cykling ca 4-5 t (32km)

Dag 8. Avresa
Transfer till Sofia flygplats och hemresa (på egen hand och räkning) eller vidare enligt eget program.   

 

I grundpriset ingår:  ► samlad transfer från/till Sofia flygplatsen (mellan 09:00 och 19:00); i annat fall kan man beställa privat transfer ► all transport jfr. program ► bagagetransport ► övernattning på 2* familjedrivna hotell (del i dubbelrum) ► frukost ► hyra av utrustning (enligt program) ► 2-persons kajak och säkerhetsväst ► hyrcykel och cykelhjälm ► engelsktalande guide/instruktör ► fullt utrustade hästar (dock ridhjälm medtas) ► entréavgifter och liftkort
OBS. Priserna avser vanligen del i dubbelrum. Dock måste resenär som beställt del i dubbelrum vara beredd att betala enkelrumstillägg om rumspartner ej kan ordnas.

Detta ingår inte i resans pris:  flygresan; måltider utöver de beskrivna i avsnittet ’I grundpriset ingår’; drycker och dricks; försäkringar, privata utgifter och allt annat som inte är specificerat i avsnittet 'I grundpriset ingår'. Andra möjliga aktiviteter (ej inkluderade) som föreslås i Resplanen/Katalogen är bara förslag på ytterligare/alternativa aktiviteter. Kostnaderna för dem sistnämna står du själv för. Om du avviker från resplanen står du själv för kostnaderna för transport och logi.

Enkelrumsavgift: 850 SEK 

Bra att veta:  ♦ turens längd: 8 dagar/7 nätter  ♦ svårighetsgrad: moderat (+ svårare valmöjligheter)  ♦ tiderna som anges i programmet avser endast ren vandring/cykling (exkl. stopp på vägen och dylik) ♦ Glöm inte passet och ditt EU-sjukförsäkringskort. 

Vi rekommenderar resa i perioden:  juni - september 

Nödvändig utrustning: Bra vandringskängor är ett måste oavsett vilken svårighetsgrad du väljer. Kom ihåg att prova dina nya kängor innan avresan. Dagsryggsäck är praktisk att ha till t.ex. vattenflaska, kamera mm. Glöm inte heller regnkläder och extra ombyte. Vädret i bergen skiftar snabbt – även på sommaren. Alla cyklister måste ha cykelhjälm. Du kan ta med din egen som du känner dig bekväm med. Dessutom rekommenderar vi cykelhandskar, bekväma cykelkläder mm.  

 


Fotogalleri


Familjäventyr i Rilabergen Bulgarien (Nominell 4.69 / 5 Baserat på 349 Recensioner)
Pris
5500 SEK
Reslängd
8 Dagar
Bokningsstatus
Öppet för bokning

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Kontakta oss om du vill att vi hjälper dig att hitta lämpligt flyg till bästa möjliga pris från Köpenhamn eller någon avreseort i Sverige. När vi hjälper dig att söka flyg försöker vi alltid boka det mest förmånligaste för kunden med hänsyn till avgångs- och ankomsttider. Priserna varierar beroende på flygbolag och aktuell platstillgång. Kom dock ihåg att de billiga flygbiljetterna är ofta svåra eller omöjliga att omboka eller avboka om det av någon anledning skulle behövas.
Betalning av flygbiljett sker med ditt eget betalkort direkt till flygbolaget eller flygresebyrån, som också skickar ut bekräftelse på bokningen.
Här kommer några ungefärliga priser på flyg till Bulgarien (t/r) vid den 23 februari 2015:
Stockholm – Sofia – 2000 SEK
Göteborg – Sofia – 3000 SEK
Malmö –Sofia – 1000 - 1500 SEK
Köpenhamn – Sofia – 2000 SEK
En serviceavgift* tillkommer om du vill att vi hjälper dig att hitta lämplig flygbiljett:
- inom Europa: 250 SEK/pp
- utanför Europa: 500 SEK/pp
*Serviceavgiften betalas till Penguin Travel tillsammans med ditt arrangemang.

Deltagarantal
3-6
Bokningskod
BGFAMADVRILA
Rila-Pirin Trek (Bulgarien) 5700 SEK, 8 Dagar

Rila-Pirin Trek (Bulgarien)

Låt dina tankar vila och följ fötternas rytm i en orörd, barsk natur. En unik fjällvandring ovan...
Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten 6250 SEK, 7 Dagar

Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten

Som en duk där naturen med en konstnärskänsla har försökt att kombinera barrskogarnas intensiva...
Se allt» Aktuellt

13.03.2017 17:30

10 fakta om Nordkorea

  1. Nordkoreas kalendern är baserad på födelsedagen av landets "eviga president" Kim Il-Sung: den 15:e april 1912 2. Det finns nästan inga fungerande trafikljus, och de få som fungerar används inte, för de har ersatts av poliser som styr trafiken. 3. Världens största stadion - Rungrado May 1 Stadium - finns i Nordkorea , och har 150,000 sittplatser 4. Dragspel är den...


05.08.2016 15:40

WEEKEND SKIDRESOR TILL BANSKO

I år är vi glada att få kunna erbjuda kortare skidresor. Har du inte möjlighet att resa en hel vecka kan vi ordna kortare skidresor, t.ex. över en veckoslut. Kontakta oss gärna för priser och ett reseförslag som passar just dig.  


10.12.2015 14:12

Bansko Nyheter: Ny 6-stolslift klar till säsongen

Nu börjar skidsäsongen i Bansko! Officielt öppnar skidsäsongен i Bansko den 12:е december och i förbindelse med det ska den nya 6-stolsliften sättas i gång. Den nya liften har en hastighet på 6 m/sek och en kapacitet på 2000 personer per timme. Liften kör 2.3 km (6-7 minuter) upp till Shiligarnik-Todorka. Har ni inte beställt er skidsemester i Bansko än? Klicka här för mer information. Vi...


16.07.2015 12:30

SKIDRESOR - SISTA CHANSEN!

Sista chansen att boka din vintersemester till sommarpriser. Du har väl inte missat vårt nyhetsbrev med detta fantastiska erbjudande på skidresorna till Bulgarien? Vi vill uppmärksamma dig att vi har några platser kvar på utvalda veckor till Bansko. Du kan spara ytterligare på din reskassa om du är snabb och slutbetalar din skidresa till Bulgarien före den 22/7. Då får du ett 6-dagars...