Familjäventyr i Pirinbergen Bulgarien

Familjäventyr i Pirinbergen Bulgarien

Hela familjen på äventyr med nya utmaningar varje dag.

Under veckan bor vi på ett 4*-hotell och ängar oss åt roliga aktiviteter bl.a. en half dag bland dansande björnar och ett besök till Bulgariens största kloster, Rilakloster med fina ikonmålningar från 1000-talet. Vi vandrar i Pirin nationalparken och rider lugna hästar. Det finns helt enkelt något för alla smaker och åldrar.

Resans höjdpunkter
Rilaklostret (1 147 m ö.h.)– Bulgariens största attraktion från det 1000-talet med bl.a. sina 1200 frescomålningar.
Pirinbergen – vacker bergskedja med Balkanhalvöns tredje högsta bergstopp, Mt Vihren ( 2 914m ö.h.)
Dansande björnar parken– belägen i Belitsa är parken den största av den typen i Europa.

 


Reseplan:


Dag 1. Ankomst
Ankomst (på egen hand och räkning) till Sofia och transfer till Balkan Jewel Resort strax utanför staden Razlog. På vägen dit avhängande ankomsttider kan vi besöka Rilakloster eller så gör vi den på sista dagen p¨å vägen tillbaka till Sofia flygplatsen. Inkvartering på Balkan Jewel Resort där vi stannar 5 nätter.

Dag 2. Dansande björnar parken
Kort transfer tar oss till Belitsa och vidare till parken där vi tillbringar en halv dag. Innan brukade s.k. ”mechkari” att spela olika ståkinstrument för att få björnarna att dansar men sedan 1998 är detta djurplågeri förbjudet och nu lever 20st björnar i det fria i parken i sin naturliga miljö.

Dag 3. Vandring i Pirinbergen
Efter frukosten åker vi till Gotse Deltchevhyttan där vi tar sittliften upp till Bezboghyttan (2 236m ö.h.) vackert belägen vid foten till Bezbogtoppen. Pirin natioanlparken är under UNESCOs beskydd. Vi vandrar till Popovosjön. Rutten kan anpassas efter deltagarnas kondition och önskemål. Tillbaka till vårt hotell.

Dag 4. Hästridning
Transfer till Perivola Riding Centre där vi bekantar oss med våra fyrbenta vänner och gör en 3-timmars utflykt till hästrygg. Ritten kan så klart anpassas efter ridvanor och önskemål. Tillbaka till vårt hotell.

Dag 5. Vilodag
Dagen är till egen disposition. Det finns möjligheter (tillval) för cykling på området eller vandring i Pirin nationalparken. I närheten av Razlog liggen byn Banya känd för sina mineral vattenkällor.

Dag 6. Avresa
Transfer till Sofia flygplatsen för hemresa (på egen hand och räkning) eller vidare enligt eget program.  

I grundpriset ingår:  ► 5 nätter på 4*-hotell (del i dubbelrum, med eget WC/dusch) ► halvpension (frukost och middag) ► samlad transfer från/till Sofia flygplatsen (mellan 09:00 och 19:00); i annat fall kan man beställa privat transfer ► all transport jfr. program ► engelsktalande guide/instruktör ► hyra av utrustning (enligt program) ► entréavgifter och liftpass enligt program ► 24/7 telefonassistans
OBS. Priserna avser vanligen del i dubbelrum. Dock måste resenär som beställt del i dubbelrum vara beredd att betala enkelrumstillägg om rumspartner ej kan ordnas.

Detta ingår inte i resans pris:  flygresa; måltider utöver de beskrivna i avsnittet ’I grundpriset ingår’; drycker och dricks; försäkringar, privata utgifter och allt annat som inte är specificerat i avsnittet 'I grundpriset ingår'. Andra möjliga aktiviteter (ej inkluderade) som föreslås i Resplanen/Katalogen är bara förslag på ytterligare/alternativa aktiviteter. Kostnaderna för dem sistnämnda står du själv för. Om du avviker från resplanen står du själv för kostnaderna för transport och logi.

Övriga tillägg:  ♦ Hyrcykel för vuxna och barn (under 12 år):kontakta oss  ♦ Extra utflykter/aktiviteter (tillval): bokas och betalas på plats

Bra att veta:  ♦ turens längd: 6 dagar/5 nätter  ♦ förlängning av turen: turen kan eventuellt förlängas med 1 vecka sol och bad vid Svarta havet. Kontakta oss för mer information och priser. ♦ Glöm inte passet och ditt EU-sjukförsäkringskort ♦ Balkan Jewel Resort ligger nära Razlog, Bansko och Pirin Golf & Country Club. Faciliteter: lobbybar, restaurang, fitness och SPA-center, lekplats, swimmingpool. Hotellets gäster får tillgång (inkl.) till bastu, ångbad, relax och fitness rum, biljard och bordtennis, shuttlebuss (enligt tidtabell) till Bansko, Razlog och Pirin Golf, internet (med slad)

Vi rekommenderar resa i perioden:   juni - september

Nödvändig utrustning:   Bra vandringskängor är ett måste oavsett vilken svårighetsgrad du väljer. Kom ihåg att prova dina nya kängor innan avresan. Dagsryggsäck är praktisk att ha till t.ex. vattenflaska, kamera mm. Glöm inte heller regnkläder och extra ombyte. Vädret i bergen skiftar snabbt – även på sommaren.


Fotogalleri


Familjäventyr i Pirinbergen Bulgarien (Nominell 4.89 / 5 Baserat på 350 Recensioner)

Kontakta oss om du vill att vi hjälper dig att hitta lämpligt flyg till bästa möjliga pris från Köpenhamn eller någon avreseort i Sverige. När vi hjälper dig att söka flyg försöker vi alltid boka det mest förmånligaste för kunden med hänsyn till avgångs- och ankomsttider. Priserna varierar beroende på flygbolag och aktuell platstillgång. Kom dock ihåg att de billiga flygbiljetterna är ofta svåra eller omöjliga att omboka eller avboka om det av någon anledning skulle behövas.
Betalning av flygbiljett sker med ditt eget betalkort direkt till flygbolaget eller flygresebyrån, som också skickar ut bekräftelse på bokningen.
Här kommer några ungefärliga priser på flyg till Bulgarien (t/r) vid den 23 februari 2015:
Stockholm – Sofia – 2000 SEK
Göteborg – Sofia – 3000 SEK
Malmö –Sofia – 1000 - 1500 SEK
Köpenhamn – Sofia – 2000 SEK
En serviceavgift* tillkommer om du vill att vi hjälper dig att hitta lämplig flygbiljett:
- inom Europa: 250 SEK/pp
- utanför Europa: 500 SEK/pp
*Serviceavgiften betalas till Penguin Travel tillsammans med ditt arrangemang.

Deltagarantal
3-6
Bokningskod
BGFAMADVPIRIN
Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten 6250 SEK, 7 Dagar

Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten

Som en duk där naturen med en konstnärskänsla har försökt att kombinera barrskogarnas intensiva...
Rila-Pirin Trek (Bulgarien) 5700 SEK, 8 Dagar

Rila-Pirin Trek (Bulgarien)

Låt dina tankar vila och följ fötternas rytm i en orörd, barsk natur. En unik fjällvandring ovan...
Se allt» Aktuellt

13.03.2017 17:30

10 fakta om Nordkorea

  1. Nordkoreas kalendern är baserad på födelsedagen av landets "eviga president" Kim Il-Sung: den 15:e april 1912 2. Det finns nästan inga fungerande trafikljus, och de få som fungerar används inte, för de har ersatts av poliser som styr trafiken. 3. Världens största stadion - Rungrado May 1 Stadium - finns i Nordkorea , och har 150,000 sittplatser 4. Dragspel är den...


05.08.2016 15:40

WEEKEND SKIDRESOR TILL BANSKO

I år är vi glada att få kunna erbjuda kortare skidresor. Har du inte möjlighet att resa en hel vecka kan vi ordna kortare skidresor, t.ex. över en veckoslut. Kontakta oss gärna för priser och ett reseförslag som passar just dig.  


10.12.2015 14:12

Bansko Nyheter: Ny 6-stolslift klar till säsongen

Nu börjar skidsäsongen i Bansko! Officielt öppnar skidsäsongен i Bansko den 12:е december och i förbindelse med det ska den nya 6-stolsliften sättas i gång. Den nya liften har en hastighet på 6 m/sek och en kapacitet på 2000 personer per timme. Liften kör 2.3 km (6-7 minuter) upp till Shiligarnik-Todorka. Har ni inte beställt er skidsemester i Bansko än? Klicka här för mer information. Vi...


16.07.2015 12:30

SKIDRESOR - SISTA CHANSEN!

Sista chansen att boka din vintersemester till sommarpriser. Du har väl inte missat vårt nyhetsbrev med detta fantastiska erbjudande på skidresorna till Bulgarien? Vi vill uppmärksamma dig att vi har några platser kvar på utvalda veckor till Bansko. Du kan spara ytterligare på din reskassa om du är snabb och slutbetalar din skidresa till Bulgarien före den 22/7. Då får du ett 6-dagars...