Rejs trygt og sikkert!

Båtcykling på Donaudeltat

Båtcykling på Donaudeltat 13300 SEK, 8 Dagar

Cykeltur från ett båthotell på Europas största naturparadis, Danaudeltat, som utmynnar i Svarta havet.

Turen går genom Rumäniens delta, Europas nästa största delta, på kanaler, öar och sjöar. Landskapet är varierat mellan bölande backar och våtmarker. Vi stannar i små mysiga byar med lugn atmosfär som stör endast av dalmatiska pelikaner, kormorans och egret. Vår expert guide hjälper oss att upptäcka det rika fauna och flora av regionen. Vi lär känna den rumänska gästvänligheten och maten både ombord och i ett trevligt gästhus.

Resans höjdpunkter
Donaudeltats biosfär
Celic Dere och Saon - två ortodoxa kloster
Argamum – den gamla kolonin


Reseplan:
Dag 1. Bukarest - deltat 
Ankomst (på egen hand och räkning) till Bukarest.; samlad transport (vid 14:00) till Tulcea i Donaudeltat. Vi stiger ombord vårt flyttande hotell. Middag.

Dag 2. Nufaru – Sfantu Gheorge
Vi reser genom Bestepe Hills naturreservat med oförglömliga vyer av deltat. Vid fiskebyn Murighiol vi utförskar kanalerna med båt. Övernattning på båthotellet.
Cykeltur: ca30km

Dag 3. Deltats punkt ’zero’
Vi reser med det öppna Svarta havet på vår högra sidan och till vänster sträcker sig våtmarkerna. Nästan hela tiden får följ av kormorans och vita egret. Punkt ’zero’ ligger vid Sulina där Donau rinner ut i det salta havet. Övernattning på båthotellet.
Cykeltur: ca20km

Dag 4. Musura bukten – Crisan
I dag besöker vi fågelparadiset Musura-Bay och byn Letea. Här står bokstavligt talat tiden stilla – husen är byggda av vass och lerjord och målade i blått. Strax utanför byn ligger sällan beskådat vid dessa bredgrader tropisk skog med växter och lianer. Vi stiger ombord på en liten båt för att tar oss till byn Crisan. Övernattning på båthotellet.
Cykeltur: ca20km

Dag 5. Donaudeltats flora och fauna
I dag är det vilodag men vår resa genom den magiska världen av deltat forsätter och vi beskådar en sista gång det rika flora och fauna av detta UNESCO skyddar objekt innan vi återvänder till Tulcea. Övernattning på båthotellet.

Dag 6. Dobrogea
Dagensetapp går över ett lätt kuperat landskap till Celic Dereklostret, det största i Dobrogea regionen. Vi passerar den romantiska klosterkyrkan av Saon belägen bland vinodlingar på högra sidan av Donaufloden nära gränsen mot Ukraina. Transfer tillbaka till Tulcea. Övernattning i Tulcea.
Cykeltur: ca27-34km

Dag 7. Laguntur till Dolosmannäset
Vi tar bussen till den gamla byn Babadag och vidare cyklar vi till den medeltidsborgen Enisala belägen högt över Donaufloden. Vi passera också naturreservatet på Dolosmannäset som delar deltatsjöarna Golovita och Razim. Övernattning på 4*-gästhus i Tulcea.
Cykeltur: ca30-45km

Dag 8. Tulcea-Bucharest / Avresa
Efter frukosten åker vi buss tillbaka till huvudstaden Bukarest med ankost vid 2-tiden på eftermiddagen. Avresa (på egen hand och räkning) eller vidare enligt eget program.

 

Bra att veta:  ♦ turens längd: 8 dagar/7 nätter  ♦ svårighetsgrad: moderat  ♦ förlängning av turen: ytterligare dagar i Bratislava. Kontakta oss för mer information och priser. ♦ små ändringar i programmet (bl.a. i boendealternativen/rutten) kan förekomma. Vi upplyser om detta så gott det går i förväg. ♦ Glöm inte passet och ditt EU-sjukförsäkringskort ♦ om du ordnar resan till Bukarest själv måste du befinna dig vid en viss förutbestämd tid på flyplatsen för att ansluta dig till en samlad transfer. I annat fall kan du beställa (tillval) privat transfer till turens startpunkt. ♦ Guider: erfarna lokala cykel och wildlife guider ♦ Vägar: vi cyklar i grupper av 12-20 personer på sand- och grusvägar som kräver en viss kondition och erfarenhet

Vi rekommenderar resa i perioden:   maj - oktober

Nödvändig utrustning:   Nödvändig utrustning: Alla cyklister måste ha cykelhjälm. Du kan ta med din egen som du känner dig bekväm med. Dessutom rekommenderar vi cykelhandskar, bekväma cykelkläder mm.


Priset inkluderar:
5 nätter på 4*-båthotellet (del i dubbelhytt; 9kvm; med WC/dusch); 2 nätter i 4*-gästhus i Tulcea
helpension (lunchen kan vara picknick eller lunchpaket)
all transport jfr. program
samlad transfer från/till Bukarest (Dag-1 och 8)
karta och vägbeskrivningar (på engelska; 1 uppsättning per bokning)
cykelguide/wildlife guide
fäljfordon/båt
1 cykelväska (till styret) per hytt OBS. Priserna avser vanligen del i dubbelhytt. Dock måste resenär som beställt del i dubbelhytt vara beredd att betala enkelhyttstillägg om rumspartner ej kan ordnas.

Ingår ej:
flygresa
hyrcykel
cykelhjälm
måltider utöver de beskrivna i avsnittet ’I grundpriset ingår’
drycker och dricks
turistvisum
vaccinationer
entréer
försäkringar
privata utgifter och allt annat som inte är specificerat i avsnittet 'I grundpriset ingår'
Andra möjliga aktiviteter (ej inkluderade) som föreslås i Resplanen/Katalogen är bara förslag på ytterligare/alternativa aktiviteter. Kostnaderna för dem sistnämnda står du själv för. Om du avviker från resplanen står du själv för kostnaderna för transport och logi.

Ytterligare tjänster:
enkelhytt (i mån av plats)
hyrcykel: +950 SEK
cykelhjälm (tillval): gratis ombord (begränsat antal)
transfers (tillval): privat transfer Deltat-Bukarest +2830 SEK pris per bil,1-3 personer
förlängning (tillval): extra nätter i Tulcea/Bukarest; kontakta oss för mer information och priser
extra utflykter/aktiviteter (tillval): bokas och betalas på plats


Fotogalleri


Båtcykling på Donaudeltat (Nominell 4.89 / 5 Baserat på 314 Recensioner)
Pris
13300 SEK
Reslängd
8 Dagar
Enkelrum
4950 SEK
Bokningsstatus
Öppet för bokning
Pris
16300 SEK
Reslängd
8 Dagar
Enkelrum
4950 SEK
Bokningsstatus
Öppet för bokning
Pris
16300 SEK
Reslängd
8 Dagar
Enkelrum
4950 SEK
Bokningsstatus
Öppet för bokning
Pris
16300 SEK
Reslängd
8 Dagar
Enkelrum
4950 SEK
Bokningsstatus
Öppet för bokning
Pris
16300 SEK
Reslängd
8 Dagar
Enkelrum
4950 SEK
Bokningsstatus
Öppet för bokning
Pris
16300 SEK
Reslängd
8 Dagar
Enkelrum
4950 SEK
Bokningsstatus
Öppet för bokning
Pris
16300 SEK
Reslängd
8 Dagar
Enkelrum
4950 SEK
Bokningsstatus
Öppet för bokning
Pris
16300 SEK
Reslängd
8 Dagar
Enkelrum
4950 SEK
Bokningsstatus
Öppet för bokning
Pris
16300 SEK
Reslängd
8 Dagar
Enkelrum
4950 SEK
Bokningsstatus
Öppet för bokning
Pris
16300 SEK
Reslängd
8 Dagar
Enkelrum
4950 SEK
Bokningsstatus
Öppet för bokning
Pris
13300 SEK
Reslängd
8 Dagar
Enkelrum
4950 SEK
Bokningsstatus
Öppet för bokning

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Kontakta oss om du vill att vi hjälper dig att hitta lämpligt flyg till bästa möjliga pris från Köpenhamn eller någon avreseort i Sverige. När vi hjälper dig att söka flyg försöker vi alltid boka det mest förmånligaste för kunden med hänsyn till avgångs- och ankomsttider. Priserna varierar beroende på flygbolag och aktuell platstillgång. Kom dock ihåg att de billiga flygbiljetterna är ofta svåra eller omöjliga att omboka eller avboka om det av någon anledning skulle behövas.
Betalning av flygbiljett sker med ditt eget betalkort direkt till flygbolaget eller flygresebyrån, som också skickar ut bekräftelse på bokningen.
En serviceavgift* tillkommer om du vill att vi hjälper dig att hitta lämplig flygbiljett:
- inom Europa: 250 SEK/pp
- utanför Europa: 500 SEK/pp
*Serviceavgiften betalas till Penguin Travel tillsammans med ditt arrangemang.

Most of you, who are used to walking/cycling during a long weekend, will be in condition to cope with a tour of this level. You should be in a good health condition. We have successive days of longer and more difficult walking and days of lighter walking/cycling. Some parts of the day routes are done at a higher altitude. The paths are in good condition. We walk/cycle for 5/7h a day.

Deltagarantal
min 12 people
Bokningskod
ROCYCDELTA
Rundresa på Balkan - kulturhistoriskt kalejdoskop 10650 SEK, 14 Dagar

Rundresa på Balkan - kulturhistoriskt kalejdoskop

LADDA NER VÅR TRIP DOSSIER På en och samma resa lär du känna kulturen och historien av flera...
Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten 7300 SEK, 7 Dagar

Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten

Som en duk där naturen med en konstnärskänsla har försökt att kombinera barrskogarnas intensiva...
Rila-Pirin Trek (Bulgarien) 5550 SEK, 8 Dagar

Rila-Pirin Trek (Bulgarien)

Låt dina tankar vila och följ fötternas rytm i en orörd, barsk natur. En unik fjällvandring ovan...
Se allt» Aktuellt

13.03.2017 17:30

10 fakta om Nordkorea

  1. Nordkoreas kalendern är baserad på födelsedagen av landets "eviga president" Kim Il-Sung: den 15:e april 1912 2. Det finns nästan inga fungerande trafikljus, och de få som fungerar används inte, för de har ersatts av poliser som styr trafiken. 3. Världens största stadion - Rungrado May 1 Stadium - finns i Nordkorea , och har 150,000 sittplatser 4. Dragspel är den...


05.08.2016 15:40

WEEKEND SKIDRESOR TILL BANSKO

I år är vi glada att få kunna erbjuda kortare skidresor. Har du inte möjlighet att resa en hel vecka kan vi ordna kortare skidresor, t.ex. över en veckoslut. Kontakta oss gärna för priser och ett reseförslag som passar just dig.  


10.12.2015 14:12

Bansko Nyheter: Ny 6-stolslift klar till säsongen

Nu börjar skidsäsongen i Bansko! Officielt öppnar skidsäsongен i Bansko den 12:е december och i förbindelse med det ska den nya 6-stolsliften sättas i gång. Den nya liften har en hastighet på 6 m/sek och en kapacitet på 2000 personer per timme. Liften kör 2.3 km (6-7 minuter) upp till Shiligarnik-Todorka. Har ni inte beställt er skidsemester i Bansko än? Klicka här för mer information. Vi...


16.07.2015 12:30

SKIDRESOR - SISTA CHANSEN!

Sista chansen att boka din vintersemester till sommarpriser. Du har väl inte missat vårt nyhetsbrev med detta fantastiska erbjudande på skidresorna till Bulgarien? Vi vill uppmärksamma dig att vi har några platser kvar på utvalda veckor till Bansko. Du kan spara ytterligare på din reskassa om du är snabb och slutbetalar din skidresa till Bulgarien före den 22/7. Då får du ett 6-dagars...