Äventyr Kalejdoskop i Västra Bulgarien

Äventyr Kalejdoskop i Västra Bulgarien 6900 SEK, 6 Dagar

För dig som tycker om en kort semester fullpackad med aktiviteter erbjuder vi ett äventyrkalejdoskop i Bulgarien.

Under 4 dagar tar dig vår duktiga guide, Todor, på ett riktigt äventyr i bergen i västra Bulgarien. Varje dag utövar du olika aktiviteter – du cyklar, vandrar, paddlar, rider och glider som en fågel med paraplane. Passa på och prova din fitness utanför gymmet, i en vacker natur med likasinnade äventyrslystna reskamrater.

Resans höjdpunkter
Sofia – Bulgariens huvudstad med rik historia och många sevärdheter
Borovets – en av landets största skidanläggningar vackert beläget i Rilabergen
Spännande aktiviteter - kayaking och paraplane flygning

 


Reseplan:


Dag 1. Sofia
Ankomst (på egen hand och räkning) till Sofia; transfer till Sofia Guest House och inkvartering. Resten av dagen (avhängande ankomsttid) är för kort sightseeing på stan.

Dag 2. Cykling (Sofia-Borovets)
Efter en kort transfer är det dags för vår först utmaning. Vi cyklar på små bergsvägar till byn Yarlovo där en bil väntar på oss för transfer till skidorten Borovets. Övernattning på hotell.

Dag 3. Kayaking
I dag ägnar vi oss åt vatten aktiviteter i Iskar dammen. Vi paddlar på dammen och utforskar den vackra naturen. Transfer tillbaka till Borovets för övernattning.

Dag 4. Ridning
Vi tillbringar dagen på hästrygg i de majestätiska Rilabergen. Övernattning på hotell i Borovets.

Dag 5. Paraplane flygning
Transfer till Vitoshabergen, nära Sofia. Vi vandrar upp i bergen till en lämplig plats där vi flyger i tandem med instruktör och utförskar Vitoshabergen och huvudstaden från luften. Övernattning på Sofia Guest House.
OBS. Denna aktivitet är starkt beroende av väderförhållandena och det är instruktören på plats som får bestämma om turen bli av eller inte.

Dag 6. Avresa
Transfer till flygplatsen och hemresa (på egen hand och räkning).

Bagagetransport: inkluderad

I grundpriset ingår:   ► samlad transfer från/till Sofia flygplatsen (mellan 09:00 och 19:00); i annat fall kan man beställa privat transfer ► all transport jfr. program ► bagagetransport ► 2 nätter i guesthouse Sofia (del i dubbelrum, med frukost); 3 nätter på familjedrivna 3*-hotell (del i dubbelrum, med eget WC/dusch ; med frukost) ► lunchpaket eller picknick korg (dag 2-5) ► lokal engelsktalande guide/instruktör ► sport utrustning (kayak, cykel, paraplan) med nödvändig utstyrning ► fullt utrustade hästar (dock ridhjälm medtas)
OBS. Priserna avser vanligen del i dubbelrum. Dock måste resenär som beställt del i dubbelrum vara beredd att betala enkelrumstillägg om rumspartner ej kan ordnas.

Detta ingår inte i resans pris:  flygresa; måltider utöver de beskrivna i avsnittet ’I grundpriset ingår’; drycker och dricks; entréer, försäkringar, privata utgifter och allt annat som inte är specificerat i avsnittet 'I grundpriset ingår'. Andra möjliga aktiviteter (ej inkluderade) som föreslås i Resplanen/Katalogen är bara förslag på ytterligare/alternativa aktiviteter. Kostnaderna för dem sistnämna står du själv för. Om du avviker från resplanen står du själv för kostnaderna för transport och logi.

Övriga tillägg: ♦ Enkelrum (i mån av plats): kontakta oss♦ Flygtillägg: vid eventuell högre bokningsklass på flyget tillkommer mellanskillnaden i flygbiljettpriset som fastställs först vid bokningstillfället ♦ Förlängning: eventuellt med sol och bad vid Svarta havet. Kontakta oss för mer information och priser ♦ Extra utflykter/aktiviteter: bokas och betalas på plats.

Bra att veta:  ♦ turens längd: 6 dagar/5 nätter  ♦ svårighetsgrad: moderat/svår ♦ förlängning av turen: Turen kan förlängas med t.ex. 1 vecka vid Svarta havet. Kontakta oss för mer information och priser. ♦ små ändringar i programmet p.g.a. väderförhållandena kan förekomma. Vid dåligt väder (vilket bestäms av guiden på plats) kan paraplane flygningen ställas in och ersättas med någon annan aktivitet istället. ♦ om du ordnar resan till Bulgarien själv måste du befinna dig vid en viss förutbestämd tid på flyplatsen för att ansluta dig till en samlad transfer. I annat fall kan du beställa (tillval) privat transfer till turens startpunkt. ♦ Vi kan ordna avresor från andra flygplatser dock flygbiljettpriset och därmed paketpriset kommer att fastställas först vid bokningstillfället.

Vi rekommenderar resa i perioden:   april - oktober


Fotogalleri


Äventyr Kalejdoskop i Västra Bulgarien (Nominell 4.95 / 5 Baserat på 366 Recensioner)
Pris
6900 SEK
Reslängd
6 Dagar
Bokningsstatus
Öppet för bokning

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Kontakta oss om du vill att vi hjälper dig att hitta lämpligt flyg till bästa möjliga pris från Köpenhamn eller någon ort i Sverige. När vi hjälper dig att söka flyg försöker vi alltid boka det mest förmånligaste för kunden med hänsyn till avgångs- och ankomsttider. Priserna varierar beroende på flygbolag och aktuell platstillgång. Kom dock ihåg att de billiga flygbiljetterna är ofta svåra eller omöjliga att omboka eller avboka om det av någon anledning skulle behövas.
Betalning av flygbiljett sker med ditt eget betalkort direkt till flygbolaget eller flygresebyrån, som också skickar ut bekräftelse på bokningen.
Här kommer några ungefärliga priser på flyg till Bulgarien (t/r) vid den 23 februari 2015:
Stockholm – Sofia – 2000 SEK
Göteborg – Sofia – 3000 SEK
Malmö –Sofia – 1000 - 1500 SEK
Köpenhamn – Sofia – 2000 SEK
En serviceavgift* tillkommer om du vill att vi hjälper dig att hitta lämplig flygbiljett:
- inom Europa: 250 SEK/pp
- utanför Europa: 500 SEK/pp
*Serviceavgiften betalas till Penguin Travel tillsammans med ditt arrangemang.

Most of you, who are used to walking/cycling during a long weekend, will be in condition to cope with a tour of this level. You should be in a good health condition. We have successive days of longer and more difficult walking and days of lighter walking/cycling. Some parts of the day routes are done at a higher altitude. The paths are in good condition. We walk/cycle for 5/7h a day.

Deltagarantal
4 - 8
Bokningskod
BGAir_Water_Land
Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten 6250 SEK, 7 Dagar

Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten

Som en duk där naturen med en konstnärskänsla har försökt att kombinera barrskogarnas intensiva...
Rila-Pirin Trek (Bulgarien) 5700 SEK, 8 Dagar

Rila-Pirin Trek (Bulgarien)

Låt dina tankar vila och följ fötternas rytm i en orörd, barsk natur. En unik fjällvandring ovan...
Se allt» Aktuellt

13.03.2017 17:30

10 fakta om Nordkorea

  1. Nordkoreas kalendern är baserad på födelsedagen av landets "eviga president" Kim Il-Sung: den 15:e april 1912 2. Det finns nästan inga fungerande trafikljus, och de få som fungerar används inte, för de har ersatts av poliser som styr trafiken. 3. Världens största stadion - Rungrado May 1 Stadium - finns i Nordkorea , och har 150,000 sittplatser 4. Dragspel är den...


05.08.2016 15:40

WEEKEND SKIDRESOR TILL BANSKO

I år är vi glada att få kunna erbjuda kortare skidresor. Har du inte möjlighet att resa en hel vecka kan vi ordna kortare skidresor, t.ex. över en veckoslut. Kontakta oss gärna för priser och ett reseförslag som passar just dig.  


10.12.2015 14:12

Bansko Nyheter: Ny 6-stolslift klar till säsongen

Nu börjar skidsäsongen i Bansko! Officielt öppnar skidsäsongен i Bansko den 12:е december och i förbindelse med det ska den nya 6-stolsliften sättas i gång. Den nya liften har en hastighet på 6 m/sek och en kapacitet på 2000 personer per timme. Liften kör 2.3 km (6-7 minuter) upp till Shiligarnik-Todorka. Har ni inte beställt er skidsemester i Bansko än? Klicka här för mer information. Vi...


16.07.2015 12:30

SKIDRESOR - SISTA CHANSEN!

Sista chansen att boka din vintersemester till sommarpriser. Du har väl inte missat vårt nyhetsbrev med detta fantastiska erbjudande på skidresorna till Bulgarien? Vi vill uppmärksamma dig att vi har några platser kvar på utvalda veckor till Bansko. Du kan spara ytterligare på din reskassa om du är snabb och slutbetalar din skidresa till Bulgarien före den 22/7. Då får du ett 6-dagars...